Polna IN VITRO
-
WIADOMOŚĆ
-
Manka wrote:Emfanka dużo miałaś tych zrostów? Nie jestem za operacjami zwuadowczymi czy takimi bez jasnych wskazań.Mam tendencję do zrostów ,zrosty jelit z otrzewną i tak naprawdę zrosty się usuwa i powstają nowe więc defakto operacja to błędne koło bo można tak się w kółko operować to jaki ja zaczęłam odczuwać teraz ból,kresy rozciągania itd to się opisać nie da . Pomagają ciepłe kąpiele,fizjoterapia muszę pilnować aby jelita nie były zbyt pełne w sensie ciągle prebiotyki itd
Ciężko mi dokładnie powiedzieć w dokumentacji nie było dokładnie napisane. Ponieważ było to podejrzenie wodniaka, który pojawiał się i znikał i nieudany transfer, oraz zmienne wyniki drożności, to operacja mam nadzieję, że była dobrym rozwiązaniem. A jak się okazało znaleziono jeszcze te zaczątki endometriozy
Czekam na wyniki histopatologii i umawiam się na wizytę
🙍♂️88' 🙍♀️89'. 🐶😸😸
06.2022 💉 IVF krótki protokół
2 zarodki - oba nieprawidłowe ❌
08.2022 💉 IVF krótki protokół
4 zarodki - 1 prawidłowy
Biopsje endometrium - wykryte zapalenie - leczenie wlewami/antybiotykami
04.2023 transfer nieudany 💔
08.2023💔 naturals - poronienie samoistne w 4 tyg
03.2024 💔 naturals - ciąża pozamaciczna, laparoskopia - prawy jajowód usunięty
Zmiana kliniki
01.2025 💉 IVF krótki protokół
5 zarodków -
Emfanka wrote:Ciężko mi dokładnie powiedzieć w dokumentacji nie było dokładnie napisane. Ponieważ było to podejrzenie wodniaka, który pojawiał się i znikał i nieudany transfer, oraz zmienne wyniki drożności, to operacja mam nadzieję, że była dobrym rozwiązaniem. A jak się okazało znaleziono jeszcze te zaczątki endometriozy
Czekam na wyniki histopatologii i umawiam się na wizytę
Przy wodniaku to na 100 % operacja .
Trzymam kciuki za wizytę 🙂 -
Manka wrote:Emfanka dużo miałaś tych zrostów? Nie jestem za operacjami zwuadowczymi czy takimi bez jasnych wskazań.Mam tendencję do zrostów ,zrosty jelit z otrzewną i tak naprawdę zrosty się usuwa i powstają nowe więc defakto operacja to błędne koło bo można tak się w kółko operować to jaki ja zaczęłam odczuwać teraz ból,kresy rozciągania itd to się opisać nie da . Pomagają ciepłe kąpiele,fizjoterapia muszę pilnować aby jelita nie były zbyt pełne w sensie ciągle prebiotyki itd
Łącze się w bólu jestem po dwóch laparoskopiach i trzech łyżeczkowaniach pod opieką urofizjoterapeutki teraz że względów położniczych nie mogę chodzić,ale jak tylko będzie zielone światło wracam .Mam takie ćwiczenia odciążające na piłce w sensie biorę sobie piłkę na łóżko kładę nogi i się lekko bujam prawo ,lewo to zalecenia od fizjo podobno ciężej będzie po 30 tygodniu . Też mam niestety dużo zrostów chociaż były usuwane . -
Dziewczynka wrote:Dziewczyny mam pytanie wiecie jak badać poziom progesteronu ?
Progesteron to hormonów jak huśtawka tak doc B porównał u mnie te poziomu właśnie takie były i mówił aby zbadać zaraz po wstaniu z samego rana poziom progesteronu podobno wtedy jest najwyższy u mnie to się sprawdziło było około 30 i nie zwiększaliśmy leków.Troche podobnie jak AMH nie by nie ma znaczenia który dzień cyklu ,ale jednak najlepiej badać na początku cyklu .Najszybciej poziom progesteronu podbija prolutex .Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca, 05:18
Dziewczynka lubi tę wiadomość
-
agatkaagatka wrote:Łącze się w bólu jestem po dwóch laparoskopiach i trzech łyżeczkowaniach pod opieką urofizjoterapeutki teraz że względów położniczych nie mogę chodzić,ale jak tylko będzie zielone światło wracam .Mam takie ćwiczenia odciążające na piłce w sensie biorę sobie piłkę na łóżko kładę nogi i się lekko bujam prawo ,lewo to zalecenia od fizjo podobno ciężej będzie po 30 tygodniu . Też mam niestety dużo zrostów chociaż były usuwane .
W poniedziałek zaczynam 33 tydzień już bliżej niż dalej coś czuję , że ta końcówka będzie słaba mi też tejpy pomagają -
Lepiej badać na czczo, po posiłku spada.
Przy przyjmowaniu progesteronu myślę, że to już nie ma takiego znaczenia.
Z ciekawości zrobiłam progesteron po 3 dniach brania 1x prolutex i 2x cyklogest i wyszedl mi >60. -
Dotipik wrote:Progesteron w takim naturalnym cyklu w fazie lutealnej ale na początku najbardziej wydzielany jest skokowo, największe ma wahania.
Z ciekawości zrobiłam progesteron po 3 dniach brania 1x prolutex i 2x cyklogest i wyszedl mi >60.[/QUOT
Dzięki 🙂 Miałaś świeży transfer czy mrożony ? Ze względu na poziom estradiolu mam odroczony. -
Dziewczynka wrote:Dotipik wrote:Progesteron w takim naturalnym cyklu w fazie lutealnej ale na początku najbardziej wydzielany jest skokowo, największe ma wahania.
Z ciekawości zrobiłam progesteron po 3 dniach brania 1x prolutex i 2x cyklogest i wyszedl mi >60.[/QUOT
Dzięki 🙂 Miałaś świeży transfer czy mrożony ? Ze względu na poziom estradiolu mam odroczony. -
Dotipik wrote:Świeży, jeden zarodek. Testować beta HCG mi się nie śpieszy, czuję, że nic z tego dlatego czekam cierpliwie to ich wyznaczonego terminu. Jaki miałaś estradiol? I jak punkcja?
Sprawdzę jak będę w domu bo nie pamiętam ,ale byłam na kontrolnym USG jajniki się nie powiększają więc idzie w dobrym kierunku też się czuje już lepiej .Punkcja ogólnie dobrze .Dotipik lubi tę wiadomość
-
Dziewczynka wrote:Sprawdzę jak będę w domu bo nie pamiętam ,ale byłam na kontrolnym USG jajniki się nie powiększają więc idzie w dobrym kierunku też się czuje już lepiej .Punkcja ogólnie dobrze .
-
Dziewczynka wrote:Oj tak .U nas uzyskanie samych zarodków z procedury ivf to są ponad dwa lata ( w tym przeprowadzka też chcieliśmy jeszcze trochę podróżować)
-
Dotipik wrote:Bardzo długo dwa lata. U mnie w tym roku pierwsza procedura i jeden zarodek. Jak się nie przyjął to będę chciała zaraz po Świętach znów działać. Ja marze żeby teraz z Bobo podróżować.
Szczerze Ci powiem też teraz dopiero w wieku 33 lat jestem tak wewnętrznie gotowa na macierzyństwo czuje , że to ten czas .Tutaj wiadomo każda indywidualnie z różnych względówWiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca, 11:49
-
Dziewczynka wrote:Szczerze Ci powiem też teraz dopiero w wieku 33 lat jestem tak wewnętrznie gotowa na macierzyństwo czuje , że to ten czas .Tutaj wiadomo każda indywidualnie z różnych względów
niestety poroniłam, ale żałuję, że wtedy nie poszłam za ciosem. Lepiej mieć poukładane życie i wtedy się starać, ale widać, że wiek odgrywa duża rolę;(
-
Przy takich niejasnych sprawach faktycznie najlepiej badać na czczo jak napisała Dotopik czy właśnie zaraz po wstaniu ,rano poziom jest najwyższy . Przyjmując leki u mnie przy dwóch prolutexach dziennie trzymał się na stałym poziomie wiadomo z czasem poziom wzrastał. -
Dotipik wrote:33 lata idealny wiek:) ja w wieku 33 lat zaszłam w pierwsza ciążę
niestety poroniłam, ale żałuję, że wtedy nie poszłam za ciosem. Lepiej mieć poukładane życie i wtedy się starać, ale widać, że wiek odgrywa duża rolę;(
Dotipik nie napiszę będzie dobrze ,dasz radę itd przepraszam ,ale ja nigdy takiego pocieszactwa nie lubiłam bo niestety tak to nie działa. .Poprostu walcz swoją własną drogą o spełnienie marzenia o byciu mamą .Pozdrawiam i trzymam kciuki 😘 -
Dziewczynka wrote:Dotipik nie napiszę będzie dobrze ,dasz radę itd przepraszam ,ale ja nigdy takiego pocieszactwa nie lubiłam bo niestety tak to nie działa. .Poprostu walcz swoją własną drogą o spełnienie marzenia o byciu mamą .Pozdrawiam i trzymam kciuki 😘
z nostalgią przypominam sobie po prostu młode lata:) mam wokoło siebie wielu życzliwych ludzi, ale każdy i tak ma swoją droge:)
-
Dotipik wrote:A nie, ja tego nie oczekuję
z nostalgią przypominam sobie po prostu młode lata:) mam wokoło siebie wielu życzliwych ludzi, ale każdy i tak ma swoją droge:)
To może trochę źle odczytałam Twój post . Przepraszam u też się przyznaje , że nawet zastanawiałam czy nie poczytać książek na ten temat co mówić czego nie osobą po poronieniach dużo tego jest i też w moim środowisku aby komuś nie wyrządzić krzywdy nieodpowiednimi słowami .