Polna IN VITRO
-
WIADOMOŚĆ
-
Kiedyś mi doc B mówił , że w niektórych sytuacjach jak ciąża jest donoszona do bezpiecznego tygodnia to nie ja co przeciągać rozwiązania bo nigdy nie wiemy co będzie za chwilę .W sobotę normalnie chodziłam po szpitalu czułam się bardzo dobrze .Niedziela zalałam pół łazienki i było ratowanie życia mojego i dziecka .Zgadzam się z tymi słowami w 100 % .
Zaba90 lubi tę wiadomość
-
ZOSIA92 wrote:Wczoraj z powodu odklejenia łożyska i dużych skoków ciśnienia w 38 +0 tc w wyniki CC przyszedł na świat mój synek .Wszystko skończyło się dobrze 🙂
Trzymam za wszystkie kciuki ✊
Gratulacje 🐻💙1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
transfer - 07.2020
9 dpt bhcg-93🍀
31.03.2021 - Antoni 💙
2023 powrót po rodzeństwo -
ZOSIA92 wrote:Wczoraj z powodu odklejenia łożyska i dużych skoków ciśnienia w 38 +0 tc w wyniki CC przyszedł na świat mój synek .Wszystko skończyło się dobrze 🙂
Gratulacje 💙 najważniejsze, że cali i zdrowi .PozdrawiamIVF 2024 .
4 ❄️❄️❄️❄️
1 transfer bhcg 0,2
2 transfer bhcg 330 ,720 ,1629 .
19.02.2025 jest ♥️ -
Gratulacje dla dzielnej bramy i synka u mnie też nie łatwe zakończenia ciąży ,ale donoszone pierwsza łożysko centralnie przodujące ,kolejna szew ratunkowy .Zgadzam się że słowami docenta sam mi nawet raz coś podobnego mówił i , że pomimo trudności jak ładnie daliśmy radę .Dzisiaj tak z sentymentem dzieci tak szybko rosną 🥲 -
Zosia92 gratulacje!!!
Dziewczyny ile tu widzę pozytywnych historii kończących się szczęśliwym rozwiązaniem 😍
Aż mam nadzieję, że dla nas też jest jeszcze szansa🙍♂️88' 🙍♀️89'. 🐶😸😸
06.2022 💉 IVF krótki protokół
2 zarodki - oba nieprawidłowe ❌
08.2022 💉 IVF krótki protokół
4 zarodki - 1 prawidłowy
Biopsje endometrium - wykryte zapalenie - leczenie wlewami/antybiotykami
04.2023 transfer nieudany 💔
08.2023💔 naturals - poronienie samoistne w 4 tyg
03.2024 💔 naturals - ciąża pozamaciczna, laparoskopia - prawy jajowód usunięty
Zmiana kliniki
01.2025 💉 IVF krótki protokół
5 zarodków -
Dotipik wrote:Super:)))) a jakiej klasy miałaś zarodek? A i miałaś jakieś wspomagacze przy transferze:)?
Mnie to tyle stresu kosztuje, nie wiem jak ja zbadam betaHCG:)
Progesteron ,acard i clexane ( zespół APS bez poronień w wywiadzie ,ale zakrzepica oka ) i to wszystko .Zarodek klasy 4.1.1 .Wiem , że niestety często jest to loteria któraś ma 3 zarodki i ani jeden nie da ciąży a tam gdzie tylko jeden się uda.Poprostu jeszcze raz trzymam kciuki🙂 co do stresu to pamiętam swój do dzisiaj ,🙈
Dotipik lubi tę wiadomość
-
Ewelinamala wrote:Progesteron ,acard i clexane ( zespół APS bez poronień w wywiadzie ,ale zakrzepica oka ) i to wszystko .Zarodek klasy 4.1.1 .Wiem , że niestety często jest to loteria któraś ma 3 zarodki i ani jeden nie da ciąży a tam gdzie tylko jeden się uda.Poprostu jeszcze raz trzymam kciuki🙂 co do stresu to pamiętam swój do dzisiaj ,🙈
))
Tak to taka loteria.
Gdyby nie mój wiek, to bym była bardziej "wyluzowana".
Też mam akard i heparyne, poronienia w wywiadzie.
Bardzo niskie AMH+tona supli i witaminek.
Trzymam kciuki za Twoją ciążę, niech Bobo rośnie zdrowe:) -
U mnie taka sytuacja.
1 stymulacja inna klinika mała ilość pobranych komórek zero zarodków
2 stymulacja duża ilość pobranych 1 zarodek inny klinika
3 stymulacja duża ilość komórek 3 zarodki .
Piszę to ku przestrodze dla innych dziewczyn kiedyś nie byłam tego świadoma nikt mi nic nie mówił dopiero dr Janowiec uświadomił aby przed ciężką operacją endometriozy zabezpieczyć płodność dopiero później operacja .U mnie niestety to są powikłania po operacji których nie da się cofnąć,ale ogromnie ciesze się z tych trzech zarodków ♥️Dotipik, Bezova, Manka, agatkaagatka, Emfanka lubią tę wiadomość
-
Dziewczynka wrote:U mnie taka sytuacja.
1 stymulacja inna klinika mała ilość pobranych komórek zero zarodków
2 stymulacja duża ilość pobranych 1 zarodek inny klinika
3 stymulacja duża ilość komórek 3 zarodki .
Piszę to ku przestrodze dla innych dziewczyn kiedyś nie byłam tego świadoma nikt mi nic nie mówił dopiero dr Janowiec uświadomił aby przed ciężką operacją endometriozy zabezpieczyć płodność dopiero później operacja .U mnie niestety to są powikłania po operacji których nie da się cofnąć,ale ogromnie ciesze się z tych trzech zarodków ♥️Dziewczynka lubi tę wiadomość
-
Emfanka dużo miałaś tych zrostów? Nie jestem za operacjami zwuadowczymi czy takimi bez jasnych wskazań.Mam tendencję do zrostów ,zrosty jelit z otrzewną i tak naprawdę zrosty się usuwa i powstają nowe więc defakto operacja to błędne koło bo można tak się w kółko operować to jaki ja zaczęłam odczuwać teraz ból,kresy rozciągania itd to się opisać nie da . Pomagają ciepłe kąpiele,fizjoterapia muszę pilnować aby jelita nie były zbyt pełne w sensie ciągle prebiotyki itd