Polna IN VITRO
-
WIADOMOŚĆ
-
Manka wrote:Przy prawidłowych przyrostach bhcg ,braku poronień koło 6 tygodnia.Kciuki za kolejne przyrosty .
kolejna beta w piątek (13 dpt) i jeśli będzie ok to chyba więcej nie będę badaćPaździernik 2024 - startujemy z IV
17.10.2024 punkcja - ❄️❄️❄️
06.01.2025 transfer 4.1.2, beta<0.2
08.03.2025 transfer 3.2.2
5 dpt beta 6,7 ⏸️
9 dpt beta 105
11 dpt beta 306
13 dpt beta 882
16 dpt beta 4198
18 dpt p. ciążowy + żółkowy, cień zarodka
27 dpt jestCRL 0,71cm
-
Miminikna wrote:u Docenta
u mnie to pierwsza ciąża, nigdy dotąd beta nie ruszyła.
Mam dwurożna macicę, wiec bardzo chciałabym jak najszybciej mieć wizytę żeby dowiedzieć się gdzie się ulokował pęcherzyk i - jeśli będzie dobrze - choć odrobinę odetchnąć
Doskonale rozumiem . Powodzenia 🙂 -
Miminikna wrote:dzięki
kolejna beta w piątek (13 dpt) i jeśli będzie ok to chyba więcej nie będę badać
Ja też byłam szybciej coś koło 5 tc ,ale pisałam do doc B czy mogę szybciej ze względów mojej głowy .IVF 2024 .
4 ❄️❄️❄️❄️
1 transfer bhcg 0,2
2 transfer bhcg 330 ,720 ,1629 .
19.02.2025 jest ♥️ -
Sukienka gratulacje synka u nas też chłopczyk 💙
Mało się odzywam dopiero tydzień temu minęły mi nudności i wymioty 17 tc szczerze już miałam serdecznie dosyć, mało co jadłam ale od tygodnia jest super i oby już tak zostało za wszystkie trzymam kciuki i powodzenia ✊✊
Mininka kciuki za przyrosty bety ✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca, 19:20
Miminikna, OlgaW, agatkaagatka lubią tę wiadomość
-
OlgaW wrote:Miminka piękny przyrost bhcg ♥️ powiedz proszę czy wysłałaś wcześniejsze bety docentowi ? Ja nie wytrzymam do czasu bhcg jak zalecił,ale się zastanawiam czy wysyłać wcześniejsze wyniki nawet negatywnej czy czekać do wyznaczonego terminu 🙈
Wejdę w słowo . Robiłam wcześniej ,ale wysyłałam te zalecane przy pierwszym nieudanym transferze tak doc zalecał leki bez zmian do 13/14 dot i dopiero po wyniku ujemnym odstawienie wszystkiego wcześniej badałam zalecany progesteron .IVF 2024 .
4 ❄️❄️❄️❄️
1 transfer bhcg 0,2
19.02.2025 jest ♥️ -
Sukienka wrote:Wejdę w słowo . Robiłam wcześniej ,ale wysyłałam te zalecane przy pierwszym nieudanym transferze tak doc zalecał leki bez zmian do 13/14 dot i dopiero po wyniku ujemnym odstawienie wszystkiego wcześniej badałam zalecany progesteron .
O dziękuję za informację 🙂 -
Sukienka wrote:Wejdę w słowo . Robiłam wcześniej ,ale wysyłałam te zalecane przy pierwszym nieudanym transferze tak doc zalecał leki bez zmian do 13/14 dot i dopiero po wyniku ujemnym odstawienie wszystkiego wcześniej badałam zalecany progesteron .
A wynik progesteronu jaki jest uznawany ? -
OlgaW wrote:A wynik progesteronu jaki jest uznawany ?
Powyżej 20 jak spadał do doc zwiększał leki ,ale ten hormon jest dla mnie tak skomplikowany , że nie wypowiem się więcej 🙈IVF 2024 .
4 ❄️❄️❄️❄️
1 transfer bhcg 0,2
19.02.2025 jest ♥️ -
agatkaagatka wrote:Emfanka jak się czujesz już w domu ?
Hej tak, S. Mnie odebrał godzinkę o 15.00. Już wykąpana na świeżo, pod kocykiem na własnej kanapie.
Ogólnie jak sie okazało - na izbie przyjęć nie było mnie w systemie - więc mnie Panie wysłały na oddział by mnie wpisać. Udało sięAle co się zdenerwowałam to moje 😂.
Przyjęcie na oddział szybciutkie - z pro tipow - warto mieć wydrukowaną potwierdzoną grupę krwi- to że już jest w systemie nic nie znaczy
Sam zabieg ok - miałam szczęście bo byłam 2 w kolejce - więc o 8 już byłam zabierana, ok 11.30 wróciłam na oddział.
Z rzeczy ciężkich - leżałam na sali 5-osobowej z 3 ciężarnymi - gdzie 3 razy dziennie ktg. Liczę, że ciąża będzie zaraźliwa. Wiecie ja rozumiem, że nie mają miejsc, natomiast mając problemy z zajściem w ciążę widok tylu ciężarnych jest wyzwaniemi wszystkie dziewczyny były super miłe i w ogóle
W dniu zabiegu już nikt do mnie nie przyszedł i nikt mi nie był w stanie powiedzieć co ostatecznie mi zrobili - może pytałam niewłaściwe osoby - nie wiem. Dopiero rano na obchodzie dowiedziałam się wszystkiego:
- wodniak rzeczywiście był - usunięto mi drugi jajowód, więc o naturalnym zajściu już nie możemy marzyć
- dodatkowo okazało się, że mam jakieś zrosty - zostały usunięte
- dodatkowo koagulowano ogniska endometriozy
- miałam też jajowód zrośnięty z jelitem 🤯
Dostałam też zalecenie by za 4-6tyg pójść do fizjoterapeuty- już umówiłam wizytę w 3 Mamy
Ogólnie wiecie ulga, że już po, że wyczyścili tam wszytko i staram się nastawiać, że to kolejny duży krok do przodu…
🙍♂️88' 🙍♀️89'. 🐶😸😸
06.2022 💉 IVF krótki protokół
2 zarodki - oba nieprawidłowe ❌
08.2022 💉 IVF krótki protokół
4 zarodki - 1 prawidłowy
Biopsje endometrium - wykryte zapalenie - leczenie wlewami/antybiotykami
04.2023 transfer nieudany 💔
08.2023💔 naturals - poronienie samoistne w 4 tyg
03.2024 💔 naturals - ciąża pozamaciczna, laparoskopia - prawy jajowód usunięty
Zmiana kliniki
01.2025 💉 IVF krótki protokół
5 zarodków -
Emfanka wrote:Hej tak, S. Mnie odebrał godzinkę o 15.00. Już wykąpana na świeżo, pod kocykiem na własnej kanapie.
Ogólnie jak sie okazało - na izbie przyjęć nie było mnie w systemie - więc mnie Panie wysłały na oddział by mnie wpisać. Udało sięAle co się zdenerwowałam to moje 😂.
Przyjęcie na oddział szybciutkie - z pro tipow - warto mieć wydrukowaną potwierdzoną grupę krwi- to że już jest w systemie nic nie znaczy
Sam zabieg ok - miałam szczęście bo byłam 2 w kolejce - więc o 8 już byłam zabierana, ok 11.30 wróciłam na oddział.
Z rzeczy ciężkich - leżałam na sali 5-osobowej z 3 ciężarnymi - gdzie 3 razy dziennie ktg. Liczę, że ciąża będzie zaraźliwa. Wiecie ja rozumiem, że nie mają miejsc, natomiast mając problemy z zajściem w ciążę widok tylu ciężarnych jest wyzwaniemi wszystkie dziewczyny były super miłe i w ogóle
W dniu zabiegu już nikt do mnie nie przyszedł i nikt mi nie był w stanie powiedzieć co ostatecznie mi zrobili - może pytałam niewłaściwe osoby - nie wiem. Dopiero rano na obchodzie dowiedziałam się wszystkiego:
- wodniak rzeczywiście był - usunięto mi drugi jajowód, więc o naturalnym zajściu już nie możemy marzyć
Dostałam też zalecenie by za 4-6tyg pójść do fizjoterapeuty- już umówiłam wizytę w 3 Mamy
Ogólnie wiecie ulga, że już po, że wyczyścili tam wszytko i staram się nastawiać, że to kolejny duży krok do przodu…
Super , że już po 🥰 Niestety jest to minus szpitali kwestia miejsc sama raz miałam sytuacje , że po stwierdzeniu obumarcia ciąży w 15 tygodniu wróciłam na sale do ciężarnych co miały ktg ten dźwięk był dla mnie takim szokiem , że musiałam iść na terapie myślałam, że popadne w obłęd nie było niestety wolnych miejsc w sali jednoosobowej dopiero po czasie udało się mnie przewieźć. -
Emfanka wrote:Hej tak, S. Mnie odebrał godzinkę o 15.00. Już wykąpana na świeżo, pod kocykiem na własnej kanapie.
Kolejny krok do przodu 🙂
Swoją drogą byłaś na oddziale który prowadzi te badania nad endometriozą przy takich warunkach lokalowych jestem ciekawa jak to będzie.Super , że dziewczyny stanęły na wysokości zadania 🙂