X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Polna IN VITRO
Odpowiedz

Polna IN VITRO

Oceń ten wątek:
  • Miminikna Ekspertka

Wysłany: 20 marca, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manka wrote:
    Przy prawidłowych przyrostach bhcg ,braku poronień koło 6 tygodnia.Kciuki za kolejne przyrosty .
    dzięki <3

kolejna beta w piątek (13 dpt) i jeśli będzie ok to chyba więcej nie będę badać

Październik 2024 - startujemy z IV
    17.10.2024 punkcja - ❄️❄️❄️
    06.01.2025 transfer 4.1.2, beta<0.2 :(
    08.03.2025 transfer 3.2.2
    5 dpt beta 6,7 ⏸️
    9 dpt beta 105
    11 dpt beta 306
    13 dpt beta 882
    16 dpt beta 4198
    18 dpt p. ciążowy + żółkowy, cień zarodka <3
    27 dpt jest <3 CRL 0,71cm
  • agatkaagatka Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miminikna wrote:
    u Docenta :)

u mnie to pierwsza ciąża, nigdy dotąd beta nie ruszyła.
    Mam dwurożna macicę, wiec bardzo chciałabym jak najszybciej mieć wizytę żeby dowiedzieć się gdzie się ulokował pęcherzyk i - jeśli będzie dobrze - choć odrobinę odetchnąć

Doskonale rozumiem . Powodzenia 🙂

• Sukienka Koleżanka

Wysłany: 20 marca, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miminikna wrote:
    dzięki <3

kolejna beta w piątek (13 dpt) i jeśli będzie ok to chyba więcej nie będę badać

Ja też byłam szybciej coś koło 5 tc ,ale pisałam do doc B czy mogę szybciej ze względów mojej głowy .

IVF 2024 .
    4 ❄️❄️❄️❄️
    1 transfer bhcg 0,2
    2 transfer bhcg 330 ,720 ,1629 .
    19.02.2025 jest ♥️
  • Maja93 Koleżanka

Wysłany: 20 marca, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sukienka gratulacje synka u nas też chłopczyk 💙

Mało się odzywam dopiero tydzień temu minęły mi nudności i wymioty 17 tc szczerze już miałam serdecznie dosyć, mało co jadłam ale od tygodnia jest super i oby już tak zostało za wszystkie trzymam kciuki i powodzenia ✊✊

Mininka kciuki za przyrosty bety ✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca, 19:20

Miminikna, OlgaW, agatkaagatka lubią tę wiadomość

• Maja93 Koleżanka

Wysłany: 20 marca, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martulek gratulacje 🥰

• Maja93 Koleżanka

Wysłany: 20 marca, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia92 szczęśliwego rozwiązania ✊🥰

• OlgaW Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie taka sytuacja , że wyniki wszystkie miałam idealne ,samopoczucie bardzo dobre ,brak polipa po stymulacji robiliśmy świeży transfer pozostaje czekać 🙂

Emfanka, agatkaagatka lubią tę wiadomość

• OlgaW Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miminka piękny przyrost bhcg ♥️ powiedz proszę czy wysłałaś wcześniejsze bety docentowi ? Ja nie wytrzymam do czasu bhcg jak zalecił,ale się zastanawiam czy wysyłać wcześniejsze wyniki nawet negatywnej czy czekać do wyznaczonego terminu 🙈

• Sukienka Koleżanka

Wysłany: 21 marca, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlgaW wrote:
    Miminka piękny przyrost bhcg ♥️ powiedz proszę czy wysłałaś wcześniejsze bety docentowi ? Ja nie wytrzymam do czasu bhcg jak zalecił,ale się zastanawiam czy wysyłać wcześniejsze wyniki nawet negatywnej czy czekać do wyznaczonego terminu 🙈

Wejdę w słowo . Robiłam wcześniej ,ale wysyłałam te zalecane przy pierwszym nieudanym transferze tak doc zalecał leki bez zmian do 13/14 dot i dopiero po wyniku ujemnym odstawienie wszystkiego wcześniej badałam zalecany progesteron .

IVF 2024 .
    4 ❄️❄️❄️❄️
    1 transfer bhcg 0,2
    19.02.2025 jest ♥️
  • OlgaW Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sukienka wrote:
    Wejdę w słowo . Robiłam wcześniej ,ale wysyłałam te zalecane przy pierwszym nieudanym transferze tak doc zalecał leki bez zmian do 13/14 dot i dopiero po wyniku ujemnym odstawienie wszystkiego wcześniej badałam zalecany progesteron .

O dziękuję za informację 🙂

Wysłany: 21 marca, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emfanka jak się czujesz już w domu ?

• OlgaW Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sukienka wrote:

A wynik progesteronu jaki jest uznawany ?

• Sukienka Koleżanka

Wysłany: 21 marca, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlgaW wrote:
    A wynik progesteronu jaki jest uznawany ?

Powyżej 20 jak spadał do doc zwiększał leki ,ale ten hormon jest dla mnie tak skomplikowany , że nie wypowiem się więcej 🙈

IVF 2024 .
    4 ❄️❄️❄️❄️
    1 transfer bhcg 0,2
    19.02.2025 jest ♥️
  • OlgaW Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sukienka wrote:
    Powyżej 20 jak spadał do doc zwiększał leki ,ale ten hormon jest dla mnie tak skomplikowany , że nie wypowiem się więcej 🙈

Super dzięki chociaż tak tylko pytam mój progesteron po świeżym strasferze wynosi prawie 60 🙈

• Emfanka Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatkaagatka wrote:
    Emfanka jak się czujesz już w domu ?

Hej tak, S. Mnie odebrał godzinkę o 15.00. Już wykąpana na świeżo, pod kocykiem na własnej kanapie.

Ogólnie jak sie okazało - na izbie przyjęć nie było mnie w systemie - więc mnie Panie wysłały na oddział by mnie wpisać. Udało się :) Ale co się zdenerwowałam to moje 😂.

Przyjęcie na oddział szybciutkie - z pro tipow - warto mieć wydrukowaną potwierdzoną grupę krwi- to że już jest w systemie nic nie znaczy ;)

Sam zabieg ok - miałam szczęście bo byłam 2 w kolejce - więc o 8 już byłam zabierana, ok 11.30 wróciłam na oddział.

Z rzeczy ciężkich - leżałam na sali 5-osobowej z 3 ciężarnymi - gdzie 3 razy dziennie ktg. Liczę, że ciąża będzie zaraźliwa. Wiecie ja rozumiem, że nie mają miejsc, natomiast mając problemy z zajściem w ciążę widok tylu ciężarnych jest wyzwaniem :) i wszystkie dziewczyny były super miłe i w ogóle :)

W dniu zabiegu już nikt do mnie nie przyszedł i nikt mi nie był w stanie powiedzieć co ostatecznie mi zrobili - może pytałam niewłaściwe osoby - nie wiem. Dopiero rano na obchodzie dowiedziałam się wszystkiego:
    - wodniak rzeczywiście był - usunięto mi drugi jajowód, więc o naturalnym zajściu już nie możemy marzyć
    - dodatkowo okazało się, że mam jakieś zrosty - zostały usunięte
    - dodatkowo koagulowano ogniska endometriozy
    - miałam też jajowód zrośnięty z jelitem 🤯

Dostałam też zalecenie by za 4-6tyg pójść do fizjoterapeuty- już umówiłam wizytę w 3 Mamy :)

Ogólnie wiecie ulga, że już po, że wyczyścili tam wszytko i staram się nastawiać, że to kolejny duży krok do przodu…

🙍‍♂️88' 🙍‍♀️89'. 🐶😸😸

06.2022 💉 IVF krótki protokół
    2 zarodki - oba nieprawidłowe ❌

08.2022 💉 IVF krótki protokół
    4 zarodki - 1 prawidłowy

Biopsje endometrium - wykryte zapalenie - leczenie wlewami/antybiotykami

04.2023 transfer nieudany 💔

08.2023💔 naturals - poronienie samoistne w 4 tyg

03.2024 💔 naturals - ciąża pozamaciczna, laparoskopia - prawy jajowód usunięty

Zmiana kliniki

01.2025 💉 IVF krótki protokół
    5 zarodków

Wysłany: 21 marca, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emfanka wrote:
    Hej tak, S. Mnie odebrał godzinkę o 15.00. Już wykąpana na świeżo, pod kocykiem na własnej kanapie.

Ogólnie jak sie okazało - na izbie przyjęć nie było mnie w systemie - więc mnie Panie wysłały na oddział by mnie wpisać. Udało się :) Ale co się zdenerwowałam to moje 😂.

Przyjęcie na oddział szybciutkie - z pro tipow - warto mieć wydrukowaną potwierdzoną grupę krwi- to że już jest w systemie nic nie znaczy ;)

Sam zabieg ok - miałam szczęście bo byłam 2 w kolejce - więc o 8 już byłam zabierana, ok 11.30 wróciłam na oddział.

Z rzeczy ciężkich - leżałam na sali 5-osobowej z 3 ciężarnymi - gdzie 3 razy dziennie ktg. Liczę, że ciąża będzie zaraźliwa. Wiecie ja rozumiem, że nie mają miejsc, natomiast mając problemy z zajściem w ciążę widok tylu ciężarnych jest wyzwaniem :) i wszystkie dziewczyny były super miłe i w ogóle :)

W dniu zabiegu już nikt do mnie nie przyszedł i nikt mi nie był w stanie powiedzieć co ostatecznie mi zrobili - może pytałam niewłaściwe osoby - nie wiem. Dopiero rano na obchodzie dowiedziałam się wszystkiego:
    - wodniak rzeczywiście był - usunięto mi drugi jajowód, więc o naturalnym zajściu już nie możemy marzyć

Dostałam też zalecenie by za 4-6tyg pójść do fizjoterapeuty- już umówiłam wizytę w 3 Mamy :)

Ogólnie wiecie ulga, że już po, że wyczyścili tam wszytko i staram się nastawiać, że to kolejny duży krok do przodu…

Super , że już po 🥰 Niestety jest to minus szpitali kwestia miejsc sama raz miałam sytuacje , że po stwierdzeniu obumarcia ciąży w 15 tygodniu wróciłam na sale do ciężarnych co miały ktg ten dźwięk był dla mnie takim szokiem , że musiałam iść na terapie myślałam, że popadne w obłęd nie było niestety wolnych miejsc w sali jednoosobowej dopiero po czasie udało się mnie przewieźć.

• Manka Ekspertka

Wysłany: 21 marca, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emfanka wrote:

Kolejny krok do przodu 🙂

Swoją drogą byłaś na oddziale który prowadzi te badania nad endometriozą przy takich warunkach lokalowych jestem ciekawa jak to będzie.Super , że dziewczyny stanęły na wysokości zadania 🙂

• Dziewczynka Przyjaciółka

Wysłany: 22 marca, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emfanka dobrze , że zrobili porządek widać sporo było do "naprawy " .

Mnie trzecia stymulacja najbardziej przeorała za to liczę na dobre efekty wzięłam tydzień wolnego i wypoczywam.

Dobrego weekendu ☀️☀️☀️☀️

Wysłany: 22 marca, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia92 bezpiecznego rozwiązania ✊✊

Wysłany: 22 marca, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlgaW ✊

‹‹ 137 138 139 140 141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ