X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Polna IN VITRO
Odpowiedz

Polna IN VITRO

Oceń ten wątek:
  • ZOSIA92 Ekspertka

Wysłany: 17 marca, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martulek wrote:
    Informuje, że dnia 13.03.2025 o 20:43 urodziła się moja córka Emilka 💗 poród bardzo ciężki, naturalny ale bardzo długi i przy udziału vacum. Mała zdrowa, 10/10. Urodziła się z wagą 4,020 😅 a miała parę dni wcześniej wagę 3650 plus minus. Noi prawdopodobnie USG niedoszacowało wagi dziecka. Przy takiej wadze powinna być cesarka...mam milion szwów.. ale najważniejsze że Mała zdrowa 😍

Gratuluję serdeczne ♥️ Buziaki dla Was 😘

Mam ten sam problem wagi w sensie zapowiada się duże dziecko ( cukrzycą ciążowa na insulinie ) i doc B ostatnio kilka razy sprawdza wagę czy nie trzeba będzie robić CC bo mogę nie dać rady urodzić.

• agatkaagatka Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martulek wrote:
    Informuje, że dnia 13.03.2025 o 20:43 urodziła się moja córka Emilka 💗 poród bardzo ciężki, naturalny ale bardzo długi i przy udziału vacum. Mała zdrowa, 10/10. Urodziła się z wagą 4,020 😅 a miała parę dni wcześniej wagę 3650 plus minus. Noi prawdopodobnie USG niedoszacowało wagi dziecka. Przy takiej wadze powinna być cesarka...mam milion szwów.. ale najważniejsze że Mała zdrowa 😍

Martulek gratulacje zdrówka dla Was 🙂

Ps :Co do wagi to spora różnica 🙈

• Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 17 marca, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martulek wrote:

Martulek gratulacje dla Ciebie i Emilki 🐻🐻

Przykro mi swoją drogą nie wiem od czego to zależy ,ale mojej koleżance ostatnio na Polnej też oszacowali wagę synka na mniejszą ostatecznie poród zakończył się pęknięciem szyjki też dziecko o wiele większe

2019 Medart ivf poronienie zatrzymane
    2020 zmiana kliniki ivf
    8 lipca 2021 urodził się Filipek 🐻
    10. 01.2024 dwa ciałka żółtkowe
    24.01.2024 - kolejna wizyta.
    20.02.2024 prenatalne na 80 % dziewczynki ❤️
  • Manka Ekspertka

Wysłany: 17 marca, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominikaaa wrote:
    Martulek gratulacje dla Ciebie i Emilki 🐻🐻

Przykro mi swoją drogą nie wiem od czego to zależy ,ale mojej koleżance ostatnio na Polnej też oszacowali wagę synka na mniejszą ostatecznie poród zakończył się pęknięciem szyjki też dziecko o wiele większe

Od sprzętu umiejętności lekarza i pewnie jeszcze innych czynników kuzynce wymierzyli na 4 kg około urodziła się córka z wagą 3200 🤷

• ZOSIA92 Ekspertka

Wysłany: 17 marca, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manka wrote:
    Od sprzętu umiejętności lekarza i pewnie jeszcze innych czynników kuzynce wymierzyli na 4 kg około urodziła się córka z wagą 3200 🤷

Niestety zgadza się

Dzisiaj ostatnia wizyta 🤯

• Manka Ekspertka

Wysłany: 17 marca, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZOSIA92 wrote:
    Niestety zgadza się

Dzisiaj ostatnia wizyta 🤯

Powiedzenia ✊

Na Lutyckiej wiem , że bardzo pilnują przy prognozie dużej wagi dziecka oceny miednicy , wymiarów itd względem porodu SN czy dana pacjentka ma możliwości na poród drogami natury .Chodzi tutaj oczywiście o szpitale i podejście .

• ZOSIA92 Ekspertka

Wysłany: 17 marca, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manka wrote:
    Powiedzenia ✊

Na Lutyckiej wiem , że bardzo pilnują przy prognozie dużej wagi dziecka oceny miednicy , wymiarów itd względem porodu SN czy dana pacjentka ma możliwości na poród drogami natury .Chodzi tutaj oczywiście o szpitale i podejście .

Chciałam rodzić na Lutyckiej,ale medycznie musze w 3 stopniu .Teraz może zostać tata na pierwszą noc po porodzie na Lutyckiej jest sala dla mam jak dziecko zostaje dłużej w szpitalu .Bardziej mnie przekonywał szpital pod względem organizacji ,ale to wiadomo każdy ma swoje oczekiwania i preferencje .

Manka lubi tę wiadomość

• Manka Ekspertka

Wysłany: 17 marca, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZOSIA92 wrote:
    Chciałam rodzić na Lutyckiej,ale medycznie musze w 3 stopniu .Teraz może zostać tata na pierwszą noc po porodzie na Lutyckiej jest sala dla mam jak dziecko zostaje dłużej w szpitalu .Bardziej mnie przekonywał szpital pod względem organizacji ,ale to wiadomo każdy ma swoje oczekiwania i preferencje .

Za niecały miesiąc wracam na L4 to podejmę temat porodu gdzie co i jak .Jeszcze się nad tym nie zastanawiałam 🙈 Lutycka ma też możliwość porodu z prywatną położną.Podpytam się jeszcze swojej położnej .

• Bezova Koleżanka

Wysłany: 17 marca, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martulek wrote:
    Gratulacje!!! Zdrówka dla Was❤️❤️❤️ Piękne imię❤️

• Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 17 marca, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martulek wrote:

Gratulacje 😘

Starania od 2021
    💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️35 L
    AMH- 3.33, 3.77, 4.34
    Kir Bx,NK 15,7%
    witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
    Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
    Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
    Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
    Allo-mlr 37.3%✅️
    p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
    🔥-20kg

👨36 L
    bad nasienia ✅️morfo 3%
    Kariotyp-✅️
    trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️

8 IUI ❌️
    Zmiana lekarza 11.2024
    ➡️2025 IVF MZ
    Kwalifikacja 23.01 ✅️
    Rozpisanie stymulacji 31.03✅️
    Start stymulacji 4.04🍀
    (Mensinorm150 jm, Puergon 50jm, Orgalutran 0.25 mg)
  • ZOSIA92 Ekspertka

Wysłany: 18 marca, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manka wrote:
    Za niecały miesiąc wracam na L4 to podejmę temat porodu gdzie co i jak .Jeszcze się nad tym nie zastanawiałam 🙈 Lutycka ma też możliwość porodu z prywatną położną.Podpytam się jeszcze swojej położnej .

Tym bardziej , że tak naprawdę do ostatnich dni sytuacja może się zmienić o 180 stopni .W piątek przyjęcie na oddział w kolejnym tygodniu CC . Ostatnie dni w trójkę 🥲

agatkaagatka lubi tę wiadomość

• Miminikna Ekspertka

Wysłany: 19 marca, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po IV na Polnej, ile dni po transferze miałyście pierwsze USG (po pozytywnej becie)?

Październik 2024 - startujemy z IV
    17.10.2024 punkcja - ❄️❄️❄️
    06.01.2025 transfer 4.1.2, beta<0.2 :(
    08.03.2025 transfer 3.2.2
    5 dpt beta 6,7 ⏸️
    9 dpt beta 105
    11 dpt beta 306
    13 dpt beta 882
    16 dpt beta 4198
    18 dpt p. ciążowy + żółkowy, cień zarodka <3
    27 dpt jest <3 CRL 0,71cm
  • OlgaW Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy 4 zarodki ♥️

agatkaagatka, Dziewczynka, Dotipik, Patisonek 25, Manka, Emfanka, Bezova, ZOSIA92 lubią tę wiadomość

• agatkaagatka Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miminikna wrote:
    Dziewczyny po IV na Polnej, ile dni po transferze miałyście pierwsze USG (po pozytywnej becie)?

U kogo jesteś? U doc B miałam dość szybko wizytę przy samym pęcherzyku ,ale byłam po kilku poronieniach ,koleżanka miała między 6 a 7 tygodniem pierwszą wizytę tak jej doc kazał się umawiać

• Dziewczynka Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlgaW wrote:
    Mamy 4 zarodki ♥️

Super informacja u mnie na dniach punkcja cieszę się brzuch już mam mega obolały.

Emfanka, ZOSIA92 lubią tę wiadomość

• Manka Ekspertka

Wysłany: 19 marca, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miminikna wrote:

Przy prawidłowych przyrostach bhcg ,braku poronień koło 6 tygodnia.Kciuki za kolejne przyrosty .

• ZOSIA92 Ekspertka

Wysłany: 20 marca, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miminikna wrote:

Również jak dobrze pamiętam miałam plus/ minus 6 tc

• Karina89 Autorytet

Wysłany: 20 marca, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia92 szczęśliwego rozwiązania 🙂 Pytam z ciekawości kto teraz robi CC jak doktor nie pracuje w szpitalu ? Pamiętam za czasów Onier jak był oddział i w ogóle często w zastępstwie byłaak pod opieką dr Derwicha był super ,miły itd ,ale mało konkretny jak coś się działo w sensie nie miał twardej ręki do podejmowania trudnych decyzji .

• ZOSIA92 Ekspertka

Wysłany: 20 marca, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina89 wrote:
    Zosia92 szczęśliwego rozwiązania 🙂 Pytam z ciekawości kto teraz robi CC jak doktor nie pracuje w szpitalu ? Pamiętam za czasów Onier jak był oddział i w ogóle często w zastępstwie byłaak pod opieką dr Derwicha był super ,miły itd ,ale mało konkretny jak coś się działo w sensie nie miał twardej ręki do podejmowania trudnych decyzji .

Dzięki.Aż tak w szczegóły nie wchodziłam doc mówił , że będzie rozmawiał w tej sprawie u mnie defakto na samym końcu wyszły wskazania do CC .

• Miminikna Ekspertka

Wysłany: 20 marca, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatkaagatka wrote:
    U kogo jesteś? U doc B miałam dość szybko wizytę przy samym pęcherzyku ,ale byłam po kilku poronieniach ,koleżanka miała między 6 a 7 tygodniem pierwszą wizytę tak jej doc kazał się umawiać

u Docenta :)

u mnie to pierwsza ciąża, nigdy dotąd beta nie ruszyła.
    Mam dwurożna macicę, wiec bardzo chciałabym jak najszybciej mieć wizytę żeby dowiedzieć się gdzie się ulokował pęcherzyk i - jeśli będzie dobrze - choć odrobinę odetchnąć

Październik 2024 - startujemy z IV
    17.10.2024 punkcja - ❄️❄️❄️
    06.01.2025 transfer 4.1.2, beta<0.2 :(
    08.03.2025 transfer 3.2.2
    5 dpt beta 6,7 ⏸️
    9 dpt beta 105
    11 dpt beta 306
    13 dpt beta 882
    16 dpt beta 4198
    18 dpt p. ciążowy + żółkowy, cień zarodka <3
    27 dpt jest <3 CRL 0,71cm
‹‹ 136 137 138 139 140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ