Polna IN VITRO
-
WIADOMOŚĆ
-
Martulek wrote:Informuje, że dnia 13.03.2025 o 20:43 urodziła się moja córka Emilka 💗 poród bardzo ciężki, naturalny ale bardzo długi i przy udziału vacum. Mała zdrowa, 10/10. Urodziła się z wagą 4,020 😅 a miała parę dni wcześniej wagę 3650 plus minus. Noi prawdopodobnie USG niedoszacowało wagi dziecka. Przy takiej wadze powinna być cesarka...mam milion szwów.. ale najważniejsze że Mała zdrowa 😍
Gratuluję serdeczne ♥️ Buziaki dla Was 😘
Mam ten sam problem wagi w sensie zapowiada się duże dziecko ( cukrzycą ciążowa na insulinie ) i doc B ostatnio kilka razy sprawdza wagę czy nie trzeba będzie robić CC bo mogę nie dać rady urodzić. -
Martulek wrote:Informuje, że dnia 13.03.2025 o 20:43 urodziła się moja córka Emilka 💗 poród bardzo ciężki, naturalny ale bardzo długi i przy udziału vacum. Mała zdrowa, 10/10. Urodziła się z wagą 4,020 😅 a miała parę dni wcześniej wagę 3650 plus minus. Noi prawdopodobnie USG niedoszacowało wagi dziecka. Przy takiej wadze powinna być cesarka...mam milion szwów.. ale najważniejsze że Mała zdrowa 😍
Martulek gratulacje zdrówka dla Was 🙂
Ps :Co do wagi to spora różnica 🙈 -
Martulek gratulacje dla Ciebie i Emilki 🐻🐻
Przykro mi swoją drogą nie wiem od czego to zależy ,ale mojej koleżance ostatnio na Polnej też oszacowali wagę synka na mniejszą ostatecznie poród zakończył się pęknięciem szyjki też dziecko o wiele większe2019 Medart ivf poronienie zatrzymane
2020 zmiana kliniki ivf
8 lipca 2021 urodził się Filipek 🐻
10. 01.2024 dwa ciałka żółtkowe
24.01.2024 - kolejna wizyta.
20.02.2024 prenatalne na 80 % dziewczynki ❤️ -
Dominikaaa wrote:Martulek gratulacje dla Ciebie i Emilki 🐻🐻
Przykro mi swoją drogą nie wiem od czego to zależy ,ale mojej koleżance ostatnio na Polnej też oszacowali wagę synka na mniejszą ostatecznie poród zakończył się pęknięciem szyjki też dziecko o wiele większe
Od sprzętu umiejętności lekarza i pewnie jeszcze innych czynników kuzynce wymierzyli na 4 kg około urodziła się córka z wagą 3200 🤷 -
ZOSIA92 wrote:Niestety zgadza się
Dzisiaj ostatnia wizyta 🤯
Powiedzenia ✊
Na Lutyckiej wiem , że bardzo pilnują przy prognozie dużej wagi dziecka oceny miednicy , wymiarów itd względem porodu SN czy dana pacjentka ma możliwości na poród drogami natury .Chodzi tutaj oczywiście o szpitale i podejście . -
Manka wrote:Powiedzenia ✊
Na Lutyckiej wiem , że bardzo pilnują przy prognozie dużej wagi dziecka oceny miednicy , wymiarów itd względem porodu SN czy dana pacjentka ma możliwości na poród drogami natury .Chodzi tutaj oczywiście o szpitale i podejście .
Chciałam rodzić na Lutyckiej,ale medycznie musze w 3 stopniu .Teraz może zostać tata na pierwszą noc po porodzie na Lutyckiej jest sala dla mam jak dziecko zostaje dłużej w szpitalu .Bardziej mnie przekonywał szpital pod względem organizacji ,ale to wiadomo każdy ma swoje oczekiwania i preferencje .Manka lubi tę wiadomość
-
ZOSIA92 wrote:Chciałam rodzić na Lutyckiej,ale medycznie musze w 3 stopniu .Teraz może zostać tata na pierwszą noc po porodzie na Lutyckiej jest sala dla mam jak dziecko zostaje dłużej w szpitalu .Bardziej mnie przekonywał szpital pod względem organizacji ,ale to wiadomo każdy ma swoje oczekiwania i preferencje .
Za niecały miesiąc wracam na L4 to podejmę temat porodu gdzie co i jak .Jeszcze się nad tym nie zastanawiałam 🙈 Lutycka ma też możliwość porodu z prywatną położną.Podpytam się jeszcze swojej położnej . -
-
Gratulacje 😘Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-20kg
👨36 L
bad nasienia ✅️morfo 3%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Rozpisanie stymulacji 31.03✅️
Start stymulacji 4.04🍀
(Mensinorm150 jm, Puergon 50jm, Orgalutran 0.25 mg) -
Manka wrote:Za niecały miesiąc wracam na L4 to podejmę temat porodu gdzie co i jak .Jeszcze się nad tym nie zastanawiałam 🙈 Lutycka ma też możliwość porodu z prywatną położną.Podpytam się jeszcze swojej położnej .
Tym bardziej , że tak naprawdę do ostatnich dni sytuacja może się zmienić o 180 stopni .W piątek przyjęcie na oddział w kolejnym tygodniu CC . Ostatnie dni w trójkę 🥲agatkaagatka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny po IV na Polnej, ile dni po transferze miałyście pierwsze USG (po pozytywnej becie)?Październik 2024 - startujemy z IV
17.10.2024 punkcja - ❄️❄️❄️
06.01.2025 transfer 4.1.2, beta<0.2
08.03.2025 transfer 3.2.2
5 dpt beta 6,7 ⏸️
9 dpt beta 105
11 dpt beta 306
13 dpt beta 882
16 dpt beta 4198
18 dpt p. ciążowy + żółkowy, cień zarodka
27 dpt jestCRL 0,71cm
-
Miminikna wrote:Dziewczyny po IV na Polnej, ile dni po transferze miałyście pierwsze USG (po pozytywnej becie)?
U kogo jesteś? U doc B miałam dość szybko wizytę przy samym pęcherzyku ,ale byłam po kilku poronieniach ,koleżanka miała między 6 a 7 tygodniem pierwszą wizytę tak jej doc kazał się umawiać -
Zosia92 szczęśliwego rozwiązania 🙂 Pytam z ciekawości kto teraz robi CC jak doktor nie pracuje w szpitalu ? Pamiętam za czasów Onier jak był oddział i w ogóle często w zastępstwie byłaak pod opieką dr Derwicha był super ,miły itd ,ale mało konkretny jak coś się działo w sensie nie miał twardej ręki do podejmowania trudnych decyzji .
-
Karina89 wrote:Zosia92 szczęśliwego rozwiązania 🙂 Pytam z ciekawości kto teraz robi CC jak doktor nie pracuje w szpitalu ? Pamiętam za czasów Onier jak był oddział i w ogóle często w zastępstwie byłaak pod opieką dr Derwicha był super ,miły itd ,ale mało konkretny jak coś się działo w sensie nie miał twardej ręki do podejmowania trudnych decyzji .
Dzięki.Aż tak w szczegóły nie wchodziłam doc mówił , że będzie rozmawiał w tej sprawie u mnie defakto na samym końcu wyszły wskazania do CC . -
agatkaagatka wrote:U kogo jesteś? U doc B miałam dość szybko wizytę przy samym pęcherzyku ,ale byłam po kilku poronieniach ,koleżanka miała między 6 a 7 tygodniem pierwszą wizytę tak jej doc kazał się umawiać
u Docenta
u mnie to pierwsza ciąża, nigdy dotąd beta nie ruszyła.
Mam dwurożna macicę, wiec bardzo chciałabym jak najszybciej mieć wizytę żeby dowiedzieć się gdzie się ulokował pęcherzyk i - jeśli będzie dobrze - choć odrobinę odetchnąćPaździernik 2024 - startujemy z IV
17.10.2024 punkcja - ❄️❄️❄️
06.01.2025 transfer 4.1.2, beta<0.2
08.03.2025 transfer 3.2.2
5 dpt beta 6,7 ⏸️
9 dpt beta 105
11 dpt beta 306
13 dpt beta 882
16 dpt beta 4198
18 dpt p. ciążowy + żółkowy, cień zarodka
27 dpt jestCRL 0,71cm