Polna IN VITRO
-
WIADOMOŚĆ
-
Manka wrote:Lekarze są różni sama wybieram takich którzy nie próbują usilnie udowadniać, że to oni mają rację a potrafią współpracować z innymi specjalistami .Kiedyś chodziłam do specjalisty nie ginekologa który w pewnej sprawie miał odmienny pogląd oni trochę do tego inaczej podchodzili niż ten drugi specjalista ,ale widząc zalecenia mówił aby trzymać się zaleceń tamtego była to też osoba uznawana za autorytet w swojej dziedzinie ale też i byli tacy co mówili my tego nie uznajemy nie stwierdzamy dziękuję i dowidzenia.
Niestety i coraz mniej takich dla których najważniejsze jest rozwiązanie problemu pacjenta a nie spory kto ma rację lekarze różnią się między sobą tak jest było i będzie często trafiałam którzy najpierw przez pół wizyty "nadawali" do jakich ha to niekompetentnych lekarzy chodziłam ,wszystko nie tak no ale cóz......Manka lubi tę wiadomość
-
OlgaW wrote:Dziewczyny transfer FET jest na cyklu sztucznym czy naturalnym ?
Naturalne i sztuczne zależy czy masz swoje owulację itd itp też względy zdrowotne u mnie przy trombofili po zakrzepicy doc preferował cykl naturalny sztuczny wiąże się z przyjmowaniem estrogenów przez około dwa miesiące dokładnie nie wiem kiedy się schodzi w ciąży a to by mogło u mnie wywołać nawrót zakrzepicy i mówił , że ręki do tego nie przyłoży .Po konsultacji ze swoim hematologiem również odradzała nawet przy stosowaniu profilaktyki . Zależy od przypadku .OlgaW lubi tę wiadomość
-
Ewelinamala wrote:Naturalne i sztuczne zależy czy masz swoje owulację itd itp też względy zdrowotne u mnie przy trombofili po zakrzepicy doc preferował cykl naturalny sztuczny wiąże się z przyjmowaniem estrogenów przez około dwa miesiące dokładnie nie wiem kiedy się schodzi w ciąży a to by mogło u mnie wywołać nawrót zakrzepicy i mówił , że ręki do tego nie przyłoży .Po konsultacji ze swoim hematologiem również odradzała nawet przy stosowaniu profilaktyki . Zależy od przypadku .
Dzięki to czekam na wizytę i ustalenie planu co dalej.Czekamy na synka 💙 -
OlgaW wrote:Dziewczyny transfer FET jest na cyklu sztucznym czy naturalnym ?
Naturalny cykle regularne ,endometrium od 9 do 12 mm.Starania od 2018 roku .Poronienie 10 tc 💔,poronienie 18 tc 💔( zator i zawał łożyska) ,ciąża pozamaciczna -brak jajowodu ,wodniak - brak kolejnego jajowodu.
2 x ivf
FET❄️5.1.1.
🌈 Urodziła się Zosia w 36 tc z wagą 2850 g . -
Manka wrote:U mnie naturalny koleżanka miała sztuczny u niej problem z endometrium i miała kilka rodzai estrogenów może być taki i taki .
Super jak będzie możliwość naturalnego w moim przypadku to będę prosiła kiedyś brałam estrofem i średnio się po nim czułamCzekamy na synka 💙 -
Emfanka już masz termin wizyty ? Niezmiennie cały czas ✊✊✊✊🌸
Emfanka lubi tę wiadomość
Starania od 2018 roku .Poronienie 10 tc 💔,poronienie 18 tc 💔( zator i zawał łożyska) ,ciąża pozamaciczna -brak jajowodu ,wodniak - brak kolejnego jajowodu.
2 x ivf
FET❄️5.1.1.
Jutro idziemy się dowiedzieć co dalej
agatkaagatka lubi tę wiadomość
🙍♂️88' 🙍♀️89'. 🐶😸😸
06.2022 💉 IVF krótki protokół
2 zarodki - oba nieprawidłowe ❌
08.2022 💉 IVF krótki protokół
4 zarodki - 1 prawidłowy
Biopsje endometrium - wykryte zapalenie - leczenie wlewami/antybiotykami
04.2023 transfer nieudany 💔
08.2023💔 naturals - poronienie samoistne w 4 tyg
03.2024 💔 naturals - ciąża pozamaciczna, laparoskopia - prawy jajowód usunięty
Zmiana kliniki
01.2025 💉 IVF krótki protokół
5 zarodków ❄️❄️❄️❄️❄️
03.2025 laparoskopia zwiadowcza
usunięcie lewego jajowodu z powodu wodniaka/koagulacja zalążków endometrium otrzewnego/usunięcie zrostów
❄️ 5.1.1 transfer 9.06
beta 9 dpt - 87,1 beta 11 dpt - 320 beta 14 dpt - 1168 (dla kliniki), beta 15 dpt - 1725, beta 16dpt - 3350
✅ 02.07 mamy serduszko
✅ 18.07 - USG kontrolne CRL 1,8 cm ❤️
✅ 31.07 - SANCO prawidłowe - będzie 🩵
⏳13.08 - prenatalne -
Emfanka wrote:Jutro idziemy się dowiedzieć co dalej
Trzymam kciuki za dobre wieści u Ciebie🙂 dzisiaj miałam echo serca córki bo wychodziły nieprawidłowości na szczęście wszystko dobrze i jedynie do obserwacji i kontroli po porodzie bez wady serca 🙂Emfanka lubi tę wiadomość
Starania od 2018 roku .Poronienie 10 tc 💔,poronienie 18 tc 💔( zator i zawał łożyska) ,ciąża pozamaciczna -brak jajowodu ,wodniak - brak kolejnego jajowodu.
2 x ivf
FET❄️5.1.1.
ZOSIA92 wrote:Dziewczyny został mi po ciąży prolutex miesiąc po terminie czy któraś miała taką sytuacje i pozwolenie aby stosować? Kurcze nie wiem co zrobić akurat koleżanka potrzebuje na teraz
Ten termin ważności leków jakiś trzeba podać i to nie jest tak , że w dniu terminu przestają działać po takim czasie spokojnie według mnie można stosować tym bardziej jak zostanie zużyte w ciągu kilku dni ale do konsultacji z lekarzem dla pewności . -
Manka wrote:Ten termin ważności leków jakiś trzeba podać i to nie jest tak , że w dniu terminu przestają działać po takim czasie spokojnie według mnie można stosować tym bardziej jak zostanie zużyte w ciągu kilku dni ale do konsultacji z lekarzem dla pewności .
Dzięki!! Gdzieś mi się obiło o uszy , że jeszcze jakiś czas właśnie można stosować
Jak coś również byłam na PRIM 2 przed rozwiązaniem . -
Dotipik wrote:Może zapytajcie się faramceuty. Żywność to żywność, pleśń można odgarnąc;)) choć myślę, że powinien zadziałać jak to kilka dni.
Akurat byłam w aptece po leki była spoko Pani farmaceutka ogólnie jest grupa leków których nie należy stosować po upływie terminu ważności ale jest spora większość która przez jakiś czas po tej dacie ważności dalej zachowuje swoje działanie jeżeli jest to np 3 ,4 miesiące to efekt działania może być słabszy wiadomo rok to już nie stosujemy . Prolutex po miesiącu zachowuje pełne działanie więc jeszcze można .Dotipik lubi tę wiadomość
-
Manka - przyjęłam
Po wizycie - wszystko się goi prawidłowo - i uwaga w poniedziałek mamy transfer próbny, na cyklu naturalnymszok 😯
ZOSIA92, Manka, Bezova lubią tę wiadomość
🙍♂️88' 🙍♀️89'. 🐶😸😸
06.2022 💉 IVF krótki protokół
2 zarodki - oba nieprawidłowe ❌
08.2022 💉 IVF krótki protokół
4 zarodki - 1 prawidłowy
Biopsje endometrium - wykryte zapalenie - leczenie wlewami/antybiotykami
04.2023 transfer nieudany 💔
08.2023💔 naturals - poronienie samoistne w 4 tyg
03.2024 💔 naturals - ciąża pozamaciczna, laparoskopia - prawy jajowód usunięty
Zmiana kliniki
01.2025 💉 IVF krótki protokół
5 zarodków ❄️❄️❄️❄️❄️
03.2025 laparoskopia zwiadowcza
usunięcie lewego jajowodu z powodu wodniaka/koagulacja zalążków endometrium otrzewnego/usunięcie zrostów
❄️ 5.1.1 transfer 9.06
beta 9 dpt - 87,1 beta 11 dpt - 320 beta 14 dpt - 1168 (dla kliniki), beta 15 dpt - 1725, beta 16dpt - 3350
✅ 02.07 mamy serduszko
✅ 18.07 - USG kontrolne CRL 1,8 cm ❤️
✅ 31.07 - SANCO prawidłowe - będzie 🩵
⏳13.08 - prenatalne -
ZOSIA92 wrote:Dzięki!! Gdzieś mi się obiło o uszy , że jeszcze jakiś czas właśnie można stosować
Jak coś również byłam na PRIM 2 przed rozwiązaniem .
Tak jeszcze Ci napiszę nie wiem kiedy teraz wejdę .Opieka dobra chociaż byłam defakto krótko w piątek przyjęcie ,niedziela nagłe CC .Docent był poinformowany nie mam się do czego doczepić 🙂 -
Emfanka wrote:Manka - przyjęłam
Po wizycie - wszystko się goi prawidłowo - i uwaga w poniedziałek mamy transfer próbny, na cyklu naturalnymszok 😯
Super 🙂
To w kolejnym cyklu transfer 🙂cykl przed robią doc mówił , że działa max dwa cykle .Starania od 2018 roku .Poronienie 10 tc 💔,poronienie 18 tc 💔( zator i zawał łożyska) ,ciąża pozamaciczna -brak jajowodu ,wodniak - brak kolejnego jajowodu.
2 x ivf
FET❄️5.1.1.
Dziewczyny orientujecie się może ile dni przed punkcją trzeba odstawić acard?Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe 🖤
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
👱♀️35 L 👨36 L 🐕
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Rozpisanie stymulacji 31.03✅️
Start stymulacji 4.04🍀
(Mensinorm150 jm, Puergon 50jm, Orgalutran 0.25 mg)
Zivafert 5000j.m x2
1 podgląd 09.04 🥚2 podgląd 11.04🥚3 podgląd 14.04
Punkcja 16.04, pobrano 3🥚
Mamy ❄️ 4.3.3
transfer 15.07🤰🏼
15.08 7+1 tc,CRL 5mm ❤️110/min,GS 2 cm, YS 4mm