Polna IN VITRO
-
WIADOMOŚĆ
-
Manka wrote:Patisonek25 ciśnieniomierz faktycznie zdaje dobrze egzamin🙂 .Mierzy prawidłowo teraz miałam założony holter przez kardiologa i ciśnienia się pokrywały jak sobie dodatkowo mierzyłam
Super, najważniejsze ze pokrywają się pomiary 🥰
Ja sprawdzałam i mam tez ten model, jestem zadowolona, polecała mi go farmaceutka w aptece.
Służy mi dobre kilka lat. Ciśnienia się trochę uspokoiły?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia, 19:33
Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe 🖤
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
👱♀️35 L 👨36 L 🐕
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Rozpisanie stymulacji 31.03✅️
Start stymulacji 4.04🍀
(Mensinorm150 jm, Puergon 50jm, Orgalutran 0.25 mg)
Zivafert 5000j.m x2
1 podgląd 09.04 🥚2 podgląd 11.04🥚3 podgląd 14.04
Punkcja 16.04, pobrano 3🥚
Mamy ❄️ 4.3.3
transfer 15.07🤰🏼
15.08 7+1 tc,CRL 5mm ❤️110/min,GS 2 cm, YS 4mm
-
Patisonek 25 wrote:Super, najważniejsze ze pokrywają się pomiary 🥰
Ja sprawdzałam i mam tez ten model, jestem zadowolona, polecała mi go farmaceutka w aptece.
Służy mi dobre kilka lat. Ciśnienia się trochę uspokoiły?
Ciśnienie na tych dawkach leków co mam wyszły z zapisów holtera dobre🙂 białko w dobowej zbiórce rośnie minimalnie inne parametry nerkowe w normie przepływu nie siadają jak na razie ,bobo waga dobra tutaj spokojnie dociągnę do 38 według aktualnych wyników badań .Teraz ta pępowina wyszła zobaczymy w poniedziałek już 36 tc zobaczymy czy święta spędzimy w szpitalu ale w razie w nawet jestem pozytywnie nastawiona 🙂agatkaagatka, Patisonek 25 lubią tę wiadomość
-
Manka wrote:Ciśnienie na tych dawkach leków co mam wyszły z zapisów holtera dobre🙂 białko w dobowej zbiórce rośnie minimalnie inne parametry nerkowe w normie przepływu nie siadają jak na razie ,bobo waga dobra tutaj spokojnie dociągnę do 38 według aktualnych wyników badań .Teraz ta pępowina wyszła zobaczymy w poniedziałek już 36 tc zobaczymy czy święta spędzimy w szpitalu ale w razie w nawet jestem pozytywnie nastawiona 🙂
No to super 🙂Starania od 2018 roku .Poronienie 10 tc 💔,poronienie 18 tc 💔( zator i zawał łożyska) ,ciąża pozamaciczna -brak jajowodu ,wodniak - brak kolejnego jajowodu.
2 x ivf
FET❄️5.1.1.
🌈 Urodziła się Zosia w 36 tc z wagą 2850 g . -
Manka wrote:Ciśnienie na tych dawkach leków co mam wyszły z zapisów holtera dobre🙂 białko w dobowej zbiórce rośnie minimalnie inne parametry nerkowe w normie przepływu nie siadają jak na razie ,bobo waga dobra tutaj spokojnie dociągnę do 38 według aktualnych wyników badań .Teraz ta pępowina wyszła zobaczymy w poniedziałek już 36 tc zobaczymy czy święta spędzimy w szpitalu ale w razie w nawet jestem pozytywnie nastawiona 🙂
To świetna wiadomość 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia, 20:34
Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe 🖤
👱♀️35 L 👨36 L 🐕
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Start stymulacji 4.04🍀
Zivafert 5000j.m x2
Mamy ❄️ 4.3.3
transfer 15.07🤰🏼
-
Patisonek 25 wrote:To ja w 7 dc miałam wzrastające jeszcze. Daj znać w sobotę jak sytuacja 😉
Stosujesz jakaś specjalną dietę wysokobiałkową? Staram się dużo pić wody Muszyna ,jogurty proteinowe ,batony proteinowe .Nie jem serów ,mleka takich typowo nabiałowych rzeczy przez alergie muszę się podpytać w sobotę czy coś dodatkowo stosować aby dostarczyć więcej białka . -
Paniwiosna wrote:Stosujesz jakaś specjalną dietę wysokobiałkową? Staram się dużo pić wody Muszyna ,jogurty proteinowe ,batony proteinowe .Nie jem serów ,mleka takich typowo nabiałowych rzeczy przez alergie muszę się podpytać w sobotę czy coś dodatkowo stosować aby dostarczyć więcej białka .
Stosowałam właśnie batony ,kefiry/ napoje proteinowe ,jogurty proteinowe z orzechami ,izotoniki . Czułam się bardzo dobrze .Nie miałam hiperstymulacji tutaj trzeba zwiększyć mocno ilość białka .Czekamy na synka 💙 -
Paniwiosna wrote:Stosujesz jakaś specjalną dietę wysokobiałkową? Staram się dużo pić wody Muszyna ,jogurty proteinowe ,batony proteinowe .Nie jem serów ,mleka takich typowo nabiałowych rzeczy przez alergie muszę się podpytać w sobotę czy coś dodatkowo stosować aby dostarczyć więcej białka .
Specjalnej diety wysokobiałkowej nie stosuję, zwiększyłam poprostu ilość białka w diecie i piję elektrolity bez cukru. Piję też dość dużo wody.
Na tą chwilę oprócz tego że bolą jajniki czuję się dobrze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia, 05:15
Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe 🖤
👱♀️35 L 👨36 L 🐕
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Start stymulacji 4.04🍀
Zivafert 5000j.m x2
Mamy ❄️ 4.3.3
transfer 15.07🤰🏼
-
Dotipik wrote:A mięsko jesz:)? Bo wołowina jest dość wysokobiałkowa:)
Mało ostatnio, coś mnie odrzuca od mięsa 🫣Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe 🖤
👱♀️35 L 👨36 L 🐕
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Start stymulacji 4.04🍀
Zivafert 5000j.m x2
Mamy ❄️ 4.3.3
transfer 15.07🤰🏼
-
Ewelinamala wrote:Tak swoją drogą któraś wie dlaczego Anty -Xa lepiej badać w labolatorium na miejscu ?
Tu właśnie zależy jakie badania i nie tylko anty -Xa kiedyś jak chciałam zrobić badania na Ułańskiej to doc B nie polecał ze względu na zafałszowanie wyniku najpierw te probówki czekają ,potem jest transport.Wypowiem się na temat koagulologii kiedyś moja pierwsza hematolog mi mówiła , że to są tak precyzyjne wyniki , że nawet same wstrząsy podczas transportu krwi z jednego na drugi koniec miasta mogą fałszować wyniki i takie badania jak APTt ,czasy krzepnięcia gdzie trzeba podać leki ,czynnik krzepnięcia tu nie można sobie pozwolić na błędne wyniki .Ewelinamala lubi tę wiadomość
Starania od 2018 roku .Poronienie 10 tc 💔,poronienie 18 tc 💔( zator i zawał łożyska) ,ciąża pozamaciczna -brak jajowodu ,wodniak - brak kolejnego jajowodu.
2 x ivf
FET❄️5.1.1.
🌈 Urodziła się Zosia w 36 tc z wagą 2850 g . -
OlgaW wrote:Pytam z ciekawości czy któraś z Was rozmawiała z docentem na temat diagnostyki preimplantacyjnej - nieinwazyjnej ? Widziałam , że w marcu byli w Lizbonie na konferencjach ciekawy temat .
Mnie już to nie dotyczy ale było spojrzenie lekarzy z Europy ,Ameryki sama się posiłkowałam stronami zagranicznymi jak czytałam o badaniach zarodków w Polsce mało jest wyjaśnienia tematu co jak i dlaczego .Tutaj trzeba trafić na dobrego genetyka co wyjaśni temat .W sensie nie wiem jak w innych większych miastach np Warszawa .Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia, 11:24
-
agatkaagatka wrote:Tu właśnie zależy jakie badania i nie tylko anty -Xa kiedyś jak chciałam zrobić badania na Ułańskiej to doc B nie polecał ze względu na zafałszowanie wyniku najpierw te probówki czekają ,potem jest transport.Wypowiem się na temat koagulologii kiedyś moja pierwsza hematolog mi mówiła , że to są tak precyzyjne wyniki , że nawet same wstrząsy podczas transportu krwi z jednego na drugi koniec miasta mogą fałszować wyniki i takie badania jak APTt ,czasy krzepnięcia gdzie trzeba podać leki ,czynnik krzepnięcia tu nie można sobie pozwolić na błędne wyniki .
Od czasu jak każdy wynik APTT wychodził mi inny badam tylko w labolatorium przyszpitalnym Polna itd gdzie nie trzymają tego pół dnia zanim przyjedzie kurier 🙂 -
Manka wrote:Od czasu jak każdy wynik APTT wychodził mi inny badam tylko w labolatorium przyszpitalnym Polna itd gdzie nie trzymają tego pół dnia zanim przyjedzie kurier 🙂
Kiedyś robiłam profil ANA przeciwciała pierwsze badania poprostu przypadkowe labolatorium wyniki takie , że aż mi słabo było jak przeczytałam co to może znaczyć potem powtórka w labolatorium reumatologicznym przy oddziale reumatologii całkowicie inny wynik .Reumatolog ma konsultacji też mówił aby wcześniej dowiadywać się i robić w polecanych dobrych miejscach to jest kwestia doświadczenia kadry labolatorium tak samo jak antykoagulant tocznia ( najczęściej wychodzi fałszywie dodatni ) to jest tak zawiłe badanie aby też badać w pracowni hemostazy ze względu na doświadczenie personelu . -
OlgaW wrote:Pytam z ciekawości czy któraś z Was rozmawiała z docentem na temat diagnostyki preimplantacyjnej - nieinwazyjnej ? Widziałam , że w marcu byli w Lizbonie na konferencjach ciekawy temat .
Szczerze więcej jest dobrej literatury na stronach zagranicznych głównie amerykańskich z wyjaśnieniem tematu nasze badania ,literatura jeszcze mało o tym mówią u nas jest to kontrowersyjny temat jedni są za drudzy przeciw i człowiek wie , że dalej nic nie wie plus dobry genetyk .