X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Polna IN VITRO
Odpowiedz

Polna IN VITRO

Oceń ten wątek:
  • Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manka wrote:
    Patisonek25 ciśnieniomierz faktycznie zdaje dobrze egzamin🙂 .Mierzy prawidłowo teraz miałam założony holter przez kardiologa i ciśnienia się pokrywały jak sobie dodatkowo mierzyłam

Super, najważniejsze ze pokrywają się pomiary 🥰
    Ja sprawdzałam i mam tez ten model, jestem zadowolona, polecała mi go farmaceutka w aptece.
    Służy mi dobre kilka lat. Ciśnienia się trochę uspokoiły?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia, 19:33

Starania od 2021
    🖤Poronienia nawykowe 🖤
    💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔

👱‍♀️35 L 👨36 L 🐕

8 IUI ❌️

Zmiana lekarza 11.2024
    ➡️2025 IVF MZ
    Kwalifikacja 23.01 ✅️
    Rozpisanie stymulacji 31.03✅️
    Start stymulacji 4.04🍀
    (Mensinorm150 jm, Puergon 50jm, Orgalutran 0.25 mg)
    Zivafert 5000j.m x2
    1 podgląd 09.04 🥚2 podgląd 11.04🥚3 podgląd 14.04
    Punkcja 16.04, pobrano 3🥚
    Mamy ❄️ 4.3.3

transfer 15.07🤰🏼
    15.08 7+1 tc,CRL 5mm ❤️110/min,GS 2 cm, YS 4mm

preg.png
  • Manka Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patisonek 25 wrote:
    Super, najważniejsze ze pokrywają się pomiary 🥰
    Ja sprawdzałam i mam tez ten model, jestem zadowolona, polecała mi go farmaceutka w aptece.
    Służy mi dobre kilka lat. Ciśnienia się trochę uspokoiły?

Ciśnienie na tych dawkach leków co mam wyszły z zapisów holtera dobre🙂 białko w dobowej zbiórce rośnie minimalnie inne parametry nerkowe w normie przepływu nie siadają jak na razie ,bobo waga dobra tutaj spokojnie dociągnę do 38 według aktualnych wyników badań .Teraz ta pępowina wyszła zobaczymy w poniedziałek już 36 tc zobaczymy czy święta spędzimy w szpitalu ale w razie w nawet jestem pozytywnie nastawiona 🙂

agatkaagatka, Patisonek 25 lubią tę wiadomość

• agatkaagatka Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manka wrote:
    Ciśnienie na tych dawkach leków co mam wyszły z zapisów holtera dobre🙂 białko w dobowej zbiórce rośnie minimalnie inne parametry nerkowe w normie przepływu nie siadają jak na razie ,bobo waga dobra tutaj spokojnie dociągnę do 38 według aktualnych wyników badań .Teraz ta pępowina wyszła zobaczymy w poniedziałek już 36 tc zobaczymy czy święta spędzimy w szpitalu ale w razie w nawet jestem pozytywnie nastawiona 🙂

No to super 🙂

Starania od 2018 roku .Poronienie 10 tc 💔,poronienie 18 tc 💔( zator i zawał łożyska) ,ciąża pozamaciczna -brak jajowodu ,wodniak - brak kolejnego jajowodu.
    2 x ivf
    FET❄️5.1.1.
    🌈 Urodziła się Zosia w 36 tc z wagą 2850 g .
  • Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manka wrote:

To świetna wiadomość 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia, 20:34

Starania od 2021
    🖤Poronienia nawykowe 🖤

👱‍♀️35 L 👨36 L 🐕

8 IUI ❌️

Zmiana lekarza 11.2024
    ➡️2025 IVF MZ
    Kwalifikacja 23.01 ✅️
    Start stymulacji 4.04🍀
    Zivafert 5000j.m x2
    Mamy ❄️ 4.3.3

transfer 15.07🤰🏼

preg.png
  • Paniwiosna Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patisonek 25 wrote:
    To ja w 7 dc miałam wzrastające jeszcze. Daj znać w sobotę jak sytuacja 😉

Stosujesz jakaś specjalną dietę wysokobiałkową? Staram się dużo pić wody Muszyna ,jogurty proteinowe ,batony proteinowe .Nie jem serów ,mleka takich typowo nabiałowych rzeczy przez alergie muszę się podpytać w sobotę czy coś dodatkowo stosować aby dostarczyć więcej białka .

• OlgaW Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paniwiosna wrote:
    Stosujesz jakaś specjalną dietę wysokobiałkową? Staram się dużo pić wody Muszyna ,jogurty proteinowe ,batony proteinowe .Nie jem serów ,mleka takich typowo nabiałowych rzeczy przez alergie muszę się podpytać w sobotę czy coś dodatkowo stosować aby dostarczyć więcej białka .

Stosowałam właśnie batony ,kefiry/ napoje proteinowe ,jogurty proteinowe z orzechami ,izotoniki . Czułam się bardzo dobrze .Nie miałam hiperstymulacji tutaj trzeba zwiększyć mocno ilość białka .

Czekamy na synka 💙
  • Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 04:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paniwiosna wrote:

Specjalnej diety wysokobiałkowej nie stosuję, zwiększyłam poprostu ilość białka w diecie i piję elektrolity bez cukru. Piję też dość dużo wody.
    Na tą chwilę oprócz tego że bolą jajniki czuję się dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia, 05:15

Starania od 2021
    🖤Poronienia nawykowe 🖤

👱‍♀️35 L 👨36 L 🐕

8 IUI ❌️

Zmiana lekarza 11.2024
    ➡️2025 IVF MZ
    Kwalifikacja 23.01 ✅️
    Start stymulacji 4.04🍀
    Zivafert 5000j.m x2
    Mamy ❄️ 4.3.3

transfer 15.07🤰🏼

preg.png
  • Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotipik wrote:
    A mięsko jesz:)? Bo wołowina jest dość wysokobiałkowa:)

Mało ostatnio, coś mnie odrzuca od mięsa 🫣

Starania od 2021
    🖤Poronienia nawykowe 🖤

👱‍♀️35 L 👨36 L 🐕

8 IUI ❌️

Zmiana lekarza 11.2024
    ➡️2025 IVF MZ
    Kwalifikacja 23.01 ✅️
    Start stymulacji 4.04🍀
    Zivafert 5000j.m x2
    Mamy ❄️ 4.3.3

transfer 15.07🤰🏼

preg.png
  • Mama_Hani Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro punkcja potem urodziny córeczki mam nadzieję , że będzie to owocny dzień 🙂

Paniwiosna, Manka lubią tę wiadomość

• Paniwiosna Przyjaciółka

Wysłany: 11 kwietnia, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Hani wrote:
    Jutro punkcja potem urodziny córeczki mam nadzieję , że będzie to owocny dzień 🙂

U mnie jutro podgląd 🙂 Położna wczoraj mówiła , że pracowita i ciężka sobota się szykuje sporo punkcji itd.

Manka lubi tę wiadomość

• Mama_Hani Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotipik wrote:
    Powodzenia:) jutro pewnie będzie tam spokojnie :)

Właśnie też słyszałam , że jutro zapowiada się pracowity dzień aczkolwiek te soboty częściej są luźne i spokojne 🙂

Dotipik lubi tę wiadomość

• Ewelinamala Przyjaciółka

Wysłany: 11 kwietnia, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Hani wrote:

Powiedzenia ✊ sto lat dla córeczki 🎉🎉🎉

Dotipik, agatkaagatka, OlgaW lubią tę wiadomość

Wysłany: 12 kwietnia, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak swoją drogą któraś wie dlaczego Anty -Xa lepiej badać w labolatorium na miejscu ?

• agatkaagatka Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinamala wrote:
    Tak swoją drogą któraś wie dlaczego Anty -Xa lepiej badać w labolatorium na miejscu ?

Tu właśnie zależy jakie badania i nie tylko anty -Xa kiedyś jak chciałam zrobić badania na Ułańskiej to doc B nie polecał ze względu na zafałszowanie wyniku najpierw te probówki czekają ,potem jest transport.Wypowiem się na temat koagulologii kiedyś moja pierwsza hematolog mi mówiła , że to są tak precyzyjne wyniki , że nawet same wstrząsy podczas transportu krwi z jednego na drugi koniec miasta mogą fałszować wyniki i takie badania jak APTt ,czasy krzepnięcia gdzie trzeba podać leki ,czynnik krzepnięcia tu nie można sobie pozwolić na błędne wyniki .

Ewelinamala lubi tę wiadomość

Starania od 2018 roku .Poronienie 10 tc 💔,poronienie 18 tc 💔( zator i zawał łożyska) ,ciąża pozamaciczna -brak jajowodu ,wodniak - brak kolejnego jajowodu.
    2 x ivf
    FET❄️5.1.1.
    🌈 Urodziła się Zosia w 36 tc z wagą 2850 g .
  • OlgaW Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytam z ciekawości czy któraś z Was rozmawiała z docentem na temat diagnostyki preimplantacyjnej - nieinwazyjnej ? Widziałam , że w marcu byli w Lizbonie na konferencjach ciekawy temat .

Ewelinamala lubi tę wiadomość

Czekamy na synka 💙

Wysłany: 12 kwietnia, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlgaW wrote:
    Pytam z ciekawości czy któraś z Was rozmawiała z docentem na temat diagnostyki preimplantacyjnej - nieinwazyjnej ? Widziałam , że w marcu byli w Lizbonie na konferencjach ciekawy temat .

Mnie już to nie dotyczy ale było spojrzenie lekarzy z Europy ,Ameryki sama się posiłkowałam stronami zagranicznymi jak czytałam o badaniach zarodków w Polsce mało jest wyjaśnienia tematu co jak i dlaczego .Tutaj trzeba trafić na dobrego genetyka co wyjaśni temat .W sensie nie wiem jak w innych większych miastach np Warszawa .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia, 11:24

• Manka Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatkaagatka wrote:
    Tu właśnie zależy jakie badania i nie tylko anty -Xa kiedyś jak chciałam zrobić badania na Ułańskiej to doc B nie polecał ze względu na zafałszowanie wyniku najpierw te probówki czekają ,potem jest transport.Wypowiem się na temat koagulologii kiedyś moja pierwsza hematolog mi mówiła , że to są tak precyzyjne wyniki , że nawet same wstrząsy podczas transportu krwi z jednego na drugi koniec miasta mogą fałszować wyniki i takie badania jak APTt ,czasy krzepnięcia gdzie trzeba podać leki ,czynnik krzepnięcia tu nie można sobie pozwolić na błędne wyniki .

Od czasu jak każdy wynik APTT wychodził mi inny badam tylko w labolatorium przyszpitalnym Polna itd gdzie nie trzymają tego pół dnia zanim przyjedzie kurier 🙂

Wysłany: 12 kwietnia, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manka wrote:
    Od czasu jak każdy wynik APTT wychodził mi inny badam tylko w labolatorium przyszpitalnym Polna itd gdzie nie trzymają tego pół dnia zanim przyjedzie kurier 🙂

Kiedyś robiłam profil ANA przeciwciała pierwsze badania poprostu przypadkowe labolatorium wyniki takie , że aż mi słabo było jak przeczytałam co to może znaczyć potem powtórka w labolatorium reumatologicznym przy oddziale reumatologii całkowicie inny wynik .Reumatolog ma konsultacji też mówił aby wcześniej dowiadywać się i robić w polecanych dobrych miejscach to jest kwestia doświadczenia kadry labolatorium tak samo jak antykoagulant tocznia ( najczęściej wychodzi fałszywie dodatni ) to jest tak zawiłe badanie aby też badać w pracowni hemostazy ze względu na doświadczenie personelu .

• Mama_Hani Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po punkcji teraz zostaje odpoczynek 🙂

Sukienka, Dotipik, Dziewczynka, Emfanka lubią tę wiadomość

• Mama_Hani Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlgaW wrote:

Szczerze więcej jest dobrej literatury na stronach zagranicznych głównie amerykańskich z wyjaśnieniem tematu nasze badania ,literatura jeszcze mało o tym mówią u nas jest to kontrowersyjny temat jedni są za drudzy przeciw i człowiek wie , że dalej nic nie wie plus dobry genetyk .

‹‹ 152 153 154 155 156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ