Polna IN VITRO
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewelinamala wrote:Tak swoją drogą któraś wie dlaczego Anty -Xa lepiej badać w labolatorium na miejscu ?
Tu właśnie zależy jakie badania i nie tylko anty -Xa kiedyś jak chciałam zrobić badania na Ułańskiej to doc B nie polecał ze względu na zafałszowanie wyniku najpierw te probówki czekają ,potem jest transport.Wypowiem się na temat koagulologii kiedyś moja pierwsza hematolog mi mówiła , że to są tak precyzyjne wyniki , że nawet same wstrząsy podczas transportu krwi z jednego na drugi koniec miasta mogą fałszować wyniki i takie badania jak APTt ,czasy krzepnięcia gdzie trzeba podać leki ,czynnik krzepnięcia tu nie można sobie pozwolić na błędne wyniki .Ewelinamala lubi tę wiadomość
Starania od 2018 roku .Poronienie 10 tc 💔,poronienie 18 tc 💔, ciąża pozamaciczna -brak jajowodu ,wodniak - brak kolejnego jajowodu.
2 x ivf
FET❄️5.1.1.
Czekamy na 🌈 dziewczynkę -
OlgaW wrote:Pytam z ciekawości czy któraś z Was rozmawiała z docentem na temat diagnostyki preimplantacyjnej - nieinwazyjnej ? Widziałam , że w marcu byli w Lizbonie na konferencjach ciekawy temat .
Mnie już to nie dotyczy ale było spojrzenie lekarzy z Europy ,Ameryki sama się posiłkowałam stronami zagranicznymi jak czytałam o badaniach zarodków w Polsce mało jest wyjaśnienia tematu co jak i dlaczego .Tutaj trzeba trafić na dobrego genetyka co wyjaśni temat .W sensie nie wiem jak w innych większych miastach np Warszawa .Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia, 11:24
-
agatkaagatka wrote:Tu właśnie zależy jakie badania i nie tylko anty -Xa kiedyś jak chciałam zrobić badania na Ułańskiej to doc B nie polecał ze względu na zafałszowanie wyniku najpierw te probówki czekają ,potem jest transport.Wypowiem się na temat koagulologii kiedyś moja pierwsza hematolog mi mówiła , że to są tak precyzyjne wyniki , że nawet same wstrząsy podczas transportu krwi z jednego na drugi koniec miasta mogą fałszować wyniki i takie badania jak APTt ,czasy krzepnięcia gdzie trzeba podać leki ,czynnik krzepnięcia tu nie można sobie pozwolić na błędne wyniki .
Od czasu jak każdy wynik APTT wychodził mi inny badam tylko w labolatorium przyszpitalnym Polna itd gdzie nie trzymają tego pół dnia zanim przyjedzie kurier 🙂 -
Manka wrote:Od czasu jak każdy wynik APTT wychodził mi inny badam tylko w labolatorium przyszpitalnym Polna itd gdzie nie trzymają tego pół dnia zanim przyjedzie kurier 🙂
Kiedyś robiłam profil ANA przeciwciała pierwsze badania poprostu przypadkowe labolatorium wyniki takie , że aż mi słabo było jak przeczytałam co to może znaczyć potem powtórka w labolatorium reumatologicznym przy oddziale reumatologii całkowicie inny wynik .Reumatolog ma konsultacji też mówił aby wcześniej dowiadywać się i robić w polecanych dobrych miejscach to jest kwestia doświadczenia kadry labolatorium tak samo jak antykoagulant tocznia ( najczęściej wychodzi fałszywie dodatni ) to jest tak zawiłe badanie aby też badać w pracowni hemostazy ze względu na doświadczenie personelu . -
OlgaW wrote:Pytam z ciekawości czy któraś z Was rozmawiała z docentem na temat diagnostyki preimplantacyjnej - nieinwazyjnej ? Widziałam , że w marcu byli w Lizbonie na konferencjach ciekawy temat .
Szczerze więcej jest dobrej literatury na stronach zagranicznych głównie amerykańskich z wyjaśnieniem tematu nasze badania ,literatura jeszcze mało o tym mówią u nas jest to kontrowersyjny temat jedni są za drudzy przeciw i człowiek wie , że dalej nic nie wie plus dobry genetyk . -
Mama _Hani odpoczywaj 🙂
Dziewczyny czy któraś potrzebuje pilnie prolutex ? Co prawda zostało mi 5 zastrzyków docent powiedział , że mogę sobie co kilka dni jeden podawać ale to tylko jak chce więc wole oddać 🙂Mama_Hani lubi tę wiadomość
IVF 2024 .
4 ❄️❄️❄️❄️
1 transfer bhcg 0,2
2 transfer bhcg 330 ,720 ,1629 .
19.02.2025 jest ♥️ -
Sukienka wrote:Mama _Hani odpoczywaj 🙂
Dziewczyny czy któraś potrzebuje pilnie prolutex ? Co prawda zostało mi 5 zastrzyków docent powiedział , że mogę sobie co kilka dni jeden podawać ale to tylko jak chce więc wole oddać 🙂wysyłam zaproszenie
-
Mnie ciekawi ten temat porównanie transferów na cyklu sztucznym i naturalnym .Lekarze wolą sztuczny bo jest poprostu bardziej przewidywalny mniej wizyt niby jest ciut przewagi na cykl naturalny czy pojawiły się jakieś nowe badania albo faktycznie ta różnica jest minimalna .
Mama_Hani lubi tę wiadomość
-
Mama_Hani wrote:Część 🙂 Wczoraj było słabo dzisiaj już zdecydowanie lepiej ,spacer zaliczony robi się piękna pogoda ☀️ A Ty jak ?
Ps :Trzymam kciuki ✊
Koło 16 poczułam przypływ energii tak spałam jeszcze mam delikatne plamienia liczę , że jutro będzie już ok 🙂Mama_Hani lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny nam takie pytanie ciążowe nie wiem czy pisać do docenta w środę mam wizytę .Czy któraś z Was miała lekkie plamienie w 28 tc ?Starania od 2018 roku .Poronienie 10 tc 💔,poronienie 18 tc 💔, ciąża pozamaciczna -brak jajowodu ,wodniak - brak kolejnego jajowodu.
2 x ivf
FET❄️5.1.1.
Czekamy na 🌈 dziewczynkę -
agatkaagatka wrote:Dziewczyny nam takie pytanie ciążowe nie wiem czy pisać do docenta w środę mam wizytę .Czy któraś z Was miała lekkie plamienie w 28 tc ?
Miałam takie jednorazowe plamienie docent mówił może być od np dociśnięcia za mocno progesteronu dopochwowo ta szyjką teraz jest inaczej ukrwiona i pójdzie naczyńko po współżyciu też mogą zdarzać się plamienia ,bakterie również są przyczyną plamienia( tutaj pojawiają się częściej ) .Ogólnie mówił , że jak wystąpi jednorazowo plamienie to się nie martwić natomiast jak będą się powtarzały to szybciej sygnalizować.U mnie prawdopodobnie za mocno docisnęłam progesteron ,bakterii brak szyjka. zamknięta więcej się nie powtórzyłyagatkaagatka lubi tę wiadomość