X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Polna IN VITRO
Odpowiedz

Polna IN VITRO

Oceń ten wątek:
  • Dotipik Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michalina 🍀 wrote:
    Do jakiś chodzicie immunologów? Byłam tutaj w Poznaniu u Pani dr z Invimed ale to nie ten lekarz .
    Bylam kiedyś u dr imunnolog w Invimedzie, to taki bardziej internista dla mnie. Generalnie zleca dużo badań. Wizyt u niej nie kontynulowalam.

• Michalina 🍀 Debiutantka

Wysłany: 15 kwietnia, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotipik wrote:
    Bylam kiedyś u dr imunnolog w Invimedzie, to taki bardziej internista dla mnie. Generalnie zleca dużo badań. Wizyt u niej nie kontynulowalam.

Właśnie też miałam takie wrażenie zlecone multum badań ale trochę nie wiadomo co z tym zrobić

• Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michalina 🍀 wrote:
    Do jakiś chodzicie immunologów? Byłam tutaj w Poznaniu u Pani dr z Invimed ale to nie ten lekarz .

Ja byłam u Paśnika, doc B bierze pod uwagę jego zalecenia.

Starania od 2021
    💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️35 L
    AMH- 3.33, 3.77, 4.34
    Kir Bx,NK 15,7% , witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
    Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
    Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️ Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️Allo-mlr 37.3%✅️p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie 🔥-20kg

👨36 L
    Kiepskie parametry nasienia ❌️
    Kariotyp-✅️trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
    8 IUI ❌️

Zmiana lekarza 11.2024
    ➡️2025 IVF MZ
    Kwalifikacja 23.01 ✅️
    Rozpisanie stymulacji 31.03✅️
    Start stymulacji 4.04🍀
    (Mensinorm150 jm, Puergon 50jm, Orgalutran 0.25 mg) Zivafert 5000j.m 2 x
    1 podgląd 09.04 🥚2 podgląd 11.04🥚3 podgląd 14.04
    Punkcja 🍀🤞
  • Michalina 🍀 Debiutantka

Wysłany: 15 kwietnia, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patisonek 25 wrote:

Dzięki 🙂 Zobaczy y teraz już podchodzę do tego pewnym dystansem psychicznym nie wiem jak to inaczej nazwać bez tego całego nakręcania na ciążę kto ile ma zarodków przez to serio można dostać na głowę tym bardziej jak starania trwają długo .Pozdrawiam .

Dotipik lubi tę wiadomość

• Dotipik Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patisonek 25 wrote:
    Jak się czujesz w czasie stymulacji:)? Pogodę masz piękną:)

• Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michalina 🍀 wrote:
    Dzięki 🙂 Zobaczy y teraz już podchodzę do tego pewnym dystansem psychicznym nie wiem jak to inaczej nazwać bez tego całego nakręcania na ciążę kto ile ma zarodków przez to serio można dostać na głowę tym bardziej jak starania trwają długo .Pozdrawiam .

Oj tak zgadzam się z tym 😉 ja już przestałam się nakręcać. Nie ma to sensu

Starania od 2021
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️35 L
    AMH- 3.33, 3.77, 4.34
    Kir Bx,NK 15,7% , witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
    Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️ Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️Allo-mlr 37.3%✅️p/c p.jądrowe , ANA ✅️

👨36 L
    8 IUI ❌️

Zmiana lekarza 11.2024
    ➡️2025 IVF MZ
    Kwalifikacja 23.01 ✅️
    Start stymulacji 4.04🍀
    Punkcja 🍀🤞
  • Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotipik wrote:
    Jak się czujesz w czasie stymulacji:)? Pogodę masz piękną:)

Już jestem na końcu stymulacji, wczoraj poprosiłam o L4 brzuch mnie boli okropnie i dziś mi nie dobrze po tych wszystkich lekach🤢 wczoraj 5 zastrzyków 🫣 także te ostatnie dni już kiepsko. Oj tak pogoda super, cieplutko także idealnie na spacer 🙂 a jak tam u Ciebie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia, 12:58

Starania od 2021
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️35 L
    AMH- 3.33, 3.77, 4.34

👨36 L
    8 IUI ❌️

Zmiana lekarza 11.2024
    ➡️2025 IVF MZ
    Kwalifikacja 23.01 ✅️
    Start stymulacji 4.04🍀
    Punkcja 🍀🤞
  • Dotipik Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Patisonek25, u mnie poczatek drugiej fazy cyklu. Od nowego zaczynam stymulacje. W tym tyg wezmę kroplowke z glutationu i q10:) ciekawe czy coś zadziała czy tylko kasa pojdzie:) majówka zapowiada się na lekach:)

Manka, Patisonek 25, Mama_Hani lubią tę wiadomość

• Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotipik wrote:
    @Patisonek25, u mnie poczatek drugiej fazy cyklu. Od nowego zaczynam stymulacje. W tym tyg wezmę kroplowke z glutationu i q10:) ciekawe czy coś zadziała czy tylko kasa pojdzie:) majówka zapowiada się na lekach:)

Ja nie brałam nic doc powiedział że mam ładne AMH i uważa że nie muszę nic więcej brać oprócz wit które mi wskazał wcześniej. Stymulację zniosłam dość dobrze ale dziś czuję się wręcz fatalnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia, 18:09

Starania od 2021
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️35 L
    AMH- 3.33, 3.77, 4.34

👨36 L
    8 IUI ❌️

Zmiana lekarza 11.2024
    ➡️2025 IVF MZ
    Kwalifikacja 23.01 ✅️
    Start stymulacji 4.04🍀
    Punkcja 🍀🤞
  • Manka Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotipik wrote:

Dotipik jak będziesz po to możesz dać znać jeżeli chodzi o ten glutation dożylny . Kiedyś wiecie jak to jest siedzi się w poczekalni była rozmowa dwóch lekarzy i właśnie jeden mówił , że przyjmuje glutation ale w formie dożylnej doustnych preparatów praktycznie nie wchłaniamy jedynie ester jakiegoś kwasu nazwy nie zapamiętałam ale ta wchłanialność też jest bardzo mała .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia, 18:34

• Manka Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patisonek25 ✊✊

Patisonek 25 lubi tę wiadomość

• Paniwiosna Znajoma

Wysłany: 15 kwietnia, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patisonek 25 wrote:
    Ja nie brałam nic doc powiedział że mam ładne AMH i uważa że nie muszę nic więcej brać oprócz wit które mi wskazał wcześniej. Stymulację zniosłam dość dobrze ale dziś czuję się wręcz fatalnie.

Powodzenia✊ u mnie punkcja w czwartek też brałam witaminy od dr i zdrowy styl życia za to moja koleżanka przy niskim AMH to cała apteka różnych suplementów

Manka, Patisonek 25, Emfanka lubią tę wiadomość

• Dotipik Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paniwiosna wrote:
    Powodzenia✊ u mnie punkcja w czwartek też brałam witaminy od dr i zdrowy styl życia za to moja koleżanka przy niskim AMH to cała apteka różnych suplementów
    Paniwiosna to trzymamy kciuki za punkcję:)
    Manka, już kiedyś bralam glutation, plus witaminę C z magnezem w jednej kroplowce. Nie wiem czy to przypadek ale całą noc przespałam bez żadnego wybudzenia (a u mnie to rzadkość). Ponoć jeszcze dobrze się wchłania postać podjezykowa, ale nie wgłębiałam się w temat. Ciężko powiedzieć czy to placebo czy pomaga...

Mama_Hani lubi tę wiadomość

• Manka Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotipik wrote:
    Paniwiosna to trzymamy kciuki za punkcję:)
    Manka, już kiedyś bralam glutation, plus witaminę C z magnezem w jednej kroplowce. Nie wiem czy to przypadek ale całą noc przespałam bez żadnego wybudzenia (a u mnie to rzadkość). Ponoć jeszcze dobrze się wchłania postać podjezykowa, ale nie wgłębiałam się w temat. Ciężko powiedzieć czy to placebo czy pomaga...

Mojej koleżanki tata po kilku zawałach brał wlewy z witamin i utrzymały Go trochę dłużej przy życiu postawiły na nogi osobiście uważam , że w niektórych sytuacjach to faktycznie dobrze działa .

Aaaa czy któraś wie kiedy doc ma jakieś egzaminy jutro czy czwartek ? Mówił mi w poniedziałek , że może dłużej nie odpisywać muszę wysłać wyniki na białko .

• Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manka wrote:
    Mojej koleżanki tata po kilku zawałach brał wlewy z witamin i utrzymały Go trochę dłużej przy życiu postawiły na nogi osobiście uważam , że w niektórych sytuacjach to faktycznie dobrze działa .

Aaaa czy któraś wie kiedy doc ma jakieś egzaminy jutro czy czwartek ? Mówił mi w poniedziałek , że może dłużej nie odpisywać muszę wysłać wyniki na białko .

Jutro ma egzaminy 😉
    Ciekawe kto jutro będzie jak doc nie ma🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia, 21:49

Starania od 2021
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️35 L
    AMH- 3.33, 3.77, 4.34

👨36 L
    8 IUI ❌️

Zmiana lekarza 11.2024
    ➡️2025 IVF MZ
    Kwalifikacja 23.01 ✅️
    Start stymulacji 4.04🍀
    Punkcja 🍀🤞
  • Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paniwiosna wrote:

Nie dziękuję 🙂
    Powodzenia🤞 w czwartek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia, 21:50

Starania od 2021
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️35 L
    AMH- 3.33, 3.77, 4.34

👨36 L
    8 IUI ❌️

Zmiana lekarza 11.2024
    ➡️2025 IVF MZ
    Kwalifikacja 23.01 ✅️
    Start stymulacji 4.04🍀
    Punkcja 🍀🤞
  • agatkaagatka Przyjaciółka

Wysłany: 16 kwietnia, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manka wrote:
    To jest w szpitalu idziesz za labolatorium przed oddziałem endokrynologii tej część po lewo jest cały sekretariat .Wszystko jest opisane .

Tam teraz się tak pozmieniało ten oddział dawny ONIER teraz jest jako PRIM 2 ( chociaż niby piszę endokrynologia ) dołożony do tego co jest na piętrze i tam właśnie byłam PRIM 1 połączył się z dawnym oddziałem GIN 3 . Także idąc na PRIM 2 można trafić na górę i na parter tam obok sekretariatu .Albo to PG1 połączył się z GIN 3 samej mi się miesza 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia, 14:08

Starania od 2018 roku .Poronienie 10 tc 💔,poronienie 18 tc 💔, ciąża pozamaciczna -brak jajowodu ,wodniak - brak kolejnego jajowodu.
    2 x ivf
    FET❄️5.1.1.
    Czekamy na 🌈 dziewczynkę
  • agatkaagatka Przyjaciółka

Wysłany: 16 kwietnia, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patisonek 25 wrote:
    Jutro ma egzaminy 😉
    Ciekawe kto jutro będzie jak doc nie ma🫣

Jedną punkcje robił doc B kolejną w zastępstwie dr K . Ożegowska opieka podczas zabiegu u tej Pani dr również bardzo dobra.

Patisonek 25 lubi tę wiadomość

Starania od 2018 roku .Poronienie 10 tc 💔,poronienie 18 tc 💔, ciąża pozamaciczna -brak jajowodu ,wodniak - brak kolejnego jajowodu.
    2 x ivf
    FET❄️5.1.1.
    Czekamy na 🌈 dziewczynkę
  • Emfanka Przyjaciółka

Wysłany: 16 kwietnia, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patisonek 25 wrote:
    Już jestem na końcu stymulacji, wczoraj poprosiłam o L4 brzuch mnie boli okropnie i dziś mi nie dobrze po tych wszystkich lekach🤢 wczoraj 5 zastrzyków 🫣 także te ostatnie dni już kiepsko. Oj tak pogoda super, cieplutko także idealnie na spacer 🙂 a jak tam u Ciebie?

Trzymaj się dzielnie - końcówka jest najgorsza, ale za chwilę jaka ulga będzie :)

Ja zaczęłam na nowo pić kolagen - od razu mi lepiej :D

Powrót do pracy po 3.5 tygodnia to masakra :( ale wiecie co - mam to w nosie. Jest piękna pogoda :D Miałam nie kupować planszówek (oboje z Mężem uwielbiamy grać), ponieważ nasze 🚘 znów u mechanika, ale była okazja na vinted, przyszło zamówienie ze wspieraczki, w sklepie gdzie miałam voucher była promocja i 6 nowych pudełek trzeba będzie upchnąć na półce :D a dopiero ułożyliśmy je alfabetycznie... ale dumnie jedno pudełko sprzedałam...

I chyba dzisiaj za dużo kawy bo mam mnóstwo energii :D

Bezova, Patisonek 25 lubią tę wiadomość

🙍‍♂️88' 🙍‍♀️89'. 🐶😸😸

06.2022 💉 IVF krótki protokół
    2 zarodki - oba nieprawidłowe ❌

08.2022 💉 IVF krótki protokół
    4 zarodki - 1 prawidłowy

Biopsje endometrium - wykryte zapalenie - leczenie wlewami/antybiotykami

04.2023 transfer nieudany 💔

08.2023💔 naturals - poronienie samoistne w 4 tyg

03.2024 💔 naturals - ciąża pozamaciczna, laparoskopia - prawy jajowód usunięty

Zmiana kliniki

01.2025 💉 IVF krótki protokół
    5 zarodków ❄️❄️❄️❄️❄️

03.2025 laparoskopia zwiadowcza
    usunięcie lewego jajowodu z powodu wodniaka/koagulacja zalążków endometrium otrzewnego/usunięcie zrostów

04.2025
    ✅ wizyta kontrolna
    ⏳ustalenie daty transferu
    ⏳wyniki biopsji endometrium
  • Bezova Koleżanka

Wysłany: 16 kwietnia, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emfanka wrote:
    Trzymaj się dzielnie - końcówka jest najgorsza, ale za chwilę jaka ulga będzie :)

Ja zaczęłam na nowo pić kolagen - od razu mi lepiej :D

Powrót do pracy po 3.5 tygodnia to masakra :( ale wiecie co - mam to w nosie. Jest piękna pogoda :D Miałam nie kupować planszówek (oboje z Mężem uwielbiamy grać), ponieważ nasze 🚘 znów u mechanika, ale była okazja na vinted, przyszło zamówienie ze wspieraczki, w sklepie gdzie miałam voucher była promocja i 6 nowych pudełek trzeba będzie upchnąć na półce :D a dopiero ułożyliśmy je alfabetycznie... ale dumnie jedno pudełko sprzedałam...

I chyba dzisiaj za dużo kawy bo mam mnóstwo energii :D
    Znam problem z miejscem na planszówki😂

Emfanka lubi tę wiadomość

‹‹ 154 155 156 157 158
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ