Polna IN VITRO
-
WIADOMOŚĆ
-
Manka wrote:Miałam takie jednorazowe plamienie docent mówił może być od np dociśnięcia za mocno progesteronu dopochwowo ta szyjką teraz jest inaczej ukrwiona i pójdzie naczyńko po współżyciu też mogą zdarzać się plamienia ,bakterie również są przyczyną plamienia( tutaj pojawiają się częściej ) .Ogólnie mówił , że jak wystąpi jednorazowo plamienie to się nie martwić natomiast jak będą się powtarzały to szybciej sygnalizować.U mnie prawdopodobnie za mocno docisnęłam progesteron ,bakterii brak szyjka. zamknięta więcej się nie powtórzyły
Dzięki!!!!!! Mam cały czas progesteron dopochwowo i zwrócę na to uwagę ,posiew miałam ostatnio czysto .Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia, 23:25
Starania od 2018 roku .Poronienie 10 tc 💔,poronienie 18 tc 💔, ciąża pozamaciczna -brak jajowodu ,wodniak - brak kolejnego jajowodu.
2 x ivf
FET❄️5.1.1.
Czekamy na 🌈 dziewczynkę -
agatkaagatka wrote:Dziewczyny nam takie pytanie ciążowe nie wiem czy pisać do docenta w środę mam wizytę .Czy któraś z Was miała lekkie plamienie w 28 tc ?
Takie jednorazowe plamienia często są spowodowane właśnie uszkodzeniem naczyńka u mnie były po badaniu czy właśnie jak docisnęłam za mocno globulki ..Odpoczynek ,obserwacja czy się powtarzają .agatkaagatka lubi tę wiadomość
-
Mama_Hani wrote:Takie jednorazowe plamienia często są spowodowane właśnie uszkodzeniem naczyńka u mnie były po badaniu czy właśnie jak docisnęłam za mocno globulki ..Odpoczynek ,obserwacja czy się powtarzają .
Dzięki 🙂Starania od 2018 roku .Poronienie 10 tc 💔,poronienie 18 tc 💔, ciąża pozamaciczna -brak jajowodu ,wodniak - brak kolejnego jajowodu.
2 x ivf
FET❄️5.1.1.
AniaAniaAnia🙂🙂🙂 wrote:Dziewczyny wiecie może gdzie teraz doc B urzęduje w sensie gdzie ma gabinet jak nie ma Go na oddziale ? Chodzi o szpital
To jest w szpitalu idziesz za labolatorium przed oddziałem endokrynologii tej część po lewo jest cały sekretariat .Wszystko jest opisane .AniaAniaAnia🙂🙂🙂 lubi tę wiadomość
-
AniaAniaAnia🙂🙂🙂 wrote:Dziewczyny wiecie może gdzie teraz doc B urzęduje w sensie gdzie ma gabinet jak nie ma Go na oddziale ? Chodzi o szpital
Tak sekretariat jest przed dawnym oddziałem ONIER jak miałam kryzys w szpitalu to tam mnie kierowali na rozmowę do doc jak pisałam, że potrzebuje rozmowy .Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia, 14:13
AniaAniaAnia🙂🙂🙂 lubi tę wiadomość
Starania od 2018 roku .Poronienie 10 tc 💔,poronienie 18 tc 💔, ciąża pozamaciczna -brak jajowodu ,wodniak - brak kolejnego jajowodu.
2 x ivf
FET❄️5.1.1.
Jestem po transferze próbnym - ponoć wszystko ok - transfer będzie prosty
Dodatkowo zadecydowaliśmy się jeszcze na biopsję endometrium - sama przyjemność
Ale wstępnie, jeżeli nie wyjdzie żadne zapalenie - transfer w kolejnym cyklu. Natomiast biorąc pod uwagę to, że w MedArt nie mogli mi wyleczyć stanu zapalnego - jakoś się nastawiam na jednak na za dwa cykleManka lubi tę wiadomość
🙍♂️88' 🙍♀️89'. 🐶😸😸
06.2022 💉 IVF krótki protokół
2 zarodki - oba nieprawidłowe ❌
08.2022 💉 IVF krótki protokół
4 zarodki - 1 prawidłowy
Biopsje endometrium - wykryte zapalenie - leczenie wlewami/antybiotykami
04.2023 transfer nieudany 💔
08.2023💔 naturals - poronienie samoistne w 4 tyg
03.2024 💔 naturals - ciąża pozamaciczna, laparoskopia - prawy jajowód usunięty
Zmiana kliniki
01.2025 💉 IVF krótki protokół
5 zarodków ❄️❄️❄️❄️❄️
03.2025 laparoskopia zwiadowcza
usunięcie lewego jajowodu z powodu wodniaka/koagulacja zalążków endometrium otrzewnego/usunięcie zrostów
04.2025
✅ wizyta kontrolna
⏳ustalenie daty transferu
⏳wyniki biopsji endometrium -
Emfanka wrote:Jestem po transferze próbnym - ponoć wszystko ok - transfer będzie prosty
Ale wstępnie, jeżeli nie wyjdzie żadne zapalenie - transfer w kolejnym cyklu. Natomiast biorąc pod uwagę to, że w MedArt nie mogli mi wyleczyć stanu zapalnego - jakoś się nastawiam na jednak na za dwa cykle
U mnie również będzie biopsja .Czekam jeszcze ma zalecenia immunologa maj czerwiec, transfer 🙂 Do najprzyjemniejszych nie należy myślałam , że będzie gorzej chociaż to indywidualne odczucie 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia, 14:37
Manka, Emfanka lubią tę wiadomość
-
Manka wrote:To jest w szpitalu idziesz za labolatorium przed oddziałem endokrynologii tej część po lewo jest cały sekretariat .Wszystko jest opisane .
Lee to ok czyli tam gdzie kiedyś urzędował Prof P . Myślałam, że to będzie gdzieś w poradniach jak już nie na oddziału a to w szpitalu . -
Emfanka wrote:Jestem po transferze próbnym - ponoć wszystko ok - transfer będzie prosty
Ale wstępnie, jeżeli nie wyjdzie żadne zapalenie - transfer w kolejnym cyklu. Natomiast biorąc pod uwagę to, że w MedArt nie mogli mi wyleczyć stanu zapalnego - jakoś się nastawiam na jednak na za dwa cykle
Czyli dobre wiadomości i jest plan 🙂👍
U mnie pępowina się podniosła nie ma przodowanie co za ulga ostatecznie przyjęcie 37 plus 1 dzień po świętach i na dniach indukcja 🙂 Jeszcze w piątek zrobić ktg .Emfanka, ewelina_30 lubią tę wiadomość
-
Emfanka powodzenia ✊
U mnie torbiel się zmniejsza czekam na miesiączkę i ruszamy z przygotowaniami za jakiś dobry miesiąc ciut dłużej będzie transfer 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia, 17:11
Emfanka, Patisonek 25 lubią tę wiadomość
1ivf 16 pobranych 10 ( gonapeptyl ,puregon )zapłodnionych 1 zarodek
Transfer 5.1.1 bhcg 0,6
2ivf 12 pobranych 9 zapłodnionych
5❄️
Dodatnie ANA RO, LA Plaquenil 400 mg -
Jakie wartości w Medart Tobie leczyli ?Jeszcze do niedawna byłam w klinice pastelova niestety 4 nieudane transfery ,brak akceptacji immunologa ,praktycznie każdy transfer tak samo . Też mi wychodził stan zapalny ,ale mówili , że to jest niski i nie leczyć.Teraz będę miała na Polnej kolejną biopsję i zobaczymy .Jeszcze mam polipa do usunięcia . -
Sama jestem ciekawa jak teraz będzie u mnie . Również w Medart miałam leczony stan zapalny chociaż teraz stosuje dietę przeciwzapalną ,prebiotyki . -
Michalina to trochę zależy od lekarza i Jego interpretacji tak samo jak z doborem antybiotyków niby takim najlepszym schematem leczenia zapalenia jest metronidazol plus doxycyclina ( tego zestawu nie miałam) różnie lekarze działają .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia, 20:54
Michalina 🍀 lubi tę wiadomość
-
Ania też myślałam , że to gdzieś w obrębie poradni będzie pierwszy raz to się pogubiłam tylko ja weszłam od drugiego końca szpitala teraz najłatwiej pójść tam za poradnie na tył gdzie są te okna od dawnego oddziału ONIER tam zrobili dodatkowe wejście praktycznie pod ten sekretariat .
-
Michalina 🍀 wrote:Jakie wartości w Medart Tobie leczyli ?Jeszcze do niedawna byłam w klinice pastelova niestety 4 nieudane transfery ,brak akceptacji immunologa ,praktycznie każdy transfer tak samo . Też mi wychodził stan zapalny ,ale mówili , że to jest niski i nie leczyć.Teraz będę miała na Polnej kolejną biopsję i zobaczymy .Jeszcze mam polipa do usunięcia .
Nie odpowiem na to pytanie, bo nie wiem. Nasz lekarz raczej się wynikami nie dzielił szczegółowymi - Ja też nie dopytywałam. Bardziej na zasadzie - jest stan zapalny - leczymy. Przed transferem też był, ale już delikatny. Miałam antybiotykoterapię + wlewy bo antybiotyk nie pomógł.Michalina 🍀 lubi tę wiadomość
🙍♂️88' 🙍♀️89'. 🐶😸😸
06.2022 💉 IVF krótki protokół
2 zarodki - oba nieprawidłowe ❌
08.2022 💉 IVF krótki protokół
4 zarodki - 1 prawidłowy
Biopsje endometrium - wykryte zapalenie - leczenie wlewami/antybiotykami
04.2023 transfer nieudany 💔
08.2023💔 naturals - poronienie samoistne w 4 tyg
03.2024 💔 naturals - ciąża pozamaciczna, laparoskopia - prawy jajowód usunięty
Zmiana kliniki
01.2025 💉 IVF krótki protokół
5 zarodków ❄️❄️❄️❄️❄️
03.2025 laparoskopia zwiadowcza
usunięcie lewego jajowodu z powodu wodniaka/koagulacja zalążków endometrium otrzewnego/usunięcie zrostów
04.2025
✅ wizyta kontrolna
⏳ustalenie daty transferu
⏳wyniki biopsji endometrium -
Emfanka wrote:Nie odpowiem na to pytanie, bo nie wiem. Nasz lekarz raczej się wynikami nie dzielił szczegółowymi - Ja też nie dopytywałam. Bardziej na zasadzie - jest stan zapalny - leczymy. Przed transferem też był, ale już delikatny. Miałam antybiotykoterapię + wlewy bo antybiotyk nie pomógł.
Dziękuję 🙂 -
Michalina 🍀 wrote:Do jakiś chodzicie immunologów? Byłam tutaj w Poznaniu u Pani dr z Invimed ale to nie ten lekarz .
To jest taka moja trójka doc Paśnik,dr Jarosz,dr Litmanowicz. Polecania najwięcej doc Paśnik i dr Jarosz .Jak pytałam doc B też wskazał na doc P ale powiedział , że jeżeli mam zaufanie co do leczenia u innego specjalisty immunologa to się go trzymać.Osobiscie miałam konsultacje u dwóch .Co do immunologii nie ma jeszcze jasnych wytycznych bazując na doświadczeniu siedzenia w temacie immunologii w niepłodności ta trójka specjalistów każdy będzie dobry. Jest jeszcze dr Sydor ,Prof Malinowski nie brałam pod uwagę.Michalina 🍀 lubi tę wiadomość