Polna IN VITRO
-
WIADOMOŚĆ
-
Manka wrote:Ten termin ważności leków jakiś trzeba podać i to nie jest tak , że w dniu terminu przestają działać po takim czasie spokojnie według mnie można stosować tym bardziej jak zostanie zużyte w ciągu kilku dni ale do konsultacji z lekarzem dla pewności .
Dzięki!! Gdzieś mi się obiło o uszy , że jeszcze jakiś czas właśnie można stosować
Jak coś również byłam na PRIM 2 przed rozwiązaniem . -
ZOSIA92 wrote:Dzięki!! Gdzieś mi się obiło o uszy , że jeszcze jakiś czas właśnie można stosować
Jak coś również byłam na PRIM 2 przed rozwiązaniem . -
Dotipik wrote:Może zapytajcie się faramceuty. Żywność to żywność, pleśń można odgarnąc;)) choć myślę, że powinien zadziałać jak to kilka dni.
Akurat byłam w aptece po leki była spoko Pani farmaceutka ogólnie jest grupa leków których nie należy stosować po upływie terminu ważności ale jest spora większość która przez jakiś czas po tej dacie ważności dalej zachowuje swoje działanie jeżeli jest to np 3 ,4 miesiące to efekt działania może być słabszy wiadomo rok to już nie stosujemy . Prolutex po miesiącu zachowuje pełne działanie więc jeszcze można .Dotipik lubi tę wiadomość
-
ZOSIA92 wrote:Akurat byłam w aptece po leki była spoko Pani farmaceutka ogólnie jest grupa leków których nie należy stosować po upływie terminu ważności ale jest spora większość która przez jakiś czas po tej dacie ważności dalej zachowuje swoje działanie jeżeli jest to np 3 ,4 miesiące to efekt działania może być słabszy wiadomo rok to już nie stosujemy . Prolutex po miesiącu zachowuje pełne działanie więc jeszcze można .
ZOSIA92 lubi tę wiadomość
-
Manka - przyjęłam
Po wizycie - wszystko się goi prawidłowo - i uwaga w poniedziałek mamy transfer próbny, na cyklu naturalnymszok 😯
ZOSIA92, Manka, Bezova lubią tę wiadomość
🙍♂️88' 🙍♀️89'. 🐶😸😸
06.2022 💉 IVF krótki protokół
2 zarodki - oba nieprawidłowe ❌
08.2022 💉 IVF krótki protokół
4 zarodki - 1 prawidłowy
Biopsje endometrium - wykryte zapalenie - leczenie wlewami/antybiotykami
04.2023 transfer nieudany 💔
08.2023💔 naturals - poronienie samoistne w 4 tyg
03.2024 💔 naturals - ciąża pozamaciczna, laparoskopia - prawy jajowód usunięty
Zmiana kliniki
01.2025 💉 IVF krótki protokół
5 zarodków ❄️❄️❄️❄️❄️
03.2025 laparoskopia zwiadowcza
usunięcie lewego jajowodu z powodu wodniaka/koagulacja zalążków endometrium otrzewnego/usunięcie zrostów
04.2025
✅ wizyta kontrolna
⏳ustalenie daty transferu
⏳wyniki biopsji endometrium -
ZOSIA92 wrote:Dzięki!! Gdzieś mi się obiło o uszy , że jeszcze jakiś czas właśnie można stosować
Jak coś również byłam na PRIM 2 przed rozwiązaniem .
Tak jeszcze Ci napiszę nie wiem kiedy teraz wejdę .Opieka dobra chociaż byłam defakto krótko w piątek przyjęcie ,niedziela nagłe CC .Docent był poinformowany nie mam się do czego doczepić 🙂 -
Emfanka wrote:Manka - przyjęłam
Po wizycie - wszystko się goi prawidłowo - i uwaga w poniedziałek mamy transfer próbny, na cyklu naturalnymszok 😯
Super 🙂
To w kolejnym cyklu transfer 🙂cykl przed robią doc mówił , że działa max dwa cykle .Starania od 2018 roku .Poronienie 10 tc 💔,poronienie 18 tc 💔, ciąża pozamaciczna -brak jajowodu ,wodniak - brak kolejnego jajowodu.
2 x ivf
FET❄️5.1.1.
Czekamy na 🌈 dziewczynkę -
Dziewczyny orientujecie się może ile dni przed punkcją trzeba odstawić acard?Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7% , witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️ Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️Allo-mlr 37.3%✅️p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie 🔥-20kg
👨36 L
Kiepskie parametry nasienia ❌️
Kariotyp-✅️trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Rozpisanie stymulacji 31.03✅️
Start stymulacji 4.04🍀
(Mensinorm150 jm, Puergon 50jm, Orgalutran 0.25 mg)
1 podgląd 09.04 🥚2 podgląd 11.04🥚3 podgląd 14.04
Punkcja 🍀🤞 -
Patisonek 25 wrote:Dziewczyny orientujecie się może ile dni przed punkcją trzeba odstawić acard?
Punkcja jest lekkim zabiegiem więc około 5 dni . Też zależy jaka dawka bo to właśnie acard 75 powoduje większe ryzyko krwawień niż 150 .To jest moja wiedza od hematologa .Acard dopiero brałam w cyklu z FET.Patisonek 25 lubi tę wiadomość
Starania od 2018 roku .Poronienie 10 tc 💔,poronienie 18 tc 💔, ciąża pozamaciczna -brak jajowodu ,wodniak - brak kolejnego jajowodu.
2 x ivf
FET❄️5.1.1.
agatkaagatka wrote:Punkcja jest lekkim zabiegiem więc około 5 dni . Też zależy jaka dawka bo to właśnie acard 75 powoduje większe ryzyko krwawień niż 150 .To jest moja wiedza od hematologa .Acard dopiero brałam w cyklu z FET.
Ja biorę 75mg, miałam zapytać dziś na wizycie ale zapomniałam. Może w piątek nie zapomnę 🤣Bezova lubi tę wiadomość
Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7% , witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️ Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️Allo-mlr 37.3%✅️p/c p.jądrowe , ANA ✅️
👨36 L
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Start stymulacji 4.04🍀
Punkcja 🍀🤞 -
Dziewczynka wrote:U mnie wizyta po świętach czekam jeszcze na ostateczne zalecenia od immunologa aby mieć ze sobą 🙂
Patisonek25 jak się czujesz ?
To trzymam kciuki, daj znać po wizycie.
Na tą chwilę już dość mocno jajniki bolą, jutro kolejna wizyta.Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
👨36 L
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Start stymulacji 4.04🍀
Punkcja 🍀🤞 -
Patisonek 25 wrote:To trzymam kciuki, daj znać po wizycie.
Na tą chwilę już dość mocno jajniki bolą, jutro kolejna wizyta.
To dobrze jajniki pracują 🙂
Jeszcze muszę się zapytać mojej dietetyk kiedy odstawić kolagen i te wszystkie suplementy z chęcią już bym sobie zrobiła przerwę i została na samych ciążowych 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia, 06:57
Patisonek 25 lubi tę wiadomość
-
Manka byłam na PRIM 2 i 1 na kilka dni obserwacji tu i tu opieka dobra .Jeżeli chodzi o informację to tutaj samej się pytać prosić o rozmowę troszkę mi brakowało takiej spokojnej rzeczowej rozmowy jak u doc B też wiadomo każdy lekarz jest inny tak samo styl pracy.
Manka lubi tę wiadomość
Starania od 2018 roku .Poronienie 10 tc 💔,poronienie 18 tc 💔, ciąża pozamaciczna -brak jajowodu ,wodniak - brak kolejnego jajowodu.
2 x ivf
FET❄️5.1.1.
agatkaagatka wrote:Manka byłam na PRIM 2 i 1 na kilka dni obserwacji tu i tu opieka dobra .Jeżeli chodzi o informację to tutaj samej się pytać prosić o rozmowę troszkę mi brakowało takiej spokojnej rzeczowej rozmowy jak u doc B też wiadomo każdy lekarz jest inny tak samo styl pracy.
Właśnie chodzi o takie sprawy organizacyjne każdy oddział ma swoje zasady itd też właśnie lekarze jedni są bardziej wylewni ,empatyczni inni nie jeden powie sam z siebie drugiego trzeba ciągnąć za język dobrze wiedzieć jak działać 🙂 -
Paniwiosna wrote:Już też czuje trochę jajniki nie wiem czy jednak o to L4 nie poproszę najgorzej przy siedzeniu
Mam tak samo, przy siedzeniu czuję. Kiedy podgląd?Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
👨36 L
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Start stymulacji 4.04🍀
Punkcja 🍀🤞