Polna IN VITRO
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczynka wrote:Też biorę na zmianę lakcid intima ,invag ,lactovaginal na mnie nie działa 🙈
A co do trzymania w lodówce, to moja mama trzyma też kremy do twarzy i tusze do rzęs, ja tak nie szaleje:) -
Dotipik wrote:Ja jeszcze biorę doustny trivagin, provag. Fajny też jest hydrovag, i w sumie iladian też fajnie zakwasza. Śpię bez bielizny.
A co do trzymania w lodówce, to moja mama trzyma też kremy do twarzy i tusze do rzęs, ja tak nie szaleje:)
Chodzę tylko w sukienkach poprostu dobrze się czuje spodni nie lubię w domu też często bez bielizny jak nie ma gości czy coś plus dieta przeciwzapalna od dobrych dwóch lat mam spokój z infekcjami . -
Dziewczyny z Poznania macie do polecenia jakiegoś dobrego okulistę ,dokładnego? .Teraz biorąc Plaquenil muszę być pod kontrolą okulisty również w ciąży ostatnio średnio trafiłam a tak nie miałam potrzeby chodzić.1ivf 16 pobranych 10 ( gonapeptyl ,puregon )zapłodnionych 1 zarodek
Transfer 5.1.1 bhcg 0,6
2ivf 12 pobranych 9 zapłodnionych
5❄️
Dodatnie ANA RO, LA Plaquenil 400 mg -
ewelina_30 wrote:Dziewczyny z Poznania macie do polecenia jakiegoś dobrego okulistę ,dokładnego? .Teraz biorąc Plaquenil muszę być pod kontrolą okulisty również w ciąży ostatnio średnio trafiłam a tak nie miałam potrzeby chodzić.
Bon Medic każdy specjalista jest dobry . Osobiście polecam Danuta Nikratowicz ,Agata Brązert.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia, 16:19
-
Manka wrote:Bon Medic każdy specjalista jest dobry . Osobiście polecam Danuta Nikratowicz ,Agata Brązert.
Dzięki !!1ivf 16 pobranych 10 ( gonapeptyl ,puregon )zapłodnionych 1 zarodek
Transfer 5.1.1 bhcg 0,6
5❄️
Agata to jest różnie męża brat internista niektóre przechowuje w lodówce inne temperatura pokojowa wszystko zależy jakie szczepy czy w niższych temperaturach pozostaną stabilne .np sanprobi IBS przechowywać w pokojowej ale jak ktoś schowa do lodówki nic się nie stanie bo szczep w temperaturze około 4 stopni pozostaje stabilny .
agatkaagatka lubi tę wiadomość
1ivf 16 pobranych 10 ( gonapeptyl ,puregon )zapłodnionych 1 zarodek
Transfer 5.1.1 bhcg 0,6
5❄️
Patisonek25 orgalutran trzymałam w lodówce jeżeli była potrzeba zrobienia w innym miejscu to torba termoizolacyjna do transportu leków jak myszą być w odpowiedniej temperaturze np w Doz można dostać tylko tam też jest do max 60 minut więc w razie w brałam kilka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia, 06:23
-
OlgaW wrote:Patisonek25 orgalutran trzymałam w lodówce jeżeli była potrzeba zrobienia w innym miejscu to torba termoizolacyjna do transportu leków jak myszą być w odpowiedniej temperaturze np w Doz można dostać tylko tam też jest do max 60 minut więc w razie w brałam kilka
Dziękuję, już wszystko wiem, jak jest auto z klima i jest w schowku klimatyzowanym to wtedy dłużej bo wtedy tą godzinę liczysz od wyciągnięcia z schowka tak mi kiedyś tłumaczyli a położna mówiła że mam wziąść orgalutran z sobą na wizytę w 7dc w tej torbie termo.Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7% , witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️ Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️Allo-mlr 37.3%✅️p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie 🔥-20kg
👨36 L
Kiepskie parametry nasienia ❌️
Kariotyp-✅️trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Rozpisanie stymulacji 31.03✅️
Start stymulacji 4.04🍀
(Mensinorm150 jm, Puergon 50jm, Orgalutran 0.25 mg) Zivafert 5000j.m 2 x
1 podgląd 09.04 🥚2 podgląd 11.04🥚3 podgląd 14.04
Punkcja 16.04, pobrano 3🥚
Mamy ❄️ 4.3.3 -
Patisonek 25 wrote:Dziękuję, już wszystko wiem, jak jest auto z klima i jest w schowku klimatyzowanym to wtedy dłużej bo wtedy tą godzinę liczysz od wyciągnięcia z schowka tak mi kiedyś tłumaczyli a położna mówiła że mam wziąść orgalutran z sobą na wizytę w 7dc w tej torbie termo.
Powodzenia ✊ Pierwszy monitoring miałam najgorszy byłam tak zestresowana , że doc nie pozwolił mi samej jechać samochodem musiałam czekać na męża albo taksówka 🙈 Potem już było lepiej 🙂Patisonek 25 lubi tę wiadomość
-
agatkaagatka wrote:Mój hematolog dr Karasiewicz poleca InterLab 28 Czerwca pracownia hemostazy i tam badam trzeba być 10 minut wcześniej bo to musi być równo 4 h po zastrzyku i w razie kolejek Panie tak kazały możesz jeszcze zrobić w szpitalu za pętla Ogrody nie pamiętam nazwy tego szpitala i ulicy ,ale tam też jest pracownia hemostazy to jest szpital głównie onkologiczny
Badania zrobione wynik w ten sam dzień ,clexana zwiększona przez hematologa .Dzięki 🙂agatkaagatka lubi tę wiadomość
-
OlgaW wrote:Powodzenia ✊ Pierwszy monitoring miałam najgorszy byłam tak zestresowana , że doc nie pozwolił mi samej jechać samochodem musiałam czekać na męża albo taksówka 🙈 Potem już było lepiej 🙂
Ojej aż tak się denerwowałaś? Mnie na razie jedyne co stresuje to mieszanie mensinormu 🤣 i jak ktoś mi patrzy na ręce 🫣 nie mam czasu myśleć bo cały dzień jesteśmy na budowie 🤭 zimno dziś a my pracujemy na dworze.
Dobrze ze później było juz lepiejWiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia, 19:04
Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7% , witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️ Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️Allo-mlr 37.3%✅️p/c p.jądrowe , ANA ✅️
👨36 L
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Start stymulacji 4.04🍀
Mamy ❄️ 4.3.3 -
Patisonek 25 wrote:Ojej aż tak się denerwowałaś? Mnie na razie jedyne co stresuje to mieszanie mensinormu 🤣 i jak ktoś mi patrzy na ręce 🫣 nie mam czasu myśleć bo cały dzień jesteśmy na budowie 🤭 zimno dziś a my pracujemy na dworze.
Dobrze ze później było juz lepiej
No właśnie nie wiem co mi się stało 🙈 teraz już na luzie chyba wszystkie emocje się skumulowały i tak wyszło .Teraz parę tygodni przerwy i działamy dalej 🙂 Polipów na szczęście nie ma .
Dzisiaj ten wiatr takie uczucie chłodu daje nieprzyjemnie .W tym roku planuje na balkonie własne pomidory ,sałatę i inne warzywa wszystko sobie przygotowuje aby też głowę czymś zająć i było gotowe na maj 🙂Patisonek 25 lubi tę wiadomość
-
OlgaW wrote:No właśnie nie wiem co mi się stało 🙈 teraz już na luzie chyba wszystkie emocje się skumulowały i tak wyszło .Teraz parę tygodni przerwy i działamy dalej 🙂 Polipów na szczęście nie ma .
Dzisiaj ten wiatr takie uczucie chłodu daje nieprzyjemnie .W tym roku planuje na balkonie własne pomidory ,sałatę i inne warzywa wszystko sobie przygotowuje aby też głowę czymś zająć i było gotowe na maj 🙂
Chciałam dzisiaj wyjść na krótki spacer mam na trochę pozwolenie ,ale szybko się wróciłam 🙈Dobrze , że to taka chwilowa zmiana brakuje słońca ☀️☀️Starania od 2018 roku .Poronienie 10 tc 💔,poronienie 18 tc 💔, ciąża pozamaciczna -brak jajowodu ,wodniak - brak kolejnego jajowodu.
2 x ivf
FET❄️5.1.1.
Czekamy na 🌈 dziewczynkę -
OlgaW wrote:No właśnie nie wiem co mi się stało 🙈 teraz już na luzie chyba wszystkie emocje się skumulowały i tak wyszło .Teraz parę tygodni przerwy i działamy dalej 🙂 Polipów na szczęście nie ma .
Dzisiaj ten wiatr takie uczucie chłodu daje nieprzyjemnie .W tym roku planuje na balkonie własne pomidory ,sałatę i inne warzywa wszystko sobie przygotowuje aby też głowę czymś zająć i było gotowe na maj 🙂
Ja np ogólnie jestem wysokocisnieniowcem i mimo że biorę leki u mnie tka norma to ciśnienie to kolo 140 norma i każdy mi się pyta jak mi mierzą czym się denerwuje że mam takie ciśnienie a ja poprostu zawsze tak miałam, osobiście np nie czuję stresu a ciśnienie mi samo rośnie właśnie zwykł u lekarza czy przed jakimś zabiegiem 🙈🤷🏼♀️
Wczoraj było okropnie zimno, tak wymarzłam że na koniec mówię do męża że ja chyba dziś śpię przy rozkręconym na maxa kaloryferem 🤣 co roku miałam warzywka w gruncie ale w tym roku odpuszczamy bo w okolicach wakacji przeprowadzka więc nie będzie czasu a tego jednak trzeba dopilnowaćStarania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
👨36 L
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Start stymulacji 4.04🍀
Mamy ❄️ 4.3.3 -
Od dzisiaj zaczynam zastrzyki 🙂
Patisonek25 co do orgalutranu tutaj nawet Panie w aptece jedna mówi aby w lodówce inna , że nie trzeba napiszcie jak doc Wam powie jak to jest z Jego punktu widzenia ja też podpytam .Patisonek 25, Emfanka lubią tę wiadomość
-
Paniwiosna wrote:Od dzisiaj zaczynam zastrzyki 🙂
Patisonek25 co do orgalutranu tutaj nawet Panie w aptece jedna mówi aby w lodówce inna , że nie trzeba napiszcie jak doc Wam powie jak to jest z Jego punktu widzenia ja też podpytam .
Powodzenia🤞 ja dziś już 3 dzień, w piątek dzwoniłam do położnych to mówiły żeby trzymać w lodówce.Emfanka, Paniwiosna lubią tę wiadomość
Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
👨36 L
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Start stymulacji 4.04🍀
Mamy ❄️ 4.3.3 -
Patisonek25 mieszanie menisnormu - możesz poczuć się jak naukowiec 😂😂😂
Moja Mama weszła ostatnio jak robiłam zastrzyk sobie clexane - tak patrzy i mówi - ja nie mogłabym zrobić zastrzyku sobie sama - ani chyba komuś.
Ja natomiast nie wyobrażam sobie by mi mąż robił zastrzyki 😀 jakoś mi było łatwiej samej od początku robićPatisonek 25 lubi tę wiadomość
🙍♂️88' 🙍♀️89'. 🐶😸😸
06.2022 💉 IVF krótki protokół
2 zarodki - oba nieprawidłowe ❌
08.2022 💉 IVF krótki protokół
4 zarodki - 1 prawidłowy
Biopsje endometrium - wykryte zapalenie - leczenie wlewami/antybiotykami
04.2023 transfer nieudany 💔
08.2023💔 naturals - poronienie samoistne w 4 tyg
03.2024 💔 naturals - ciąża pozamaciczna, laparoskopia - prawy jajowód usunięty
Zmiana kliniki
01.2025 💉 IVF krótki protokół
5 zarodków ❄️❄️❄️❄️❄️
03.2025 laparoskopia zwiadowcza
usunięcie lewego jajowodu z powodu wodniaka/koagulacja zalążków endometrium otrzewnego/usunięcie zrostów
04.2025
✅ wizyta kontrolna
⏳ustalenie daty transferu
⏳wyniki biopsji endometrium -
Emfanka wrote:Patisonek25 mieszanie menisnormu - możesz poczuć się jak naukowiec 😂😂😂
Moja Mama weszła ostatnio jak robiłam zastrzyk sobie clexane - tak patrzy i mówi - ja nie mogłabym zrobić zastrzyku sobie sama - ani chyba komuś.
Ja natomiast nie wyobrażam sobie by mi mąż robił zastrzyki 😀 jakoś mi było łatwiej samej od początku robić
Mam podobnie położne,pielęgniarki mogą robić wiadomo natomiast mąż czy ktoś z rodziny nigdy 🤣🙈 zdecydowanie wolę sama .Moja koleżanka ma odwrotnie sama nie potrafi mąż jej robiMama_Hani, Patisonek 25 lubią tę wiadomość
-
Emfanka wrote:Patisonek25 mieszanie menisnormu - możesz poczuć się jak naukowiec 😂😂😂
Ja natomiast nie wyobrażam sobie by mi mąż robił zastrzyki 😀 jakoś mi było łatwiej samej od początku robić
Kurde nic mi nie mów, przy pierwszym miałam problem ściągać igłę więc wczoraj mówię włożę ją delikatnie i troszkę mi wyleciało. Może dziś będzie już lepiej 🤣🤣
Zaczynając przygodę z zastrzykami, robil mi mąż teraz zaciskam zęby i robię sama. Nie cierpię zastrzyków 🫣Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
👨36 L
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Start stymulacji 4.04🍀
Mamy ❄️ 4.3.3 -
U mnie jutro pierwszy podgląd 🙂
Coś Wam powiem kiedyś musiałam podawać babci clexane ,insulinę zastrzyki przeciwbólowe dla mnie to był koszmar jakaś blokada . Uczyłam się robić zastrzyków na piersi z kurczaka 🤣🤣🤣 samego wbijania igły 🤣 za to teraz jestem mistrzem 😁Patisonek 25, Manka, Paniwiosna lubią tę wiadomość