X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Polna IN VITRO
Odpowiedz

Polna IN VITRO

Oceń ten wątek:
  • Dotipik Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paniwiosna wrote:
    Czy któraś z Was miała histeroskopie ? Mam polipy do usunięcia przed transferem to będzie mój drugi zabieg w życiu punkcja była pierwsza 🙈 Trochę się stresuje chociaż doc mi wytłumaczył co i jak .
    Tak:) histeroskopia na luzie, szybko sprawnie i na temat. Jak masz fundusze zrob prywatnie:) Kamerką wjeżdżają do środka i wszystko zobaczą co i jak. Proste działania:) Nie ma czego się obawiać.

Paniwiosna lubi tę wiadomość

• Paniwiosna Koleżanka

Wysłany: 29 kwietnia, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotipik wrote:
    Tak:) histeroskopia na luzie, szybko sprawnie i na temat. Jak masz fundusze zrob prywatnie:) Kamerką wjeżdżają do środka i wszystko zobaczą co i jak. Proste działania:) Nie ma czego się obawiać.

Zdecydowałam się prywatnie 🙂

Dotipik lubi tę wiadomość

• OlgaW Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po przyspieszonej wizycie myślałam, że to już koniec nagłe mnie zalało zrobił się krwiak więc dużo odpoczynku nospa ,zwiększony progesteron na chwilę obecną wszystko dobrze ciąża prawidłowo zagnieżdżona czekamy do kolejnej wizyty 🙂 ❤️

Udanej majówki dziewczyny 🙂

Michalina 🍀, agatkaagatka, Dziewczynka, Manka, MuminkAa, Paniwiosna, Mama_Hani lubią tę wiadomość

5.05.2025 bije ♥️
  • Dotipik Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlgaW wrote:
    Ja jestem po przyspieszonej wizycie myślałam, że to już koniec nagłe mnie zalało zrobił się krwiak więc dużo odpoczynku nospa ,zwiększony progesteron na chwilę obecną wszystko dobrze ciąża prawidłowo zagnieżdżona czekamy do kolejnej wizyty 🙂 ❤️

Ojoj, to nóżki do góry:) oszczędzaj się i też wypoczywaj:) u mnie majówka będzie za intensywna, goście, robota itp. Chciałabym już iść na L4;)
    Buziaki 😘🍇♥️

• agatkaagatka Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlgaW wrote:

Dużo odpoczynku i wszystkiego dobrego 🙂

OlgaW lubi tę wiadomość

Starania od 2018 roku .Poronienie 10 tc 💔,poronienie 18 tc 💔, ciąża pozamaciczna -brak jajowodu ,wodniak - brak kolejnego jajowodu.
    2 x ivf
    FET❄️5.1.1.
    Czekamy na 🌈 dziewczynkę
  • Sukienka Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlgaW wrote:

Odpoczywaj.🙂

Też miałam krwiaki u mnie trochę to trwało bo ponownie się napełniały ale z czasem całkowicie zniknęły 🙂

OlgaW lubi tę wiadomość

IVF 2024 .
    4 ❄️❄️❄️❄️
    1 transfer bhcg 0,2
    2 transfer bhcg 330 ,720 ,1629 .
    19.02.2025 jest ♥️
  • OlgaW Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotipik wrote:
    Ojoj, to nóżki do góry:) oszczędzaj się i też wypoczywaj:) u mnie majówka będzie za intensywna, goście, robota itp. Chciałabym już iść na L4;)
    Buziaki 😘🍇♥️

Dziękuję 🙂 Teraz jest zamiana ja całe święta zasuwałem,wszystko przygotowywałam, sprzątałam teraz mąż ma za zadanie przygotować dla gości chociaż po dzisiejszym dniu i telefonach co 5 minut z listą zakupów będzie zabawnie 🤣🤣 ja wypoczywam z książką i dobrym filmem.

5.05.2025 bije ♥️
  • Paniwiosna Koleżanka

Wysłany: 30 kwietnia, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotipik wrote:
    Moja jest teraz druga po punkcji i w sumie jakieś szczególnej różnicy nie widzę.
    Witaminę D3 kupuje jako lek, ale kupilam kiedyś też 50 tys jednostek z NOW. Brałam chwilę, to witamina D3 skoczyła mi do 80, teraz mam około 50 ale to już suplementuje lekami. I nie wiem jak u Was ale u mnie pieeeekne slonko:) to będzie można naturalnie jej wytworzyć:)

Wiesz może do jakiego poziomu podbijać witaminę D3 ? Wiem tylko , że nie należy też przesadzać bo zbyt wysoki poziom może nawet powodować uszkodzenie nerek czy problemy z układem sercowo - naczyniowym tylko właśnie jakie poziomy .

• Mama_Hani Przyjaciółka

Wysłany: 30 kwietnia, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paniwiosna wrote:
    Wiesz może do jakiego poziomu podbijać witaminę D3 ? Wiem tylko , że nie należy też przesadzać bo zbyt wysoki poziom może nawet powodować uszkodzenie nerek czy problemy z układem sercowo - naczyniowym tylko właśnie jakie poziomy .

Utrzymuje na takim dobrym poziomie 60 /65 .Poniżej 50 jest zwiększone ryzyko rozwoju raka piersi natomiast powyżej 100 ten poziom jest już niekorzystny dla zdrowia ale wiadomo to tak mniej więcej różne są zalecenia

• Paniwiosna Koleżanka

Wysłany: 30 kwietnia, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Hani wrote:
    Utrzymuje na takim dobrym poziomie 60 /65 .Poniżej 50 jest zwiększone ryzyko rozwoju raka piersi natomiast powyżej 100 ten poziom jest już niekorzystny dla zdrowia ale wiadomo to tak mniej więcej różne są zalecenia

Dzięki 🙂

• Dotipik Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paniwiosna wrote:
    Tak jak napisała Mama Hani najlepiej chyba koło 50. Choć różnie się słyszy o tej witaminie jedni uwazaja ze trzeba bardzo duzo itp. Inni, że nadmiar moze szkodzić. Nawet od lekarzy mam niespójne informacje. Takze myślę, że należy zachować zdrowy rozsądek. Teraz jak słońce jest to korzystać ze słońca, odkryć trochę ciała, darmowa fototerapia:)
    Ale na pewno wolę brac jako lek, niż suplement.
    Ja też mam różne fazy co do suplementqcji:) teraz lubię słuchać na YouTube Braci Rodzeń, kojarzysz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia, 12:20

• Mama_Hani Przyjaciółka

Wysłany: 30 kwietnia, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotipik wrote:
    Tak jak napisała Mama Hani najlepiej chyba koło 50. Choć różnie się słyszy o tej witaminie jedni uwazaja ze trzeba bardzo duzo itp. Inni, że nadmiar moze szkodzić. Nawet od lekarzy mam niespójne informacje. Takze myślę, że należy zachować zdrowy rozsądek. Teraz jak słońce jest to korzystać ze słońca, odkryć trochę ciała, darmowa fototerapia:)
    Ja też mam różne fazy co do suplementqcji:) teraz lubię słuchać na YouTube Braci Rodzeń, kojarzysz?

Sama mam sprzeczne informacje rozmawiając z różnymi dermatologami jedni uważają, że obowiązkowo 4 tysiące jednostek cały rok i więcej nawet latem w naszym klimacie to słońce nic nie daje kolejni , że to może prowadzić do negatywnych skutków ubocznych .We wszystkim trzeba zachować umiar tak jak z lekami immunologicznymi można brać wszystkie jakie tylko możliwe ale trzeba mieć świadomość , że mogą prowadzić do odległych skutków ubocznych dla organizmu nawet za kilka lat i zadać sobie to pytanie gdzie stawiam granicę.

• Lidia19 Koleżanka

Wysłany: 30 kwietnia, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Dziewczyny piszę dziś z wielką prośbą do was <3
    Jestem w ósmym miesiącu ciąży, w ciążę udało mi się zajść po długiej i trudnej walce z niepłodnością.
    Tak się niefortunnie złożyło, że termin porodu mam na koniec czerwca, co zbiega się z terminem mojej pracy magisterskiej :D . Obronić się w czerwcu na pewno nie dam rady, ale chciałabym przynajmniej przed porodem skończyć pisać pracę, ale żeby mogło się to udać potrzebuję zebrać odpowiednią ilość wypełnionych ankiet, żeby móc przeprowadzić rzetelne badania :D.

A więc do rzeczy. Jestem studentką dietetyki, piszę pracę magisterską, której celem jest : "Ocena poziomu wiedzy kobiet na temat aktualnych zaleceń suplementacyjnych dla kobiet w ciąży, ze szczególnym uwzględnieniem suplementacji aktywnej formy folianiow 5-MTHFR, wśród kobiet z różnym przebiegiem planowania ciąży - analiza porównawcza kobiet z problemem niepłodności i bez trudności z zajściem w ciążę."

Aby móc przeprowadzić badania, brakuje mi jeszcze dosłownie 30 ankiet wypełnionych przez kobiety które aktualnie są w ciąży lub były w niej w czasie ostatniego roku, a wcześniej zmagały się (tak jak ja) z niepłodnością. Jeżeli więc mogłybyście poświęcić dosłownie 5 minut i wypełnić ankietę, będę naprawdę bardzo, bardzo wdzięczna :) Poniżej zamieszczam link:

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=JKjnj0H2e0ijvNzbetXfXy43DtFe1YVFjjT4QbRN9sNUNDUyRVg1NlhOTjZINjBYN1lMMFk1Q01HNy4u

Z góry bardzo Wam dziękuję za pomoc i poświęcony czas <3 !!

• Mama_Hani Przyjaciółka

Wysłany: 30 kwietnia, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lidia19 wrote:
    Cześć!
    Dziewczyny piszę dziś z wielką prośbą do was <3
    Jestem w ósmym miesiącu ciąży, w ciążę udało mi się zajść po długiej i trudnej walce z niepłodnością.
    Tak się niefortunnie złożyło, że termin porodu mam na koniec czerwca, co zbiega się z terminem mojej pracy magisterskiej :D . Obronić się w czerwcu na pewno nie dam rady, ale chciałabym przynajmniej przed porodem skończyć pisać pracę, ale żeby mogło się to udać potrzebuję zebrać odpowiednią ilość wypełnionych ankiet, żeby móc przeprowadzić rzetelne badania :D.

A więc do rzeczy. Jestem studentką dietetyki, piszę pracę magisterską, której celem jest : "Ocena poziomu wiedzy kobiet na temat aktualnych zaleceń suplementacyjnych dla kobiet w ciąży, ze szczególnym uwzględnieniem suplementacji aktywnej formy folianiow 5-MTHFR, wśród kobiet z różnym przebiegiem planowania ciąży - analiza porównawcza kobiet z problemem niepłodności i bez trudności z zajściem w ciążę."

Aby móc przeprowadzić badania, brakuje mi jeszcze dosłownie 30 ankiet wypełnionych przez kobiety które aktualnie są w ciąży lub były w niej w czasie ostatniego roku, a wcześniej zmagały się (tak jak ja) z niepłodnością. Jeżeli więc mogłybyście poświęcić dosłownie 5 minut i wypełnić ankietę, będę naprawdę bardzo, bardzo wdzięczna :) Poniżej zamieszczam link:

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=JKjnj0H2e0ijvNzbetXfXy43DtFe1YVFjjT4QbRN9sNUNDUyRVg1NlhOTjZINjBYN1lMMFk1Q01HNy4u

Z góry bardzo Wam dziękuję za pomoc i poświęcony czas <3 !!

Zrobione 🙂 tylko przepraszam nie doczytałam , że to w przeciągu ostatniego roku ciąża u mnie minęło troche więcej czasu .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia, 13:06

• Dotipik Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Hani wrote:
    Sama mam sprzeczne informacje rozmawiając z różnymi dermatologami jedni uważają, że obowiązkowo 4 tysiące jednostek cały rok i więcej nawet latem w naszym klimacie to słońce nic nie daje kolejni , że to może prowadzić do negatywnych skutków ubocznych .We wszystkim trzeba zachować umiar tak jak z lekami immunologicznymi można brać wszystkie jakie tylko możliwe ale trzeba mieć świadomość , że mogą prowadzić do odległych skutków ubocznych dla organizmu nawet za kilka lat i zadać sobie to pytanie gdzie stawiam granicę.
    Myślę, że coś tam daje jednak nasze słońce. Kiedy nie suplementowalam witaminy d3 w okresie jesiennym miałam poziom 17, a po wakacjach 27:) niby niewiele, nadal niedobór ale jakaś różnica jest. Poza tym słońce dobrze robi na psychikę (przynajmniej mi). Czasami po prostu nie wiadomo co komu pomoże....Z lekami to tak, jak piszesz różnie może być. Kiedyś jednej lekarce pokazałam swoje wyniki cytokin, to właśnie powiedziała, zwiększ dawkę witaminy D3 to wszystko Ci się wyrówna:) a inny by dał na to jakiś steryd np.-a może dobrze?;) :) A stres jak może zmienić nasza chemię organizmu? Generalnie ciężko nawet komuś udzielać porad, przy takim nawale różnych informacji, doniesień, bo wszyscy podobni, ale każdy może mieć inne potrzeby, jednemu coś pomoże, innemu może zaszkodzić.

• Paniwiosna Koleżanka

Wysłany: 30 kwietnia, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotipik wrote:

Zobaczę nie kojarze 🙂 Powiem Wam tak od niedawna słucham ,czytam tylko kilka kont na Instagramie wybrałam sobie te które wydawały mi się najbardziej merytoryczne i są z nowościami na bieżąco to co mówią i radzą inni mnie nie interesuje .Tak jak napisałaś teraz jest taki nawał informacji , że można dostać na głowę jeden dietetyk mówi , że puddingi proteinowe dobre kolejny , że nie jeść i tak ze wszystkim 🙈

• Mama_Hani Przyjaciółka

Wysłany: 1 maja, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotipik wrote:
    Myślę, że coś tam daje jednak nasze słońce. Kiedy nie suplementowalam witaminy d3 w okresie jesiennym miałam poziom 17, a po wakacjach 27:) niby niewiele, nadal niedobór ale jakaś różnica jest. Poza tym słońce dobrze robi na psychikę (przynajmniej mi). Czasami po prostu nie wiadomo co komu pomoże....Z lekami to tak, jak piszesz różnie może być. Kiedyś jednej lekarce pokazałam swoje wyniki cytokin, to właśnie powiedziała, zwiększ dawkę witaminy D3 to wszystko Ci się wyrówna:) a inny by dał na to jakiś steryd np.-a może dobrze?;) :) A stres jak może zmienić nasza chemię organizmu? Generalnie ciężko nawet komuś udzielać porad, przy takim nawale różnych informacji, doniesień, bo wszyscy podobni, ale każdy może mieć inne potrzeby, jednemu coś pomoże, innemu może zaszkodzić.

Z jednej strony to dobrze , że można znaleźć sporo przydatnych informacji na różnych forach kanałach edukacyjnych itd z drugiej strony przez ten nadmiar informacji każdy zaczyna mówić inaczej i szczególnie jest to istotne dla osób które dopiero zaczynają i wszystko chłoną jak gąbka teraz jeszcze doszła sztuczna inteligencja.

• Dziewczynka Ekspertka

Wysłany: 1 maja, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paniwiosna wrote:

Też mam tak , że słucham jednego specjalisty od mikrobioty ,dwóch dietetyków inaczej zaczyna robić się totalny misz masz i można się zamknąć np w żywieniowym więzieniu bo tego nie wolno tamtego też nie warzywa ,owoce pełne pestycydów itd itp .

• OlgaW Ekspertka

Wysłany: 5 maja, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj wyjątkowo po tygodniu miałam kolejną wizytę.Jest ❤️ wszystko dobrze krwiaka już nie ma wracamy do acardu 🙂

Michalina 🍀, agatkaagatka, Dotipik, Bezova, Dziewczynka, Patisonek 25, Sukienka, Paniwiosna, Emfanka, ewelina_30, Mama_Hani lubią tę wiadomość

5.05.2025 bije ♥️
  • Dotipik Ekspertka

Wysłany: 5 maja, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlgaW wrote:
    Dzisiaj wyjątkowo po tygodniu miałam kolejną wizytę.Jest ❤️ wszystko dobrze krwiaka już nie ma wracamy do acardu 🙂
    JUPI:)) Trzymamy kciuki🙂✊️👍

OlgaW lubi tę wiadomość

‹‹ 163 164 165 166 167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ