Polna IN VITRO
-
WIADOMOŚĆ
-
Mama_Hani wrote:Część. Zależy na jakim będziesz etapie .U mnie decyzja o ivf była podjęta z doc na Ułańskiej i defakto klasyfikacja to była tylko formalność i poszło bardzo szybko .Później zależy czy będą wychodziły jakieś przeciwności .Taki przedział podam w przeciągu dwóch cykli do nawet kilku miesięcy ( tutaj mówimy o np torbielach gdzie nie można podejść do stymulacji jakiś wynikach które trzeba poprawić, dorobić czekać na wyniki itd ) Zależy indywidualnie od danego przypadku .
-
eisheth wrote:też jestem pacjentką docenta 😊, póki co walczymy z IUI , ale będziemy się skłaniać w stronę invi ...
Dokładnie wszystko zależy na jakim będziesz etapie przystępując do ivf aby dostać klasyfikacje . Również leczę się u docenta sama klasyfikacja szybko mieliśmy ustalone , że robimy ivf natomiast to co później przed stymulacją to zależy indywidualnie u jednej szybciej innej dłużej.U mnie było około pół roku przygotowywań ale była sprawa insulinooprności diabetologa itd wyrównania wagi itd musiałam popracować nad sobą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja, 20:21
5.05.2025 bije ♥️ -
Emfanka wrote:Wyniki biopsji były ponad 3 tygodniach
mam delikatny stan zapalny, ale nic poważnego i wstępnie działamy w kolejnym cyklu, czyli pewnie krótko przed weekendem czerwcowym
idealnie, ale przez to S. Będzie odpowiedzialny za wszystko bo jedziemy pod namioty ⛺️ 😂😂😂 ja będę leżeć i pachnieć 🤞
To też dobrze bo mam w pracy młyn, a jeszcze otwieramy pracownię cukierniczą 😅 ale już bym chciała mieć to za sobą…
Trzymam kciuki ✊ Będę miała rozwiązanie około długiego weekendu w czerwcu 37/38 tc ( zależy jeszcze od decyzji hematologa ) trzymam miejsca dla Twojego małego lokatora ♥️Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja, 20:46
Starania od 2018 roku .Poronienie 10 tc 💔,poronienie 18 tc 💔, ciąża pozamaciczna -brak jajowodu ,wodniak - brak kolejnego jajowodu.
2 x ivf
FET❄️5.1.1.
Czekamy na 🌈 dziewczynkę -
Dotipik kiedyś o tym pisałaś mam pytanie .Kupiłam sobie Protrivagin dopochwowe kapsułki z kwasem mlekowym piszę aby przechowywać w temperaturze poniżej 25 stopni celcjusza to nie wkładać do lodówki ? 🙈1ivf 16 pobranych 10 ( gonapeptyl ,puregon )zapłodnionych 1 zarodek
Transfer 5.1.1 bhcg 0,6
2ivf 12 pobranych 9 zapłodnionych
5❄️
Dodatnie ANA RO, LA kapilaroskopia , zespół Sjögrena.
Plaquenil 400 mg - 3 miesiące
Plaquenil 200mg ,acard ,clexana ,medargin (zamiast amlopin) ,sztuczne łzy.
13.05 .2025 transfer ? -
eisheth wrote:cześć!
czy możecie przybliżyć temat jak to wygląda z kwalifikacja na Polnej ?
jak długo trzeba czekać na wizytę kwalifikacyjną i dalsze kroki ?
Ja zaczęłam od wizyt prywatnych u doc na Ułańskiej, pierwsza wizyta i odrazu decyzja o in vitro. Kolejna wizyta była z wynikami badań. Pozniej kwalifikacyjna. Kwalifikacja to była formalność tak na prawdę bo wszystko doc już miał u siebie. Później miałam przerwę bo miałam torbiel. W kwietniu miałam punkcję a zaczynałam w drugiej połowie stycznia. Na wizytę kwalifikacyjną czekałam około miesiąca.Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7% , witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️ Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️Allo-mlr 37.3%✅️p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie 🔥-20kg
👨36 L
Kiepskie parametry nasienia ❌️
Kariotyp-✅️trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Rozpisanie stymulacji 31.03✅️
Start stymulacji 4.04🍀
(Mensinorm150 jm, Puergon 50jm, Orgalutran 0.25 mg) Zivafert 5000j.m 2 x
1 podgląd 09.04 🥚2 podgląd 11.04🥚3 podgląd 14.04
Punkcja 16.04, pobrano 3🥚
Mamy ❄️ 4.3.3 -
ewelina_30 wrote:Dotipik kiedyś o tym pisałaś mam pytanie .Kupiłam sobie Protrivagin dopochwowe kapsułki z kwasem mlekowym piszę aby przechowywać w temperaturze poniżej 25 stopni celcjusza to nie wkładać do lodówki ? 🙈
-
Patisonek 25 wrote:Ja zaczęłam od wizyt prywatnych u doc na Ułańskiej, pierwsza wizyta i odrazu decyzja o in vitro. Kolejna wizyta była z wynikami badań. Pozniej kwalifikacyjna. Kwalifikacja to była formalność tak na prawdę bo wszystko doc już miał u siebie. Później miałam przerwę bo miałam torbiel. W kwietniu miałam punkcję a zaczynałam w drugiej połowie stycznia. Na wizytę kwalifikacyjną czekałam około miesiąca.
-
Dotipik wrote:Cześć, jak do 25°C, to najlepiej chyba w ciemnym miejscu w łazience:) bo teraz przynajmniej na mojej prowincji już ciepło się zrobiło. Nie wkladalabym do lodówki ani gdzieś na parapet itp. Ciemne miejsce, temp pokojowa.
Dzięki 🙂1ivf 16 pobranych 10 ( gonapeptyl ,puregon )zapłodnionych 1 zarodek
Transfer 5.1.1 bhcg 0,6
2ivf 12 pobranych 9 zapłodnionych
5❄️
Dodatnie ANA RO, LA kapilaroskopia , zespół Sjögrena.
Plaquenil 400 mg - 3 miesiące
Plaquenil 200mg ,acard ,clexana ,medargin (zamiast amlopin) ,sztuczne łzy.
13.05 .2025 transfer ? -