Polna IN VITRO
-
WIADOMOŚĆ
-
Michalina 🍀 wrote:Na szczęście jestem z Poznania.
Ps: raz w grudniu byłam na zastępstwie u dr M dr zaczyna gabinet o 6: 40 🙉
Za to drogi puste 😁 to tak z przymrużeniem oka w pierwszej ciąży u doc czasami miałam wizyty awaryjne na 22 nawet 23 ekspresowy dojazd -
Słoneczko🌼 wrote:W kontekście lekarzy macie do polecenia kogoś z Lutyckiej 🙂 Z góry dziękuję za odpowiedz
Dawid Gawron bardzo pro pacjent, Joanna Kippen ,Marcin Rajewski kiedyś Polna obecnie właśnie Lutycka ,dr Kosacz -
Mama_Hani wrote:Dawid Gawron bardzo pro pacjent, Joanna Kippen ,Marcin Rajewski kiedyś Polna obecnie właśnie Lutycka ,dr Kosacz
Dr Rajewski ogromne zakończenie od początku związany z Polną podobnie jak moja położna Marta Mszanowska czasami dobrze otworzyć się na nowe wyzwania i doświadczenia 🙂
Słoneczko🌼 lubi tę wiadomość
-
Słoneczko🌼 wrote:Dziewczyny jeszcze jedno pytanie trasfer na dany moment udany zostaliście na prowadzeniu ciąży u lekarza prowadzącego za centrum u mnie doc B / wracacie do swoich lekarzy, szukacie innych ?
Oczywiście to jest moja opinia 🙂 Osobiście zostałam ale najpierw przez stan zdrowia doc przez pół roku nie prowadził ciąż nie wiadomo co bedzie za kilka miesięcy pół roku obecnie jest stabilnie zaczęły się wyjazdy na konferencje itd są przekładne wizyty zamiana godzin warto wziąć pod uwagę kwestie dojazdu czy będzie możliwość zmiany planów . W Poznaniu mamy bardzo wielu dobrych lekarzy od prowadzenia ciąży jednak do 12 tc bym została u lekarzy z kliniki kwestia schodzenia z różnych leków i dawek .Nie ma jednej odpowiedzi aczkolwiek u doc trzeba być przygotowanym na różne scenariusze na chwile obecną .
Wiktoria●, Login, Krokodyl, Paniwiosna, Malwina02, Michalina 🍀, OlgaW lubią tę wiadomość
-
Mama_Hani wrote:Oczywiście to jest moja opinia 🙂 Osobiście zostałam ale najpierw przez stan zdrowia doc przez pół roku nie prowadził ciąż nie wiadomo co bedzie za kilka miesięcy pół roku obecnie jest stabilnie zaczęły się wyjazdy na konferencje itd są przekładne wizyty zamiana godzin warto wziąć pod uwagę kwestie dojazdu czy będzie możliwość zmiany planów . W Poznaniu mamy bardzo wielu dobrych lekarzy od prowadzenia ciąży jednak do 12 tc bym została u lekarzy z kliniki kwestia schodzenia z różnych leków i dawek .Nie ma jednej odpowiedzi aczkolwiek u doc trzeba być przygotowanym na różne scenariusze na chwile obecną .
Dziękuję za odpowiedz jestem z Gniezna przyjmuje dr Rajewski z żoną maja swój gabinet ordynatorem w szpitalu jest dr Goździewicz z Polnej bardzo polecany jednak przyjmuje tylko w Poznaniu .Muszę popatrzeć i pomyśleć jeszcze raz dzięki za odpowiedź. -
Słoneczko🌼 wrote:Dziękuję za odpowiedz jestem z Gniezna przyjmuje dr Rajewski z żoną maja swój gabinet ordynatorem w szpitalu jest dr Goździewicz z Polnej bardzo polecany jednak przyjmuje tylko w Poznaniu .Muszę popatrzeć i pomyśleć jeszcze raz dzięki za odpowiedź.
Obecna żona dr Goździewicza przyjmuje w Gnieźnie pracuje w szpitalu kiedyś była na oddziale niepłodności na Polnej również bardzo dobra 🙂 Natalia Ignaczak - Goździewicz -
Mama_Hani wrote:Obecna żona dr Goździewicza przyjmuje w Gnieźnie pracuje w szpitalu kiedyś była na oddziale niepłodności na Polnej również bardzo dobra 🙂 Natalia Ignaczak - Goździewicz
Dzięki 🙂 Niedługo będę myśleć do 9 tc mam acofil i jeszcze jedno podanie immunoglobulin -
Słoneczko🌼 wrote:Dziewczyny jeszcze jedno pytanie trasfer na dany moment udany zostaliście na prowadzeniu ciąży u lekarza prowadzącego za centrum u mnie doc B / wracacie do swoich lekarzy, szukacie innych ?
Jestem u doc od 5 tc ciąży z Leosiem kilka dobrych lat ale na chwilę obecną nie potrafię doradzić chyba potrzebuje wiecej czasu wszystko działo sie tak dynamicznie. Zgadzam sie z Mama-Hani na szczęście jest wielu innych super specjalistów 🙂🙂
-
Mamy 435g małego człowieka ❤️ Sytuacja dalej bardzo poważna ale nie pogorszyło się, to już sukces. Mamy rozważyć dodatkową konsultację u prof. Pawelczyka lub dra Banacha czy coś jeszcze można zrobić z szyjką. W przyszłym tygodniu fizjo. Zwiększyłam z endokrynologiem sterydy, więc trzeba zacząć obserwować cukry. Macie do polecenia jakiś glukometr?
Emfanka, Wiktoria● lubią tę wiadomość
-
Bezova wrote:Mamy 435g małego człowieka ❤️ Sytuacja dalej bardzo poważna ale nie pogorszyło się, to już sukces. Mamy rozważyć dodatkową konsultację u prof. Pawelczyka lub dra Banacha czy coś jeszcze można zrobić z szyjką. W przyszłym tygodniu fizjo. Zwiększyłam z endokrynologiem sterydy, więc trzeba zacząć obserwować cukry. Macie do polecenia jakiś glukometr?
U mnie contour plus ale nie wiem czy najlepszy mam od kilku lat i mierze od czasu do czasu .
Po prenatalnych wszystko dobrze jedynie łożysko dalej nisko bez zmian czekam spokojnie ma poniedziałek.
Bezova nie znam się aż tak na szyjce u mnie było mocne skracanie po 30 tc plus rozwarcie ale dociągnęliśmy do końca znajoma koleżanki miała ogromne problemy i dodatkowo zakładali taśmę przez brzuch tylko to w Łodzi Centrum Matki Polki ogólnie robi dwóch specjalistów w Polsce z tego co pamiętamWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 07:44
-
Słoneczko po pierwsze po cichu gratuluję 🙂 Jeśli chodzi o prowadzenie ciąży również nie potrafię szczerze doradzić doc defakto niedawno wrócił do prowadzenia ciąż sama nie wiem jak to będzie .
-
Ewelinamala wrote:Słoneczko po pierwsze po cichu gratuluję 🙂 Jeśli chodzi o prowadzenie ciąży również nie potrafię szczerze doradzić doc defakto niedawno wrócił do prowadzenia ciąż sama nie wiem jak to będzie .
Dziękuję 🙂 Również rozważę dr Rajewskiego u siebie szkoda, że dr Goździewicz gabinet tylko Poznań -
Też się zastanawiam czy zostać na prowadzenie u doc., bo jednak strach, że skończy się na ciągłych zastępstwach 🫣 mam 2h drogi do CMU i do doc. uważałam, że warto, ale jeśli miałabym mieć co chwila wizyty u kogo innego to nie widzę sensu 🫠Słoneczko🌼 wrote:Dziewczyny jeszcze jedno pytanie trasfer na dany moment udany zostaliście na prowadzeniu ciąży u lekarza prowadzącego za centrum u mnie doc B / wracacie do swoich lekarzy, szukacie innych ?
-
No właśnie którejś bezsennej nocy czytałam o taśmach TAC. Skuteczność podobno bardzo wysoka ale trzeba to zrobić przed ciążą. Pytałam nawet wczoraj panią doktor czy można taśmę założyć w trakcie CC na przyszłość żeby nie przechodzić piątej operacji i w teorii tak ale nie była pewna czy jednak szwy przezpochwowe nie są lepsze/bezpieczniejsze. Taśma może amputować szyjkę ale szew też może mocno zaszkodzić jeśli nie zdejmie się go na czas. Widziałam jakiegoś posta, że prof. Spaczyński w Raszei zakładał taśmę kilka miesięcy temu ale najwięcej opinii faktycznie miał prof. Krasomski z Łodzi. Niestety zmarł.Ewelinamala wrote:U mnie contour plus ale nie wiem czy najlepszy mam od kilku lat i mierze od czasu do czasu .
Po prenatalnych wszystko dobrze jedynie łożysko dalej nisko bez zmian czekam spokojnie ma poniedziałek.
Bezova nie znam się aż tak na szyjce u mnie było mocne skracanie po 30 tc plus rozwarcie ale dociągnęliśmy do końca znajoma koleżanki miała ogromne problemy i dodatkowo zakładali taśmę przez brzuch tylko to w Łodzi Centrum Matki Polki ogólnie robi dwóch specjalistów w Polsce z tego co pamiętam -
Akacjowa_ wrote:Też się zastanawiam czy zostać na prowadzenie u doc., bo jednak strach, że skończy się na ciągłych zastępstwach 🫣 mam 2h drogi do CMU i do doc. uważałam, że warto, ale jeśli miałabym mieć co chwila wizyty u kogo innego to nie widzę sensu 🫠
Na to pytanie chyba nikt nie zna odpowiedzi kiedyś pisałam do doc sms czy wie kiedy wróci odpisał, że nie wie i potrzeba cierpliwości fakt doc ma bardzo dobrą intuicję 🙂 -
Bezova wrote:No właśnie którejś bezsennej nocy czytałam o taśmach TAC. Skuteczność podobno bardzo wysoka ale trzeba to zrobić przed ciążą. Pytałam nawet wczoraj panią doktor czy można taśmę założyć w trakcie CC na przyszłość żeby nie przechodzić piątej operacji i w teorii tak ale nie była pewna czy jednak szwy przezpochwowe nie są lepsze/bezpieczniejsze. Taśma może amputować szyjkę ale szew też może mocno zaszkodzić jeśli nie zdejmie się go na czas. Widziałam jakiegoś posta, że prof. Spaczyński w Raszei zakładał taśmę kilka miesięcy temu ale najwięcej opinii faktycznie miał prof. Krasomski z Łodzi. Niestety zmarł.
Jeszcze można założyć szew profilaktycznie w kolejnej ciąży około 12 tc na długą szyjkę ale dopiero z czasem bedzie wiadomo na ile szew jest skuteczny natomiast skuteczność taśmy jest bardzo bardzo wysoka szew niestety jest metodą która może pomóc ale nie musi. -
Oj tak, w pierwszej ciąży czułam się 'zaopiekowana' i mimo problemów z szyjką decyzje doc. zawsze były w punkt 😊Wiktoria● wrote:Na to pytanie chyba nikt nie zna odpowiedzi kiedyś pisałam do doc sms czy wie kiedy wróci odpisał, że nie wie i potrzeba cierpliwości fakt doc ma bardzo dobrą intuicję 🙂
Póki co w poniedziałek pierwsza wizyta i jak wszystko będzie ok to pewnie zostanę 🙃