X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Polna IN VITRO
Odpowiedz

Polna IN VITRO

Oceń ten wątek:
  • Wiktoria● Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michalina 🍀 wrote:
    Na szczęście jestem z Poznania.

Ps: raz w grudniu byłam na zastępstwie u dr M dr zaczyna gabinet o 6: 40 🙉

Za to drogi puste 😁 to tak z przymrużeniem oka w pierwszej ciąży u doc czasami miałam wizyty awaryjne na 22 nawet 23 ekspresowy dojazd

Ona 31 lat On 33 lata
    PCOS,zespół APS,2x poronienia 8 /9 tc
    On zdrowy
    2020 Leoś 39+4
    Wizyta 27 .04.2026 ⏳
    preg.png
  • Słoneczko🌼 Debiutantka

Wysłany: 16 kwietnia, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kontekście lekarzy macie do polecenia kogoś z Lutyckiej 🙂 Z góry dziękuję za odpowiedz

• Mama_Hani Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko🌼 wrote:
    W kontekście lekarzy macie do polecenia kogoś z Lutyckiej 🙂 Z góry dziękuję za odpowiedz

Dawid Gawron bardzo pro pacjent, Joanna Kippen ,Marcin Rajewski kiedyś Polna obecnie właśnie Lutycka ,dr Kosacz

Hania🧑 6 lat ivf
    14.10.2025 7+3 jest ♥️
    18.11.2025 pierwsze badanie prenatalne test panorama 💙 Staś
    Zostały ❄️❄️

preg.png

Zawsze jest miejsce na cud 🌺
  • Wiktoria● Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Hani wrote:
    Dawid Gawron bardzo pro pacjent, Joanna Kippen ,Marcin Rajewski kiedyś Polna obecnie właśnie Lutycka ,dr Kosacz

Dr Rajewski ogromne zakończenie od początku związany z Polną podobnie jak moja położna Marta Mszanowska czasami dobrze otworzyć się na nowe wyzwania i doświadczenia 🙂

Słoneczko🌼 lubi tę wiadomość

Ona 31 lat On 33 lata
    On zdrowy
    2020 Leoś 39+4
    Wizyta 27 .04.2026 ⏳
    preg.png
  • Wiktoria● Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezova ,Ewelinamala kciuki za wizyty ✊️

Bezova lubi tę wiadomość

Ona 31 lat On 33 lata
    On zdrowy
    2020 Leoś 39+4
    Wizyta 27 .04.2026 ⏳
    preg.png
  • Słoneczko🌼 Debiutantka

Wysłany: 16 kwietnia, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeszcze jedno pytanie trasfer na dany moment udany zostaliście na prowadzeniu ciąży u lekarza prowadzącego za centrum u mnie doc B / wracacie do swoich lekarzy, szukacie innych ?

• Mama_Hani Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko🌼 wrote:
    Dziewczyny jeszcze jedno pytanie trasfer na dany moment udany zostaliście na prowadzeniu ciąży u lekarza prowadzącego za centrum u mnie doc B / wracacie do swoich lekarzy, szukacie innych ?

Oczywiście to jest moja opinia 🙂 Osobiście zostałam ale najpierw przez stan zdrowia doc przez pół roku nie prowadził ciąż nie wiadomo co bedzie za kilka miesięcy pół roku obecnie jest stabilnie zaczęły się wyjazdy na konferencje itd są przekładne wizyty zamiana godzin warto wziąć pod uwagę kwestie dojazdu czy będzie możliwość zmiany planów . W Poznaniu mamy bardzo wielu dobrych lekarzy od prowadzenia ciąży jednak do 12 tc bym została u lekarzy z kliniki kwestia schodzenia z różnych leków i dawek .Nie ma jednej odpowiedzi aczkolwiek u doc trzeba być przygotowanym na różne scenariusze na chwile obecną .

Wiktoria●, Login, Krokodyl, Paniwiosna, Malwina02, Michalina 🍀, OlgaW lubią tę wiadomość

Hania🧑 6 lat ivf
    14.10.2025 7+3 jest ♥️
    Zostały ❄️❄️

preg.png

• Słoneczko🌼 Debiutantka

Wysłany: 16 kwietnia, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Hani wrote:
    Oczywiście to jest moja opinia 🙂 Osobiście zostałam ale najpierw przez stan zdrowia doc przez pół roku nie prowadził ciąż nie wiadomo co bedzie za kilka miesięcy pół roku obecnie jest stabilnie zaczęły się wyjazdy na konferencje itd są przekładne wizyty zamiana godzin warto wziąć pod uwagę kwestie dojazdu czy będzie możliwość zmiany planów . W Poznaniu mamy bardzo wielu dobrych lekarzy od prowadzenia ciąży jednak do 12 tc bym została u lekarzy z kliniki kwestia schodzenia z różnych leków i dawek .Nie ma jednej odpowiedzi aczkolwiek u doc trzeba być przygotowanym na różne scenariusze na chwile obecną .

Dziękuję za odpowiedz jestem z Gniezna przyjmuje dr Rajewski z żoną maja swój gabinet ordynatorem w szpitalu jest dr Goździewicz z Polnej bardzo polecany jednak przyjmuje tylko w Poznaniu .Muszę popatrzeć i pomyśleć jeszcze raz dzięki za odpowiedź.

• Mama_Hani Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko🌼 wrote:
    Dziękuję za odpowiedz jestem z Gniezna przyjmuje dr Rajewski z żoną maja swój gabinet ordynatorem w szpitalu jest dr Goździewicz z Polnej bardzo polecany jednak przyjmuje tylko w Poznaniu .Muszę popatrzeć i pomyśleć jeszcze raz dzięki za odpowiedź.

Obecna żona dr Goździewicza przyjmuje w Gnieźnie pracuje w szpitalu kiedyś była na oddziale niepłodności na Polnej również bardzo dobra 🙂 Natalia Ignaczak - Goździewicz

Hania🧑 6 lat ivf
    14.10.2025 7+3 jest ♥️
    Zostały ❄️❄️

preg.png

• Słoneczko🌼 Debiutantka

Wysłany: 16 kwietnia, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Hani wrote:
    Obecna żona dr Goździewicza przyjmuje w Gnieźnie pracuje w szpitalu kiedyś była na oddziale niepłodności na Polnej również bardzo dobra 🙂 Natalia Ignaczak - Goździewicz

Dzięki 🙂 Niedługo będę myśleć do 9 tc mam acofil i jeszcze jedno podanie immunoglobulin

• Wiktoria● Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko🌼 wrote:

Jestem u doc od 5 tc ciąży z Leosiem kilka dobrych lat ale na chwilę obecną nie potrafię doradzić chyba potrzebuje wiecej czasu wszystko działo sie tak dynamicznie. Zgadzam sie z Mama-Hani na szczęście jest wielu innych super specjalistów 🙂🙂

Ona 31 lat On 33 lata
    On zdrowy
    2020 Leoś 39+4
    Wizyta 27 .04.2026 ⏳
    preg.png
  • Bezova Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy 435g małego człowieka ❤️ Sytuacja dalej bardzo poważna ale nie pogorszyło się, to już sukces. Mamy rozważyć dodatkową konsultację u prof. Pawelczyka lub dra Banacha czy coś jeszcze można zrobić z szyjką. W przyszłym tygodniu fizjo. Zwiększyłam z endokrynologiem sterydy, więc trzeba zacząć obserwować cukry. Macie do polecenia jakiś glukometr?

Emfanka, Wiktoria● lubią tę wiadomość

preg.png
  • Ewelinamala Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezova wrote:
    Mamy 435g małego człowieka ❤️ Sytuacja dalej bardzo poważna ale nie pogorszyło się, to już sukces. Mamy rozważyć dodatkową konsultację u prof. Pawelczyka lub dra Banacha czy coś jeszcze można zrobić z szyjką. W przyszłym tygodniu fizjo. Zwiększyłam z endokrynologiem sterydy, więc trzeba zacząć obserwować cukry. Macie do polecenia jakiś glukometr?

U mnie contour plus ale nie wiem czy najlepszy mam od kilku lat i mierze od czasu do czasu .

Po prenatalnych wszystko dobrze jedynie łożysko dalej nisko bez zmian czekam spokojnie ma poniedziałek.

Bezova nie znam się aż tak na szyjce u mnie było mocne skracanie po 30 tc plus rozwarcie ale dociągnęliśmy do końca znajoma koleżanki miała ogromne problemy i dodatkowo zakładali taśmę przez brzuch tylko to w Łodzi Centrum Matki Polki ogólnie robi dwóch specjalistów w Polsce z tego co pamiętam

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 07:44

👧30l🧑34l
    30.05.2025 Franciszek 🧑 ivf
    5.01.2026 7+4❤️ naturalny cud
    Sanco pro zdrowy chłopiec

preg.png
  • Ewelinamala Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko po pierwsze po cichu gratuluję 🙂 Jeśli chodzi o prowadzenie ciąży również nie potrafię szczerze doradzić doc defakto niedawno wrócił do prowadzenia ciąż sama nie wiem jak to będzie .

👧30l🧑34l
    30.05.2025 Franciszek 🧑 ivf
    5.01.2026 7+4❤️ naturalny cud
    Sanco pro zdrowy chłopiec

preg.png
  • Słoneczko🌼 Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinamala wrote:
    Słoneczko po pierwsze po cichu gratuluję 🙂 Jeśli chodzi o prowadzenie ciąży również nie potrafię szczerze doradzić doc defakto niedawno wrócił do prowadzenia ciąż sama nie wiem jak to będzie .

Dziękuję 🙂 Również rozważę dr Rajewskiego u siebie szkoda, że dr Goździewicz gabinet tylko Poznań

• Akacjowa_ Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko🌼 wrote:
    Też się zastanawiam czy zostać na prowadzenie u doc., bo jednak strach, że skończy się na ciągłych zastępstwach 🫣 mam 2h drogi do CMU i do doc. uważałam, że warto, ale jeśli miałabym mieć co chwila wizyty u kogo innego to nie widzę sensu 🫠

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    02.2026 - powrót do starań 🧡
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️🩷 🥹

preg.png
  • Bezova Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinamala wrote:
    U mnie contour plus ale nie wiem czy najlepszy mam od kilku lat i mierze od czasu do czasu .

Po prenatalnych wszystko dobrze jedynie łożysko dalej nisko bez zmian czekam spokojnie ma poniedziałek.

Bezova nie znam się aż tak na szyjce u mnie było mocne skracanie po 30 tc plus rozwarcie ale dociągnęliśmy do końca znajoma koleżanki miała ogromne problemy i dodatkowo zakładali taśmę przez brzuch tylko to w Łodzi Centrum Matki Polki ogólnie robi dwóch specjalistów w Polsce z tego co pamiętam
    No właśnie którejś bezsennej nocy czytałam o taśmach TAC. Skuteczność podobno bardzo wysoka ale trzeba to zrobić przed ciążą. Pytałam nawet wczoraj panią doktor czy można taśmę założyć w trakcie CC na przyszłość żeby nie przechodzić piątej operacji i w teorii tak ale nie była pewna czy jednak szwy przezpochwowe nie są lepsze/bezpieczniejsze. Taśma może amputować szyjkę ale szew też może mocno zaszkodzić jeśli nie zdejmie się go na czas. Widziałam jakiegoś posta, że prof. Spaczyński w Raszei zakładał taśmę kilka miesięcy temu ale najwięcej opinii faktycznie miał prof. Krasomski z Łodzi. Niestety zmarł.

preg.png
  • Wiktoria● Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akacjowa_ wrote:
    Też się zastanawiam czy zostać na prowadzenie u doc., bo jednak strach, że skończy się na ciągłych zastępstwach 🫣 mam 2h drogi do CMU i do doc. uważałam, że warto, ale jeśli miałabym mieć co chwila wizyty u kogo innego to nie widzę sensu 🫠

Na to pytanie chyba nikt nie zna odpowiedzi kiedyś pisałam do doc sms czy wie kiedy wróci odpisał, że nie wie i potrzeba cierpliwości fakt doc ma bardzo dobrą intuicję 🙂

Ona 31 lat On 33 lata
    On zdrowy
    2020 Leoś 39+4
    Wizyta 27 .04.2026 ⏳
    preg.png
  • Mama_Hani Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezova wrote:
    No właśnie którejś bezsennej nocy czytałam o taśmach TAC. Skuteczność podobno bardzo wysoka ale trzeba to zrobić przed ciążą. Pytałam nawet wczoraj panią doktor czy można taśmę założyć w trakcie CC na przyszłość żeby nie przechodzić piątej operacji i w teorii tak ale nie była pewna czy jednak szwy przezpochwowe nie są lepsze/bezpieczniejsze. Taśma może amputować szyjkę ale szew też może mocno zaszkodzić jeśli nie zdejmie się go na czas. Widziałam jakiegoś posta, że prof. Spaczyński w Raszei zakładał taśmę kilka miesięcy temu ale najwięcej opinii faktycznie miał prof. Krasomski z Łodzi. Niestety zmarł.

Jeszcze można założyć szew profilaktycznie w kolejnej ciąży około 12 tc na długą szyjkę ale dopiero z czasem bedzie wiadomo na ile szew jest skuteczny natomiast skuteczność taśmy jest bardzo bardzo wysoka szew niestety jest metodą która może pomóc ale nie musi.

Hania🧑 6 lat ivf
    14.10.2025 7+3 jest ♥️
    Zostały ❄️❄️

preg.png

• Akacjowa_ Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktoria● wrote:
    Na to pytanie chyba nikt nie zna odpowiedzi kiedyś pisałam do doc sms czy wie kiedy wróci odpisał, że nie wie i potrzeba cierpliwości fakt doc ma bardzo dobrą intuicję 🙂
    Oj tak, w pierwszej ciąży czułam się 'zaopiekowana' i mimo problemów z szyjką decyzje doc. zawsze były w punkt 😊
    Póki co w poniedziałek pierwsza wizyta i jak wszystko będzie ok to pewnie zostanę 🙃

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    02.2026 - powrót do starań 🧡
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️🩷 🥹

preg.png
‹‹ 347 348 349 350 351
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna to poważny stan, w którym zarodek zagnieżdża się poza macicą, najczęściej w jajowodzie. Chociaż początkowo może przypominać prawidłową ciążę, kluczowymi sygnałami ostrzegawczymi są ból podbrzusza, krwawienie oraz nieprawidłowy przyrost hormonu HCG. Poznaj przyczyny tego zjawiska oraz metody diagnostyki i leczenia, które pozwalają chronić zdrowie i przyszłą płodność kobiety.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ