Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Polna IN VITRO
Odpowiedz

Polna IN VITRO

Oceń ten wątek:
  • Michalina 🍀 Koleżanka

Wysłany: 18 kwietnia, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Login wrote:
    U mnie szpital Lutycka. Aktualnie jestem pod opieką nefrologii szpitala uniwersyteckiego ale na poród zalecają Lutycką ze względu na oddział na miejscu jeśli dojdzie nadciśnienie muszę czes mierzyć czesciej i będzie wysokie to Polna powyżej 190 i tak by mnie przewieźli do 3 stopnia pewnie decyzja zapadnie w ostnich dniach 🙈

Dzięki. Myślę o porodzie do wody wstrpnie rozmawiałam z doc na ten temat ale muszę skonsultować z danym szpitalek jeden lek każdy ma swoje wewnętrzne wymogi właśnie Polna i Lutycka mają taką możliwość

• Wiktoria● Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michalina 🍀 wrote:
    Malwina02 również miałam epizody krwawień z nosa

Dziewczyny na końcówce ciąży macie wybrane szpitale do porodu ?

Planuje na Lutyckiej idę za moją położną ostatecznie zobaczymy 🙂
    Ps : zazdroszczę możliwości porodu do wody u mnie niestety przeciwskazania i trzymam mocno kciuki za powodzenie ✊️✊️

Michalina 🍀 lubi tę wiadomość

Ona 31 lat On 33 lata
    PCOS,zespół APS,2x poronienia 8 /9 tc
    On zdrowy
    2020 Leoś 39+4
    Wizyta 25.05 .2026 ⏳
    preg.png
  • Michalina 🍀 Koleżanka

Wysłany: 18 kwietnia, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktoria● wrote:
    Planuje na Lutyckiej idę za moją położną ostatecznie zobaczymy 🙂
    Ps : zazdroszczę możliwości porodu do wody u mnie niestety przeciwskazania i trzymam mocno kciuki za powodzenie ✊️✊️

Dziękuję 😊

• Mama_Hani Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michalina 🍀 wrote:
    Dzięki. Myślę o porodzie do wody wstrpnie rozmawiałam z doc na ten temat ale muszę skonsultować z danym szpitalek jeden lek każdy ma swoje wewnętrzne wymogi właśnie Polna i Lutycka mają taką możliwość

Pierwsze dziecko Polna jeszcze myślę aby dać szansę szpitalowi Lutycka u mnie nadciśnienie ostatecznie zobaczymy bliżej rozwiązania na chwilę obecną ciśnienia bardzo dobre .

Michalina 🍀 lubi tę wiadomość

Hania🧑 6 lat ivf
    14.10.2025 7+3 jest ♥️
    18.11.2025 pierwsze badanie prenatalne test panorama 💙 Staś
    Zostały ❄️❄️
    2027 powrót po ostatnie zarodki

preg.png

Zawsze jest miejsce na cud 🌺
  • Ewelinamala Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie ciężki wybór na chwilę obecną każda z porodówek cieszy się dobrą opinią u mnie na ostatnim miejscu Raszeja

👧30l🧑34l
    30.05.2025 Franciszek 🧑 ivf
    5.01.2026 7+4❤️ naturalny cud
    Sanco pro zdrowy chłopiec

preg.png
  • Michalina 🍀 Koleżanka

Wysłany: 19 kwietnia, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinamala wrote:
    Będzie ciężki wybór na chwilę obecną każda z porodówek cieszy się dobrą opinią u mnie na ostatnim miejscu Raszeja

To akurat dobrze mamy większą możliwość wyboru 🙂

• Słoneczko🌼 Przyjaciółka

Wysłany: 19 kwietnia, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktoria● wrote:
    Ma skrócony grafik pracy od 13/13:30 do 18:30 plus od 12 ( czasami ) do około 20 są dopisywane dodatkowe pacjentki np dodatkowe wizyty w ciąży itd między 15 a 15: 45 / 16 musi mieć przerwę.Pon i środy .

Dzięki

preg.png

2023 15tc 💔👼
    2 procedury ivf

FET 5.1.1 acard ,clexana ,estrofem ,lanzeto ,medargin ,prolutex 2x ,cyclogest ,duphaston ,acofil,immunoglobuliny, atosiban
    👱‍♀️32 l 🧔‍♂️ 34l
  • Wiktoria● Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezova mam do Ciebie pytanie jesteś u dr Joasi i widzę grafik od 28 maja do 11 czerwca nie ma w gabinecie tak się zastanawiam - będzie podobnie jak rok temu i trzy tygodnie urlopu ? Może ma jakieś egzaminy ? Ostatnio doc Szpera z perinatologi i miała dłuższy urlop .

Ona 31 lat On 33 lata
    On zdrowy
    2020 Leoś 39+4
    Wizyta 25.05 .2026 ⏳
    preg.png
  • Bezova Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktoria● wrote:
    Bezova mam do Ciebie pytanie jesteś u dr Joasi i widzę grafik od 28 maja do 11 czerwca nie ma w gabinecie tak się zastanawiam - będzie podobnie jak rok temu i trzy tygodnie urlopu ? Może ma jakieś egzaminy ? Ostatnio doc Szpera z perinatologi i miała dłuższy urlop .
    Niestety tym razem kwestie zdrowotne

preg.png
  • Login Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanie któraś z Was ma doświadczenie z czerwonym światłem np podczas zasypiania ?

preg.png
  • Wiktoria● Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezova wrote:
    Niestety tym razem kwestie zdrowotne

Zdrowia dla Pani doktor 🙂

Bezova, Mama_Hani, Login lubią tę wiadomość

Ona 31 lat On 33 lata
    On zdrowy
    2020 Leoś 39+4
    Wizyta 25.05 .2026 ⏳
    preg.png
  • Wiktoria● Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Login wrote:
    Dziewczyny pytanie któraś z Was ma doświadczenie z czerwonym światłem np podczas zasypiania ?

Od około 3 lat stosujemy u siebie w sypialni i Leosia przy Zojce planujemy od początku .Terapia światłem ma sporo zalet od 30 roku życia stosuje maskę na twarz aby wspomóc produkcję kolagenu robię na inne części ciała np ból kręgosłupa mięśni pomaga redukować dolegliwości bólowe i zmniejsza stan zapalny .Czerwone światło nie zakłóca wydzielania melatoniny ale urządzenia muszą być medyczne o odpowiednich falach aby działały . Długość fali 630-660 nanometrów dla światła czerwonego i moc minimum 20 - 40 mW/cm 2( nie wiem jak zrobić do kwadratu 🤪) często mamy poprostu czerwone światło

Login, Ewelinamala lubią tę wiadomość

Ona 31 lat On 33 lata
    On zdrowy
    2020 Leoś 39+4
    Wizyta 25.05 .2026 ⏳
    preg.png
  • Mama_Hani Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Login wrote:

Stosujemy 🙂 Ostatnio miałam nocną warte z 3 tygodniowym bobasem do pierwszego karmienia bylo super później wiecej pobudek na to wpływa wiele innych czynników ale warto

Login lubi tę wiadomość

Hania🧑 6 lat ivf
    14.10.2025 7+3 jest ♥️
    Zostały ❄️❄️

preg.png

• Mama_Hani Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Login wrote:

Korzyści z czerwonego światła mamy dla wcześniaków mamy niedojrzałe fotoreceptory komórki stożkowe nie odbierają fal świetlnych powyżej 675 nm ekspozycja na czerwone światło nie wpływa ani ma wzrok ani nie zakłóca rytmu dobowego a właśnie rytm okołodobowy odgrywa kluczową rolę w rozwoju wcześniaków,wspieramy naturalny rytm światło - ciemność możemy poprawić prawidłowy rozwój i przyrost masy ciała.

W kontekście dorosłych i dzieci również mamy korzyści ale nie chcę się aż tak rozpisywać 🤣 Były też badania odnośnie czerwonego światła i wpływu na poprawę wydolności fizycznej u sportowców pozytywna poprawa testów wytrzymałościowych mamy związek między regeneracją a wydolnością fizyczną .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia, 18:40

Zaba90, Paniwiosna, Login, Ewelinamala lubią tę wiadomość

Hania🧑 6 lat ivf
    14.10.2025 7+3 jest ♥️
    Zostały ❄️❄️

preg.png

• Login Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi 🙂

preg.png
  • Wiktoria● Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeszcze raz powodzenia na dzisiejszych wizytach ✊️ u mnie trzecie prenatalne u doc Ićka tak mi sie nie chce wstawać z łóżko .Pogoda okropna 🫣

Ewelinamala lubi tę wiadomość

Ona 31 lat On 33 lata
    On zdrowy
    2020 Leoś 39+4
    Wizyta 25.05 .2026 ⏳
    preg.png
  • Ewelinamala Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktoria● wrote:
    Dziewczyny jeszcze raz powodzenia na dzisiejszych wizytach ✊️ u mnie trzecie prenatalne u doc Ićka tak mi sie nie chce wstawać z łóżko .Pogoda okropna 🫣

Oj tak my z Franiem jeszcze leżymy w łóżku niania przychodzi około 12 .Wizyta wyjątkowo wieczorem 🙂

👧30l🧑34l

preg.png
  • Wiktoria● Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinamala wrote:
    Oj tak my z Franiem jeszcze leżymy w łóżku niania przychodzi około 12 .Wizyta wyjątkowo wieczorem 🙂

Właśnie umyłam włosy brak prądu 🫣 mam sobie załatwienia kilka spraw przed prenatalnymi .Ok planowe wyłączenie prądu od 8 do 12 🙃 będzie ciekawy dzień 🙃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia, 09:02

Ona 31 lat On 33 lata
    On zdrowy
    2020 Leoś 39+4
    Wizyta 25.05 .2026 ⏳
    preg.png
  • Ewelinamala Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktoria● wrote:
    Właśnie umyłam włosy brak prądu 🫣 mam sobie załatwienia kilka spraw przed prenatalnymi .Ok planowe wyłączenie prądu od 8 do 12 🙃 będzie ciekawy dzień 🙃

Ojej 🫣 Ostatnio mieliśmy temat s mężem o panelach robić/ nie robić też nie taka łatwa sprawa potrzebna instalacja hybrydowa z funkcją zasilania awaryjnego jeszcze myślimy ....

Wiktoria● lubi tę wiadomość

👧30l🧑34l

preg.png
  • Wiktoria● Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinamala wrote:
    Ojej 🫣 Ostatnio mieliśmy temat s mężem o panelach robić/ nie robić też nie taka łatwa sprawa potrzebna instalacja hybrydowa z funkcją zasilania awaryjnego jeszcze myślimy ....

Ostatnio mam nasilony baby brain 😅 mam sporo wolnego czasu zaczęłam naukę hiszpańskiego jestem ciekawa ile zostanie po ciąży 😅

Ona 31 lat On 33 lata
    On zdrowy
    2020 Leoś 39+4
    Wizyta 25.05 .2026 ⏳
    preg.png
‹‹ 350 351 352 353 354 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ