Polna IN VITRO
-
WIADOMOŚĆ
-
My już po Zojka waży około 1600g ♥️ ale mamy do obserwacji przepływy umówiłam się z doc I jeszcze raz w 34 tc teraz mamy obserwować z doc B clexany już mam 0,8 i zobaczymy ogólnie wszystko dobrze 🙂
Dzisiaj dzień w taksówce oczywiście nie włączyli prądu i nie mogłam wyjechać samochodem 🤣 no ale nic
Bezova, Mama_Hani, Ewelinamala, Milka🙂, Słoneczko🌼, Emfanka lubią tę wiadomość
-
U nas po wizycie z młodym wszystko ok 🙂 ale szyjka się trochę się skróciła wcześniej niż w poprzedniej ciąży 🙈 kolejna wizyta za dwa tygodnie i zobaczymy jaki będzie trend .Idę dalej wypoczywać.
Bezova mocne kciuki za jutro jestem bardzo ciekawa opinii profesora Pawelczyka ✊
Wiktoria jak Twoja szyjka ?
Wiktoria●, Bezova, Słoneczko🌼, Emfanka lubią tę wiadomość
-
Ewelinamala wrote:U nas po wizycie z młodym wszystko ok 🙂 ale szyjka się trochę się skróciła wcześniej niż w poprzedniej ciąży 🙈 kolejna wizyta za dwa tygodnie i zobaczymy jaki będzie trend .Idę dalej wypoczywać.
Bezova mocne kciuki za jutro jestem bardzo ciekawa opinii profesora Pawelczyka ✊
Polubiłam, że u młodego wszystko ok i kciuki za szyjkę ✊
Wiesz co o dziwo od początku bardzo dobra i bez zmian ale mam swoją teorię .Pierwsza ciąża no wpadliśmy chociaż byłam młoda 25 lat miałam pcos od początku niepowściągliwe wymioty później 20 tc szyjka ,skurcze kroplówki z magnezu ,fenoterolu jazda bez trzymanki do końca 🙈 Przed obecną ciążą dwa lata pracy nad mikrobiotą ,suplementy pod pcos ,dieta , aktywność fizyczna od początku ciąży dietetyk ciąża z Zojka chociaż po ivf przebiega zupełnie inaczej poprawił mi się androgenizm miałam problemy z 17-OH progesteron ale nigdy powyżej dwa poniżej związany z pcos również lekko się poprawił .W tej ciąży również mam wcześniej skurcze ale magnez ,nospa i relanium doraźnie i jest git .Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia, 06:05
Ewelinamala lubi tę wiadomość
-
Wiktoria● wrote:Polubownie, że u młodego wszystko ok i kciuki za szyjkę ✊
Wiesz co o dziwo od początku bardzo dobra i bez zmian ale mam swoją teorię .Pierwsza ciąża no wpadliśmy chociaż byłam młoda 25 lat miałam pcos od początku niepowściągliwe wymioty później 20 tc szyjka ,skurcze kroplówki z magnezu ,fenoterolu jazda bez trzymanki do końca 🙈 Przed obecną ciążą dwa lata pracy nad mikrobiotą ,suplementy pod pcos ,dieta , aktywność fizyczna od początku ciąży dietetyk ciąża z Zojka chociaż po ivf przebiega zupełnie inaczej poprawił mi się androgenizm miałam problemy z 17-OH progesteron ale nigdy powyżej dwa poniżej związany z pcos również lekko się poprawił .W tej ciąży również mam wcześniej skurcze ale magnez ,nospa i relanium doraźnie i jest git .
Fantastycznie 😁 Ja mam zamiar po obecnej ciąży ruszyć z aktywnością fizyczną na dobre 🙂 obecnie bardzo dobrze mi się leży 😁😁 Franio ma się super z nianią i oby tak dalejWiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia, 01:03
-
Ewelinamala wrote:Fantastycznie 😁 Ja mam zamiar po obecnej ciąży ruszyć z aktywnością fizyczną na dobre 🙂 obecnie bardzo dobrze mi się leży 😁😁 Franio ma się super z nianią i oby tak dalej
Wypoczywaj 🙂 Najbliższe czas również tryb kanapa .Maj będzie intensywny ślub przyjaciółki moj baby schower ,męża urodziny -
Ewelinamala wrote:Fantastycznie 😁 Ja mam zamiar po obecnej ciąży ruszyć z aktywnością fizyczną na dobre 🙂 obecnie bardzo dobrze mi się leży 😁😁 Franio ma się super z nianią i oby tak dalej
Jeszcze muszę poczytać więcej badań na temat kreatyny w ciąży obecne sugerują pozytywny wpływ szczególnie w 3 trymestrze ciąży przed brałam w formie żelków ćwiczyłam siłowo -
Ewelinamala wrote:U nas po wizycie z młodym wszystko ok 🙂 ale szyjka się trochę się skróciła wcześniej niż w poprzedniej ciąży 🙈 kolejna wizyta za dwa tygodnie i zobaczymy jaki będzie trend .Idę dalej wypoczywać.
Kciuki -
Wiktoria● wrote:Jeszcze muszę poczytać więcej badań na temat kreatyny w ciąży obecne sugerują pozytywny wpływ szczególnie w 3 trymestrze ciąży przed brałam w formie żelków ćwiczyłam siłowo
Z ciekawości podeślesz na priv 🙂 Ja pije inozytol profilaktyka cukrzycy mam tendencje plus dochodzi wiek 38 lat za rok planujemy wrócić po dwa pozostałe zarodki -
Mama_Hani wrote:Z ciekawości podeślesz na priv 🙂 Ja pije inozytol profilaktyka cukrzycy mam tendencje plus dochodzi wiek 38 lat za rok planujemy wrócić po dwa pozostałe zarodki
Pewnie 🙂 Nam został jeden zarodek raczej nie planujemy więcej dzieci może za kilka dobrych lat .😊 -
hej Dziewczyny, mam pytanie - czy przy kolejnej ciaży doc. B wymaga w ramach tych badań zlecanych do 10 tc, powtórzenia także grupy krwi? dostałam wczoraj listę i tak się zastanawiam czy to aby konieczne 🤔 mam wynik z pierwszej ciąży plus potwierdzenie grupy z badania w szpitalu przed porodem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia, 09:34
-
Akacjowa_ wrote:hej Dziewczyny, mam pytanie - czy przy kolejnej ciaży doc. B wymaga w ramach tych badań zlecanych do 10 tc, powtórzenia także grupy krwi? dostałam wczoraj listę i tak się zastanawiam czy to aby konieczne 🤔 mam wynik z pierwszej ciąży plus potwierdzenie grupy z badania w szpitalu przed porodem.
Dla mnie każda ciąża nowe oznaczenie robiłam chociaż lekarze działają różnie. -
Wiktoria● wrote:Pewnie 🙂 Nam został jeden zarodek raczej nie planujemy więcej dzieci może za kilka dobrych lat .😊
My tak planujemy oczywiście z przymrużeniem oka moze dam doc wiecej czasu aby odpoczął po moich akcjach z jazdą po całej Polsce w poszukiwaniu specjalistów ale jestem bardzo uparta 🤣 -
Mama_Hani wrote:My tak planujemy oczywiście z przymrużeniem oka moze dam doc wiecej czasu aby odpoczął po moich akcjach z jazdą po całej Polsce w poszukiwaniu specjalistów ale jestem bardzo uparta 🤣
Kobiety są waleczne 😊 Tak samo jak dr Joanna bardzo walczyła podczas punkcji o każdy pęcherzyk bardzo waleczna Pani dr .
Mama_Hani lubi tę wiadomość
-
Wiktoria● wrote:Kobiety są waleczne 😊 Tak samo jak dr Joanna bardzo walczyła podczas punkcji o każdy pęcherzyk bardzo waleczna Pani dr .
Osobiście nie miałam za dużo styczności z Panią dr słyszałam, że punkcje robi bardzo dobrze mamy podobne temperamenty myślę, że porozumienie byśmy miały w wielu kwestiach 🙂 -
Mama_Hani wrote:Osobiście nie miałam za dużo styczności z Panią dr słyszałam, że punkcje robi bardzo dobrze mamy podobne temperamenty myślę, że porozumienie byśmy miały w wielu kwestiach 🙂
Również nie miałam za bardzo styczności z Panią dr z opowiadań wydaje sie ,że szuka tak długo aż znajdzie i działa aż zrobi i chwała jej za to 🙂 -
Dr Joanna ma ducha walki 🙂 U mnie były zastępstwa u Pani dr jak nie było docenta wspominam bardzo dobrze chociaż był ogromny młyn przez sytuacje .
My po prenatalnych wszystko dobrze jak ma zaistniałą sytuację i oby tak dalej .
Bezova mocne kciuki za dzisiaj i sama jestem ciekawa czy można coś jeszcze zrobić 🙂
Paniwiosna, Słoneczko🌼, Mama_Hani, Wiktoria●, Emfanka lubią tę wiadomość
-
Wiktoria● wrote:Polubiłam, że u młodego wszystko ok i kciuki za szyjkę ✊
Wiesz co o dziwo od początku bardzo dobra i bez zmian ale mam swoją teorię .Pierwsza ciąża no wpadliśmy chociaż byłam młoda 25 lat miałam pcos od początku niepowściągliwe wymioty później 20 tc szyjka ,skurcze kroplówki z magnezu ,fenoterolu jazda bez trzymanki do końca 🙈 Przed obecną ciążą dwa lata pracy nad mikrobiotą ,suplementy pod pcos ,dieta , aktywność fizyczna od początku ciąży dietetyk ciąża z Zojka chociaż po ivf przebiega zupełnie inaczej poprawił mi się androgenizm miałam problemy z 17-OH progesteron ale nigdy powyżej dwa poniżej związany z pcos również lekko się poprawił .W tej ciąży również mam wcześniej skurcze ale magnez ,nospa i relanium doraźnie i jest git .
Każda ciąża inna .Z Hanią zdecydowanie gorzej. Obecna byłam aktywna zawodowo do około 20 tc ,loty samolotem dwa tygodnie w Zakopanem pod koniec grudnia ,wyjazdy do Warszawy ,Krakowa czuje sie bardzo dobrze chociaż mamy kilka problemów jestem w zaskakująco dobrej formieWiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia, 20:42
Wiktoria● lubi tę wiadomość
-
Dzięki Dziewczyny za kciuki
Macie rację, dr Joanna jest cudowna. Nawet po trudnych wizytach czułam się zaopiekowana i nie pozostawiona sama sobie. Takich lekarzy światu potrzeba ❤️
Wizyta u profesora bardzo sympatyczna, nie spodziewałam się kompletnie
Powiedział, że pierwszy szew był założony źle, za nisko, że to nie miało jak się trzymać. Drugi szew ocenił bardzo dobrze. Mówił, że jeśli nic się dodatkowego nie wydarzy (silne skurcze, infekcja) to mamy szansę dociągnąć spokojnie do 37tc. Od czasu wypisu szyjka ma cały czas 14mm i poza lejkiem wygląda dobrze. Niestety wieczorem sprawdziłam wyniki posiewu pobieranego ostatnio w CMU i muszę trzeci raz w przeciągu ostatnich tygodni przyjąć antybiotyk.. Włączamy też nospę i być może relanium, bo ostatnio trochę częściej mnie boli. Nie ma potrzeby teraz zakładania trzeciego szwu ale gdyby była, jest ktoś kto by się podjął na innym oddziale. Profesor jak dr Joasia woli szwy przezpochwowe niż taśmę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia, 22:16
Emfanka lubi tę wiadomość