Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Polna IN VITRO
Odpowiedz

Polna IN VITRO

Oceń ten wątek:
  • Ewelinamala Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezova wrote:
    No właśnie którejś bezsennej nocy czytałam o taśmach TAC. Skuteczność podobno bardzo wysoka ale trzeba to zrobić przed ciążą. Pytałam nawet wczoraj panią doktor czy można taśmę założyć w trakcie CC na przyszłość żeby nie przechodzić piątej operacji i w teorii tak ale nie była pewna czy jednak szwy przezpochwowe nie są lepsze/bezpieczniejsze. Taśma może amputować szyjkę ale szew też może mocno zaszkodzić jeśli nie zdejmie się go na czas. Widziałam jakiegoś posta, że prof. Spaczyński w Raszei zakładał taśmę kilka miesięcy temu ale najwięcej opinii faktycznie miał prof. Krasomski z Łodzi. Niestety zmarł.

Właśnie tym drugim lekarzem w Polsce od taśmy był prof Spaczyński możliwe, że został jako jedyny 🙂

👧30l🧑34l
    30.05.2025 Franciszek 🧑 ivf
    5.01.2026 7+4❤️ naturalny cud
    Sanco pro zdrowy chłopiec

preg.png
  • Słoneczko🌼 Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akacjowa_ wrote:
    Też się zastanawiam czy zostać na prowadzenie u doc., bo jednak strach, że skończy się na ciągłych zastępstwach 🫣 mam 2h drogi do CMU i do doc. uważałam, że warto, ale jeśli miałabym mieć co chwila wizyty u kogo innego to nie widzę sensu 🫠

Ja jeszcze zobacze z drugiej strony mam dobrych lekarzy u siebie na miejscu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia, 13:33

preg.png

2023 15tc 💔👼
    2 procedury ivf

FET 5.1.1 acard ,clexana ,estrofem ,lanzeto ,medargin ,prolutex 2x ,cyclogest ,duphaston ,acofil,immunoglobuliny, atosiban
    👱‍♀️32 l 🧔‍♂️ 34l
  • Bezova Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się zapisać do prof. Pawelczyka, będę we wtorek go wypytywać o taśmę i szwy. Teraz już sam nie zakłada ale w przeszłości podobno robił to bardzo dobrze, czasem nawet 2 i 3 szwu się podejmował, w tym w ciążach bliźniaczych. Nie miałam okazji go poznać ale dr Joanna bardzo zachwalała. Oszalałabym bez wizyty przez 2 tygodnie, więc połączymy moją potrzebę z konsultacją 🙈

Emfanka lubi tę wiadomość

preg.png
  • Akacjowa_ Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko🌼 wrote:
    Ja jeszcze zobacze z drugiej strony mam dobrych lekarzy u siebie na miejscu
    No jesli masz alternatywe to też napewno duży komfort 😊

Słoneczko🌼 lubi tę wiadomość

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    02.2026 - powrót do starań 🧡
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️🩷 🥹

preg.png
  • Ewelinamala Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akacjova powodzenia ma wizycie ✊️również mam w poniedziałek

Akacjowa_ lubi tę wiadomość

👧30l🧑34l

preg.png
  • Ewelinamala Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezova wrote:
    Udało mi się zapisać do prof. Pawelczyka, będę we wtorek go wypytywać o taśmę i szwy. Teraz już sam nie zakłada ale w przeszłości podobno robił to bardzo dobrze, czasem nawet 2 i 3 szwu się podejmował, w tym w ciążach bliźniaczych. Nie miałam okazji go poznać ale dr Joanna bardzo zachwalała. Oszalałabym bez wizyty przez 2 tygodnie, więc połączymy moją potrzebę z konsultacją 🙈

Trzymam kciuki daj znać co tam prof powiedział 🙂

Wiktoria●, Bezova lubią tę wiadomość

👧30l🧑34l

preg.png
  • Wiktoria● Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akacjowa_ wrote:
    Oj tak, w pierwszej ciąży czułam się 'zaopiekowana' i mimo problemów z szyjką decyzje doc. zawsze były w punkt 😊
    Póki co w poniedziałek pierwsza wizyta i jak wszystko będzie ok to pewnie zostanę 🙃

Powodzenia na wyzycie ✊️ U mnie jeszcze dobry tydzień.

Ona 31 lat On 33 lata
    PCOS,zespół APS,2x poronienia 8 /9 tc
    On zdrowy
    2020 Leoś 39+4
    Wizyta 25.05 .2026 ⏳
    preg.png
  • Wiktoria● Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezova wrote:

Bezova ogromne kciuki i daj znać 🙂

Prof Pawelczyk bardzo ok ogolnie zgraną byli ekipą na oddziele każdy z lekarzy miał ksywę 🤣ale nie będę pisała na forum publicznym różne osoby czytają miło wspominam pobyty na ONIER 😊

Bezova lubi tę wiadomość

Ona 31 lat On 33 lata
    On zdrowy
    2020 Leoś 39+4
    Wizyta 25.05 .2026 ⏳
    preg.png
  • Login Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akacjova kciuki za wizytę ✊️

Pozostałe dziewczyny również kciuki🙂

Co do prowadzenia ciąży u doc również zostałam do końca ciąży muszę mieć wizyty co około 7 /10 dni ze względu na nerki liczę, że będzie spokojnie 🙂

preg.png
  • Dziewczynka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezova ogromnie się ciesze ✊️

Emfanka przytulam 😘 U nas również gorszy czas głównie nocki do pierwszego wieczornego karmienia koło 23 jest idealnie kolejne praktycznie już nie śpimy do rana albo z młodym na klatce w łóżku inaczej milion pobudek ....

Bezova lubi tę wiadomość

Endometrioza 4 stopień po operacji leczenie dr Janowiec.Trzy procedury ivf.
    Transfer 11.06.2025
    8.07.2025 jest ♥️
    Sanco Pro czekamy na chłopca 🐻
    14.02.2026 38+2 CC Iwo 🩵🩵
  • Milka🙂 Koleżanka

Wysłany: 17 kwietnia, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko powodzenie ✊️ U mnie do transferu jeszcze chwilka 🙂

• Malwina02 Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezova również mam ten glukometr jest dość wiarygodny abra kadabra ,Viva chek ino dość mocno fałszują. U mnie hiperinsulinemia przed ciążą również sprawdzam od czasu do czasu .

Kurcze dziewczyny czy któraś miała krwawienia z nosa? Trzeci dzień z rzędu dzisiaj na zakupach nagle mnie zalało 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia, 00:53

Cd56 ,cd138✅️
    29 lat👩‍🦰 30 lat 👨

preg.png
  • Wiktoria● Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwina02 wrote:
    Bezova również mam ten glukometr jest dość wiarygodny abra kadabra ,Viva chek ino dość mocno fałszują. U mnie hiperinsulinemia przed ciążą również sprawdzam od czasu do czasu .

Kurcze dziewczyny czy któraś miała krwawienia z nosa? Trzeci dzień z rzędu dzisiaj na zakupach nagle mnie zalało 🫣

Tak mam szczególnie po prysznicu albo w trakcie kwstia za ciut ciepłej wody .Warto rozważyć nawilżać powietrza u mnie wjechał na stałe na przesuszoną śluzówkę szczególnie latem również od clexany w pierwszej ciąży nie brałam ostatnio zwiększyliśmy z reumatologiem dawkę i mówił, że mogą się pojawiać albo drobne siniaki,wybroczyny .

Ona 31 lat On 33 lata
    On zdrowy
    2020 Leoś 39+4
    Wizyta 25.05 .2026 ⏳
    preg.png
  • OlgaW Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezova dalej trzymam mocno ✊✊✊✊✊

Bezova lubi tę wiadomość

Czekamy na synka 💙
    23tc szew ratunkowy
    37 tc ściągnięcie szwu
    37+2 Antoni 3510 g, grudzień 2025
  • OlgaW Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko🌼 wrote:
    Dziewczyny jeszcze jedno pytanie trasfer na dany moment udany zostaliście na prowadzeniu ciąży u lekarza prowadzącego za centrum u mnie doc B / wracacie do swoich lekarzy, szukacie innych ?

Jeśli byś chciała zostać u doc i jesteś osobą dojeżdżająca w razie w bym miała lekarza u siebie na miejscu u doc wizyty mamy rozpisywane do przodu później kwestia zamiany godziny i daty wizyty u innego lekarza aby też nie chodzić raz do tego później innego kwestia dojazdu mnie przejął Prof B chociaż doc odpisywał do końca na każdego sms i polecam do prowadzenia ciąży 🙂

Czekamy na synka 💙
    23tc szew ratunkowy
    37 tc ściągnięcie szwu
    37+2 Antoni 3510 g, grudzień 2025
  • Słoneczko🌼 Przyjaciółka

Wysłany: 18 kwietnia, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję!! Jeszcze jedno pytanie w jakich aktualnie godzinach doc ma gabinet ?

preg.png

2023 15tc 💔👼
    2 procedury ivf

FET 5.1.1 acard ,clexana ,estrofem ,lanzeto ,medargin ,prolutex 2x ,cyclogest ,duphaston ,acofil,immunoglobuliny, atosiban
    👱‍♀️32 l 🧔‍♂️ 34l
  • Wiktoria● Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko🌼 wrote:
    Dziewczyny dziękuję!! Jeszcze jedno pytanie w jakich aktualnie godzinach doc ma gabinet ?

Ma skrócony grafik pracy od 13/13:30 do 18:30 plus od 12 ( czasami ) do około 20 są dopisywane dodatkowe pacjentki np dodatkowe wizyty w ciąży itd między 15 a 15: 45 / 16 musi mieć przerwę.Pon i środy .

Ona 31 lat On 33 lata
    On zdrowy
    2020 Leoś 39+4
    Wizyta 25.05 .2026 ⏳
    preg.png
  • Malwina02 Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktoria● wrote:
    Tak mam szczególnie po prysznicu albo w trakcie kwstia za ciut ciepłej wody .Warto rozważyć nawilżać powietrza u mnie wjechał na stałe na przesuszoną śluzówkę szczególnie latem również od clexany w pierwszej ciąży nie brałam ostatnio zwiększyliśmy z reumatologiem dawkę i mówił, że mogą się pojawiać albo drobne siniaki,wybroczyny .

Dzieki3 .Biorę clexane 0,4

Cd56 ,cd138✅️
    29 lat👩‍🦰 30 lat 👨

preg.png
  • Michalina 🍀 Koleżanka

Wysłany: 18 kwietnia, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwina02 również miałam epizody krwawień z nosa

Dziewczyny na końcówce ciąży macie wybrane szpitale do porodu ?

• Login Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michalina 🍀 wrote:
    Malwina02 również miałam epizody krwawień z nosa

Dziewczyny na końcówce ciąży macie wybrane szpitale do porodu ?

U mnie szpital Lutycka. Aktualnie jestem pod opieką nefrologii szpitala uniwersyteckiego ale na poród zalecają Lutycką ze względu na oddział na miejscu jeśli dojdzie nadciśnienie muszę czes mierzyć czesciej i będzie wysokie to Polna powyżej 190 i tak by mnie przewieźli do 3 stopnia pewnie decyzja zapadnie w ostnich dniach 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia, 19:34

preg.png
‹‹ 349 350 351 352 353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ