Polna IN VITRO
-
WIADOMOŚĆ
-
Bezova wrote:No właśnie którejś bezsennej nocy czytałam o taśmach TAC. Skuteczność podobno bardzo wysoka ale trzeba to zrobić przed ciążą. Pytałam nawet wczoraj panią doktor czy można taśmę założyć w trakcie CC na przyszłość żeby nie przechodzić piątej operacji i w teorii tak ale nie była pewna czy jednak szwy przezpochwowe nie są lepsze/bezpieczniejsze. Taśma może amputować szyjkę ale szew też może mocno zaszkodzić jeśli nie zdejmie się go na czas. Widziałam jakiegoś posta, że prof. Spaczyński w Raszei zakładał taśmę kilka miesięcy temu ale najwięcej opinii faktycznie miał prof. Krasomski z Łodzi. Niestety zmarł.
Właśnie tym drugim lekarzem w Polsce od taśmy był prof Spaczyński możliwe, że został jako jedyny 🙂 -
Akacjowa_ wrote:Też się zastanawiam czy zostać na prowadzenie u doc., bo jednak strach, że skończy się na ciągłych zastępstwach 🫣 mam 2h drogi do CMU i do doc. uważałam, że warto, ale jeśli miałabym mieć co chwila wizyty u kogo innego to nie widzę sensu 🫠
Ja jeszcze zobacze z drugiej strony mam dobrych lekarzy u siebie na miejscuWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:33
-
Udało mi się zapisać do prof. Pawelczyka, będę we wtorek go wypytywać o taśmę i szwy. Teraz już sam nie zakłada ale w przeszłości podobno robił to bardzo dobrze, czasem nawet 2 i 3 szwu się podejmował, w tym w ciążach bliźniaczych. Nie miałam okazji go poznać ale dr Joanna bardzo zachwalała. Oszalałabym bez wizyty przez 2 tygodnie, więc połączymy moją potrzebę z konsultacją 🙈
-
Bezova wrote:Udało mi się zapisać do prof. Pawelczyka, będę we wtorek go wypytywać o taśmę i szwy. Teraz już sam nie zakłada ale w przeszłości podobno robił to bardzo dobrze, czasem nawet 2 i 3 szwu się podejmował, w tym w ciążach bliźniaczych. Nie miałam okazji go poznać ale dr Joanna bardzo zachwalała. Oszalałabym bez wizyty przez 2 tygodnie, więc połączymy moją potrzebę z konsultacją 🙈
Trzymam kciuki daj znać co tam prof powiedział 🙂
Wiktoria● lubi tę wiadomość
-
Akacjowa_ wrote:Oj tak, w pierwszej ciąży czułam się 'zaopiekowana' i mimo problemów z szyjką decyzje doc. zawsze były w punkt 😊
Póki co w poniedziałek pierwsza wizyta i jak wszystko będzie ok to pewnie zostanę 🙃
Powodzenia na wyzycie ✊️ U mnie jeszcze dobry tydzień.
Akacjowa_ lubi tę wiadomość
-
Bezova wrote:Udało mi się zapisać do prof. Pawelczyka, będę we wtorek go wypytywać o taśmę i szwy. Teraz już sam nie zakłada ale w przeszłości podobno robił to bardzo dobrze, czasem nawet 2 i 3 szwu się podejmował, w tym w ciążach bliźniaczych. Nie miałam okazji go poznać ale dr Joanna bardzo zachwalała. Oszalałabym bez wizyty przez 2 tygodnie, więc połączymy moją potrzebę z konsultacją 🙈
Bezova ogromne kciuki i daj znać 🙂
Prof Pawelczyk bardzo ok ogolnie zgraną byli ekipą na oddziele każdy z lekarzy miał ksywę 🤣ale nie będę pisała na forum publicznym różne osoby czytają miło wspominam pobyty na ONIER 😊 -