X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Polna IN VITRO
Odpowiedz

Polna IN VITRO

Oceń ten wątek:
  • Ewelinamala Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezova wrote:
    No właśnie którejś bezsennej nocy czytałam o taśmach TAC. Skuteczność podobno bardzo wysoka ale trzeba to zrobić przed ciążą. Pytałam nawet wczoraj panią doktor czy można taśmę założyć w trakcie CC na przyszłość żeby nie przechodzić piątej operacji i w teorii tak ale nie była pewna czy jednak szwy przezpochwowe nie są lepsze/bezpieczniejsze. Taśma może amputować szyjkę ale szew też może mocno zaszkodzić jeśli nie zdejmie się go na czas. Widziałam jakiegoś posta, że prof. Spaczyński w Raszei zakładał taśmę kilka miesięcy temu ale najwięcej opinii faktycznie miał prof. Krasomski z Łodzi. Niestety zmarł.

Właśnie tym drugim lekarzem w Polsce od taśmy był prof Spaczyński możliwe, że został jako jedyny 🙂

👧30l🧑34l
    30.05.2025 Franciszek 🧑 ivf
    5.01.2026 7+4❤️ naturalny cud
    Sanco pro zdrowy chłopiec

preg.png
  • Słoneczko🌼 Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akacjowa_ wrote:
    Też się zastanawiam czy zostać na prowadzenie u doc., bo jednak strach, że skończy się na ciągłych zastępstwach 🫣 mam 2h drogi do CMU i do doc. uważałam, że warto, ale jeśli miałabym mieć co chwila wizyty u kogo innego to nie widzę sensu 🫠

Ja jeszcze zobacze z drugiej strony mam dobrych lekarzy u siebie na miejscu

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:33

• Bezova Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się zapisać do prof. Pawelczyka, będę we wtorek go wypytywać o taśmę i szwy. Teraz już sam nie zakłada ale w przeszłości podobno robił to bardzo dobrze, czasem nawet 2 i 3 szwu się podejmował, w tym w ciążach bliźniaczych. Nie miałam okazji go poznać ale dr Joanna bardzo zachwalała. Oszalałabym bez wizyty przez 2 tygodnie, więc połączymy moją potrzebę z konsultacją 🙈

preg.png
  • Akacjowa_ Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko🌼 wrote:
    Ja jeszcze zobacze z drugiej strony mam dobrych lekarzy u siebie na miejscu
    No jesli masz alternatywe to też napewno duży komfort 😊

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    02.2026 - powrót do starań 🧡
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️🩷 🥹

preg.png
  • Ewelinamala Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akacjova powodzenia ma wizycie ✊️również mam w poniedziałek

Akacjowa_ lubi tę wiadomość

👧30l🧑34l

preg.png
  • Ewelinamala Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezova wrote:
    Udało mi się zapisać do prof. Pawelczyka, będę we wtorek go wypytywać o taśmę i szwy. Teraz już sam nie zakłada ale w przeszłości podobno robił to bardzo dobrze, czasem nawet 2 i 3 szwu się podejmował, w tym w ciążach bliźniaczych. Nie miałam okazji go poznać ale dr Joanna bardzo zachwalała. Oszalałabym bez wizyty przez 2 tygodnie, więc połączymy moją potrzebę z konsultacją 🙈

Trzymam kciuki daj znać co tam prof powiedział 🙂

Wiktoria● lubi tę wiadomość

👧30l🧑34l

preg.png
  • Wiktoria● Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akacjowa_ wrote:
    Oj tak, w pierwszej ciąży czułam się 'zaopiekowana' i mimo problemów z szyjką decyzje doc. zawsze były w punkt 😊
    Póki co w poniedziałek pierwsza wizyta i jak wszystko będzie ok to pewnie zostanę 🙃

Powodzenia na wyzycie ✊️ U mnie jeszcze dobry tydzień.

Ona 31 lat On 33 lata
    PCOS,zespół APS,2x poronienia 8 /9 tc
    On zdrowy
    2020 Leoś 39+4
    Wizyta 27 .04.2026 ⏳
    preg.png
  • Wiktoria● Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezova wrote:

Bezova ogromne kciuki i daj znać 🙂

Prof Pawelczyk bardzo ok ogolnie zgraną byli ekipą na oddziele każdy z lekarzy miał ksywę 🤣ale nie będę pisała na forum publicznym różne osoby czytają miło wspominam pobyty na ONIER 😊

Ona 31 lat On 33 lata
    PCOS,zespół APS,2x poronienia 8 /9 tc
    On zdrowy
    2020 Leoś 39+4
    Wizyta 27 .04.2026 ⏳
    preg.png
  • Login Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akacjova kciuki za wizytę ✊️

Pozostałe dziewczyny również kciuki🙂

Co do prowadzenia ciąży u doc również zostałam do końca ciąży muszę mieć wizyty co około 7 /10 dni ze względu na nerki liczę, że będzie spokojnie 🙂

preg.png
‹‹ 347 348 349 350 351
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna to poważny stan, w którym zarodek zagnieżdża się poza macicą, najczęściej w jajowodzie. Chociaż początkowo może przypominać prawidłową ciążę, kluczowymi sygnałami ostrzegawczymi są ból podbrzusza, krwawienie oraz nieprawidłowy przyrost hormonu HCG. Poznaj przyczyny tego zjawiska oraz metody diagnostyki i leczenia, które pozwalają chronić zdrowie i przyszłą płodność kobiety.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ