Polna IN VITRO
-
WIADOMOŚĆ
-
MagdaLenaMS wrote:Tak, tak jest. Dowiedziałam się o tym od lekarza po tym, jak podpisywaliśmy z mężem tą masę papierologii..i tam był taki punkt do zaznaczenia i wypisania. Nawet jak uda się pobrać 10 czy więcej - zapładniają 6. I czekasz 5 dni na odpowiedz ile ładnie się „zaprzyjaźniło” ze sobą 😅❤️
Komora Zymot pomaga w wyselekcjonowaniu najlepszych plemnikówze względu na morfologię plemnika męża. Nie mogę się wszystkiego doczekać 🔥
2 inseminacje nieudane
Polna Poznań:
2 punkcje
Kwiecień 2023 FET ( encorton) nieudany
Listopad 2023 FET udany ( encorton, Accofil) - poronienie chybione 7tc Aniołek 💔
2024 Dalsza diagnostyka immunologiczna i powrót, mamy 2 śnieżynki ❄️❄️
Czerwiec 2024 FET udany ( Atosiban, Glucophage, Encorton, Accofil, clexane, immunopresja).
Beta 107 500 😍
8w3d ❤️🙏 -
nick nieaktualnyMartulek wrote:Komora Zymot pomaga w wyselekcjonowaniu najlepszych plemników
ze względu na morfologię plemnika męża. Nie mogę się wszystkiego doczekać 🔥
Aa rozumiem ☺️ no jest podekscytowanie, ta radość, ze te wieloletnie starania w końcu będą miały swój wymarzony finał 🥰
Ja zaczęłam już brać z powrotem tabletki i na początku maja zaczynamy obserwacje i dalsze działania do drogiego podejścia 😉 -
MagdaLenaMS wrote:Aa rozumiem ☺️ no jest podekscytowanie, ta radość, ze te wieloletnie starania w końcu będą miały swój wymarzony finał 🥰
Ja zaczęłam już brać z powrotem tabletki i na początku maja zaczynamy obserwacje i dalsze działania do drogiego podejścia 😉
Oby się nam wszystkim w końcu udało 🙏💋........, K!n!aa lubią tę wiadomość
2 inseminacje nieudane
Polna Poznań:
2 punkcje
Listopad 2023 FET udany ( encorton, Accofil) - poronienie chybione 7tc Aniołek 💔
Czerwiec 2024 FET udany ( Atosiban, Glucophage, Encorton, Accofil, clexane, immunopresja).
Beta 107 500 😍
8w3d ❤️🙏 -
Dziś kolejny monitoring i jutro znowu. Punkcja przewidywana na czwartek/ piatek. Pojechałam na Polna na 7:30 byłam w domu 12:30... Endometrium 12mm, 12 pęcherzyków, 3 po 19 mm, reszta po 17mm, 16mm itp, płyn w zatoce Douglasa (zakładam, że coś już pękło). Już mnie tak męczy jeżdżenie tam 🤣2 inseminacje nieudane
Polna Poznań:
2 punkcje
Beta 107 500 😍
8w3d ❤️🙏 -
Martulek wrote:Dziś kolejny monitoring i jutro znowu. Punkcja przewidywana na czwartek/ piatek. Pojechałam na Polna na 7:30 byłam w domu 12:30... Endometrium 12mm, 12 pęcherzyków, 3 po 19 mm, reszta po 17mm, 16mm itp, płyn w zatoce Douglasa (zakładam, że coś już pękło). Już mnie tak męczy jeżdżenie tam 🤣
Martulek jak godzisz te wyjazdy na Polną z pracą?
Z mężem jesteśmy zapisani na kwalifikację na ivf właśnie tam. Nie mogę poukładać sobie w głowie nieobecności w pracy, bo nie chciałabym żeby ktoś dowiedział się o naszych staraniach...Starania od 09.2021
🔸03.2023 HSG-lewy niedrożny, prawy o wątpliwej drożności
🔸04.2023 zakwalifikowani do ivf- czynnik jajowodowy
🔸06.2023 protokół długi
🔸07.2023 świeży transfer
🔸Beta 10dpt: 129
🔸36 t.c. Czekamy na spotkanie z naszą córeczką 🤱🏻💞
♀️AMH:2,9 ♂️ Morfologia:4% -
........ wrote:Blanka31 widzę że maleństwo już na świecie 🥰🥰 gratulacje kochana zdrówka życzę
Tak, dziekujemy 🥰 03.04.23r. o 00:55 urodziła się przez CC Iga ❤️
Teraz czas na Ciebie, trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie 🤞........ lubi tę wiadomość
♀️Endometrioza, Niedoczynność tarczycy, LUF
♂️ Morfologia 3%, fragmentacja 21%
🔸05.2020 pierwszy cykl stymulowany: clo+ovitrelle+duphaston+glucophage // ⚠️LUF
🔸10.2020 HSG - jajowody drożne
🔸11.2021 start długi protokół IVF – ICSI: 💉8 komórek - 6 dojrzałych - 5 zapłodnionych - 2 blastki
🔸12.2021 ET ❌
🔸03.2022 FET ✅ [7tc - krwiak; 9tc poronienie zatrzymane💔]
🔺06.2022 start długi protokół IVF ICSI: 💉 9 komórek - 7 dojrzałych - 6 zapłodnionych - 4 blastki
🔺07.2022 ET 5.1.1
(10dpt - betaHCG 224; 13 dpt - betaHCG 606; 18 dpt - betaHCG 3996)
38+4 🤱 👣 -
Blanka31 wrote:Tak, dziekujemy 🥰 03.04.23r. o 00:55 urodziła się przez CC Iga ❤️
Teraz czas na Ciebie, trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie 🤞
Dziekuje 😘
Ja jeszcze troszkę ale pewnie zleci raz dwa
Dzis byłam na wizycie I mlody ma już 2100g 🥰🥰 i się chwalił 🥚🥚🥚🤣🤣 więc nie ma mowy o pomyłce że to chłopiecBlanka31 lubi tę wiadomość
-
........ wrote:Dziekuje 😘
Ja jeszcze troszkę ale pewnie zleci raz dwa
Dzis byłam na wizycie I mlody ma już 2100g 🥰🥰 i się chwalił 🥚🥚🥚🤣🤣 więc nie ma mowy o pomyłce że to chłopiec
To szykuje się duży chłop 🥰
Teraz to zleci nie wiadomo kiedy, nie mówiąc jak czas pędzi po porodzie... 😉........ lubi tę wiadomość
♀️Endometrioza, Niedoczynność tarczycy, LUF
♂️ Morfologia 3%, fragmentacja 21%
🔸05.2020 pierwszy cykl stymulowany: clo+ovitrelle+duphaston+glucophage // ⚠️LUF
🔸10.2020 HSG - jajowody drożne
🔸11.2021 start długi protokół IVF – ICSI: 💉8 komórek - 6 dojrzałych - 5 zapłodnionych - 2 blastki
🔸12.2021 ET ❌
🔸03.2022 FET ✅ [7tc - krwiak; 9tc poronienie zatrzymane💔]
🔺06.2022 start długi protokół IVF ICSI: 💉 9 komórek - 7 dojrzałych - 6 zapłodnionych - 4 blastki
🔺07.2022 ET 5.1.1
(10dpt - betaHCG 224; 13 dpt - betaHCG 606; 18 dpt - betaHCG 3996)
38+4 🤱 👣 -
K!n!aa wrote:Martulek jak godzisz te wyjazdy na Polną z pracą?
Z mężem jesteśmy zapisani na kwalifikację na ivf właśnie tam. Nie mogę poukładać sobie w głowie nieobecności w pracy, bo nie chciałabym żeby ktoś dowiedział się o naszych staraniach...
Ja powiem tak z mojej strony, był jeden tydzień, ze jechaliśmy z mężem 3 razy. Mamy 3 godziny drogi do Poznania, wiec nawet nie było możliwości, ze zwolnię się z początku pracy i wrócę bo jak wyjeżdżaliśmy czasem o 4 rano to wracaliśmy o 15/16, wiec urlop(póki jeszcze jest 😅) ja w mojej pracy jeśli ktoś się pytał czemu znowu wolne - już odpowiadałam jedynie „ problemy zdrowotne, sprawy kobiece, nie chce o tym rozmawiać” tyle. Nikt nie drąży, masz „problemu zdrowotne „ bierzesz wolne.
A za to mąż w swojej pracy powiedział wszystko wprost. I powiem Ci tak, wykazali się w pełni zrozumieniem i dają mu urlop kiedy chce, bez problemu.. No ale to oczywiście wszystko zależy od pracy i podejścia kierownika czy tam szefa ☺️
-
K!n!aa wrote:Martulek jak godzisz te wyjazdy na Polną z pracą?
Z mężem jesteśmy zapisani na kwalifikację na ivf właśnie tam. Nie mogę poukładać sobie w głowie nieobecności w pracy, bo nie chciałabym żeby ktoś dowiedział się o naszych staraniach...
Ja jestem z Poznania. Mam pracę biurowa. Mogę przyjść później jeżeli mam coś do załatwienia i odrobić kiedy chcez tym problemu nie ma. Także nie chciałam żeby ktokolwiek wiedział z pracy. Natomiast trzeba się naczekać na wizyty, monitoringi itp. Dużo cierpliwości 🙃
2 inseminacje nieudane
Polna Poznań:
2 punkcje
Beta 107 500 😍
8w3d ❤️🙏 -
jutro punkcja
........, K!n!aa lubią tę wiadomość
2 inseminacje nieudane
Polna Poznań:
2 punkcje
Beta 107 500 😍
8w3d ❤️🙏 -
Martulek wrote:jutro punkcja2 inseminacje nieudane
Polna Poznań:
2 punkcje
Beta 107 500 😍
8w3d ❤️🙏 -
Martulek wrote:Po punkcji. 12 oscytów - 7 zapłodnionych jajeczek. Transfer odroczony - wysoki progesteron i jajniki powiększone. Szkoda ale widocznie tak miało być 🙆 kuli mnie 6 razy... Tragedia. Sama punkcja pikuś. Mam odczekać jeden pełen cykl i dopiero się umówić. Wiecie może czy nadal mam brać encorton ? 🤔 I trzeba będzie zapłacić za transfer mrożony jeżeli zarodki po 5 dniach będą ok 🙏 buziaki dla was 💋
Super wynik🥚🥚🥚🥰
Ja miałam odstawić wszystkie leki w tym encortolon pozniej brać od 1dc ja byłam u Prof. P -
Martulek wrote:Po punkcji. 12 oscytów - 7 zapłodnionych jajeczek. Transfer odroczony - wysoki progesteron i jajniki powiększone. Szkoda ale widocznie tak miało być 🙆 kuli mnie 6 razy... Tragedia. Sama punkcja pikuś. Mam odczekać jeden pełen cykl i dopiero się umówić. Wiecie może czy nadal mam brać encorton ? 🤔 I trzeba będzie zapłacić za transfer mrożony jeżeli zarodki po 5 dniach będą ok 🙏 buziaki dla was 💋
Super wynik ❤️ trzymam kciuki, oby taki wynik pozostał
A jaki miałaś wynik progesteronu? Ja też miałam wysoki, musiałam odstawić jedynie jedne tabletki -
Magdalena_MS wrote:Super wynik ❤️ trzymam kciuki, oby taki wynik pozostał
A jaki miałaś wynik progesteronu? Ja też miałam wysoki, musiałam odstawić jedynie jedne tabletki2 inseminacje nieudane
Polna Poznań:
2 punkcje
Beta 107 500 😍
8w3d ❤️🙏 -
Dziewczyny, w czwartek miałam punkcje i wzięłam L4 na parę dni. Wypisałam karteczkę w rejestracji jak mi kazano. Miała Pani z sekretariatu wystawić zwolnienie w piątek. Na stronie pacjent gov nie widać tego zwolnienia a tam jest cała historia. Macie jakieś doświadczenie w tej sprawie ? Jak było u was ? Będę wdzięczna za odpowiedź2 inseminacje nieudane
Polna Poznań:
2 punkcje
Beta 107 500 😍
8w3d ❤️🙏 -
Martulek wrote:Dziewczyny, w czwartek miałam punkcje i wzięłam L4 na parę dni. Wypisałam karteczkę w rejestracji jak mi kazano. Miała Pani z sekretariatu wystawić zwolnienie w piątek. Na stronie pacjent gov nie widać tego zwolnienia a tam jest cała historia. Macie jakieś doświadczenie w tej sprawie ? Jak było u was ? Będę wdzięczna za odpowiedź
Nie martw się na stronie gov nie wyświetla się od razu przynajmniej u mnie -
Martulek wrote:Dziewczyny, w czwartek miałam punkcje i wzięłam L4 na parę dni. Wypisałam karteczkę w rejestracji jak mi kazano. Miała Pani z sekretariatu wystawić zwolnienie w piątek. Na stronie pacjent gov nie widać tego zwolnienia a tam jest cała historia. Macie jakieś doświadczenie w tej sprawie ? Jak było u was ? Będę wdzięczna za odpowiedź
Wejdź na pue ZUS. Tam od razu jest widoczne zwolnienie.25.11.2019r. - IVF transfer (1 blastka 3.3.3)
20.07.2020r. - Leon
26.05.2022r. IVF transfer moruli - nieudany
01.07. 2022 24dc beta HCG 20
04.07.2022 27dc beta HCG 192
06.07.2022 29dc beta HCG 527