Polna IN VITRO
-
WIADOMOŚĆ
-
Magdalena_MS wrote:Co tam u Was dziewczyny ? 🥰 ja dni lecą ?
Ja od czwartku co drugi dzień jeżdżę na monitoring, te jazdy 3 godziny do poznania dają mi w kość 😵💫
W środę mam osocze - która jest po ? W miarę ok ?😋
Nic nie boli nie masz się czego bać kochana to wygląda tak jak byś miała transfer. Ja miałam przez prowadnice podawane i nie bolalo 😉 to kiedy transfer masz -
........ wrote:Nic nie boli nie masz się czego bać kochana to wygląda tak jak byś miała transfer. Ja miałam przez prowadnice podawane i nie bolalo 😉 to kiedy transfer masz
Dziękuje, juz jestem trochę spokojniejsza jak piszesz , ze nie boli😆
Najprawdopodobniej w piątek jak wszystko będzie ok, jak narazie nie zapeszając profesor mówił , ze wszystko idzie książkowo do tej pory , ale kolejny raz jest obawa😔........ lubi tę wiadomość
-
Magdalena_MS wrote:Dziękuje, juz jestem trochę spokojniejsza jak piszesz , ze nie boli😆
Najprawdopodobniej w piątek jak wszystko będzie ok, jak narazie nie zapeszając profesor mówił , ze wszystko idzie książkowo do tej pory , ale kolejny raz jest obawa😔
Będzie ok zobaczysz trzymam mocno 🤞🤞 a w pt jeszcze mocniej -
Ja od czwartku co drugi dzień jeżdżę na monitoring, te jazdy 3 godziny do poznania dają mi w kość 😵💫
Ja 23.05 mam scratching i w kolejnym cyklu transfer osocze bogatopłytkowe przed transferem ? ; ) Zawsze przy KRIOtransferze jest podawane osocze czy lekaraz Ci doradził ?
Trzymam kciuki !........ lubi tę wiadomość
2 inseminacje nieudane
Polna Poznań:
2 punkcje
Kwiecień 2023 FET ( encorton) nieudany
Listopad 2023 FET udany ( encorton, Accofil) - poronienie chybione 7tc Aniołek 💔
2024 Dalsza diagnostyka immunologiczna i powrót, mamy 2 śnieżynki ❄️❄️
Czerwiec 2024 FET udany ( Atosiban, Glucophage, Encorton, Accofil, clexane, immunopresja).
Beta 107 500 😍
8w3d ❤️🙏 -
Martulek wrote:Ja 23.05 mam scratching i w kolejnym cyklu transfer osocze bogatopłytkowe przed transferem ? ; ) Zawsze przy KRIOtransferze jest podawane osocze czy lekaraz Ci doradził ?
Trzymam kciuki !
Sory ze się wcinam nie zawsze jest podawane osocze ja przy pierwszym krio miałam a przy drugim Prof. Nie zlecił i nie miałam 😉 -
Martulek wrote:Ja 23.05 mam scratching i w kolejnym cyklu transfer osocze bogatopłytkowe przed transferem ? ; ) Zawsze przy KRIOtransferze jest podawane osocze czy lekaraz Ci doradził ?
Trzymam kciuki !
Super !! Trzymam za Ciebie kciuki tez 🥰
No wydaje mi się jak wcześniej czytałam tutaj u dziewczyn - nie zawsze jest podawane. Mi profesor zalecił , więc się tego trzymam 😅
-
Hej dziewczyny 🤗 Trzymam kciuki za transfer i jak przeczytałam w innym wątku "za koksowanie jajek" 😆
Starania od 09.2021
🔸03.2023 HSG-lewy niedrożny, prawy o wątpliwej drożności
🔸04.2023 zakwalifikowani do ivf- czynnik jajowodowy
🔸06.2023 protokół długi
🔸07.2023 świeży transfer
🔸Beta 10dpt: 129
🔸36 t.c. Czekamy na spotkanie z naszą córeczką 🤱🏻💞
♀️AMH:2,9 ♂️ Morfologia:4% -
To się najeździsz 🤪 A wizyty w miarę punktualnie masz?Starania od 09.2021
🔸03.2023 HSG-lewy niedrożny, prawy o wątpliwej drożności
🔸04.2023 zakwalifikowani do ivf- czynnik jajowodowy
🔸06.2023 protokół długi
🔸07.2023 świeży transfer
🔸Beta 10dpt: 129
🔸36 t.c. Czekamy na spotkanie z naszą córeczką 🤱🏻💞
♀️AMH:2,9 ♂️ Morfologia:4% -
K!n!aa wrote:To się najeździsz 🤪 A wizyty w miarę punktualnie masz?
Jedynie dobrze, ze mąż prowadzi to mogę na chwile oko przymknąć 😅
No punktualnie nie są, raz czekałam 2 godziny za wizyta ( teraz aktualnie jak miałam monitoring ) , raz 15 min, następnym razem znowu 30 min… zależy chyba czy maja jakieś zabiegi od rana. Ale jeśli chodzi o planowane zabiegi, na które się przyjeżdża to punktualnie jest przyjęcie i potem może być mały poślizg w czekaniu za zabiegiem jedynie 👍 ale to relaks na łóżku 😆 -
Magdalena_MS wrote:Jedynie dobrze, ze mąż prowadzi to mogę na chwile oko przymknąć 😅
No punktualnie nie są, raz czekałam 2 godziny za wizyta ( teraz aktualnie jak miałam monitoring ) , raz 15 min, następnym razem znowu 30 min… zależy chyba czy maja jakieś zabiegi od rana. Ale jeśli chodzi o planowane zabiegi, na które się przyjeżdża to punktualnie jest przyjęcie i potem może być mały poślizg w czekaniu za zabiegiem jedynie 👍 ale to relaks na łóżku 😆
Hej, a powiedz jak było u ciebie. Od którego dnia cyklu jest monitoring (na twoim przypadku) ? Jeździsz co dwa dni i od której do której godziny mniej więcej tam musisz wyczekiwać ? Na profesora czekasz potem ? Pytam z ciekawości bo się zastanawiam jak to pogodzić z pracą 🙈 przy monitoringu do punkcji od 7:30 do 12 czasami mi schodziło ...2 inseminacje nieudane
Polna Poznań:
2 punkcje
Listopad 2023 FET udany ( encorton, Accofil) - poronienie chybione 7tc Aniołek 💔
Czerwiec 2024 FET udany ( Atosiban, Glucophage, Encorton, Accofil, clexane, immunopresja).
Beta 107 500 😍
8w3d ❤️🙏 -
Martulek wrote:Hej, a powiedz jak było u ciebie. Od którego dnia cyklu jest monitoring (na twoim przypadku) ? Jeździsz co dwa dni i od której do której godziny mniej więcej tam musisz wyczekiwać ? Na profesora czekasz potem ? Pytam z ciekawości bo się zastanawiam jak to pogodzić z pracą 🙈 przy monitoringu do punkcji od 7:30 do 12 czasami mi schodziło ...
11/12 dzień cyklu zaczyna się monitoring. Miałam wizyty tak 8:30/9:00 - wychodziłam różnie przez te 3 dni, ale nie prędzej niż 12:00 🥲
Ja osobiście muszę brać wolne w pracy, 3 godziny mam dojazdu do Poznania. Wiec w domu czasem 15:00/16:00😵💫
-
Gosiaczek890 wrote:Dziewczyny powiedzcie mi proszę, jak to wygląda z inseminacja czy in vitro, gdzie trzeba zadzwonić żeby umówić się na pierwszą wizytę, czy lekarz jest z przydziału czy muszę sama wybrać? Ile trwa całe przygotowanie i jak to teraz wygląda cenowo?
Hej 🙃 ma temat inseminacji się nie wypowiem bo nie miałam - w moim przypadku in vitro. Ja chodziłam do ginekologa ogólnego tam do przychodni do poznania i z tamtąd zostałam skierowana do tej „przychodni” leczenia niepłodności i do konkretnego lekarza ( tak słownie ) Poszłam osobiście się zapisać, jest teraz program dofinansowanie 5 tys na Wielkopolskę , czeka się na wizytę z danym lekarzem i od razu na pierwszej jest klasyfikacja się dostajemy do programu dofinansowania czy nie. Najlepiej wtedy zabrać cała swoją dokumentacje medyczna.
Całość ogólna leczenia ok 3 miesięcy może mniej ( zależy tez jaki protokół) ja byłam na długim. No oprócz 5 tysięcy dofinansowania 7-9 tysięcy chyba trzeba dać od siebie -
Magdalena_MS wrote:Hej 🙃 ma temat inseminacji się nie wypowiem bo nie miałam - w moim przypadku in vitro. Ja chodziłam do ginekologa ogólnego tam do przychodni do poznania i z tamtąd zostałam skierowana do tej „przychodni” leczenia niepłodności i do konkretnego lekarza ( tak słownie ) Poszłam osobiście się zapisać, jest teraz program dofinansowanie 5 tys na Wielkopolskę , czeka się na wizytę z danym lekarzem i od razu na pierwszej jest klasyfikacja się dostajemy do programu dofinansowania czy nie. Najlepiej wtedy zabrać cała swoją dokumentacje medyczna.
Całość ogólna leczenia ok 3 miesięcy może mniej ( zależy tez jaki protokół) ja byłam na długim. No oprócz 5 tysięcy dofinansowania 7-9 tysięcy chyba trzeba dać od siebie -
Magdalena_MS wrote:11/12 dzień cyklu zaczyna się monitoring. Miałam wizyty tak 8:30/9:00 - wychodziłam różnie przez te 3 dni, ale nie prędzej niż 12:00 🥲
Ja osobiście muszę brać wolne w pracy, 3 godziny mam dojazdu do Poznania. Wiec w domu czasem 15:00/16:00😵💫2 inseminacje nieudane
Polna Poznań:
2 punkcje
Beta 107 500 😍
8w3d ❤️🙏 -
nick nieaktualny
-
Martulek wrote:Madzia a którego dnia cyklu miałaś / będziesz miała transfer ? Cykl naturalny ? Rozumiem, że po owulacji dopiero jest transfer ? Dzięki ❤️
Tak, na cyklu naturalnym 🙃 od 11/12 dnia jest zaczynaja się obserwacje - 3 wizyty co drugi dzień. Jeśli wszystko idzie okej, pęcherzyk ma 19-21 cm obserwuje się potem obecność ciałka żółtego
Potem na kolejny jeśli progesteron jest ok to mi zalecił osocze( dwa dni przed transferem ) I jutro wypada transfer 🤍 czyli finalnie transfer mam 19 D.c😘........, K!n!aa lubią tę wiadomość
-
Magdalena_MS wrote:Tak, na cyklu naturalnym 🙃 od 11/12 dnia jest zaczynaja się obserwacje - 3 wizyty co drugi dzień. Jeśli wszystko idzie okej, pęcherzyk ma 19-21 cm obserwuje się potem obecność ciałka żółtego
Potem na kolejny jeśli progesteron jest ok to mi zalecił osocze( dwa dni przed transferem ) I jutro wypada transfer 🤍 czyli finalnie transfer mam 19 D.c😘2 inseminacje nieudane
Polna Poznań:
2 punkcje
Beta 107 500 😍
8w3d ❤️🙏