X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Polna IN VITRO
Odpowiedz

Polna IN VITRO

Oceń ten wątek:
  • ........ Autorytet

Wysłany: 7 maja 2023, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena_MS wrote:
    Co tam u Was dziewczyny ? 🥰 ja dni lecą ?
    Ja od czwartku co drugi dzień jeżdżę na monitoring, te jazdy 3 godziny do poznania dają mi w kość 😵‍💫
    W środę mam osocze - która jest po ? W miarę ok ?😋

Nic nie boli nie masz się czego bać kochana to wygląda tak jak byś miała transfer. Ja miałam przez prowadnice podawane i nie bolalo 😉 to kiedy transfer masz

https://zrzutka.pl/g5kns3
    Dla naszej Kamisi

age.png

05.10.2022 FET c/n 4.2.1❤

16.06.23 CC 3780g 62cm 🥰🥰🥰
  • Magdalena_MS Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2023, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ........ wrote:
    Nic nie boli nie masz się czego bać kochana to wygląda tak jak byś miała transfer. Ja miałam przez prowadnice podawane i nie bolalo 😉 to kiedy transfer masz

Dziękuje, juz jestem trochę spokojniejsza jak piszesz , ze nie boli😆
    Najprawdopodobniej w piątek jak wszystko będzie ok, jak narazie nie zapeszając profesor mówił , ze wszystko idzie książkowo do tej pory , ale kolejny raz jest obawa😔

........ lubi tę wiadomość

• ........ Autorytet

Wysłany: 8 maja 2023, 05:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena_MS wrote:
    Dziękuje, juz jestem trochę spokojniejsza jak piszesz , ze nie boli😆
    Najprawdopodobniej w piątek jak wszystko będzie ok, jak narazie nie zapeszając profesor mówił , ze wszystko idzie książkowo do tej pory , ale kolejny raz jest obawa😔

Będzie ok zobaczysz trzymam mocno 🤞🤞 a w pt jeszcze mocniej

Dla naszej Kamisi

age.png

• Martulek Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2023, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena_MS wrote:
    Ja od czwartku co drugi dzień jeżdżę na monitoring, te jazdy 3 godziny do poznania dają mi w kość 😵‍💫

Ja 23.05 mam scratching i w kolejnym cyklu transfer :) osocze bogatopłytkowe przed transferem ? ; ) Zawsze przy KRIOtransferze jest podawane osocze czy lekaraz Ci doradził ? ;)

Trzymam kciuki ! <3

2 inseminacje nieudane
    Polna Poznań:
    2 punkcje
    Kwiecień 2023 FET ( encorton) nieudany
    Listopad 2023 FET udany ( encorton, Accofil) - poronienie chybione 7tc Aniołek 💔
    2024 Dalsza diagnostyka immunologiczna i powrót, mamy 2 śnieżynki ❄️❄️
    Czerwiec 2024 FET udany ( Atosiban, Glucophage, Encorton, Accofil, clexane, immunopresja).
    Beta 107 500 😍
    8w3d ❤️🙏
  • ........ Autorytet

Wysłany: 8 maja 2023, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martulek wrote:
    Ja 23.05 mam scratching i w kolejnym cyklu transfer :) osocze bogatopłytkowe przed transferem ? ; ) Zawsze przy KRIOtransferze jest podawane osocze czy lekaraz Ci doradził ? ;)

Trzymam kciuki ! <3

Sory ze się wcinam nie zawsze jest podawane osocze ja przy pierwszym krio miałam a przy drugim Prof. Nie zlecił i nie miałam 😉

Dla naszej Kamisi

age.png

Wysłany: 8 maja 2023, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ........ wrote:
    Będzie ok zobaczysz trzymam mocno 🤞🤞 a w pt jeszcze mocniej

🤍🤍🤍 dziękuje

Wysłany: 8 maja 2023, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martulek wrote:

Trzymam kciuki ! <3

Super !! Trzymam za Ciebie kciuki tez 🥰
    No wydaje mi się jak wcześniej czytałam tutaj u dziewczyn - nie zawsze jest podawane. Mi profesor zalecił , więc się tego trzymam 😅

• K!n!aa Koleżanka

Wysłany: 9 maja 2023, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 🤗 Trzymam kciuki za transfer i jak przeczytałam w innym wątku "za koksowanie jajek" 😆

Starania od 09.2021
    🔸03.2023 HSG-lewy niedrożny, prawy o wątpliwej drożności
    🔸04.2023 zakwalifikowani do ivf- czynnik jajowodowy
    🔸06.2023 protokół długi
    🔸07.2023 świeży transfer
    🔸Beta 10dpt: 129
    🔸36 t.c. Czekamy na spotkanie z naszą córeczką 🤱🏻💞
    ♀️AMH:2,9 ♂️ Morfologia:4%
  • K!n!aa Koleżanka

Wysłany: 9 maja 2023, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena_MS wrote:

To się najeździsz 🤪 A wizyty w miarę punktualnie masz?

Starania od 09.2021
    🔸03.2023 HSG-lewy niedrożny, prawy o wątpliwej drożności
    🔸04.2023 zakwalifikowani do ivf- czynnik jajowodowy
    🔸06.2023 protokół długi
    🔸07.2023 świeży transfer
    🔸Beta 10dpt: 129
    🔸36 t.c. Czekamy na spotkanie z naszą córeczką 🤱🏻💞
    ♀️AMH:2,9 ♂️ Morfologia:4%

Wysłany: 10 maja 2023, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K!n!aa wrote:
    To się najeździsz 🤪 A wizyty w miarę punktualnie masz?

Jedynie dobrze, ze mąż prowadzi to mogę na chwile oko przymknąć 😅
    No punktualnie nie są, raz czekałam 2 godziny za wizyta ( teraz aktualnie jak miałam monitoring ) , raz 15 min, następnym razem znowu 30 min… zależy chyba czy maja jakieś zabiegi od rana. Ale jeśli chodzi o planowane zabiegi, na które się przyjeżdża to punktualnie jest przyjęcie i potem może być mały poślizg w czekaniu za zabiegiem jedynie 👍 ale to relaks na łóżku 😆

• Martulek Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2023, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena_MS wrote:
    Jedynie dobrze, ze mąż prowadzi to mogę na chwile oko przymknąć 😅
    No punktualnie nie są, raz czekałam 2 godziny za wizyta ( teraz aktualnie jak miałam monitoring ) , raz 15 min, następnym razem znowu 30 min… zależy chyba czy maja jakieś zabiegi od rana. Ale jeśli chodzi o planowane zabiegi, na które się przyjeżdża to punktualnie jest przyjęcie i potem może być mały poślizg w czekaniu za zabiegiem jedynie 👍 ale to relaks na łóżku 😆

Hej, a powiedz jak było u ciebie. Od którego dnia cyklu jest monitoring (na twoim przypadku) ? Jeździsz co dwa dni i od której do której godziny mniej więcej tam musisz wyczekiwać ? :) Na profesora czekasz potem ? Pytam z ciekawości bo się zastanawiam jak to pogodzić z pracą 🙈 przy monitoringu do punkcji od 7:30 do 12 czasami mi schodziło ...

2 inseminacje nieudane
    Polna Poznań:
    2 punkcje
    Listopad 2023 FET udany ( encorton, Accofil) - poronienie chybione 7tc Aniołek 💔
    Czerwiec 2024 FET udany ( Atosiban, Glucophage, Encorton, Accofil, clexane, immunopresja).
    Beta 107 500 😍
    8w3d ❤️🙏

Wysłany: 10 maja 2023, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martulek wrote:
    Hej, a powiedz jak było u ciebie. Od którego dnia cyklu jest monitoring (na twoim przypadku) ? Jeździsz co dwa dni i od której do której godziny mniej więcej tam musisz wyczekiwać ? :) Na profesora czekasz potem ? Pytam z ciekawości bo się zastanawiam jak to pogodzić z pracą 🙈 przy monitoringu do punkcji od 7:30 do 12 czasami mi schodziło ...

11/12 dzień cyklu zaczyna się monitoring. Miałam wizyty tak 8:30/9:00 - wychodziłam różnie przez te 3 dni, ale nie prędzej niż 12:00 🥲
    Ja osobiście muszę brać wolne w pracy, 3 godziny mam dojazdu do Poznania. Wiec w domu czasem 15:00/16:00😵‍💫

• Gosiaczek890 Debiutantka

Wysłany: 10 maja 2023, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi proszę, jak to wygląda z inseminacja czy in vitro, gdzie trzeba zadzwonić żeby umówić się na pierwszą wizytę, czy lekarz jest z przydziału czy muszę sama wybrać? Ile trwa całe przygotowanie i jak to teraz wygląda cenowo?

Wysłany: 10 maja 2023, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek890 wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi proszę, jak to wygląda z inseminacja czy in vitro, gdzie trzeba zadzwonić żeby umówić się na pierwszą wizytę, czy lekarz jest z przydziału czy muszę sama wybrać? Ile trwa całe przygotowanie i jak to teraz wygląda cenowo?

Hej 🙃 ma temat inseminacji się nie wypowiem bo nie miałam - w moim przypadku in vitro. Ja chodziłam do ginekologa ogólnego tam do przychodni do poznania i z tamtąd zostałam skierowana do tej „przychodni” leczenia niepłodności i do konkretnego lekarza ( tak słownie ) Poszłam osobiście się zapisać, jest teraz program dofinansowanie 5 tys na Wielkopolskę , czeka się na wizytę z danym lekarzem i od razu na pierwszej jest klasyfikacja się dostajemy do programu dofinansowania czy nie. Najlepiej wtedy zabrać cała swoją dokumentacje medyczna.
    Całość ogólna leczenia ok 3 miesięcy może mniej ( zależy tez jaki protokół) ja byłam na długim. No oprócz 5 tysięcy dofinansowania 7-9 tysięcy chyba trzeba dać od siebie

• Gosiaczek890 Debiutantka

Wysłany: 11 maja 2023, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena_MS wrote:
    Hej 🙃 ma temat inseminacji się nie wypowiem bo nie miałam - w moim przypadku in vitro. Ja chodziłam do ginekologa ogólnego tam do przychodni do poznania i z tamtąd zostałam skierowana do tej „przychodni” leczenia niepłodności i do konkretnego lekarza ( tak słownie ) Poszłam osobiście się zapisać, jest teraz program dofinansowanie 5 tys na Wielkopolskę , czeka się na wizytę z danym lekarzem i od razu na pierwszej jest klasyfikacja się dostajemy do programu dofinansowania czy nie. Najlepiej wtedy zabrać cała swoją dokumentacje medyczna.
    Całość ogólna leczenia ok 3 miesięcy może mniej ( zależy tez jaki protokół) ja byłam na długim. No oprócz 5 tysięcy dofinansowania 7-9 tysięcy chyba trzeba dać od siebie
    Dofinansowanie jest na wielkopolske ogólnie czy zależy od gminy?

Wysłany: 11 maja 2023, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek890 wrote:
    Dofinansowanie jest na wielkopolske ogólnie czy zależy od gminy?

Wielkopolska

• Martulek Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2023, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena_MS wrote:
    11/12 dzień cyklu zaczyna się monitoring. Miałam wizyty tak 8:30/9:00 - wychodziłam różnie przez te 3 dni, ale nie prędzej niż 12:00 🥲
    Ja osobiście muszę brać wolne w pracy, 3 godziny mam dojazdu do Poznania. Wiec w domu czasem 15:00/16:00😵‍💫
    Madzia a którego dnia cyklu miałaś / będziesz miała transfer ? Cykl naturalny ? Rozumiem, że po owulacji dopiero jest transfer ? Dzięki ❤️

2 inseminacje nieudane
    Polna Poznań:
    2 punkcje
    Beta 107 500 😍
    8w3d ❤️🙏
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2023, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Wrzucam wam link do ciekawego konta, które ostatnio odkryłam, może Wam też się przyda, prowadzą go położne i bardzo fachowe informacje 😊

https://instagram.com/nurses_midwives_ivf?igshid=NTc4MTIwNjQ2YQ==

Wysłany: 11 maja 2023, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martulek wrote:
    Madzia a którego dnia cyklu miałaś / będziesz miała transfer ? Cykl naturalny ? Rozumiem, że po owulacji dopiero jest transfer ? Dzięki ❤️

Tak, na cyklu naturalnym 🙃 od 11/12 dnia jest zaczynaja się obserwacje - 3 wizyty co drugi dzień. Jeśli wszystko idzie okej, pęcherzyk ma 19-21 cm obserwuje się potem obecność ciałka żółtego
    Potem na kolejny jeśli progesteron jest ok to mi zalecił osocze( dwa dni przed transferem ) I jutro wypada transfer 🤍 czyli finalnie transfer mam 19 D.c😘

........, K!n!aa lubią tę wiadomość

• Martulek Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2023, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena_MS wrote:
    Tak, na cyklu naturalnym 🙃 od 11/12 dnia jest zaczynaja się obserwacje - 3 wizyty co drugi dzień. Jeśli wszystko idzie okej, pęcherzyk ma 19-21 cm obserwuje się potem obecność ciałka żółtego
    Potem na kolejny jeśli progesteron jest ok to mi zalecił osocze( dwa dni przed transferem ) I jutro wypada transfer 🤍 czyli finalnie transfer mam 19 D.c😘
    Powodzenia ❤️❤️❤️

2 inseminacje nieudane
    Polna Poznań:
    2 punkcje
    Beta 107 500 😍
    8w3d ❤️🙏
‹‹ 57 58 59 60 61 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ