Polna IN VITRO
-
WIADOMOŚĆ
-
Kashanka89 wrote:Wejdź na pue ZUS. Tam od razu jest widoczne zwolnienie.2 inseminacje nieudane
Polna Poznań:
2 punkcje
Kwiecień 2023 FET ( encorton) nieudany
Listopad 2023 FET udany ( encorton, Accofil) - poronienie chybione 7tc Aniołek 💔
2024 Dalsza diagnostyka immunologiczna i powrót, mamy 2 śnieżynki ❄️❄️
Czerwiec 2024 FET udany ( Atosiban, Glucophage, Encorton, Accofil, clexane, immunopresja).
Beta 107 500 😍
8w3d ❤️🙏 -
Dzwoniłam do embriologii bo nie wytrzymałam z czekaniem na telefon. Z 7 zapłodnionych 1 osiągnął stadium blastocysty (zamrożony) - 2 zdegenerowały, 3 stadium moruli. Obserwacja do jutra czy się rozwiną. Jestem tak poddenerwowana2 inseminacje nieudane
Polna Poznań:
2 punkcje
Listopad 2023 FET udany ( encorton, Accofil) - poronienie chybione 7tc Aniołek 💔
Czerwiec 2024 FET udany ( Atosiban, Glucophage, Encorton, Accofil, clexane, immunopresja).
Beta 107 500 😍
8w3d ❤️🙏 -
Martulek wrote:Dzwoniłam do embriologii bo nie wytrzymałam z czekaniem na telefon. Z 7 zapłodnionych 1 osiągnął stadium blastocysty (zamrożony) - 2 zdegenerowały, 3 stadium moruli. Obserwacja do jutra czy się rozwiną. Jestem tak poddenerwowana
Trzymam kciuki , nie denerwuj się ❤️❤️❤️❤️ czekaj na telefon z ostateczna informacja
nawet jak będzie chociażby ten jeden, to może akurat przyniesie cud
Mi z 8 powstały 3. W tym jednego już niestety nie ma, 2 czekają „grzecznie” na swoją kolej ☺️ -
Magdalena_MS wrote:Trzymam kciuki , nie denerwuj się ❤️❤️❤️❤️ czekaj na telefon z ostateczna informacja
nawet jak będzie chociażby ten jeden, to może akurat przyniesie cud
Mi z 8 powstały 3. W tym jednego już niestety nie ma, 2 czekają „grzecznie” na swoją kolej ☺️
Ostatecznie 2 blastki. Tylko 2 albo aż 2 mogło być lepiej albo nie miałabym co transferować. Cieszmy się z tego co jest teraz czekam na miesiączkę grzecznie 🙏❤️........, K!n!aa, Magdalena_MS lubią tę wiadomość
2 inseminacje nieudane
Polna Poznań:
2 punkcje
Beta 107 500 😍
8w3d ❤️🙏 -
Zostaliśmy dzisiaj zakwalifikowani do ivf 🙂 Dostałam recepty do wykupienia. Wszystko tak szybko trwało, że dopiero teraz pojawiły mi się pytania. Nie wiem od kiedy zacząć brać Encorton... 😌 Może jesteście w stanie pomóc?
........ lubi tę wiadomość
Starania od 09.2021
🔸03.2023 HSG-lewy niedrożny, prawy o wątpliwej drożności
🔸04.2023 zakwalifikowani do ivf- czynnik jajowodowy
🔸06.2023 protokół długi
🔸07.2023 świeży transfer
🔸Beta 10dpt: 129
🔸36 t.c. Czekamy na spotkanie z naszą córeczką 🤱🏻💞
♀️AMH:2,9 ♂️ Morfologia:4% -
K!n!aa wrote:Zostaliśmy dzisiaj zakwalifikowani do ivf 🙂 Dostałam recepty do wykupienia. Wszystko tak szybko trwało, że dopiero teraz pojawiły mi się pytania. Nie wiem od kiedy zacząć brać Encorton... 😌 Może jesteście w stanie pomóc?
Od 1 dc 😉 -
K!n!aa wrote:Zostaliśmy dzisiaj zakwalifikowani do ivf 🙂 Dostałam recepty do wykupienia. Wszystko tak szybko trwało, że dopiero teraz pojawiły mi się pytania. Nie wiem od kiedy zacząć brać Encorton... 😌 Może jesteście w stanie pomóc?
Hej, pierwszą wizytę z klasyfikacją miałam 16, dostałam rozpiskę , recepty itp. I już od 17 wprowadzałam leki i witaminy w tym ten encorton- natomiast od 15 D.c miałam ja i mąż jakie tez inne dodatkowo. Ale sam w sobie encorton jak podane na rozpisce brałam już od dnia kolejnego ☺️☺️
-
Dziękuję dziewczyny, dobrze, że jesteście ❤️
Czuję się trochę zakłopotana. Nowa sytuacja mnie cieszy i stresuje zarazem........... lubi tę wiadomość
Starania od 09.2021
🔸06.2023 protokół długi
🔸07.2023 świeży transfer
K!n!aa wrote:Dziękuję dziewczyny, dobrze, że jesteście ❤️
Czuję się trochę zakłopotana. Nowa sytuacja mnie cieszy i stresuje zarazem...
Każda ma chyba takie odczucia, ja 1 dnia co się zakwalifikowaliśmy to płakałam ze szczęścia. Byłam przeszczęśliwa ! Natomiast kolejne 3 dni płakałam już ze stresu „co to będzie .. „ 😅
W maju podchodzimy do 2 transferu. I mam te same obawy, szczęśliwa jestem, a zarazem strasznie zagubiona i zestresowana w tym wszystkim..
-
A ja jestem po punkcji tydzień i nie mam miesiączki... Tak to bym sobie zaplanowała wizytę u P do przygotowania do transferu a czekam i czekam 🤣 dziewczyny tu mega mi pomogły i uspokoiły ❤️2 inseminacje nieudane
Polna Poznań:
2 punkcje
Beta 107 500 😍
8w3d ❤️🙏 -
Martulek wrote:A ja jestem po punkcji tydzień i nie mam miesiączki... Tak to bym sobie zaplanowała wizytę u P do przygotowania do transferu a czekam i czekam 🤣 dziewczyny tu mega mi pomogły i uspokoiły ❤️
Kochana jak czułaś się po punkcji? Próbuję poukładać sobie te wszystkie etapy w głowie 🙈Starania od 09.2021
🔸06.2023 protokół długi
🔸07.2023 świeży transfer
Magdalena_MS wrote:Każda ma chyba takie odczucia, ja 1 dnia co się zakwalifikowaliśmy to płakałam ze szczęścia. Byłam przeszczęśliwa ! Natomiast kolejne 3 dni płakałam już ze stresu „co to będzie .. „ 😅
W maju podchodzimy do 2 transferu. I mam te same obawy, szczęśliwa jestem, a zarazem strasznie zagubiona i zestresowana w tym wszystkim..
Będzie dobrze ❤️ Wiesz już czego możesz się spodziewać, więc stres będzie już mniejszy. To nie będzie niepokój, tylko podekscytowanie. Trzymam za Ciebie kciuki ✊✊
A jak czujesz się na lekach do transferu?Starania od 09.2021
🔸06.2023 protokół długi
🔸07.2023 świeży transfer
Dziewczyny zastanawiam się czy nie przełożyć laparo. Tak sobie myślę, że po co czekać i od razu podejść do transferu. (Licząc na szczęście). Na laparo zdecydowałabym się po pierwszej nieudanej próbie - i tu pojawia się pytanie: "a co jak się okaże, że mam wodniaka i zmarnowałam pierwszą szansę?"
🥺😥Starania od 09.2021
🔸06.2023 protokół długi
🔸07.2023 świeży transfer
K!n!aa wrote:Kochana jak czułaś się po punkcji? Próbuję poukładać sobie te wszystkie etapy w głowie 🙈2 inseminacje nieudane
Polna Poznań:
2 punkcje
Beta 107 500 😍
8w3d ❤️🙏 -
Martulek wrote:Dobrze. 3 dni tylko opuchnięta byłam, leżałam i później wszystko ok natomiast martwię się bo prawie 2 tygodnie po punkcji, miesiączki brak, dziś 43 dc xd cykl się wydłużył bo długo zbijaliśmy z P poziom LH. Więc nie mam pojęcia kiedy przyjdzie miesiączka miałyście tak laski ? Nie wiem czy już mam panikować i dzwonić do położnych 🤣 a bez tego transferu nie zaplanuje 🙈
Zapytaj na wątku "ivf maj", tam jest dużo kobietek, które czekają na transfer. Na pewno Ci pomogąStarania od 09.2021
🔸06.2023 protokół długi
🔸07.2023 świeży transfer
K!n!aa wrote:Będzie dobrze ❤️ Wiesz już czego możesz się spodziewać, więc stres będzie już mniejszy. To nie będzie niepokój, tylko podekscytowanie. Trzymam za Ciebie kciuki ✊✊
A jak czujesz się na lekach do transferu?
Teoretycznie wiem co mnie będzie czekać .. Ale jednak znowu obawa jest, że może się nie przyjąć 🥺 mam nadzieje, ze jednak moje obawy będą mylne.
Na ta chwile mam tylko tabletki, teraz pierwszą kontrole mam w czwartek i pewnie lekarz zdecyduje od kiedy podawać zastrzyki i globulki.
Te zastrzyki jednak trochę wpływają na ogranizm, nie mocno, ale dało się odczuć .. trochę byłam senna i nie miałam energii. Brzuch lekko obolały, no spadek mocy. Ale nie jest tragicznie 😘 -
K!n!aa wrote:Dziewczyny zastanawiam się czy nie przełożyć laparo. Tak sobie myślę, że po co czekać i od razu podejść do transferu. (Licząc na szczęście). Na laparo zdecydowałabym się po pierwszej nieudanej próbie - i tu pojawia się pytanie: "a co jak się okaże, że mam wodniaka i zmarnowałam pierwszą szansę?"
🥺😥
Oj.. to musisz tylko posłuchać co Ci intuicja podpowiada 🥹 co czujesz, żeby lepiej zrobić ?
Z jakiegoś powodu Cię lekarz skierował na laparoskopię tez tak ? No i oczywiście pamiętaj rekonwalescencja po laparoskopii tez trochę będzie trwała. U mnie 3 miesiące zanim coś „mogłam działać”. Ale czas jest tutaj najmniejszym problemem pamiętaj 🥰 -
Magdalena_MS wrote:Oj.. to musisz tylko posłuchać co Ci intuicja podpowiada 🥹 co czujesz, żeby lepiej zrobić ?
Z jakiegoś powodu Cię lekarz skierował na laparoskopię tez tak ? No i oczywiście pamiętaj rekonwalescencja po laparoskopii tez trochę będzie trwała. U mnie 3 miesiące zanim coś „mogłam działać”. Ale czas jest tutaj najmniejszym problemem pamiętaj 🥰
Sama nie wiem 🤦 Dziewczyny przekonują mnie, żeby dokończyć diagnostykę i pójść za głosem rozsądku.
3 miesiące rekonwalescencji to dużo... Miałaś jakiś poważniejszy zabieg?Starania od 09.2021
🔸06.2023 protokół długi
🔸07.2023 świeży transfer
K!n!aa wrote:Sama nie wiem 🤦 Dziewczyny przekonują mnie, żeby dokończyć diagnostykę i pójść za głosem rozsądku.
3 miesiące rekonwalescencji to dużo... Miałaś jakiś poważniejszy zabieg?
Z jednej strony i tez racja, ale jak czujesz, ze jednak chcesz już to czemu nie nie spróbować 🙃
Ja miałam przeciągu dwóch miesięcy 2 histeroskopie i laparoskopię. Ogólnie dochodziłam do siebie tak 3/4 tygodnie. Ponad tydzień masz w łóżku bo szwy, brzuch. No potem bez szaleństw było do 3 miesiąca - oszczędny tryb życia.. żadnego sportu, współżycia, nawet rak do góry - pamietam jak jeszcze mi powiedziały to teraz mąż będzie okna mył 😂