X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Polna IN VITRO
Odpowiedz

Polna IN VITRO

Oceń ten wątek:
  • Martulek Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2023, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kashanka89 wrote:
    Wejdź na pue ZUS. Tam od razu jest widoczne zwolnienie.
    Mam na PUE ZUS widoczne zwolnienie :) dzięki !

2 inseminacje nieudane
    Polna Poznań:
    2 punkcje
    Kwiecień 2023 FET ( encorton) nieudany
    Listopad 2023 FET udany ( encorton, Accofil) - poronienie chybione 7tc Aniołek 💔
    2024 Dalsza diagnostyka immunologiczna i powrót, mamy 2 śnieżynki ❄️❄️
    Czerwiec 2024 FET udany ( Atosiban, Glucophage, Encorton, Accofil, clexane, immunopresja).
    Beta 107 500 😍
    8w3d ❤️🙏
  • Martulek Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2023, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do embriologii bo nie wytrzymałam z czekaniem na telefon. Z 7 zapłodnionych 1 osiągnął stadium blastocysty (zamrożony) - 2 zdegenerowały, 3 stadium moruli. Obserwacja do jutra czy się rozwiną. Jestem tak poddenerwowana :(

2 inseminacje nieudane
    Polna Poznań:
    2 punkcje
    Listopad 2023 FET udany ( encorton, Accofil) - poronienie chybione 7tc Aniołek 💔
    Czerwiec 2024 FET udany ( Atosiban, Glucophage, Encorton, Accofil, clexane, immunopresja).
    Beta 107 500 😍
    8w3d ❤️🙏
  • Magdalena_MS Przyjaciółka

Wysłany: 25 kwietnia 2023, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martulek wrote:
    Dzwoniłam do embriologii bo nie wytrzymałam z czekaniem na telefon. Z 7 zapłodnionych 1 osiągnął stadium blastocysty (zamrożony) - 2 zdegenerowały, 3 stadium moruli. Obserwacja do jutra czy się rozwiną. Jestem tak poddenerwowana :(

Trzymam kciuki , nie denerwuj się ❤️❤️❤️❤️ czekaj na telefon z ostateczna informacja
    nawet jak będzie chociażby ten jeden, to może akurat przyniesie cud
    Mi z 8 powstały 3. W tym jednego już niestety nie ma, 2 czekają „grzecznie” na swoją kolej ☺️

• Martulek Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena_MS wrote:
    Trzymam kciuki , nie denerwuj się ❤️❤️❤️❤️ czekaj na telefon z ostateczna informacja
    nawet jak będzie chociażby ten jeden, to może akurat przyniesie cud
    Mi z 8 powstały 3. W tym jednego już niestety nie ma, 2 czekają „grzecznie” na swoją kolej ☺️

Ostatecznie 2 blastki. Tylko 2 albo aż 2 :) mogło być lepiej albo nie miałabym co transferować. Cieszmy się z tego co jest :) teraz czekam na miesiączkę grzecznie 🙏❤️

........, K!n!aa, Magdalena_MS lubią tę wiadomość

2 inseminacje nieudane
    Polna Poznań:
    2 punkcje
    Beta 107 500 😍
    8w3d ❤️🙏
  • K!n!aa Koleżanka

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostaliśmy dzisiaj zakwalifikowani do ivf 🙂 Dostałam recepty do wykupienia. Wszystko tak szybko trwało, że dopiero teraz pojawiły mi się pytania. Nie wiem od kiedy zacząć brać Encorton... 😌 Może jesteście w stanie pomóc?

........ lubi tę wiadomość

Starania od 09.2021
    🔸03.2023 HSG-lewy niedrożny, prawy o wątpliwej drożności
    🔸04.2023 zakwalifikowani do ivf- czynnik jajowodowy
    🔸06.2023 protokół długi
    🔸07.2023 świeży transfer
    🔸Beta 10dpt: 129
    🔸36 t.c. Czekamy na spotkanie z naszą córeczką 🤱🏻💞
    ♀️AMH:2,9 ♂️ Morfologia:4%
  • ........ Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K!n!aa wrote:
    Zostaliśmy dzisiaj zakwalifikowani do ivf 🙂 Dostałam recepty do wykupienia. Wszystko tak szybko trwało, że dopiero teraz pojawiły mi się pytania. Nie wiem od kiedy zacząć brać Encorton... 😌 Może jesteście w stanie pomóc?

Od 1 dc 😉

https://zrzutka.pl/g5kns3
    Dla naszej Kamisi

age.png

05.10.2022 FET c/n 4.2.1❤

16.06.23 CC 3780g 62cm 🥰🥰🥰

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K!n!aa wrote:

Hej, pierwszą wizytę z klasyfikacją miałam 16, dostałam rozpiskę , recepty itp. I już od 17 wprowadzałam leki i witaminy w tym ten encorton- natomiast od 15 D.c miałam ja i mąż jakie tez inne dodatkowo. Ale sam w sobie encorton jak podane na rozpisce brałam już od dnia kolejnego ☺️☺️

• K!n!aa Koleżanka

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny, dobrze, że jesteście ❤️
    Czuję się trochę zakłopotana. Nowa sytuacja mnie cieszy i stresuje zarazem...

Starania od 09.2021
    🔸06.2023 protokół długi
    🔸07.2023 świeży transfer

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K!n!aa wrote:
    Dziękuję dziewczyny, dobrze, że jesteście ❤️
    Czuję się trochę zakłopotana. Nowa sytuacja mnie cieszy i stresuje zarazem...

Każda ma chyba takie odczucia, ja 1 dnia co się zakwalifikowaliśmy to płakałam ze szczęścia. Byłam przeszczęśliwa ! Natomiast kolejne 3 dni płakałam już ze stresu „co to będzie .. „ 😅
    W maju podchodzimy do 2 transferu. I mam te same obawy, szczęśliwa jestem, a zarazem strasznie zagubiona i zestresowana w tym wszystkim..

• Martulek Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem po punkcji tydzień i nie mam miesiączki... Tak to bym sobie zaplanowała wizytę u P do przygotowania do transferu a czekam i czekam 🤣 dziewczyny tu mega mi pomogły i uspokoiły ❤️

2 inseminacje nieudane
    Polna Poznań:
    2 punkcje
    Beta 107 500 😍
    8w3d ❤️🙏
  • K!n!aa Koleżanka

Wysłany: 1 maja 2023, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martulek wrote:
    A ja jestem po punkcji tydzień i nie mam miesiączki... Tak to bym sobie zaplanowała wizytę u P do przygotowania do transferu a czekam i czekam 🤣 dziewczyny tu mega mi pomogły i uspokoiły ❤️

Kochana jak czułaś się po punkcji? Próbuję poukładać sobie te wszystkie etapy w głowie 🙈

Starania od 09.2021
    🔸06.2023 protokół długi
    🔸07.2023 świeży transfer
  • K!n!aa Koleżanka

Wysłany: 1 maja 2023, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena_MS wrote:
    Każda ma chyba takie odczucia, ja 1 dnia co się zakwalifikowaliśmy to płakałam ze szczęścia. Byłam przeszczęśliwa ! Natomiast kolejne 3 dni płakałam już ze stresu „co to będzie .. „ 😅
    W maju podchodzimy do 2 transferu. I mam te same obawy, szczęśliwa jestem, a zarazem strasznie zagubiona i zestresowana w tym wszystkim..

Będzie dobrze ❤️ Wiesz już czego możesz się spodziewać, więc stres będzie już mniejszy. To nie będzie niepokój, tylko podekscytowanie. Trzymam za Ciebie kciuki ✊✊
    A jak czujesz się na lekach do transferu?

Starania od 09.2021
    🔸06.2023 protokół długi
    🔸07.2023 świeży transfer
  • K!n!aa Koleżanka

Wysłany: 1 maja 2023, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zastanawiam się czy nie przełożyć laparo. Tak sobie myślę, że po co czekać i od razu podejść do transferu. (Licząc na szczęście). Na laparo zdecydowałabym się po pierwszej nieudanej próbie - i tu pojawia się pytanie: "a co jak się okaże, że mam wodniaka i zmarnowałam pierwszą szansę?"

🥺😥

Starania od 09.2021
    🔸06.2023 protokół długi
    🔸07.2023 świeży transfer
  • Martulek Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2023, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K!n!aa wrote:
    Kochana jak czułaś się po punkcji? Próbuję poukładać sobie te wszystkie etapy w głowie 🙈
    Dobrze. 3 dni tylko opuchnięta byłam, leżałam i później wszystko ok :) natomiast martwię się bo prawie 2 tygodnie po punkcji, miesiączki brak, dziś 43 dc xd cykl się wydłużył bo długo zbijaliśmy z P poziom LH. Więc nie mam pojęcia kiedy przyjdzie miesiączka :( miałyście tak laski ? Nie wiem czy już mam panikować i dzwonić do położnych 🤣 a bez tego transferu nie zaplanuje 🙈

2 inseminacje nieudane
    Polna Poznań:
    2 punkcje
    Beta 107 500 😍
    8w3d ❤️🙏
  • K!n!aa Koleżanka

Wysłany: 2 maja 2023, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martulek wrote:
    Dobrze. 3 dni tylko opuchnięta byłam, leżałam i później wszystko ok :) natomiast martwię się bo prawie 2 tygodnie po punkcji, miesiączki brak, dziś 43 dc xd cykl się wydłużył bo długo zbijaliśmy z P poziom LH. Więc nie mam pojęcia kiedy przyjdzie miesiączka :( miałyście tak laski ? Nie wiem czy już mam panikować i dzwonić do położnych 🤣 a bez tego transferu nie zaplanuje 🙈

Zapytaj na wątku "ivf maj", tam jest dużo kobietek, które czekają na transfer. Na pewno Ci pomogą :)

Starania od 09.2021
    🔸06.2023 protokół długi
    🔸07.2023 świeży transfer

Wysłany: 2 maja 2023, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K!n!aa wrote:
    Będzie dobrze ❤️ Wiesz już czego możesz się spodziewać, więc stres będzie już mniejszy. To nie będzie niepokój, tylko podekscytowanie. Trzymam za Ciebie kciuki ✊✊
    A jak czujesz się na lekach do transferu?

Teoretycznie wiem co mnie będzie czekać .. Ale jednak znowu obawa jest, że może się nie przyjąć 🥺 mam nadzieje, ze jednak moje obawy będą mylne.
    Na ta chwile mam tylko tabletki, teraz pierwszą kontrole mam w czwartek i pewnie lekarz zdecyduje od kiedy podawać zastrzyki i globulki.
    Te zastrzyki jednak trochę wpływają na ogranizm, nie mocno, ale dało się odczuć .. trochę byłam senna i nie miałam energii. Brzuch lekko obolały, no spadek mocy. Ale nie jest tragicznie 😘

Wysłany: 2 maja 2023, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K!n!aa wrote:
    Dziewczyny zastanawiam się czy nie przełożyć laparo. Tak sobie myślę, że po co czekać i od razu podejść do transferu. (Licząc na szczęście). Na laparo zdecydowałabym się po pierwszej nieudanej próbie - i tu pojawia się pytanie: "a co jak się okaże, że mam wodniaka i zmarnowałam pierwszą szansę?"

🥺😥

Oj.. to musisz tylko posłuchać co Ci intuicja podpowiada 🥹 co czujesz, żeby lepiej zrobić ?

Z jakiegoś powodu Cię lekarz skierował na laparoskopię tez tak ? No i oczywiście pamiętaj rekonwalescencja po laparoskopii tez trochę będzie trwała. U mnie 3 miesiące zanim coś „mogłam działać”. Ale czas jest tutaj najmniejszym problemem pamiętaj 🥰

• K!n!aa Koleżanka

Wysłany: 2 maja 2023, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena_MS wrote:
    Oj.. to musisz tylko posłuchać co Ci intuicja podpowiada 🥹 co czujesz, żeby lepiej zrobić ?

Z jakiegoś powodu Cię lekarz skierował na laparoskopię tez tak ? No i oczywiście pamiętaj rekonwalescencja po laparoskopii tez trochę będzie trwała. U mnie 3 miesiące zanim coś „mogłam działać”. Ale czas jest tutaj najmniejszym problemem pamiętaj 🥰

Sama nie wiem 🤦 Dziewczyny przekonują mnie, żeby dokończyć diagnostykę i pójść za głosem rozsądku.
    3 miesiące rekonwalescencji to dużo... Miałaś jakiś poważniejszy zabieg?

Starania od 09.2021
    🔸06.2023 protokół długi
    🔸07.2023 świeży transfer

Wysłany: 2 maja 2023, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K!n!aa wrote:
    Sama nie wiem 🤦 Dziewczyny przekonują mnie, żeby dokończyć diagnostykę i pójść za głosem rozsądku.
    3 miesiące rekonwalescencji to dużo... Miałaś jakiś poważniejszy zabieg?

Z jednej strony i tez racja, ale jak czujesz, ze jednak chcesz już to czemu nie nie spróbować 🙃

Ja miałam przeciągu dwóch miesięcy 2 histeroskopie i laparoskopię. Ogólnie dochodziłam do siebie tak 3/4 tygodnie. Ponad tydzień masz w łóżku bo szwy, brzuch. No potem bez szaleństw było do 3 miesiąca - oszczędny tryb życia.. żadnego sportu, współżycia, nawet rak do góry - pamietam jak jeszcze mi powiedziały to teraz mąż będzie okna mył 😂

Wysłany: 7 maja 2023, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tam u Was dziewczyny ? 🥰 ja dni lecą ?
    Ja od czwartku co drugi dzień jeżdżę na monitoring, te jazdy 3 godziny do poznania dają mi w kość 😵‍💫
    W środę mam osocze - która jest po ? W miarę ok ?😋

‹‹ 56 57 58 59 60 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ