X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Polna IN VITRO
Odpowiedz

Polna IN VITRO

Oceń ten wątek:
  • Martulek Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2023, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kashanka89 wrote:
    Wejdź na pue ZUS. Tam od razu jest widoczne zwolnienie.
    Mam na PUE ZUS widoczne zwolnienie :) dzięki !

2 inseminacje nieudane
    Polna Poznań:
    2 punkcje
    Kwiecień 2023 FET ( encorton) nieudany
    Listopad 2023 FET udany ( encorton, Accofil) - poronienie chybione 7tc Aniołek 💔
    2024 Dalsza diagnostyka immunologiczna i powrót, mamy 2 śnieżynki ❄️❄️
    Czerwiec 2024 FET udany ( Atosiban, Glucophage, Encorton, Accofil, clexane, immunopresja).
    Beta 107 500 😍
    8w3d ❤️🙏
    Emilka 13.03.2025 💗
  • Martulek Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2023, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do embriologii bo nie wytrzymałam z czekaniem na telefon. Z 7 zapłodnionych 1 osiągnął stadium blastocysty (zamrożony) - 2 zdegenerowały, 3 stadium moruli. Obserwacja do jutra czy się rozwiną. Jestem tak poddenerwowana :(

2 inseminacje nieudane
    Polna Poznań:
    2 punkcje
    Listopad 2023 FET udany ( encorton, Accofil) - poronienie chybione 7tc Aniołek 💔
    Czerwiec 2024 FET udany ( Atosiban, Glucophage, Encorton, Accofil, clexane, immunopresja).
    Beta 107 500 😍
    8w3d ❤️🙏
    Emilka 13.03.2025 💗
  • Magdalena_MS Przyjaciółka

Wysłany: 25 kwietnia 2023, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martulek wrote:
    Dzwoniłam do embriologii bo nie wytrzymałam z czekaniem na telefon. Z 7 zapłodnionych 1 osiągnął stadium blastocysty (zamrożony) - 2 zdegenerowały, 3 stadium moruli. Obserwacja do jutra czy się rozwiną. Jestem tak poddenerwowana :(

Trzymam kciuki , nie denerwuj się ❤️❤️❤️❤️ czekaj na telefon z ostateczna informacja
    nawet jak będzie chociażby ten jeden, to może akurat przyniesie cud
    Mi z 8 powstały 3. W tym jednego już niestety nie ma, 2 czekają „grzecznie” na swoją kolej ☺️

• Martulek Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena_MS wrote:
    Trzymam kciuki , nie denerwuj się ❤️❤️❤️❤️ czekaj na telefon z ostateczna informacja
    nawet jak będzie chociażby ten jeden, to może akurat przyniesie cud
    Mi z 8 powstały 3. W tym jednego już niestety nie ma, 2 czekają „grzecznie” na swoją kolej ☺️

Ostatecznie 2 blastki. Tylko 2 albo aż 2 :) mogło być lepiej albo nie miałabym co transferować. Cieszmy się z tego co jest :) teraz czekam na miesiączkę grzecznie 🙏❤️

........, K!n!aa, Magdalena_MS lubią tę wiadomość

2 inseminacje nieudane
    Polna Poznań:
    2 punkcje
    Beta 107 500 😍
    8w3d ❤️🙏
    Emilka 13.03.2025 💗
  • K!n!aa Koleżanka

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostaliśmy dzisiaj zakwalifikowani do ivf 🙂 Dostałam recepty do wykupienia. Wszystko tak szybko trwało, że dopiero teraz pojawiły mi się pytania. Nie wiem od kiedy zacząć brać Encorton... 😌 Może jesteście w stanie pomóc?

........ lubi tę wiadomość

Starania od 09.2021
    🔸03.2023 HSG-lewy niedrożny, prawy o wątpliwej drożności
    🔸04.2023 zakwalifikowani do ivf- czynnik jajowodowy
    🔸06.2023 protokół długi
    🔸07.2023 świeży transfer
    🔸Beta 10dpt: 129
    🔸36 t.c. Czekamy na spotkanie z naszą córeczką 🤱🏻💞
    ♀️AMH:2,9 ♂️ Morfologia:4%
  • ........ Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K!n!aa wrote:
    Zostaliśmy dzisiaj zakwalifikowani do ivf 🙂 Dostałam recepty do wykupienia. Wszystko tak szybko trwało, że dopiero teraz pojawiły mi się pytania. Nie wiem od kiedy zacząć brać Encorton... 😌 Może jesteście w stanie pomóc?

Od 1 dc 😉

https://zrzutka.pl/g5kns3
    Dla naszej Kamisi

age.png

05.10.2022 FET c/n 4.2.1❤

16.06.23 CC 3780g 62cm 🥰🥰🥰

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K!n!aa wrote:

Hej, pierwszą wizytę z klasyfikacją miałam 16, dostałam rozpiskę , recepty itp. I już od 17 wprowadzałam leki i witaminy w tym ten encorton- natomiast od 15 D.c miałam ja i mąż jakie tez inne dodatkowo. Ale sam w sobie encorton jak podane na rozpisce brałam już od dnia kolejnego ☺️☺️

• K!n!aa Koleżanka

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny, dobrze, że jesteście ❤️
    Czuję się trochę zakłopotana. Nowa sytuacja mnie cieszy i stresuje zarazem...

Starania od 09.2021
    🔸06.2023 protokół długi
    🔸07.2023 świeży transfer

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K!n!aa wrote:
    Dziękuję dziewczyny, dobrze, że jesteście ❤️
    Czuję się trochę zakłopotana. Nowa sytuacja mnie cieszy i stresuje zarazem...

Każda ma chyba takie odczucia, ja 1 dnia co się zakwalifikowaliśmy to płakałam ze szczęścia. Byłam przeszczęśliwa ! Natomiast kolejne 3 dni płakałam już ze stresu „co to będzie .. „ 😅
    W maju podchodzimy do 2 transferu. I mam te same obawy, szczęśliwa jestem, a zarazem strasznie zagubiona i zestresowana w tym wszystkim..

• Martulek Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem po punkcji tydzień i nie mam miesiączki... Tak to bym sobie zaplanowała wizytę u P do przygotowania do transferu a czekam i czekam 🤣 dziewczyny tu mega mi pomogły i uspokoiły ❤️

2 inseminacje nieudane
    Polna Poznań:
    2 punkcje
    Beta 107 500 😍
    8w3d ❤️🙏
    Emilka 13.03.2025 💗
  • K!n!aa Koleżanka

Wysłany: 1 maja 2023, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martulek wrote:
    A ja jestem po punkcji tydzień i nie mam miesiączki... Tak to bym sobie zaplanowała wizytę u P do przygotowania do transferu a czekam i czekam 🤣 dziewczyny tu mega mi pomogły i uspokoiły ❤️

Kochana jak czułaś się po punkcji? Próbuję poukładać sobie te wszystkie etapy w głowie 🙈

Starania od 09.2021
    🔸06.2023 protokół długi
    🔸07.2023 świeży transfer
  • K!n!aa Koleżanka

Wysłany: 1 maja 2023, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena_MS wrote:
    Każda ma chyba takie odczucia, ja 1 dnia co się zakwalifikowaliśmy to płakałam ze szczęścia. Byłam przeszczęśliwa ! Natomiast kolejne 3 dni płakałam już ze stresu „co to będzie .. „ 😅
    W maju podchodzimy do 2 transferu. I mam te same obawy, szczęśliwa jestem, a zarazem strasznie zagubiona i zestresowana w tym wszystkim..

Będzie dobrze ❤️ Wiesz już czego możesz się spodziewać, więc stres będzie już mniejszy. To nie będzie niepokój, tylko podekscytowanie. Trzymam za Ciebie kciuki ✊✊
    A jak czujesz się na lekach do transferu?

Starania od 09.2021
    🔸06.2023 protokół długi
    🔸07.2023 świeży transfer
  • K!n!aa Koleżanka

Wysłany: 1 maja 2023, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zastanawiam się czy nie przełożyć laparo. Tak sobie myślę, że po co czekać i od razu podejść do transferu. (Licząc na szczęście). Na laparo zdecydowałabym się po pierwszej nieudanej próbie - i tu pojawia się pytanie: "a co jak się okaże, że mam wodniaka i zmarnowałam pierwszą szansę?"

🥺😥

Starania od 09.2021
    🔸06.2023 protokół długi
    🔸07.2023 świeży transfer
  • Martulek Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2023, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K!n!aa wrote:
    Kochana jak czułaś się po punkcji? Próbuję poukładać sobie te wszystkie etapy w głowie 🙈
    Dobrze. 3 dni tylko opuchnięta byłam, leżałam i później wszystko ok :) natomiast martwię się bo prawie 2 tygodnie po punkcji, miesiączki brak, dziś 43 dc xd cykl się wydłużył bo długo zbijaliśmy z P poziom LH. Więc nie mam pojęcia kiedy przyjdzie miesiączka :( miałyście tak laski ? Nie wiem czy już mam panikować i dzwonić do położnych 🤣 a bez tego transferu nie zaplanuje 🙈

2 inseminacje nieudane
    Polna Poznań:
    2 punkcje
    Beta 107 500 😍
    8w3d ❤️🙏
    Emilka 13.03.2025 💗
  • K!n!aa Koleżanka

Wysłany: 2 maja 2023, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martulek wrote:
    Dobrze. 3 dni tylko opuchnięta byłam, leżałam i później wszystko ok :) natomiast martwię się bo prawie 2 tygodnie po punkcji, miesiączki brak, dziś 43 dc xd cykl się wydłużył bo długo zbijaliśmy z P poziom LH. Więc nie mam pojęcia kiedy przyjdzie miesiączka :( miałyście tak laski ? Nie wiem czy już mam panikować i dzwonić do położnych 🤣 a bez tego transferu nie zaplanuje 🙈

Zapytaj na wątku "ivf maj", tam jest dużo kobietek, które czekają na transfer. Na pewno Ci pomogą :)

Starania od 09.2021
    🔸06.2023 protokół długi
    🔸07.2023 świeży transfer

Wysłany: 2 maja 2023, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K!n!aa wrote:
    Będzie dobrze ❤️ Wiesz już czego możesz się spodziewać, więc stres będzie już mniejszy. To nie będzie niepokój, tylko podekscytowanie. Trzymam za Ciebie kciuki ✊✊
    A jak czujesz się na lekach do transferu?

Teoretycznie wiem co mnie będzie czekać .. Ale jednak znowu obawa jest, że może się nie przyjąć 🥺 mam nadzieje, ze jednak moje obawy będą mylne.
    Na ta chwile mam tylko tabletki, teraz pierwszą kontrole mam w czwartek i pewnie lekarz zdecyduje od kiedy podawać zastrzyki i globulki.
    Te zastrzyki jednak trochę wpływają na ogranizm, nie mocno, ale dało się odczuć .. trochę byłam senna i nie miałam energii. Brzuch lekko obolały, no spadek mocy. Ale nie jest tragicznie 😘

Wysłany: 2 maja 2023, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K!n!aa wrote:
    Dziewczyny zastanawiam się czy nie przełożyć laparo. Tak sobie myślę, że po co czekać i od razu podejść do transferu. (Licząc na szczęście). Na laparo zdecydowałabym się po pierwszej nieudanej próbie - i tu pojawia się pytanie: "a co jak się okaże, że mam wodniaka i zmarnowałam pierwszą szansę?"

🥺😥

Oj.. to musisz tylko posłuchać co Ci intuicja podpowiada 🥹 co czujesz, żeby lepiej zrobić ?

Z jakiegoś powodu Cię lekarz skierował na laparoskopię tez tak ? No i oczywiście pamiętaj rekonwalescencja po laparoskopii tez trochę będzie trwała. U mnie 3 miesiące zanim coś „mogłam działać”. Ale czas jest tutaj najmniejszym problemem pamiętaj 🥰

• K!n!aa Koleżanka

Wysłany: 2 maja 2023, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena_MS wrote:
    Oj.. to musisz tylko posłuchać co Ci intuicja podpowiada 🥹 co czujesz, żeby lepiej zrobić ?

Z jakiegoś powodu Cię lekarz skierował na laparoskopię tez tak ? No i oczywiście pamiętaj rekonwalescencja po laparoskopii tez trochę będzie trwała. U mnie 3 miesiące zanim coś „mogłam działać”. Ale czas jest tutaj najmniejszym problemem pamiętaj 🥰

Sama nie wiem 🤦 Dziewczyny przekonują mnie, żeby dokończyć diagnostykę i pójść za głosem rozsądku.
    3 miesiące rekonwalescencji to dużo... Miałaś jakiś poważniejszy zabieg?

Starania od 09.2021
    🔸06.2023 protokół długi
    🔸07.2023 świeży transfer

Wysłany: 2 maja 2023, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K!n!aa wrote:
    Sama nie wiem 🤦 Dziewczyny przekonują mnie, żeby dokończyć diagnostykę i pójść za głosem rozsądku.
    3 miesiące rekonwalescencji to dużo... Miałaś jakiś poważniejszy zabieg?

Z jednej strony i tez racja, ale jak czujesz, ze jednak chcesz już to czemu nie nie spróbować 🙃

Ja miałam przeciągu dwóch miesięcy 2 histeroskopie i laparoskopię. Ogólnie dochodziłam do siebie tak 3/4 tygodnie. Ponad tydzień masz w łóżku bo szwy, brzuch. No potem bez szaleństw było do 3 miesiąca - oszczędny tryb życia.. żadnego sportu, współżycia, nawet rak do góry - pamietam jak jeszcze mi powiedziały to teraz mąż będzie okna mył 😂

Wysłany: 7 maja 2023, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tam u Was dziewczyny ? 🥰 ja dni lecą ?
    Ja od czwartku co drugi dzień jeżdżę na monitoring, te jazdy 3 godziny do poznania dają mi w kość 😵‍💫
    W środę mam osocze - która jest po ? W miarę ok ?😋

‹‹ 56 57 58 59 60 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ