Polna IN VITRO
-
WIADOMOŚĆ
-
Smeg30 wrote:Właśnie bo zapomniałam się zapytać po transferze, wiecie może które labolatoria są czynne od w tym okresie od 24 do 26? 🤔 muszę zrobić badanie ale chyba zrobie w sobote albo zadzwonię co Certus na Grunwaldzkiej jak któraś tu kiedyś pisała czy mają czynne bo tak to pewnie wszystko zamknięte 🤔
Obawiam się, że zostanie tylko Certus dlatego też właśnie robie w sobote. Ewentualnie jako wizyta na Sor ale to wiadomo zlecają co tam sami uważają2019 Medart ivf poronienie zatrzymane
2020 zmiana kliniki ivf
8 lipca 2021 urodził się Filipek 🐻
10. 01.2024 dwa ciałka żółtkowe
24.01.2024 - kolejna wizyta.
20.02.2024 prenatalne na 80 % dziewczynki ❤️ -
Przepraszam, że się Wam tutaj tak wbijam, mamy jeszcze zarodki na Polnej ........ widząc Twóją odpowiedź o rodzeństwie właśnie też nie wyobrażam sobie zostawić zarodków i potem myśli czy to może moje dziecko, z drugiej strony wiem, że są pary które nie mogą mieć potomka z własnych gamet, sama w rodzinie mam kuzynkę co korzystali z AZ i łzy mi zawsze płyną jak na nich patrzę jak kochają synka, nie myślałam, że to będą tak trudne decyzje, ja mam problem z drugim dzieckiem prawie całą ciąże przeleżałam dużą część w szpitalu, nie chce aby dziecko odwiedzało mnie tygodniami w szpitalu.
-
MuminkAa wrote:Przepraszam, że się Wam tutaj tak wbijam, mamy jeszcze zarodki na Polnej ........ widząc Twóją odpowiedź o rodzeństwie właśnie też nie wyobrażam sobie zostawić zarodków i potem myśli czy to może moje dziecko, z drugiej strony wiem, że są pary które nie mogą mieć potomka z własnych gamet, sama w rodzinie mam kuzynkę co korzystali z AZ i łzy mi zawsze płyną jak na nich patrzę jak kochają synka, nie myślałam, że to będą tak trudne decyzje, ja mam problem z drugim dzieckiem prawie całą ciąże przeleżałam dużą część w szpitalu, nie chce aby dziecko odwiedzało mnie tygodniami w szpitalu.
Część 🙂
Tutaj nie wiem co doradzić, napisać, każda sama z własnym sumieniem i przekonaniami musi podjąć decyzje, dla nas też to by było trudne dlatego nie będziemy podchodzić do kolejnej procedury jeżeli te zarodki które nam zostały nie dadzą rodzeństwa, będziemy szczęśliwy 2 +1, możliwe, że podziałamy naturalnie co los przyniesie a słyszy się wiele historii co poerwsze dziecko z ivf a drugie tak kolokwialnie pisząc nie wiadomo kiedy się zrobiło, oczywiście pomijam pary dla których ivf to jedyne rozwiązanie i nie ma szans na naturalną ciąże. Pozdrowienia dla Was.2.08. ❄️ cykl naturalny
10dpt bhcg 189
14dpt bhcg 956
12.04.2022 Michalinka ❤️
22.08.2024 10dpt bhcg 201 -
AgulaM i jeszcze jak doc B Ci nie odpisze to się przypomnij, mi mówił, że jak nie odpisuje a sprawa pilna to się zawsze przypominać, jak jest na jakiś konferencjach czy urlopie to z reguły odpisuje wieczorem, raz mi napisał, że odpisuję tak późno bo nie miał telefonu przy sobie.
AgulaM lubi tę wiadomość
2.08. ❄️ cykl naturalny
10dpt bhcg 189
14dpt bhcg 956
12.04.2022 Michalinka ❤️
22.08.2024 10dpt bhcg 201 -
Kolorowanki wrote:AgulaM i jeszcze jak doc B Ci nie odpisze to się przypomnij, mi mówił, że jak nie odpisuje a sprawa pilna to się zawsze przypominać, jak jest na jakiś konferencjach czy urlopie to z reguły odpisuje wieczorem, raz mi napisał, że odpisuję tak późno bo nie miał telefonu przy sobie.👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
KIR AA, Czynnik V-homozygotyczny
PAI-heterozygotyczny, C1,C1
1️⃣ Start IVF Invimed🍀 Poznań
Ovaleap 300 IU.10 zapłodnionych
ICSI- 0 zarodków ❌️ Kiepska jakość komórek😵💫
2️⃣06.01 Menopur 300IU
ICSI 5 trzydniowych zarodków✊️❤️❤️
I 2023 - ET 2 zarodki 9 bl ❌️ cb?
III '23 FET 2 zarodki 7 bl 😭 ❌️cb
3️⃣ Zmiana kliniki-Poznań Polna
5.10 Scratching endo
8.10 Puregon 275J, lametta, mensinorm 75 J 10dojrzałych/6zapłodnionych 🙏
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Transfer 3AA, 18.12.23--> accofil, prograf, neoparin,encorton 🙏✊️
Cb ❌️
Cała immunologia przebadana...
Kwiecień 2024-histeroskopia z biopsją endometrium 🙏
transfer? -
Kolorowanki wrote:Część 🙂
Tutaj nie wiem co doradzić, napisać, każda sama z własnym sumieniem i przekonaniami musi podjąć decyzje, dla nas też to by było trudne dlatego nie będziemy podchodzić do kolejnej procedury jeżeli te zarodki które nam zostały nie dadzą rodzeństwa, będziemy szczęśliwy 2 +1, możliwe, że podziałamy naturalnie co los przyniesie a słyszy się wiele historii co poerwsze dziecko z ivf a drugie tak kolokwialnie pisząc nie wiadomo kiedy się zrobiło, oczywiście pomijam pary dla których ivf to jedyne rozwiązanie i nie ma szans na naturalną ciąże. Pozdrowienia dla Was.
Dziękuję za odpowiedź 🙂 Nic czekają nas trudne rozmowy. Pozdrawiam -
frankapzn wrote:Piszę do Was w takiej sprawie w związku tym że "starzy" lekarze z Polnej otworzyli prywatna klinikę "Pastelova" tam właśnie chce podejść do IVF. czy jest tu dziewczyna która prowadził dr. Derwich - u niego zdecydowaliśmy się podejśc do procedury i mam kilka pytań.
Miałam styczność z dr Derwichem, jak jeszcze pracował na Polnej. Podczas oceny odbierał telefony od swoich pacjentek, kiedy ja leżałam rozkraczona na fotelu czekając aż skończy. Dość niesympatyczny i moim zdaniem nadęty. Może gdybym płaciła mu za prywatne wizyty to byłby dla mnie milszy.
Panie Położne, choć nic wprost nie mówiły, były ucieszone, że Doktora już nie ma w zespole.
I na koniec - będąc na kontroli w szpitalu leżałam z dziewczyną, której Derwich robił punkcję- niemal skończyła na drugim świecie...
Tyle ode mnie -
MuminkAa wrote:Przepraszam, że się Wam tutaj tak wbijam, mamy jeszcze zarodki na Polnej ........ widząc Twóją odpowiedź o rodzeństwie właśnie też nie wyobrażam sobie zostawić zarodków i potem myśli czy to może moje dziecko, z drugiej strony wiem, że są pary które nie mogą mieć potomka z własnych gamet, sama w rodzinie mam kuzynkę co korzystali z AZ i łzy mi zawsze płyną jak na nich patrzę jak kochają synka, nie myślałam, że to będą tak trudne decyzje, ja mam problem z drugim dzieckiem prawie całą ciąże przeleżałam dużą część w szpitalu, nie chce aby dziecko odwiedzało mnie tygodniami w szpitalu.
Hej. My z mężem mieliśmy podobne rozterki... 7 zarodków i co z nimi?
Mamy synka z "pierwszego podejścia" - w listopadzie skończył dwa latka. I już tylko 3 zarodki...
Marzyliśmy o licznej rodzinie, a teraz modlimy się o drugie. Czekam na nowy cykl i znowu działamy. Oby się udało -
Magda190tpc wrote:Hej. My z mężem mieliśmy podobne rozterki... 7 zarodków i co z nimi?
Mamy synka z "pierwszego podejścia" - w listopadzie skończył dwa latka. I już tylko 3 zarodki...
Marzyliśmy o licznej rodzinie, a teraz modlimy się o drugie. Czekam na nowy cykl i znowu działamy. Oby się udało
Dziękuję 🙂 niestety tego wszystkiego nie da się tak do końca przewidzieć 😔 znajoma miała 4 ZDROWE GENETYCZNE zarodki, gdzie potencjalna szansa na ciąże jest większa a doczekali się tylko synka, reszta zarodków się nie przyjęła albo poronienie. Też zdaje sobie sprawę, że różnie może być. -
Jest pęcherzyk żółtkowy 1 cm kropka 🥹❤️ Wesołych Świąt dziewczyny ! Spełnienia marzeń !
Dominikaaa, AgulaM lubią tę wiadomość
2 inseminacje nieudane
Polna Poznań:
2 punkcje
Kwiecień 2023 FET ( encorton) nieudany
Listopad 2023 FET udany ( encorton, Accofil) - poronienie chybione 7tc Aniołek 💔
2024 Dalsza diagnostyka immunologiczna i powrót, mamy 2 śnieżynki ❄️❄️
Czerwiec 2024 FET udany ( Atosiban, Glucophage, Encorton, Accofil, clexane, immunopresja).
Beta 107 500 😍
8w3d ❤️🙏 -
Martulek wrote:Jest pęcherzyk żółtkowy 1 cm kropka 🥹❤️ Wesołych Świąt dziewczyny ! Spełnienia marzeń !
Martulek kciuki za dalszy rozwój ✊
Dzisiaj miałam jechać zrobić badania bo jutro wyjeżdżamy ale taka pogoda, że 🤯 sobie podarowałam, jutro gdzieś znajdę w trasie 🙈Martulek lubi tę wiadomość
2019 Medart ivf poronienie zatrzymane
2020 zmiana kliniki ivf
Martulek wrote:Jest pęcherzyk żółtkowy 1 cm kropka 🥹❤️ Wesołych Świąt dziewczyny ! Spełnienia marzeń !
Wesołych Świat dla Was dziewczyny! Mam nadzieję, że wszystkie staraczki zaraz zobaczą dwie kreski, brzuchatki będą miały szybki poród a te zaczynające, że wszystko pójdzie gładko 🩷🩷🩷
🎅🎅🎅🎅Martulek lubi tę wiadomość
👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
2️⃣06.01 Menopur 300IU
5.10 Scratching endo
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Cb ❌️
transfer? -
Ja dziś zrobilam progesteron 4 dpt I wynik 35🥳
Martulek, ........ lubią tę wiadomość
👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
2️⃣06.01 Menopur 300IU
5.10 Scratching endo
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Cb ❌️
transfer? -
Super kochana tak bardzo się cieszę waszym szczęściem rosnijcie zdrówkoMartulek lubi tę wiadomość
-
Mania2810 wrote:Hej dziewczyny!
Ja świeżo dzis po transferze
Tylko zaczynam sie martwic bo o 7 rano zaaplikowalam Lutinus a 10:40 mialam transfer
Wyplywa to dziadostwo czy to nie zaszkodzi zagniezdzeniu? 🙈❤️
Część 🙂
Wszystkiego tego typu glubulki Lutinuis ma podobną konsystencje jak np Gynaldin, Nystatyna, że po czasie zaczynają wypływać tak działają i to w dużych ilościach, jak się pocno martwisz to jak zauważysz, że zaczyna wypływać to połóż się przed jakimś dobrym filmem i poczekaj ale to co ma wypłynąć i tak wypłynie na zewnątrz, ja mam inny lek dopochwowy i też po czasie zaczyna trochę wypływać w poprzednich ciążach też.2019 Medart ivf poronienie zatrzymane
2020 zmiana kliniki ivf
Dominikaaa wrote:Część 🙂
Wszystkiego tego typu glubulki Lutinuis ma podobną konsystencje jak np Gynaldin, Nystatyna, że po czasie zaczynają wypływać tak działają i to w dużych ilościach, jak się pocno martwisz to jak zauważysz, że zaczyna wypływać to połóż się przed jakimś dobrym filmem i poczekaj ale to co ma wypłynąć i tak wypłynie na zewnątrz, ja mam inny lek dopochwowy i też po czasie zaczyna trochę wypływać w poprzednich ciążach też.
Dziekuje!
Bardziej sie boje ze to ze byla w srodku moze zaszkodzic zagniezdzeniu sie zarodka