X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Polna IN VITRO
Odpowiedz

Polna IN VITRO

Oceń ten wątek:
  • Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2023, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smeg30 wrote:
    Właśnie bo zapomniałam się zapytać po transferze, wiecie może które labolatoria są czynne od w tym okresie od 24 do 26? 🤔 muszę zrobić badanie ale chyba zrobie w sobote albo zadzwonię co Certus na Grunwaldzkiej jak któraś tu kiedyś pisała czy mają czynne bo tak to pewnie wszystko zamknięte 🤔

Obawiam się, że zostanie tylko Certus dlatego też właśnie robie w sobote. Ewentualnie jako wizyta na Sor ale to wiadomo zlecają co tam sami uważają

2019 Medart ivf poronienie zatrzymane
    2020 zmiana kliniki ivf
    8 lipca 2021 urodził się Filipek 🐻
    10. 01.2024 dwa ciałka żółtkowe
    24.01.2024 - kolejna wizyta.
    20.02.2024 prenatalne na 80 % dziewczynki ❤️
  • Smeg30 Debiutantka

Wysłany: 20 grudnia 2023, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominikaaa wrote:
    Obawiam się, że zostanie tylko Certus dlatego też właśnie robie w sobote. Ewentualnie jako wizyta na Sor ale to wiadomo zlecają co tam sami uważają

Dzięki oby chociaż tam było można zrobić.

• MuminkAa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2023, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, że się Wam tutaj tak wbijam, mamy jeszcze zarodki na Polnej ........ widząc Twóją odpowiedź o rodzeństwie właśnie też nie wyobrażam sobie zostawić zarodków i potem myśli czy to może moje dziecko, z drugiej strony wiem, że są pary które nie mogą mieć potomka z własnych gamet, sama w rodzinie mam kuzynkę co korzystali z AZ i łzy mi zawsze płyną jak na nich patrzę jak kochają synka, nie myślałam, że to będą tak trudne decyzje, ja mam problem z drugim dzieckiem prawie całą ciąże przeleżałam dużą część w szpitalu, nie chce aby dziecko odwiedzało mnie tygodniami w szpitalu.

• MuminkAa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2023, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również wszystkiego dobrego na Święta Bożego Narodzenia i powodzenia dla wszystkich.

Kolorowanki, ........, AgulaM lubią tę wiadomość

• Kolorowanki Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2023, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MuminkAa wrote:
    Przepraszam, że się Wam tutaj tak wbijam, mamy jeszcze zarodki na Polnej ........ widząc Twóją odpowiedź o rodzeństwie właśnie też nie wyobrażam sobie zostawić zarodków i potem myśli czy to może moje dziecko, z drugiej strony wiem, że są pary które nie mogą mieć potomka z własnych gamet, sama w rodzinie mam kuzynkę co korzystali z AZ i łzy mi zawsze płyną jak na nich patrzę jak kochają synka, nie myślałam, że to będą tak trudne decyzje, ja mam problem z drugim dzieckiem prawie całą ciąże przeleżałam dużą część w szpitalu, nie chce aby dziecko odwiedzało mnie tygodniami w szpitalu.

Część 🙂

Tutaj nie wiem co doradzić, napisać, każda sama z własnym sumieniem i przekonaniami musi podjąć decyzje, dla nas też to by było trudne dlatego nie będziemy podchodzić do kolejnej procedury jeżeli te zarodki które nam zostały nie dadzą rodzeństwa, będziemy szczęśliwy 2 +1, możliwe, że podziałamy naturalnie co los przyniesie a słyszy się wiele historii co poerwsze dziecko z ivf a drugie tak kolokwialnie pisząc nie wiadomo kiedy się zrobiło, oczywiście pomijam pary dla których ivf to jedyne rozwiązanie i nie ma szans na naturalną ciąże. Pozdrowienia dla Was.

2.08. ❄️ cykl naturalny
    10dpt bhcg 189
    14dpt bhcg 956

12.04.2022 Michalinka ❤️

22.08.2024 10dpt bhcg 201
  • Kolorowanki Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2023, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgulaM i jeszcze jak doc B Ci nie odpisze to się przypomnij, mi mówił, że jak nie odpisuje a sprawa pilna to się zawsze przypominać, jak jest na jakiś konferencjach czy urlopie to z reguły odpisuje wieczorem, raz mi napisał, że odpisuję tak późno bo nie miał telefonu przy sobie.

AgulaM lubi tę wiadomość

2.08. ❄️ cykl naturalny
    10dpt bhcg 189
    14dpt bhcg 956

12.04.2022 Michalinka ❤️

22.08.2024 10dpt bhcg 201
  • AgulaM Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2023, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowanki wrote:
    AgulaM i jeszcze jak doc B Ci nie odpisze to się przypomnij, mi mówił, że jak nie odpisuje a sprawa pilna to się zawsze przypominać, jak jest na jakiś konferencjach czy urlopie to z reguły odpisuje wieczorem, raz mi napisał, że odpisuję tak późno bo nie miał telefonu przy sobie.
    Dzięki:) dopiero jutro jadę na badania więc pewnie będę pisała do niego wieczorem, jak już będę miała wyniki :)

👩‍🦰35👦40
    Starania od 9 lat.... 💔💔
    Kariotypy prawidłowe
    KIR AA, Czynnik V-homozygotyczny
    PAI-heterozygotyczny, C1,C1

1️⃣ Start IVF Invimed🍀 Poznań
    Ovaleap 300 IU.10 zapłodnionych
    ICSI- 0 zarodków ❌️ Kiepska jakość komórek😵‍💫

2️⃣06.01 Menopur 300IU
    ICSI 5 trzydniowych zarodków✊️❤️❤️

I 2023 - ET 2 zarodki 9 bl ❌️ cb?
    III '23 FET 2 zarodki 7 bl 😭 ❌️cb

3️⃣ Zmiana kliniki-Poznań Polna
    5.10 Scratching endo
    8.10 Puregon 275J, lametta, mensinorm 75 J 10dojrzałych/6zapłodnionych 🙏
    Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
    Transfer 3AA, 18.12.23--> accofil, prograf, neoparin,encorton 🙏✊️
    Cb ❌️
    Cała immunologia przebadana...
    Kwiecień 2024-histeroskopia z biopsją endometrium 🙏
    transfer?
  • MuminkAa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2023, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowanki wrote:
    Część 🙂

Tutaj nie wiem co doradzić, napisać, każda sama z własnym sumieniem i przekonaniami musi podjąć decyzje, dla nas też to by było trudne dlatego nie będziemy podchodzić do kolejnej procedury jeżeli te zarodki które nam zostały nie dadzą rodzeństwa, będziemy szczęśliwy 2 +1, możliwe, że podziałamy naturalnie co los przyniesie a słyszy się wiele historii co poerwsze dziecko z ivf a drugie tak kolokwialnie pisząc nie wiadomo kiedy się zrobiło, oczywiście pomijam pary dla których ivf to jedyne rozwiązanie i nie ma szans na naturalną ciąże. Pozdrowienia dla Was.

Dziękuję za odpowiedź 🙂 Nic czekają nas trudne rozmowy. Pozdrawiam

• Magda190tpc Koleżanka

Wysłany: 21 grudnia 2023, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frankapzn wrote:
    Piszę do Was w takiej sprawie w związku tym że "starzy" lekarze z Polnej otworzyli prywatna klinikę "Pastelova" tam właśnie chce podejść do IVF. czy jest tu dziewczyna która prowadził dr. Derwich - u niego zdecydowaliśmy się podejśc do procedury i mam kilka pytań.

Miałam styczność z dr Derwichem, jak jeszcze pracował na Polnej. Podczas oceny odbierał telefony od swoich pacjentek, kiedy ja leżałam rozkraczona na fotelu czekając aż skończy. Dość niesympatyczny i moim zdaniem nadęty. Może gdybym płaciła mu za prywatne wizyty to byłby dla mnie milszy.
    Panie Położne, choć nic wprost nie mówiły, były ucieszone, że Doktora już nie ma w zespole.
    I na koniec - będąc na kontroli w szpitalu leżałam z dziewczyną, której Derwich robił punkcję- niemal skończyła na drugim świecie...
    Tyle ode mnie

• Magda190tpc Koleżanka

Wysłany: 22 grudnia 2023, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MuminkAa wrote:

Hej. My z mężem mieliśmy podobne rozterki... 7 zarodków i co z nimi?
    Mamy synka z "pierwszego podejścia" - w listopadzie skończył dwa latka. I już tylko 3 zarodki...
    Marzyliśmy o licznej rodzinie, a teraz modlimy się o drugie. Czekam na nowy cykl i znowu działamy. Oby się udało

• MuminkAa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2023, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda190tpc wrote:
    Hej. My z mężem mieliśmy podobne rozterki... 7 zarodków i co z nimi?
    Mamy synka z "pierwszego podejścia" - w listopadzie skończył dwa latka. I już tylko 3 zarodki...
    Marzyliśmy o licznej rodzinie, a teraz modlimy się o drugie. Czekam na nowy cykl i znowu działamy. Oby się udało

Dziękuję 🙂 niestety tego wszystkiego nie da się tak do końca przewidzieć 😔 znajoma miała 4 ZDROWE GENETYCZNE zarodki, gdzie potencjalna szansa na ciąże jest większa a doczekali się tylko synka, reszta zarodków się nie przyjęła albo poronienie. Też zdaje sobie sprawę, że różnie może być.

• Martulek Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2023, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest pęcherzyk żółtkowy 1 cm kropka 🥹❤️ Wesołych Świąt dziewczyny ! Spełnienia marzeń !

Dominikaaa, AgulaM lubią tę wiadomość

2 inseminacje nieudane
    Polna Poznań:
    2 punkcje
    Kwiecień 2023 FET ( encorton) nieudany
    Listopad 2023 FET udany ( encorton, Accofil) - poronienie chybione 7tc Aniołek 💔
    2024 Dalsza diagnostyka immunologiczna i powrót, mamy 2 śnieżynki ❄️❄️
    Czerwiec 2024 FET udany ( Atosiban, Glucophage, Encorton, Accofil, clexane, immunopresja).
    Beta 107 500 😍
    8w3d ❤️🙏
  • Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2023, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martulek wrote:
    Jest pęcherzyk żółtkowy 1 cm kropka 🥹❤️ Wesołych Świąt dziewczyny ! Spełnienia marzeń !

Martulek kciuki za dalszy rozwój ✊

Dzisiaj miałam jechać zrobić badania bo jutro wyjeżdżamy ale taka pogoda, że 🤯 sobie podarowałam, jutro gdzieś znajdę w trasie 🙈

Martulek lubi tę wiadomość

2020 zmiana kliniki ivf
  • AgulaM Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2023, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martulek wrote:
    Martulek cudowne wiadomości na Święta 🥹🥹🥹 rosnijcie zdrowo 🩷
    Wesołych Świat dla Was dziewczyny! Mam nadzieję, że wszystkie staraczki zaraz zobaczą dwie kreski, brzuchatki będą miały szybki poród a te zaczynające, że wszystko pójdzie gładko 🩷🩷🩷

🎅🎅🎅🎅

👩‍🦰35👦40
    Starania od 9 lat.... 💔💔
    Kariotypy prawidłowe

2️⃣06.01 Menopur 300IU

5.10 Scratching endo
    Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
    Cb ❌️
    transfer?
  • AgulaM Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2023, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zrobilam progesteron 4 dpt I wynik 35🥳

Martulek, ........ lubią tę wiadomość

👩‍🦰35👦40
    Starania od 9 lat.... 💔💔
    Kariotypy prawidłowe

2️⃣06.01 Menopur 300IU

5.10 Scratching endo
    Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
    Cb ❌️
    transfer?
  • ........ Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2023, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martulek wrote:

Super kochana tak bardzo się cieszę waszym szczęściem rosnijcie zdrówko

https://zrzutka.pl/g5kns3
    Dla naszej Kamisi

age.png

05.10.2022 FET c/n 4.2.1❤

16.06.23 CC 3780g 62cm 🥰🥰🥰
  • Mania2810 Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2023, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Ja świeżo dzis po transferze
    Tylko zaczynam sie martwic bo o 7 rano zaaplikowalam Lutinus a 10:40 mialam transfer
    Wyplywa to dziadostwo czy to nie zaszkodzi zagniezdzeniu? 🙈❤️

Martulek, AgulaM lubią tę wiadomość

• Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2023, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania2810 wrote:
    Hej dziewczyny!
    Ja świeżo dzis po transferze
    Tylko zaczynam sie martwic bo o 7 rano zaaplikowalam Lutinus a 10:40 mialam transfer
    Wyplywa to dziadostwo czy to nie zaszkodzi zagniezdzeniu? 🙈❤️

Część 🙂

Wszystkiego tego typu glubulki Lutinuis ma podobną konsystencje jak np Gynaldin, Nystatyna, że po czasie zaczynają wypływać tak działają i to w dużych ilościach, jak się pocno martwisz to jak zauważysz, że zaczyna wypływać to połóż się przed jakimś dobrym filmem i poczekaj ale to co ma wypłynąć i tak wypłynie na zewnątrz, ja mam inny lek dopochwowy i też po czasie zaczyna trochę wypływać w poprzednich ciążach też.

2020 zmiana kliniki ivf
  • Mania2810 Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2023, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominikaaa wrote:
    Część 🙂

Wszystkiego tego typu glubulki Lutinuis ma podobną konsystencje jak np Gynaldin, Nystatyna, że po czasie zaczynają wypływać tak działają i to w dużych ilościach, jak się pocno martwisz to jak zauważysz, że zaczyna wypływać to połóż się przed jakimś dobrym filmem i poczekaj ale to co ma wypłynąć i tak wypłynie na zewnątrz, ja mam inny lek dopochwowy i też po czasie zaczyna trochę wypływać w poprzednich ciążach też.

Dziekuje!
    Bardziej sie boje ze to ze byla w srodku moze zaszkodzic zagniezdzeniu sie zarodka

• ........ Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2023, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgulaM jak się czujesz ? Robiłaś już może sikacza czy twardo czekasz ☺️

https://zrzutka.pl/g5kns3
    Dla naszej Kamisi

age.png

05.10.2022 FET c/n 4.2.1❤

16.06.23 CC 3780g 62cm 🥰🥰🥰
‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ