Polna IN VITRO
-
WIADOMOŚĆ
-
AgulaM wrote:Powiedział mi wczoraj gin, że biopsje endometrium też to obejmuje. Jeszcze się upewnię na 100% jak mi wypisze skierowanie, jeśli nie będzie tego na skierowaniu to dopłacę i poproszę o pobranie. W sumie on mi powiedział, że sam mi zrobi ta operacje więc raczej będzie wiedział co ma pobrać
Cieszę się że choć raz udało mi się ogarnąć coś za free, bo 3 pełne procedury i 3 transfery dały nam ostro popalić finansowo w tym roku 😵💫😵💫
To super, ale jeszcze w razie w się upewnij, moja koleżanka tak się umówiła ze swoją Panią doktor, że jej pobierze miała bloczki parafinowe i wysyłała do Krosna razem z komórkami nk na Polnej tego jeszcze nie oznaczali, teraz może coś się zmieniło, ostatecznie można zrobić osobno później na to cd138AgulaM lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!
Zastanawiam się nad zmianą kliniki na Polną i tak się zastanawiam. Czy będzie mnie prowadził jeden lekarz? I czy klinika jest otwarta w weekendy i święta w razie konieczności wykonania punkcji/transferu?Oboje grubo po 30. Starania od 2013.
2018-2020 - 7 inseminacji
2018 25tc TTTS, dwa dni razem, Laura i Łucja 💔💔
2019 9tc poronienie zatrzymane 💔
2020-2023 - 7 transferów, 12 zarodków
2021 🌈🩵 syn!
2023 CB, poronienie naturalne 💔
2024 zmiana kliniki, start IV procedury
💚🍀 07.2024 - transfer jedynego zarodka po PGTA
4dpt - beta HCG 7,78 mlU/ml
5dpt - beta HCG 23,3 mlU/ml
7dpt - beta HCG 95,8 mlU/ml
9dpt - beta HCG 250 mlU/ml
11dpt- beta HCG 633 mlU/ml
13dpt - beta HCG 1314 mlU/ml
15dpt - beta HCG 2250 mlU/ml
19dpt - beta HCG 6885 mlU/ml
23dpt - beta HCG 16851 mlU/ml
28 dpt - mamy serduszko ❤️ CRL 9 mm
🍀💚🙏
-
kotciołek wrote:Cześć dziewczyny, wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!
Zastanawiam się nad zmianą kliniki na Polną i tak się zastanawiam. Czy będzie mnie prowadził jeden lekarz? I czy klinika jest otwarta w weekendy i święta w razie konieczności wykonania punkcji/transferu?
Wszystko zależy od lekarza i też komunikacji, ja szczerze porozmawiałam z doktorem prowadzącym i na najważniejszych wizytach był osobiście, monitoring miałam w zastępstwie kto miał akurat dyżur, z reguły jest tak, że kto ma dyżur ale też warto jak coś rozmawiać i przestawić jak wygląda sytuacja( tutaj też poprostu zależy od lekarza) co do week i świat nie wiem jak teraz nie miałam takiej sytuacji, kiedyś w święta działali.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia, 17:54
kotciołek lubi tę wiadomość
-
Klarysa-1 wrote:Wszystko zależy od lekarza i też komunikacji, ja szczerze porozmawiałam z doktorem prowadzącym i na najważniejszych wizytach był osobiście, monitoring miałam w zastępstwie kto miał akurat dyżur, z reguły jest tak, że kto ma dyżur ale też warto jak coś rozmawiać i przestawić jak wygląda sytuacja( tutaj też poprostu zależy od lekarza) co do week i świat nie wiem jak teraz nie miałam takiej sytuacji, kiedyś w święta działali.
Myślałam o wizycie u dr Brązerta. Spróbuję się umówić na wizytę i zobaczę, jak przebiegnie rozmowa.Oboje grubo po 30. Starania od 2013.
2018-2020 - 7 inseminacji
2018 25tc TTTS, dwa dni razem, Laura i Łucja 💔💔
2019 9tc poronienie zatrzymane 💔
2020-2023 - 7 transferów, 12 zarodków
2021 🌈🩵 syn!
2023 CB, poronienie naturalne 💔
2024 zmiana kliniki, start IV procedury
💚🍀 07.2024 - transfer jedynego zarodka po PGTA
4dpt - beta HCG 7,78 mlU/ml
5dpt - beta HCG 23,3 mlU/ml
7dpt - beta HCG 95,8 mlU/ml
9dpt - beta HCG 250 mlU/ml
11dpt- beta HCG 633 mlU/ml
13dpt - beta HCG 1314 mlU/ml
15dpt - beta HCG 2250 mlU/ml
19dpt - beta HCG 6885 mlU/ml
23dpt - beta HCG 16851 mlU/ml
28 dpt - mamy serduszko ❤️ CRL 9 mm
🍀💚🙏
-
kotciołek wrote:Dziękuję
Myślałam o wizycie u dr Brązerta. Spróbuję się umówić na wizytę i zobaczę, jak przebiegnie rozmowa.
Doktor też jest moim prowadzącym, rozmowa z doktorem to podstawa i jak się przedstawi swoje oczekiwania i szczerze rozmawia to dużo da się "załatwić".kotciołek lubi tę wiadomość
-
Tak, Polna pracuje w soboty i niedziele jak jest pilna sprawa (punkcja, transfer) - ale może być ktoś akurat dyżurujący, a nie Twój lekarz prowadzący.
kotciołek lubi tę wiadomość
K: 30 lat, M: 30 lat
AMH 1,85
2020 - rozpoczęcie starań
12.2020 - HSG
06.2021 laparoskopia (torbiel krwotoczna lewy jajnik)
I IVF POZNAŃ POLNA
05.2023 stymulacja do ivf
06.2023 punkcja jajników (pobrano 11 komórek, 6 dojrzałych, 3 niedojrzałe, 2 zdegenerowane; zapłodniono 6) - mamy 4 mrozaczki
10.07.2023 transfer ♥️
(euthyrox, encorton, duphaston, prolutex, cyclogest, wlew domaciczny z osocza, zivafert, acard)
5dpt beta 45,06 mIU/ml
8dpt beta 128,40 mIU/ml
10dpt beta 298,50 mIU/ml progesteron 40,9 ng/ml
22dpt beta 18 865,56 mIU/ml
29dpt mamy ❤️ 10 mm
15w2d będzie chłopak 💙 116g urwisa
19w3d pierwsze delikatne odczuwalne ruchy
26w4d czas odpocząć l4
30w3d pierwsze skurcze przepowiadające
Czekają: ❄️❄️❄️
-
Martulek Ty już po kolejnej wizycie?
Jeszcze dwa razy mam oznaczyć bete i jak będzie ok to będę umawiała się na pierwszą wizytę.Kolorowanki, Smeg30, Martulek, AgulaM, Klarysa-1 lubią tę wiadomość
2019 Medart ivf poronienie zatrzymane
2020 zmiana kliniki ivf
8 lipca 2021 urodził się Filipek 🐻
10. 01.2024 dwa ciałka żółtkowe
24.01.2024 - kolejna wizyta.
20.02.2024 prenatalne na 80 % dziewczynki ❤️ -
AgulaM powodzenia w dalszych działaniach ✊ bardzo dobrze, że zdecydowałaś się na operacje u lekarza którego znasz to ma duże znaczenie 🙂
Dominikaaaa 🧡AgulaM lubi tę wiadomość
2.08. ❄️ cykl naturalny
10dpt bhcg 189
14dpt bhcg 956
12.04.2022 Michalinka ❤️
22.08.2024 10dpt bhcg 201 -
Dominikaaa wrote:Martulek Ty już po kolejnej wizycie?
Jeszcze dwa razy mam oznaczyć bete i jak będzie ok to będę umawiała się na pierwszą wizytę.AgulaM lubi tę wiadomość
2 inseminacje nieudane
Polna Poznań:
2 punkcje
Kwiecień 2023 FET ( encorton) nieudany
Listopad 2023 FET udany ( encorton, Accofil) - poronienie chybione 7tc Aniołek 💔
2024 Dalsza diagnostyka immunologiczna i powrót, mamy 2 śnieżynki ❄️❄️
Czerwiec 2024 FET udany ( Atosiban, Glucophage, Encorton, Accofil, clexane, immunopresja).
Beta 107 500 😍
8w3d ❤️🙏 -
Martulek wrote:W piątek idę 🤞❤️
To powodzenia ✊Martulek lubi tę wiadomość
2020 zmiana kliniki ivf
Dziewczyny miałam dziś lekkie brązowe plamienie a teraz mnie boli podbrzusze jak na miesiączkę. Teraz mi przypada 8 tydzień. Martwię się. Panikować, jechać na szpital ?2 inseminacje nieudane
Polna Poznań:
2 punkcje
Listopad 2023 FET udany ( encorton, Accofil) - poronienie chybione 7tc Aniołek 💔
Czerwiec 2024 FET udany ( Atosiban, Glucophage, Encorton, Accofil, clexane, immunopresja).
Beta 107 500 😍
8w3d ❤️🙏 -
Martulek wrote:Dziewczyny miałam dziś lekkie brązowe plamienie a teraz mnie boli podbrzusze jak na miesiączkę. Teraz mi przypada 8 tydzień. Martwię się. Panikować, jechać na szpital ?
Powiem tak, jak osobiście bym nie jechała jak są tylko brązowe plamienia,odpoczynek może od przeforsowania, nawet od infekcji (bakteria) mogą pojawić się plamienia, podrażnienia,krwiak ( czasem objawia się tylko plamieniami i są lekkie skurcze ale to bardzo często spotykane) ja bym pojechała jak by się pojawiło krwawienie, czy ból się nasilał tym bardziej jak wizytą za dwa dni ale to Twoja decyzja 🙂2.08. ❄️ cykl naturalny
10dpt bhcg 189
14dpt bhcg 956
12.04.2022 Michalinka ❤️
Martulek wrote:Dziewczyny miałam dziś lekkie brązowe plamienie a teraz mnie boli podbrzusze jak na miesiączkę. Teraz mi przypada 8 tydzień. Martwię się. Panikować, jechać na szpital ?
Ja bym odpoczywała i napisała sms do lekarzaK: 30 lat, M: 30 lat
AMH 1,85
2020 - rozpoczęcie starań
12.2020 - HSG
06.2021 laparoskopia (torbiel krwotoczna lewy jajnik)
I IVF POZNAŃ POLNA
05.2023 stymulacja do ivf
06.2023 punkcja jajników (pobrano 11 komórek, 6 dojrzałych, 3 niedojrzałe, 2 zdegenerowane; zapłodniono 6) - mamy 4 mrozaczki
10.07.2023 transfer ♥️
(euthyrox, encorton, duphaston, prolutex, cyclogest, wlew domaciczny z osocza, zivafert, acard)
5dpt beta 45,06 mIU/ml
8dpt beta 128,40 mIU/ml
10dpt beta 298,50 mIU/ml progesteron 40,9 ng/ml
22dpt beta 18 865,56 mIU/ml
29dpt mamy ❤️ 10 mm
15w2d będzie chłopak 💙 116g urwisa
19w3d pierwsze delikatne odczuwalne ruchy
26w4d czas odpocząć l4
30w3d pierwsze skurcze przepowiadające
Czekają: ❄️❄️❄️
-
Kolorowanki wrote:Powiem tak, jak osobiście bym nie jechała jak są tylko brązowe plamienia,odpoczynek może od przeforsowania, nawet od infekcji (bakteria) mogą pojawić się plamienia, podrażnienia,krwiak ( czasem objawia się tylko plamieniami i są lekkie skurcze ale to bardzo często spotykane) ja bym pojechała jak by się pojawiło krwawienie, czy ból się nasilał tym bardziej jak wizytą za dwa dni ale to Twoja decyzja 🙂
No właśnie nie chce siać paniki tym bardziej że za 2 dni wizyta. Dzisiaj przypada termin miesiączki i miałam stwierdzona nadżerkę przed ciążą. To wszystko może być przez to. Ogoliłam sie w razie gdybym musiała na izbę przyjęć jechać xd mam nadzieję że przejdzie ból i do piątku jakoś przetrwam 🤞dziękuję za poradę ❤️ zawsze można na was liczyć 🥹2 inseminacje nieudane
Polna Poznań:
2 punkcje
Beta 107 500 😍
8w3d ❤️🙏 -
Martulek wrote:No właśnie nie chce siać paniki tym bardziej że za 2 dni wizyta. Dzisiaj przypada termin miesiączki i miałam stwierdzona nadżerkę przed ciążą. To wszystko może być przez to. Ogoliłam sie w razie gdybym musiała na izbę przyjęć jechać xd mam nadzieję że przejdzie ból i do piątku jakoś przetrwam 🤞dziękuję za poradę ❤️ zawsze można na was liczyć 🥹
To tym bardziej na spokojnie 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia, 22:18
2.08. ❄️ cykl naturalny
10dpt bhcg 189
14dpt bhcg 956
12.04.2022 Michalinka ❤️
Nie wyszłam z gabinetu szczęśliwa. Na badaniu się poryczałam. Pawelczyk długo szukał zarodka. Od miesiączki jest 8 tydzień a według USG 6 tydzień 4 dzień. Jest pęcherzyk, ciało żółte i echo zarodka ale jest za wcześnie na serduszko. Ciąża jest młodsza o 10 dni. Prawdopodobnie że względu na późne zagnieżdżenie. Mam przyjść 16.01 na kolejne USG. Lekarz mówi, żeby być dobrej myśli i odpoczywać, brać leki. Dał mi L4 do kolejnego badania bo byłam roztrzęsiona. Teraz muszę czekać i się modlić 🙃 🙏2 inseminacje nieudane
Polna Poznań:
2 punkcje
Beta 107 500 😍
8w3d ❤️🙏 -
Martulek wrote:Nie wyszłam z gabinetu szczęśliwa. Na badaniu się poryczałam. Pawelczyk długo szukał zarodka. Od miesiączki jest 8 tydzień a według USG 6 tydzień 4 dzień. Jest pęcherzyk, ciało żółte i echo zarodka ale jest za wcześnie na serduszko. Ciąża jest młodsza o 10 dni. Prawdopodobnie że względu na późne zagnieżdżenie. Mam przyjść 16.01 na kolejne USG. Lekarz mówi, żeby być dobrej myśli i odpoczywać, brać leki. Dał mi L4 do kolejnego badania bo byłam roztrzęsiona. Teraz muszę czekać i się modlić 🙃 🙏
Kochana co chwilę tu zaglądałam na wieści.
Jest pęcherzyk ciałko i echo zarodka to i serduszko będzie zobaczysz moze faktycznie była pozna implatacja i dlatego będę trzymać kciuki a ty kochana odpoczywaj .
Wiem ze łatwo się mówi ale musi być dobrze 🥰
Martulek lubi tę wiadomość
-
Martulek wrote:Nie wyszłam z gabinetu szczęśliwa. Na badaniu się poryczałam. Pawelczyk długo szukał zarodka. Od miesiączki jest 8 tydzień a według USG 6 tydzień 4 dzień. Jest pęcherzyk, ciało żółte i echo zarodka ale jest za wcześnie na serduszko. Ciąża jest młodsza o 10 dni. Prawdopodobnie że względu na późne zagnieżdżenie. Mam przyjść 16.01 na kolejne USG. Lekarz mówi, żeby być dobrej myśli i odpoczywać, brać leki. Dał mi L4 do kolejnego badania bo byłam roztrzęsiona. Teraz muszę czekać i się modlić 🙃 🙏
Odpoczywaj, relaksuj się w miarę możliwości i czas pokaże 🙂
U mnie sytuacja OMG doc B skierował mnie do szpitala z tymi kolkami jestem na Przybyszewskiego ale wcześniej byłam w gabinecie i są dwa pecherzyki ciążowe, doktor mówił aby z dużą rezerwą podchodzić na tak wczesnym etapie, zarodek się podzielił 🤯 nie było współżycia a miałam cykl naturalny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia, 14:59
Martulek lubi tę wiadomość
2020 zmiana kliniki ivf
Dominikaaa wrote:Odpoczywaj, relaksuj się w miarę możliwości i czas pokaże 🙂
U mnie sytuacja OMG doc B skierował mnie do szpitala z tymi kolkami jestem na Przybyszewskiego ale wcześniej byłam w gabinecie i są dwa pecherzyki ciążowe, doktor mówił aby z dużą rezerwą podchodzić na tak wczesnym etapie, zarodek się podzielił 🤯 nie było współżycia a miałam cykl naturalny.
😲😁😁😁😁 to fajnie bliźniaki 🥰🥰🥰 to musiały się podzielić jak jie było współżycia 💪💪💪Dominikaaa lubi tę wiadomość