X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Polna IN VITRO
Odpowiedz

Polna IN VITRO

Oceń ten wątek:
  • Martulek Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominikaaa wrote:
    Odpoczywaj, relaksuj się w miarę możliwości i czas pokaże 🙂

U mnie sytuacja OMG doc B skierował mnie do szpitala z tymi kolkami jestem na Przybyszewskiego ale wcześniej byłam w gabinecie i są dwa pecherzyki ciążowe, doktor mówił aby z dużą rezerwą podchodzić na tak wczesnym etapie, zarodek się podzielił 🤯 nie było współżycia a miałam cykl naturalny.
    Wow, co za info gratuluję ❤️❤️❤️

Dominikaaa lubi tę wiadomość

2 inseminacje nieudane
    Polna Poznań:
    2 punkcje
    Kwiecień 2023 FET ( encorton) nieudany
    Listopad 2023 FET udany ( encorton, Accofil) - poronienie chybione 7tc Aniołek 💔
    2024 Dalsza diagnostyka immunologiczna i powrót, mamy 2 śnieżynki ❄️❄️
    Czerwiec 2024 FET udany ( Atosiban, Glucophage, Encorton, Accofil, clexane, immunopresja).
    Beta 107 500 😍
    8w3d ❤️🙏
  • Martulek Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ........ wrote:
    Kochana co chwilę tu zaglądałam na wieści.

Jest pęcherzyk ciałko i echo zarodka to i serduszko będzie zobaczysz moze faktycznie była pozna implatacja i dlatego będę trzymać kciuki a ty kochana odpoczywaj .
    Wiem ze łatwo się mówi ale musi być dobrze 🥰
    Dziękuję za słowa otuchy ❤️

........ lubi tę wiadomość

2 inseminacje nieudane
    Polna Poznań:
    2 punkcje
    Listopad 2023 FET udany ( encorton, Accofil) - poronienie chybione 7tc Aniołek 💔
    Czerwiec 2024 FET udany ( Atosiban, Glucophage, Encorton, Accofil, clexane, immunopresja).
    Beta 107 500 😍
    8w3d ❤️🙏
  • Kolorowanki Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martulek to teraz jakieś dobre filmy, puzle czy co tam Ci sprawia przyjemność i do następnej wizyty ✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia, 16:06

........, Martulek lubią tę wiadomość

2.08. ❄️ cykl naturalny
    10dpt bhcg 189
    14dpt bhcg 956

12.04.2022 Michalinka ❤️

22.08.2024 10dpt bhcg 201
  • Kolorowanki Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominikaaa dużo zdrowia dla Ciebie i mocne kciuki za podwójne szczęście ❤️❤️aby wszystko się dobrze potoczyło

Dominikaaa, ........ lubią tę wiadomość

2.08. ❄️ cykl naturalny
    10dpt bhcg 189
    14dpt bhcg 956

12.04.2022 Michalinka ❤️

• Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ........ wrote:
    😲😁😁😁😁 to fajnie bliźniaki 🥰🥰🥰 to musiały się podzielić jak jie było współżycia 💪💪💪

Zobaczymy co do z tego będzie, też doktor mówił, że w pierwszym trymestrze ginekolodzy mają ograniczone możliwości i więcej pola do manewru mają internisci nefrolodzy i od razu na Przybysza , zobaczymy, dziś badanie.

2019 Medart ivf poronienie zatrzymane
    2020 zmiana kliniki ivf
    8 lipca 2021 urodził się Filipek 🐻
    10. 01.2024 dwa ciałka żółtkowe
    24.01.2024 - kolejna wizyta.
    20.02.2024 prenatalne na 80 % dziewczynki ❤️
  • Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowanki wrote:
    Dominikaaa dużo zdrowia dla Ciebie i mocne kciuki za podwójne szczęście ❤️❤️aby wszystko się dobrze potoczyło

Wy ruszacie jakoś niedługo 🤔

2020 zmiana kliniki ivf
  • Kolorowanki Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominikaaa wrote:
    Wy ruszacie jakoś niedługo 🤔

Wiesz co podjęliśmy decyzję, że czekamy do wiosny nie zbawi nas kilka miesięcy a teraz sezon chorobowy, poczekamy do marca, kwietnia

2.08. ❄️ cykl naturalny
    10dpt bhcg 189
    14dpt bhcg 956

12.04.2022 Michalinka ❤️

• Klarysa-1 Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martulek trzymam kciuki ✊ u Ciebie faktycznie ta beta chwilę później zaczęła się rozkręcać tak jak mówi Profesor jeszcze raz ✊✊

Martulek lubi tę wiadomość

• Klarysa-1 Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominikaaa zdrówka!

• Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowanki wrote:
    Wiesz co podjęliśmy decyzję, że czekamy do wiosny nie zbawi nas kilka miesięcy a teraz sezon chorobowy, poczekamy do marca, kwietnia

Faktycznie teraz sezon chorób w pełni, też już czekam z utęsknieniem na wiosne 🌱🌼🏵️🌺🌷🌻

2020 zmiana kliniki ivf
  • Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarysa-1 a Ty jak się czujesz? U mnie crp spada, prokalcytonina też, antybiotyki dożylnie działają, beta rośnie, jak tak dalej będzie to w środę do domu ☺️ jeszcze powtórka usg nerek, uff trochę można odetchnąć.

2020 zmiana kliniki ivf
  • Klarysa-1 Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominikaaa wrote:
    Klarysa-1 a Ty jak się czujesz? U mnie crp spada, prokalcytonina też, antybiotyki dożylnie działają, beta rośnie, jak tak dalej będzie to w środę do domu ☺️ jeszcze powtórka usg nerek, uff trochę można odetchnąć.

Super wiadomość oby tak dalej ✊

Jak ja się czuje- szczerze wyśmienicie 🙂zaraz 17 tydzień możliwe że później będzie gorzej, teraz korzystam i chcemy wyjechać w góry, jutro wizyta zobaczymy czy dostanę zielone światło ☺️

Dominikaaa lubi tę wiadomość

• Klarysa-1 Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowanki wrote:

Moja kuzynka też droczyła na wiosne, najpierw siostry dzieci rsv, potem jej syn rsv i szpital ja też z kim pisze albo grypa, covid i tak w kółko 😔

• Kolorowanki Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarysa-1 wrote:
    Moja kuzynka też droczyła na wiosne, najpierw siostry dzieci rsv, potem jej syn rsv i szpital ja też z kim pisze albo grypa, covid i tak w kółko 😔

Dokładnie teraz rsv szaleje, koleżanki synek już drugi antybiotyk bierze, jak mam na coś wpływ i ewentualne negatywne konsekwencje to chce poczekać, każdy indywidualnie.

2.08. ❄️ cykl naturalny
    10dpt bhcg 189
    14dpt bhcg 956

12.04.2022 Michalinka ❤️

• Klarysa-1 Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominikaaa trzymam kciuki za wyjście do domu ✊ jeszcze raz zdrówka dla, Was, odezwę się około 10 dni co tam słychać, dostaliśmy zielone światło na wyjazd więc ruszamy 🙂

Dominikaaa, ........, Kolorowanki lubią tę wiadomość

• Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarysa-1 wrote:
    Dominikaaa trzymam kciuki za wyjście do domu ✊ jeszcze raz zdrówka dla, Was, odezwę się około 10 dni co tam słychać, dostaliśmy zielone światło na wyjazd więc ruszamy 🙂

Miłego wypoczynku 🙂 tak dzisiaj do domu i czekam na kolejną wizyte, tu mi tylko badali bhcg i wczoraj poprosiłam o progesteron czy mogą sprawdzić, przyrosty ok, zobaczymy 🙂

........, Martulek, Kolorowanki lubią tę wiadomość

2020 zmiana kliniki ivf
  • Martulek Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z was sprawdzała przyrost bety w 7 tc ? Wiem, że na początku musi przyrastać podwójnie lub minimum 66% a potem już nie przyrasta tak szybko jak wcześniej. Wiem też, że na tym etapie USG jest decyzyjne. Ale strasznie się martwię i boje. Wizyta dopiero we wtorek. Ja już tak bardzo senna nie jestem...boje się, że to koniec. Zbadałam dziś betę - robiłam badanie 2.01 wynik 35.321, wynik z dziś tylko 39.577, przyrost minimalistyczny. Idę na dalsze badania w sobotę i powtórzę betę. Ale jestem kłębkiem nerwów, że dzieje się coś złego i jestem sama :(

2 inseminacje nieudane
    Polna Poznań:
    2 punkcje
    Beta 107 500 😍
    8w3d ❤️🙏
  • Kolorowanki Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martulek wrote:
    Dziewczyny czy któraś z was sprawdzała przyrost bety w 7 tc ? Wiem, że na początku musi przyrastać podwójnie lub minimum 66% a potem już nie przyrasta tak szybko jak wcześniej. Wiem też, że na tym etapie USG jest decyzyjne. Ale strasznie się martwię i boje. Wizyta dopiero we wtorek. Ja już tak bardzo senna nie jestem...boje się, że to koniec. Zbadałam dziś betę - robiłam badanie 2.01 wynik 35.321, wynik z dziś tylko 39.577, przyrost minimalistyczny. Idę na dalsze badania w sobotę i powtórzę betę. Ale jestem kłębkiem nerwów, że dzieje się coś złego i jestem sama :(

Mi doc B mówił, że jak jest stwierdzona ciąża żywa to nie sprawdzamy już bety, jest niemiarodajne, tylko usg po tym czasie. Jak się mocno martwisz to podjedź gdzieś na usg już powinno być jasne.

2.08. ❄️ cykl naturalny
    10dpt bhcg 189
    14dpt bhcg 956

12.04.2022 Michalinka ❤️

• Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martulek wrote:

Martulek rozumiem stres ale teraz już tylko usg, jeszcze kilka dni ✊✊ja dzisiaj po szpitalu byłam na szybkim usg u doc są ciałka żółtkowe na tą chwilę wszystko ok kolejna wizyta za dwa tygodnie, sama jestem w stresie czy te dożylnie antybiotyki nie mają czy będą miały wpływu na rozwój ciąży ale tego niestety nie wiemy, najważniejsze że sytuacja opanowana a mi głowa pęka muszę jakoś poukładać sytuację.

2020 zmiana kliniki ivf
  • ........ Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martulek ty jesteś z Poznania tak bo jak się martwisz i nie możesz wytrzymać do wtorku to mogę tobie dać namiar na doc która pewnie jutro by cię przyjęła ma usg jest trochę specyficzna ale ja do niej też chodziłam i do Prof. P bo nie wytrzymała bym wtedy miesiąca bez kontroli ona przyjmuje na NFZ

Pozwoliłam wysłać tobie zaproszenie 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia, 07:24

https://zrzutka.pl/g5kns3
    Dla naszej Kamisi

age.png

05.10.2022 FET c/n 4.2.1❤

16.06.23 CC 3780g 62cm 🥰🥰🥰
‹‹ 81 82 83 84 85 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ