Polna IN VITRO
-
WIADOMOŚĆ
-
Martulek ja również bym zbadała materiał aczkolwiek często nie udaje się znaleźć konkretnej przyczyny, moje pierwsze poronienie było po badaniu zarodka NGS jeszcze przed transferem a ciąża i tak się zatrzymała,była to jednorazowa syruacja jak na tą chwilę, nie mniej jeżeli wyjdzie wada genetyczna to też dużo da Paśnikowi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia, 08:32
Martulek lubi tę wiadomość
2019 Medart ivf poronienie zatrzymane
2020 zmiana kliniki ivf
8 lipca 2021 urodził się Filipek 🐻
10. 01.2024 dwa ciałka żółtkowe
24.01.2024 - kolejna wizyta.
20.02.2024 prenatalne na 80 % dziewczynki ❤️ -
Klarysa-1 wrote:Ja wyjątkowo też odłączam poprosiłam dr czy mogę być za dwa tygodnie po tych górach czy wszystko ok, to wypoczywaj w miarę możliwości i kciuki za wizyte ✊😘
Dziękuję Tobie również ✊ kupilam sobie imbifem ale jakoś średnio działav🙈 poczekam do wizyty2019 Medart ivf poronienie zatrzymane
2020 zmiana kliniki ivf
Dominikaaa wrote:Dziękuję Tobie również ✊ kupilam sobie imbifem ale jakoś średnio działav🙈 poczekam do wizyty
Mdłości miałam przez trzy tygodnie ale tak, że nawet tabletki nie przechodziły także łączę się w bólu, szczerze mi nie pomagało zbytnio nic, doktor mówił aby jeść częściej i małe porcje to trochę pomagało a tak to pewnego dnia samo przeszło i jeszcze siemie lniane do picia -
Hej. W środę miałam transfer - piąte podejście.
Szczerze mówiąc to staram się w ogóle o tym nie myśleć - w razie kolejnego niepowodzenia.
Już nie pamiętam odczuć z początku mojej pierwszej ciąży. Nie chcę się nadmiernie wsłuchiwać w ciało, bo jeszcze sobie coś niepotrzebnie wkręcę. Dzisiaj czuję lekki ból w podbrzuszu - taki trochę miesiączkowy... -
Klarysa-1 wrote:Mdłości miałam przez trzy tygodnie ale tak, że nawet tabletki nie przechodziły także łączę się w bólu, szczerze mi nie pomagało zbytnio nic, doktor mówił aby jeść częściej i małe porcje to trochę pomagało a tak to pewnego dnia samo przeszło i jeszcze siemie lniane do picia
Byłam w piątek bo już nie dawałam rady, dostałam xonvea i zobaczymy, serduszka biją są dwa zarodki, na tą chwile wszystko ok.AgulaM, Martulek lubią tę wiadomość
2020 zmiana kliniki ivf
Magda190tpc wrote:Hej. W środę miałam transfer - piąte podejście.
Szczerze mówiąc to staram się w ogóle o tym nie myśleć - w razie kolejnego niepowodzenia.
Już nie pamiętam odczuć z początku mojej pierwszej ciąży. Nie chcę się nadmiernie wsłuchiwać w ciało, bo jeszcze sobie coś niepotrzebnie wkręcę. Dzisiaj czuję lekki ból w podbrzuszu - taki trochę miesiączkowy...
Tutaj nie potrafie powiedzieć każdy objaw może być za razem objawem, że się udało jak i nic nie znaczący, miałam trzy trasfery, każdy tak naprawdę udany a objawy całkowicie inne, trzymam kciuki ✊2019 Medart ivf poronienie zatrzymane
2020 zmiana kliniki ivf
Martulek wrote:Byłam dziś u P. elementy płodu były widoczne na USG co nie zmienia faktu że zarodek się zatrzymał między 6 a 7 tc. Dostałam skierowanie do szpitala. Mogę poczekać parę dni czy samo się nie zacznie poronienie.
👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
KIR AA, Czynnik V-homozygotyczny
PAI-heterozygotyczny, C1,C1
1️⃣ Start IVF Invimed🍀 Poznań
Ovaleap 300 IU.10 zapłodnionych
ICSI- 0 zarodków ❌️ Kiepska jakość komórek😵💫
2️⃣06.01 Menopur 300IU
ICSI 5 trzydniowych zarodków✊️❤️❤️
I 2023 - ET 2 zarodki 9 bl ❌️ cb?
III '23 FET 2 zarodki 7 bl 😭 ❌️cb
3️⃣ Zmiana kliniki-Poznań Polna
5.10 Scratching endo
8.10 Puregon 275J, lametta, mensinorm 75 J 10dojrzałych/6zapłodnionych 🙏
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Transfer 3AA, 18.12.23--> accofil, prograf, neoparin,encorton 🙏✊️
Cb ❌️
Cała immunologia przebadana...
Kwiecień 2024-histeroskopia z biopsją endometrium 🙏
transfer? -
Dominikaaa wrote:Byłam w piątek bo już nie dawałam rady, dostałam xonvea i zobaczymy, serduszka biją są dwa zarodki, na tą chwile wszystko ok.👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
KIR AA, Czynnik V-homozygotyczny
PAI-heterozygotyczny, C1,C1
1️⃣ Start IVF Invimed🍀 Poznań
Ovaleap 300 IU.10 zapłodnionych
ICSI- 0 zarodków ❌️ Kiepska jakość komórek😵💫
2️⃣06.01 Menopur 300IU
ICSI 5 trzydniowych zarodków✊️❤️❤️
I 2023 - ET 2 zarodki 9 bl ❌️ cb?
III '23 FET 2 zarodki 7 bl 😭 ❌️cb
3️⃣ Zmiana kliniki-Poznań Polna
5.10 Scratching endo
8.10 Puregon 275J, lametta, mensinorm 75 J 10dojrzałych/6zapłodnionych 🙏
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Transfer 3AA, 18.12.23--> accofil, prograf, neoparin,encorton 🙏✊️
Cb ❌️
Cała immunologia przebadana...
Kwiecień 2024-histeroskopia z biopsją endometrium 🙏
transfer? -
AgulaM wrote:Dominika jak się czujesz z swiadomoscia ze będą bliźniaki? 🥰
Szczerze jeszcze do mnie nie dotarło, przez trudny początek, ja jestem po zakrzepicy i doc mówił, że czekają nas ciężkie miesiące ale jestem pod opieką Prof Windygi więc o hematologii jestem spokojna, mąż się cieszy jak dziecko 🤣🤣🤣, jak tak wiesz w sercu radość ale i też głos rozsądku jak to będzie trochę stopuje.AgulaM lubi tę wiadomość
2020 zmiana kliniki ivf
Byłam we wtorek w szpitalu że skierowaniem na wywołanie poronienia i wczoraj wyszłam tylko jedna noc na Polnej miałam szczęście, że był miły zespół. Cały dzień na czczo. Dostałam tabletki poronne, kroplówki. Wkuwali się 8 razy... ręce pocharatane. Od 16 do 19 miałam silne skurcze aż mnie wyginało. Parę badań USG i o 21:15 decyzja łyżeczkowanie bo jeszcze się nie oczyściłam i grube endometrium. O 21:30 zabieg, 15 min sen i po robocie. O 24 dali nam kolację po całym dniu bez jedzenia 🥺 ale przetrwałam 💪 inne laski na sali były w silnej depresji... Jedna 3 raz po poronieniu w szpitalu jest bo ja źle oczyścili...2 inseminacje nieudane
Polna Poznań:
2 punkcje
Kwiecień 2023 FET ( encorton) nieudany
Listopad 2023 FET udany ( encorton, Accofil) - poronienie chybione 7tc Aniołek 💔
2024 Dalsza diagnostyka immunologiczna i powrót, mamy 2 śnieżynki ❄️❄️
Czerwiec 2024 FET udany ( Atosiban, Glucophage, Encorton, Accofil, clexane, immunopresja).
Beta 107 500 😍
8w3d ❤️🙏 -
Martulek wrote:Byłam we wtorek w szpitalu że skierowaniem na wywołanie poronienia i wczoraj wyszłam tylko jedna noc na Polnej miałam szczęście, że był miły zespół. Cały dzień na czczo. Dostałam tabletki poronne, kroplówki. Wkuwali się 8 razy... ręce pocharatane. Od 16 do 19 miałam silne skurcze aż mnie wyginało. Parę badań USG i o 21:15 decyzja łyżeczkowanie bo jeszcze się nie oczyściłam i grube endometrium. O 21:30 zabieg, 15 min sen i po robocie. O 24 dali nam kolację po całym dniu bez jedzenia 🥺 ale przetrwałam 💪 inne laski na sali były w silnej depresji... Jedna 3 raz po poronieniu w szpitalu jest bo ja źle oczyścili...
Martulek, miałam dokładnie tak samo. I dobrze, że tylko jedna doba. I że trafiłaś na dobry, empatyczny zespół.
-
Alicjaaa wrote:Klarysa-1 mogę priv? Też planuje rodzić na Lutyckiej albo w Św Rodzinie, z góry dziękuję i pozdrawiam .
Jasne, jak będzie ciąża dalej bez powikłań to Św Rodzina możliwość zoo nowe weszło i cc z partnerem, w razie cukrzycy, nadciśnienia Lutycka ze względu na wieloprofilowość szpitala a jak odpukać przed 30 tygodniem to Polna, to jest oczywiście moje zdanie i decyzję, zapraszam na priv 🙂 -
Magda190tpc wrote:Dziewczyny, czy robiąc Betę sprawdzacie progesteron albo estradiol?
Profesor P nigdy tego nie chciał i się zastanawiam, czy nie warto byłoby tego skontrolować?
Nie wiem może każdy lekarz tutaj też inaczej mi doc B zalecił 3 dnia po , potem jeszcze zlecił kilka razy aby kontrolować czy zwiększamy, zmniejszamy dawki proga. Estradiol też badałam ale to bardziej sama dla siebie