X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Polna IN VITRO
Odpowiedz

Polna IN VITRO

Oceń ten wątek:
  • Martulek Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ........ wrote:
    Martulek ty jesteś z Poznania tak bo jak się martwisz i nie możesz wytrzymać do wtorku to mogę tobie dać namiar na doc która pewnie jutro by cię przyjęła ma usg jest trochę specyficzna ale ja do niej też chodziłam i do Prof. P bo nie wytrzymała bym wtedy miesiąca bez kontroli ona przyjmuje na NFZ

Pozwoliłam wysłać tobie zaproszenie 😉

Dzięki wam. Przyjęłem zaproszenie. Ale powiem wam, że poczekam do wtorku. Mogłabym iść jutro na Medicover ale dam szansę zarodkowi jeszcze parę dni. Nic więcej nie mogę zrobić. Boje się jak cholera... jakakolwiek informacja nie będzie to muszę ją przyjąć na klatę. Pójdę na wizytę z mężem bo mogę nie być w stanie psychicznym zrozumieć werdykt. Dam wam znać dziewczyny :) trzymajcie kciuki teraz tylko to zostało 🙏

2 inseminacje nieudane
    Polna Poznań:
    2 punkcje
    Kwiecień 2023 FET ( encorton) nieudany
    Listopad 2023 FET udany ( encorton, Accofil) - poronienie chybione 7tc Aniołek 💔
    2024 Dalsza diagnostyka immunologiczna i powrót, mamy 2 śnieżynki ❄️❄️
    Czerwiec 2024 FET udany ( Atosiban, Glucophage, Encorton, Accofil, clexane, immunopresja).
    Beta 107 500 😍
    8w3d ❤️🙏
  • Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martulek wrote:
    Dzięki wam. Przyjęłem zaproszenie. Ale powiem wam, że poczekam do wtorku. Mogłabym iść jutro na Medicover ale dam szansę zarodkowi jeszcze parę dni. Nic więcej nie mogę zrobić. Boje się jak cholera... jakakolwiek informacja nie będzie to muszę ją przyjąć na klatę. Pójdę na wizytę z mężem bo mogę nie być w stanie psychicznym zrozumieć werdykt. Dam wam znać dziewczyny :) trzymajcie kciuki teraz tylko to zostało 🙏

Martulek ja osobiście bym się wstrzymała do wizyty u Prof tym bardziej jak jest sytuacja" mniej jasna " lekarz lekarzowi nie równy każdy inaczej robi usg co innego widzi niestety jeszcze się niepotrzebnie będziesz dodatkowo stresowała. Jeszcze raz trzymam ✊✊✊❤️

2019 Medart ivf poronienie zatrzymane
    2020 zmiana kliniki ivf
    8 lipca 2021 urodził się Filipek 🐻
    10. 01.2024 dwa ciałka żółtkowe
    24.01.2024 - kolejna wizyta.
    20.02.2024 prenatalne na 80 % dziewczynki ❤️
  • ........ Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martulek wrote:

No to w takim razie trzymam bardzo mocno kciuki 🤞

https://zrzutka.pl/g5kns3
    Dla naszej Kamisi

age.png

05.10.2022 FET c/n 4.2.1❤

16.06.23 CC 3780g 62cm 🥰🥰🥰
  • Martulek Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś w Medicover. Zanikły elementy płodu, nie widać ani pęcherzyka żółtkowego ani echa zarodka ani zarodka ani serduszka. Prawdopodobnie puste jako, pomimo, że wcześniej były elementy płodu.

2 inseminacje nieudane
    Polna Poznań:
    2 punkcje
    Listopad 2023 FET udany ( encorton, Accofil) - poronienie chybione 7tc Aniołek 💔
    Czerwiec 2024 FET udany ( Atosiban, Glucophage, Encorton, Accofil, clexane, immunopresja).
    Beta 107 500 😍
    8w3d ❤️🙏
  • ........ Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martulek wrote:
    Byłam dziś w Medicover. Zanikły elementy płodu, nie widać ani pęcherzyka żółtkowego ani echa zarodka ani zarodka ani serduszka. Prawdopodobnie puste jako, pomimo, że wcześniej były elementy płodu.

Nie wiem co napisać 🥺🥺

Bardzo mi przykro to nie miało tak być 🫂😔

Martulek lubi tę wiadomość

Dla naszej Kamisi

age.png

• Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martulek przykro 😔 poczekaj jeszcze do 16 stycznia , niestety puste jajo nawet może wystąpić przy prawidłowym genetycznie zarodku, znajoma ostatnio miała taką ciąże.

2020 zmiana kliniki ivf
  • Klarysa-1 Przyjaciółka

Wysłany: 16 stycznia, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martulek bardzo mi przykro 😔 trzymajcie się dzisiaj 😘

Ps :czy są tu osoby co rodziły w szpitalu na Lutuckiej? bym miała kilka pytań.

• Martulek Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś u P. elementy płodu były widoczne na USG co nie zmienia faktu że zarodek się zatrzymał między 6 a 7 tc. Dostałam skierowanie do szpitala. Mogę poczekać parę dni czy samo się nie zacznie poronienie.

2 inseminacje nieudane
    Polna Poznań:
    2 punkcje
    Beta 107 500 😍
    8w3d ❤️🙏
  • ........ Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martulek wrote:
    Byłam dziś u P. elementy płodu były widoczne na USG co nie zmienia faktu że zarodek się zatrzymał między 6 a 7 tc. Dostałam skierowanie do szpitala. Mogę poczekać parę dni czy samo się nie zacznie poronienie.

Bardzo mi przykro 😔
    wiem że to będzie dla ciebie ciężki Czas trzymaj się 🫂🫂

Dla naszej Kamisi

age.png

• Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martulek bardzo mi przykro 😔 może to jeszcze nie czas, Prof coś mówił co mogło być przyczyną jak miałaś leczenie od doc P, trzymaj się 😘

2020 zmiana kliniki ivf
  • Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarysa-1, koleżanki rodziły ostatnio i były zadowolone ale tak szczegółów nie znam, u mnie jak ciąża dalej będzie się rozwijać a też Lutycka radzą sobie z ciążami bliźniaczymi i porodami to skłaniam się też bo teraz zrobili ten pokój dla mam jak dziecko zostaje na neonatologii ale t9 będę z doc B rozmawiała bliżej porodu.

2020 zmiana kliniki ivf
  • Klarysa-1 Przyjaciółka

Wysłany: 17 stycznia, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominikaaa wrote:
    Klarysa-1, koleżanki rodziły ostatnio i były zadowolone ale tak szczegółów nie znam, u mnie jak ciąża dalej będzie się rozwijać a też Lutycka radzą sobie z ciążami bliźniaczymi i porodami to skłaniam się też bo teraz zrobili ten pokój dla mam jak dziecko zostaje na neonatologii ale t9 będę z doc B rozmawiała bliżej porodu.

Dziękuję 🙂

• Klarysa-1 Przyjaciółka

Wysłany: 17 stycznia, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martulek takie jeszcze pytanie czy myślicie o tym albo zlecił Prof, badanie genetyczne zarodka? W sensie z materiału po poronieniu, moja znajoma ostatnio też przechodziła w 8 tyg i doc B aby zrobić łyżeczkowanie i dać na badania bo jak zarodek jest chory wada genetyczna to nic nie można było zrobić, u niej wyszedł bez wad i szukali jeszcze innej przyczyny.

• Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarysa-1 wrote:
    Dziękuję 🙂

Za to w Św Rodzinie można z partnerem CC ale tam mają najsłabsze zaplecze medyczne brak intensywnej terapi, u mnie odpada w 100% ze względu zdrowotnych, na Lutyckiej jednak są wszyscy specjalisci łącznie z kardiologia intensywnego nadzoru. Jak się czujesz?

2020 zmiana kliniki ivf
  • Klarysa-1 Przyjaciółka

Wysłany: 17 stycznia, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominikaaa wrote:
    Za to w Św Rodzinie można z partnerem CC ale tam mają najsłabsze zaplecze medyczne brak intensywnej terapi, u mnie odpada w 100% ze względu zdrowotnych, na Lutyckiej jednak są wszyscy specjalisci łącznie z kardiologia intensywnego nadzoru. Jak się czujesz?

Dokładnie każdy szpital ma swoje plusy i minusy, jak nie będę musiała rodzić na Polnej ze względu na stopień aczkolwiek szpitale o drugim stopniu radzą już sobie z wieloma powiklaniami czy komplikacjami to nie chce na Polnej, wyjdzie na końcu. Kuzynka ostatnio rodziła i cztery dni czekała na decyzję odnośnie porodu czy wywołują czy nie, mówiła, że organizacyjnie, decyzyjny o wiele gorzej niż przy pierwszym porodzie 4 lata temu. Sama sobie jesteś pozostawiona, wiadomo jak coś się dzieje sprzęt jest itd no ale... to odwlekanie z decyzjami.

Co do samopoczucia ogólnie super, ostatnie dni w górach i później już muszę coś ogarniać dla malucha a Wy jak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia, 11:44

• Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarysa-1 wrote:
    Dokładnie każdy szpital ma swoje plusy i minusy, jak nie będę musiała rodzić na Polnej ze względu na stopień aczkolwiek szpitale o drugim stopniu radzą już sobie z wieloma powiklaniami czy komplikacjami to nie chce na Polnej, wyjdzie na końcu. Kuzynka ostatnio rodziła i cztery dni czekała na decyzję odnośnie porodu czy wywołują czy nie, mówiła, że organizacyjnie, decyzyjny o wiele gorzej niż przy pierwszym porodzie 4 lata temu. Sama sobie jesteś pozostawiona, wiadomo jak coś się dzieje sprzęt jest itd no ale... to odwlekanie z decyzjami.

Co do samopoczucia ogólnie super, ostatnie dni w górach i później już muszę coś ogarniać dla malucha a Wy jak?

To super 🙂

Odliczam dni do wizyty tak średnio, synek zrobił się ostatnio w 100% mama wszyscy na nie tylko mama, nawet mąż za dużo przy nim nie może zrobić, ja msm mdłości okropne i spadek mocy

2020 zmiana kliniki ivf
  • Martulek Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarysa-1 wrote:
    Martulek takie jeszcze pytanie czy myślicie o tym albo zlecił Prof, badanie genetyczne zarodka? W sensie z materiału po poronieniu, moja znajoma ostatnio też przechodziła w 8 tyg i doc B aby zrobić łyżeczkowanie i dać na badania bo jak zarodek jest chory wada genetyczna to nic nie można było zrobić, u niej wyszedł bez wad i szukali jeszcze innej przyczyny.
    P doradzał badanie zarodka ale ja nie wiem czy chce wiedzieć. Otworzy mi to rany. A ja czuję, że muszę inne leczenie immunologiczne podjąć z Paśnikiem i tu leży problem. Pawelczykowi nawet nie mówiłam o Accofilu od Paśnika. On zawsze krzywo na badanie immunologii patrzył.

2 inseminacje nieudane
    Polna Poznań:
    2 punkcje
    Beta 107 500 😍
    8w3d ❤️🙏
  • Klarysa-1 Przyjaciółka

Wysłany: 17 stycznia, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martulek wrote:
    P doradzał badanie zarodka ale ja nie wiem czy chce wiedzieć. Otworzy mi to rany. A ja czuję, że muszę inne leczenie immunologiczne podjąć z Paśnikiem i tu leży problem. Pawelczykowi nawet nie mówiłam o Accofilu od Paśnika. On zawsze krzywo na badanie immunologii patrzył.

Ja wiem, że to trudne ale bardzo ważne według mnie, bo jeżeli zarodek był chory to nic nie mogliście zrobić i to leczenie immunologiczne nie miało prawa pomóc możliwe, że by było inaczej w przypadku prawidłowego zarodka, moja koleżanka miała dwa poronienia bez wad i u nich pomogła immunologia tylko ona jeszcze miała wlewy z intralipidu ale właśnie dobrze znać odpowiedź co się teraz stało czy to była wada i poprostu tak musiało być.

Martulek, Lilithgirl lubią tę wiadomość

• Klarysa-1 Przyjaciółka

Wysłany: 17 stycznia, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominikaaa wrote:
    To super 🙂

Odliczam dni do wizyty tak średnio, synek zrobił się ostatnio w 100% mama wszyscy na nie tylko mama, nawet mąż za dużo przy nim nie może zrobić, ja msm mdłości okropne i spadek mocy

Ja wyjątkowo też odłączam poprosiłam dr czy mogę być za dwa tygodnie po tych górach czy wszystko ok, to wypoczywaj w miarę możliwości i kciuki za wizyte ✊😘

• AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarysa-1 jak coś priv , drugi poród na Lutyckiej

Klarysa-1 lubi tę wiadomość

2021. Zosia 💛
    2023 Ignacy 💙
‹‹ 82 83 84 85 86 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ