Poradnia niepłodności - Opole
-
WIADOMOŚĆ
-
RudzielecMonia wrote:Kurcze nie zaglądałam tutaj na forum wcale ostatnio bo potrzebowałam oddechu że tak powiem.
Na innym wątku opisałam badanie drożności w szpitalu, ale już pewnie jesteś po także wiesz wszystko.
My już zakończylismy współpracę z poradnia tak naprawdę zostaliśmy sami sobie z poradami jakie leki czy witaminy brać, dostaliśmy wszystkie wyniki, pani doktor wyszła z założenia że u mnie to problem metabolizmu także jak zrzucę trochę wagę to powinno się udać. Mimo to według mnie to nie jest przyczyną. Zaproponowali mi inseminacje na nfz jak ruszy program ale z tego co wiem to nadal nie ruszył. Także życie toczy sie dalej. Ja zajmuje się tym co zostawiłam na później bo może będę w ciąży, teraz ciąża nie jest na pierwszym miejscu. Uda się to się uda. Suplementy i leki jemy nadal. Pani doktor wypisuje jak zadzwonię. Dieta i zdrowy styl życia oczywiście i tyle.
Tak, jestem po, miałam we wtorek. Dla mnie traumatyczne dość przeżycie... My chodzimy nie do pani doktor, a do pana doktora, za dwa tygodnie mamy wizytę i zobaczymy, co powie, pewnie też coś zaleci z leków, bo niestety powychodziły mi jakieś mutacje w badaniach genetycznych. Trochę przykro, że ta doktorka w zasadzie zrzuciła wszystko na wagę... Takie to przestarzałe podejście... Może jak inny lekarz zerknie to coś więcej powie? My poszliśmy do poradni skierowani przez mojego ginekologa z takim planem, że po wszystkich badaniach do niego wracamy i myślimy, co dalej. Ten pan doktor z poradni też zbiera świetne opinie, więc ewentualnie rozważam, czy do niego się nie "przenieść".♀️ 34
♂️ 35
AMH 1,02 (03.2023 r.) -> 1,89 (08.2023 r.) -> 1,07 (09.2023 r.) -> 1,37 (01.2024 r.) -> 1,05 (09.2024)
Homocysteina 16,3 -> 12,2 -> 10,7 -> 10,5 -> 9,2 (01.2024 r.) -> 8,2 (03.2024 r.) -> 10, 2 (09.2024)
Kariotypy OK
Teratozoospermia
HSG - niedrożny lewy jajowód, prawy szczelinowato-zwężający
Mutacje genu MTHFR: 665C>T (hetero), 1286A>C (hetero)
PAI-1 4g/4g (homo)
Czynnik V Leiden hetero
PPJ (ANA1) dodatni
PPJ (ANA2) dodatni
PPJ (ANA3): centromer B (+++), AMA-M2 (+), reszta ujemne
24.11.2023 - punkcja, 6 komórek, 1 dojrzała, hodowla zakończona po 1. dniu ❌️ (stymulacja Menopur 300 j. + Ganirelix)
12.04.2024 - punkcja, 3 komórki, 1 dojrzała, hodowla zakończona po 1. dniu (Gonal F 300j + Menopur 75j + Orgalutran) -
A ja chciałabym tchnąć w Was trochę nadziei.
Pytałam w styczniu o to, jak wygląda pierwsza wizyta, do której nie doszło🙂.
A nie doszło z tego względu, że końcem lutego, początkiem marca zobaczyłam dwie kreski.
Po 30 miesiącach starań, po poronieniu.
Drżeliśmy te pierwsze trzy miesiące, ale jestem już po pierwszych prenatalnych.
Nie wiem, @rudzielecmonia jak Twoja waga, ale moje BMI w momencie zapłodnienia wynosiło 26-27 (akurat byłam w trakcie odchudzania).
Życzę Wam pozytywnych testów.
Aaa, i moja rada- nie odkładajcie marzeń, bo a nuż będziecie w ciąży.
My akurat jesteśmy na naszych wakacjach życia.
Daaaleko poza Europą.Mela lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-