Pregnyl: kto stosował?
-
WIADOMOŚĆ
-
Asiulku przykro mi z powodu małej sąsiadki. NIestety u mnie w rodzinie tez jest dziecko po chorobie nowotworowej;( Mojego brata rodzonego synek w wieku 2,5 zachorował-nowotwór w pęcherzu. Po roku leczenie czysty. Niestety po 2 latach spokoju wznowa- ma usuniety pęcherz, w listopadzie zakonczyl leczenie. Teaz w zasadzie ciagle tykająca bomba;/)
Z db wiadomości=moje wyniki sie poprawiły. Ze 165 i 111 spadło do 114 i 66 -
Hej Słonka
Asiulku przytulam
Pszczelko ... nawet nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, mój mózg tego nie ogarnia a serce pęka. Gdy starszy człowiek choruje i cierpi na nowotwór to jest nam żal i smutno a co dopiero takie maleństwa tym bardziej perełki, które żyją blisko nas Mam nadzieję, że Twój bratanek wygrał ostateczne starcie i nie będzie już kolejnych nawrotów, tak samo jak wierzę, że mała Lenka wyjdzie z tego obronną ręką...musi wyjść !
A swoją drogą super wyniki Bardzo się cieszę, to znaczna poprawa w tak stosunkowo niedługim czasie. Gratuluję kochana
Monik co do mojego testowanka to nie wiem kiedy miałabym to zrobić
Jak pisałam dzisiaj mam 10 dzień po Pergoverisie i 7 dzień po Pregnylu hihi
Więc chyba najbezpieczniej będzie jak odczekam 14 dpo Pregnylu...o ile wcześniej @ mnie nie zaleje.
Dzisiaj już piersi wróciły do swych rozmiarów i nie są tak wrażliwe jak wczoraj więc ... nie zaskoczy mnie jak będzie @
Nikita2 - jeśli miałaś małą dawkę Pregnylu tj. 5000j to po 7 dniach mógł już się wypłukać z organizmu. 10 dni to tylko wskazania orientacyjne. Podobnie jest z alkoholem we krwi... jedna dawka jednemu schodzi w 1 godzinę a innemu jeszcze po 3 godzinach wiruje w żyłach
Uszy do góry Testuj za parę dni
Ja na wszelki wypadek nie posiadam testów ciążowych w domu... żeby nie kusiło
Opu !!! Wystarczy już tego odpoczynku od nas co?? Tęsknimy !!
Jezu, Ty się tym zajmij ! -
Ech Asiulku...przykro mi bardzo z powodu małej Lenki. Ja niestety nie pomogę choć mam tę samą grupę A Rh+, nie pomogę gdyż oddałam krew w zeszłym tyg i następny raz mogę dopiero za 3 miechy.... Ale wydrukuję ładny banerek i wywieszę na tablicy spraw ważnych w pracy. U mnie faceci często oddają krew to może ktoś pomoże.
mrulinka -
kotkapc wiem co czułaś jak trzeba było w smutnym pokoju zrobić co trzeba. My przeszliśmy przez podobny schemat w grudniu. Było bardzo stresująco, przynajmniej dla mnie. Mój facet udawał że nie rusza go to wcale i zrobi co trzeba szybko i zwięźle. O dziwo sam poszedł do pokoju bo takie są zasady w miejscu gdzie my badaliśmy. Nawet nie pytałam jak tam w środku było, nie miałam śmiałości go peszyć jeszcze bardziej. U nas też to był poziom -1 i też na korytarzu gdzie czekałam był gwar i szum. A najciekawsze było to jak lekarz co i rusz przyhodził do mnie i pytał - "czy już?". No tak bo kolejny w kolejce siedział.... Tylko że my mieliśmy badania za free, bo przystąpiliśmy do jakiegoś klinicznego programu badania nasienia. Grunt że za free.mrulinka
-
Mnie właśnie mocno denerwują takie rzeczy, przecież niewiele trzeba żeby zapewnić pacjentom klientom w miarę przyzwoite warunki. Nie trzeba pieniędzy na inwestycje, wystarczy włączyć myślenie, mogę się założyć ze cos sie tam zmieni jak któryś z pracowników będzie musiał takie badanie zrobić, a za drzwiami ze sklejki koleżanka będzie dyktować mężowi listę zakupów przez telefon. Jakby nie było dużo narzekam na mojego M ale dzisiaj naprawdę się starał, choć wiem że było to dla niego trudne, jestem z niego dumna:).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 01:12
czekolada lubi tę wiadomość
-
A to u mnie w klinice jak kiedys widzialam wchodzi sie z korytarza do małego przedsionka i dopiero stamtad do "tego " pokoju. Maż mówił ze taki na czerwona odmalowane, kanapy, kiedys byly pisemka. Teraz jak byl powiedzial ze juz filmiki lecą - ze szybko sie obsłużył
-
Hej
To teraz ja proszę o rady: kiedy mam zrobić test? Albo czy może lepiej iść na betę??
Dzisiaj mam 11 dzień po Pergoverisie ale też 8 dzień po Pregnylu (10000j).
Jakby co było to może beta wyszłaby gdyby nam się udało zmajstrować coś z pęcherzyka z Pergoverisu... ale czy wyjdzie jeśli może się jeszcze utrzymywać Pregnyl w organizmie??
Kurcze no... nie wiem co robić.
Korci mnie ale nie chcę się rozczarować jak np. z sikańca wyskoczą 2 kreski a będą one objawem resztek Pregnylu?
Mała, mogą być jeszcze pozostałości pregnylu bo miałaś tą większą dawkę...
mi jak wyszła beta 85 11 dni po pregnylu 5000 to lekarz powiedział, że to mogą być jeszcze pozostałościWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 11:24
-
Mała Mi poczekaj do pn już powinno byc w miare miarodajne:) Powiem Wam że Aspat mialam 111 zjechacl do 66, Alat mialam 175 zjechał do 114. Mam nadzieję że spadek sie utrzyma:) bo ten efekt moja watroba osiagneła przez 2,5 tyg.
DO księgowości mają zatrudnić jeszcze jedna babkę by pomogła księgowac w księgowaniu.I dzis ksiegowa i dyrektoka mi mówi Pani Aniu pani szybko zachodzi w ciąże to jak bede dwie panie to na czas pani nieobecności pociagna Pani obowiązki by nikogo tu nie zatrudniać.A ksiegowa mi mowi ( bo za 3 lata idzie na emeryture) ze jak nie bede miala z kim zostawić dziecka to ona popracuje rok dłużej zeby mi miejsce przytrzymaćkotkapc lubi tę wiadomość
-
Pszczelka, ja to jestem już tak wyczulona na takie teksty typu - szybko zachodź w ciążę, że nawet gdy to jest miłe i wcale nie drwiące to mnie to drażni. Ale ile trzeba przejść by to zrozumieć.... Kiedyś sama tak gadałam innym, jak widziałam że coś długo im schodzi przy robieniu dzieci, a teraz rozumiem co czuli. Banalne, ale prawdziwe. Tyle, że teraz wydaje mi się że z mego otoczenia nikt takich problemów poza mną nie ma. Wszyscy pozachodzili. I uwaga skupia się na mnie. Nienawidzę tego tematu na świętach, przy stole. A czemu, a kiedy, a to już późno, a może się odstresujecie, wyluzuj a zajdziesz itp. Brrr.mrulinka
-
No to do roboty Pani Pszczelko a nie lenić się
Ćwiczyć, pływać, skakać, dietkować - wątróbkę kurować co by się na rządówkę załapać.
(yyyy mam tylko nadzieję, że Twoja klinika bardziej doświadczona od tej znad morza, o której obecnie baaaardzo głośno)
A skoro błogosławieństwo szefowej jest to proszę mi tutaj ładnie z pierwszym transferem dwukreskowy teścik pokazać
Murlinka- ja zawsze przy takich okazjach mówiłam, że jak przyjdzie pora to będziemy mieć dziecko, a później jak już zaczęli być bardziej dociekliwi to mówiłam, że ze względów zdrowotnych póki co nie możemy i zamykałam tym temat.
Mała będę kciukać w sobotę! -
Spróbuje Zaraz po @ dzieki mrulinka , owocnego cyklu!! Moj to bedzie ostatni przed przerwą , ostanie dni minie wykończyły , mam nadzieje ze teraz bedzie spokojniej obyAMH 1.8 endomenda 1st
HSG -ok
ivf 07.2016 invicta gdańsk
15.02 laparo
3IUI clo
2016 IVF
2017 IVF
Crio?????