X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Pregnyl: kto stosował?
Odpowiedz

Pregnyl: kto stosował?

Oceń ten wątek:
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzii idż na bete po 48h . to nie jest wynik miarodajny w labku powinni ci o tym powiedzieć . Znam przypadek i to kilka dni temu dziewczyna poszła na betę w 14dc miała o,3 poszła za dwa dni miała 5 i kolejne 2 dni i beta wynosi 112 . Także u mnie w labku brak ciaży to 0,1 . A który masz dzień cyklu ?
    Mała mi co do iui to chyba potwierdza sie fakt mało skuteczna ! Zrobiłam test i 1 krecha . Najgorsze jest to że czuję sie na ciąze ale to pewnie dupek robi swoje choć w poprzednich cyklach tak piersi mocno nie bolały . Za dwa dni powtórze bo dzis 25dc i jak nie to kolejna IUI a potem passssssssssssss nie wytrzymam tego napięcia musze wrzucić na luz .
    monik nie za szybko ty testowałaś ?

Suzii lubi tę wiadomość

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
    3 IUI :(
    03.2016 I procedura krótki protokół ICSI :(
    05.2016 II procedura krótki protokół ICSI :(
    Zmiana kliniki MedArt
    09.2016 długi protokół 21.09 punkcja mamy 3 zarodki :)
    29.11.2016 crio 4AA cb
    Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    08.2018 IV IVF cykl naturalny transfer 17.08 7tc :(
    V IVF grudzień 6 zarodków 4 prawidłowe genetycznie
    10.04. 2019transfer :(
  • monik Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

monik nie za szybko ty testowałaś ?[/QUOTE]

heheh masz racje że za szybko ale ja niecierpliwa jestem ;-)

Jutro 11d po IUI i lece rano na bete :-) ale wynik bede znała dopiero w czwartek po 16.00

A dziewczyny słyszałyscie o ty ze kobieta urdziła nie swoje dziecko??? - przerażające jest to
    http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/kobieta-urodzila-nie-swoje-dziecko,511696.html

• Suzii Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany gorąco mi sie zrobiło !!! Anakonda wczoraj robiłam badanie to był 26 dzień dzisiaj 27 dc.( 13 dzien po zastzryku) kto miał taki przypadek?? Ja wczoraj z rozpaczy się napiłam .....:/

AMH 1.8 endomenda 1st
    HSG -ok :)
    ivf 07.2016 :( invicta gdańsk
    15.02 laparo
    3IUI clo :(
    2016 IVF :(
    2017 IVF :(
    Crio?????
  • monik Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzii do puki nie ma @ jest nadzieja moja koleżanka bardzo dobra zrobila chyba z 10 testów i wszystki negatywne i tydzien po @ wychodzil jej test negatywny a byla w ciazy :-)

EDIT:Anakondo kochana nie załamuj mi sie tu tylko!!!

Może ty też idz jutro na bete??

Jak u mnie sie teraz nie powiedzie to pozostaje mi jeszcze jedna próba a potem in vitro

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 17:30

• Suzii Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny , boję sie że sie nakrece znowu, miom zdaniem powinno już coś wyjść. Dzisiaj sie już z tym pogodziłam . szkoda że wczoraj nikt mi nie podpowiedział że tak może się zdarzyć bo przełam gechenne :( ale spokojnie nic nie robie jutro mam dostać @

AMH 1.8 endomenda 1st
    15.02 laparo
    Crio?????
  • Suzii Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monik anakonda musi się udać . życze powodzenia nam wszystkim. A dzisiaj modliłam sie do św. Rity( od swpraw beznadziejnych) jakby tak było w moim przypadku to prawdziwy cud by sie zdarzył :)

AMH 1.8 endomenda 1st
    15.02 laparo
    Crio?????
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzii dziewczyna na wizazu chyba tu na ovu też sie udziela ale to też był czysty przypadek .
    Tu masz link do wątku przeleć od str 117 http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=663314&page=117 poczytaj do końca . Także wszystko jest możliwe wiadomo żeby się nie nakręcać !
    Monik sama nie wiem czy robić bete ja muszę jechać 30km na bete a zasypało nas . Kupie jutro test i zrobię w czwartek albo piątek rano . Nie nastawiam się u mnie 12 dni po IUI a 11 dpo także trzeba czekać myślałam że mam test o czułości 10 a był o czułości 25 gdybym wiedziała to bym nie zrobiła go tak szybko .

Suzii lubi tę wiadomość

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
    3 IUI :(
    03.2016 I procedura krótki protokół ICSI :(
    05.2016 II procedura krótki protokół ICSI :(
    Zmiana kliniki MedArt
    09.2016 długi protokół 21.09 punkcja mamy 3 zarodki :)
    29.11.2016 crio 4AA cb
    Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    08.2018 IV IVF cykl naturalny transfer 17.08 7tc :(
    V IVF grudzień 6 zarodków 4 prawidłowe genetycznie
    10.04. 2019transfer :(
  • monik Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzii zerknełam na Twój wykres i widze że pregnyl był w 14dc wiec domniemam że owulacja mogła być 15-16dc wiec to by było jakies 11d od owu jak robiłas bete wiec anakonda zapewne ma racje wynik najlepiej powtórz jak nie będzie jutro @ :-)
    Trzymam kciuki <3

Mała mi a ty kiedy zaczynasz testowanko??? Nie kusi Cie? :-)

Właśnie Asia-m-b co tam sie u Ciebie dzieje??

Opu a ty?? Wrócisz do nas???

India jak tam po zabiegu???

Pszczelko czekam z niecierpliwością na dobre wieści :-)

Suzii lubi tę wiadomość

• mrulinka Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy wszystkie miałyście włączony duphaston po pregnylu? Mi lekarz przypisał chociaż prrogesteron miałam 9,5. Czyli w normie - sam tak powiedział. Bede miała drugi cykl na pregnylu i może podpowiecie co jeszcze można zrobić. Piję zioła o. Sroki na 1 fazę cyklu, od 5 d.c będę brała dong quai - pięknie po nim rosną pęcherzyki i jest ich więcej. Na własnym przykładzie to wiem. Na początku brania donga przez dwa cykle był tylko jeden pęcherzyk, a teraz było aż 3, z czego 1 pękł po pregnylu, no ale to już było. Teraz trzeba myśleć o tym co będzie. Dziewczyny jak to z wami jest. Czym się wspomagacie.

mrulinka
  • mrulinka Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i jeszcze jedno pyt.... kiedy gin może przypisać pregnyl z refundacją. Bo ja płaciłam ostatnio ok 20 zł, a aptekarka powiedziała, że jest on refundowany i gdyby było inaczej zaznaczone na recepcie to zapłaciłabym mniej.

mrulinka
  • Nikita2 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzii - w 14dc ok. 13:00 był Pregnyl, jajnik mnie bolał w 16dc do południa i w 17dc.
    Mała Mi79 - niby za wcześnie na test, ale z drugiej strony powinien być jeszcze ślad po zastrzyku... i na to liczyłam..
    Myślicie że powinnam zatestować jeszcze za pare dni?

3jgx43r822pbo9ro.png

"Twoje marzenia nie mają daty ważności, więc weź głęboki wdech i spróbuj ponownie"
  • Nikita2 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze narobiłam sobie nadziei teraz, a miałam spokojnie poczekać na @.

Suzii lubi tę wiadomość

3jgx43r822pbo9ro.png

"Twoje marzenia nie mają daty ważności, więc weź głęboki wdech i spróbuj ponownie"
  • Suzii Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikita2 będzie dobrze:) tylko nie nakrecaj się, bo ja wczoraj to zfisiowałam . A dzisiaj juz ok.

AMH 1.8 endomenda 1st
    15.02 laparo
    Crio?????
  • Asiulek Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!!!!

Kochane serduszka oraz wszyscy odwiedzający to forum ,apeluję i proszę o pomoc dla mojej malutkiej sąsiadki,której rodzice kilka dni temu dowiedzieli się że ma białaczkę. Lenka w kwietniu skończy 3 latka.
    Malutka ma grupę A Rh+, ale każda osoba posiadająca inną grupę krwi również może ją oddać z zaznaczeniem, że jest ona przeznaczona dla Lenki.

Oddając krew w jakimkolwiek centrum czy oddziale krwiodawstwa, należy zaznaczyć, że krew jest z przeznaczeniem dla Lenki. Szczegółowe dane: Anczarska Lena, urodzona 22.04.2012r. w Garwolinie. Samodzielny Publiczny Szpital Kliniczny w Warszawie 00-576 Warszawa,ul. Marszałkowska 24 oddział ONKOLOGII.

Proszę, pomóżcie, kto może... przekażcie znajomym,rodzinie...
    a w linku poniżej możecie przeczytać kilka słów o Lence i zobaczyć jej piękny uśmiech
    http://egarwolin.pl/index.php/aktualnosci/8126-krew-dla-lenki-pomo-jej-walczy-z-biaaczk

dziękuję,
    Asiulek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 21:16

ganns65gxgno0ohk.png
  • Nikita2 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie rano zrobiłam test i cały dzień miałam kiepski, w pracy mnie też wszystko denerwowało.. Dołujące jest to, że często się zdarzają niechciane wpadki, a te pary, które dojrzeją do dziecka, jak się zaczynają starać i chcą to jest pod górkę..

3jgx43r822pbo9ro.png

• Asiulek Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś smutna...życie jest takie niesprawiedliwe...

w dodatku dostałam dziś @ i nie mogłam oddać krwi dla Lenki, muszę poczekać kilka dni... :(

Przepraszam, że dziś nie napiszę nic więcej,ale nie jestem w stanie.

ganns65gxgno0ohk.png
  • kotkapc Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze jak się pojawiają nowe twarze to na forum się dużo dzieje, super:))). Mrulinka ja nie miałam nigdy dupka ani luteiny po pregnylu, 2 razy robiłam progesteron i wynik 24 i 50. Trochę mnie dziwi ze lekarz Ci powiedział ze 9,5 jest ok, na moje oko za mało, decyzja o leku jak najbardziej słuszna. Nie napisałaś jednostek ani normy więc ciężko coś wywnioskować. Najlepiej popatrz na forum są dwa wątki o poziomie progesteronu.

A ja wiecie dzisiaj zaciagnelam w końcu męża na badania. Koszmar jakiś, zamknęli nas w pokoiku bez okiem, na poziomie -1, a pod drzwiami non stop chodziły pielęgniarki bo reszta piętra to pomieszczenia służbowe. I gadaly, albo ze sobą, albo przez telefon, i stukaly tymi obcasami. Ja ogólnie jestem wyluzowana dosyc, ale miałam ochotę wyjść i je zaprosić do wspólnej zabawy bo tylko tak mój mąż mógłby się choć trochę skupić na tym co konieczne. Uważam że skoro robi się takie badania w prywatnych przychodniach za nie małe pieniądze to nie problem zapewnić człowiekowi odrobinę intymności. Jakoś przez to przebrnelismy. Będę się dzisiaj modlić o dobre wyniki bo nie wyobrażam sobie powrotu w to miejsce na powtórkę.

• czekolada Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrulinka właśnie widziałam :-) u mnie raczej nie będzie szczęśliwy bo ja mam histeroskopię więc raczej nie zaczniemy starań w tym cyklu ale nie wiem jak to do końca jest.
    I na fb tak mamy grupę zamknięta.

Asiulek widziałam co wrzuciłaś na fejsie. ja co nie wejdę też ciągle złe wiadmości :-( dziś dowiedziałam się że moja klientka nie żyje :-( a ostatnio ją obsługiwałam. Taka fajna kobitka i nie żyję. Jakie to wszystko niesprawiedliwe.
    I co nie wejdę to wszyscy wrzucają zdjęcia z dziećmi. Mam dość :-(

Asiulek mój kochany ściskam Cię :-)

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • Suzii Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulek przykro, trzymaj się , nie możemy sie poddadać.... <3 Po deszczu zawsze wychodzi słońce :)

AMH 1.8 endomenda 1st
    15.02 laparo
    Crio?????
  • kotkapc Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak apropo testów, mój poprzedni lekarz zabronił mi robić sikance i biegać na betę. Stwierdził że co ma być to bedzie, testowanie niczego nie zmieni. Cwaniak.
    Asiulek- przytulam!Nic nie pomoga Twoje smutki dzisiejsze, życie pisze swoje scenariusze i nic nie możemy na to poradzić...:(

‹‹ 113 114 115 116 117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ