X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Pregnyl: kto stosował?
Odpowiedz

Pregnyl: kto stosował?

Oceń ten wątek:
  • kotkapc Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonili z labolatorium, coś im nie poszło,zapraszają ponownie:) marzyłam o tym:)

• Nikita2 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi - miałam 2 ampułki Pregnylu - 10000, więc jak w 7 dniu po zastrzyku test negatywny, to już nie wiem jak mam to rozumieć... :(
    Pszczelka - to masz motywacje, tylko jeszcze żeby się udało od razu. 3mam mocno kciuki!!! Cieszę się, że wyniki się poprawiły :)
    Też mnie zaczynają denerwować teksty "kiedy dziecko?", ale wcześniej sobie nie zdawałam z tego sprawy, że ten problem dotyczy tak wielu osób.. no i mnie :/

3jgx43r822pbo9ro.png

"Twoje marzenia nie mają daty ważności, więc weź głęboki wdech i spróbuj ponownie"
  • Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikita2 jeśli po 7 dniach test jest negatywny, to oznacza tylko i wyłącznie to, że nie ma już Pregnylu a na ciążowe testowanie jeszcze za wcześnie :)

Mnie to już korci żeby zatestować i przekonać się czy jest jeszcze pregnyl czy nie...a może byłoby dwukreskowo i bez pregnylu.... ech
    Muszę wytrzymać do soboty rana ....

f2w33e3ks5gz12ky.png
    Jezu, Ty się tym zajmij !
  • Nikita2 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj mnie też korci, choć staram się nie napalać na 2 kreski.. może zatestuję w pon. będzie to 13 dzień po Pregnylu..

3jgx43r822pbo9ro.png

"Twoje marzenia nie mają daty ważności, więc weź głęboki wdech i spróbuj ponownie"
  • Asiulek Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wszystkim!
    Witam również nowe koleżanki!

Dziewczyny, ja już nie ogarniam, dwa dni to stanowczo za długa przerwa, takie piśmiene jesteście, że nie nadążam :)

Jako tako przeleciałam zaległości.

Najsampierw dziękuję Wam wszystkim i każdej z osobna za wsparcie,dobre słowo i pamięć :*
    Dziś jak dzwoniłam do CK w szpitalu to okazało się że są ogromne kolejki bo wszyscy oddają krew dla Lenki...i to jest piękne! wierzę że pokona chorobę.. bo przecież nie może być inaczej!

Pszczelka,przykro mi z powodu synka Twojego brata, nawet nie potrafię sobie wyobrazić jakie to musi być cierpienie nie tylko dziecka ale i rodziny. Trzeba wierzyć że będzie dobrze i jak nasza Mała Mi napisała, to ostatnie starcie .
    A Twoje wyniki swietne! ,poprawa w tak niedługim czasie :) służy Ci sprzątanie,pływanie, aerobikowanie :) nie przerywaj :)

Anakonda, na wynik pozytywny testu sikanego może być zbyt wcześnie,
    Monik, kciukam za jutrzejszą betę! Dziękuję , już mi dzisiaj lepiej, nowy cykl, nowe siły, nowe szanse :)

Suzii, ja mierzę owulacyjnym w pochwie, od ok 5-6 dc codziennie rano o tej samej porze. Przykro mi ze @ przyszła, przytulam :{}

Nikita, powtórz test lub idź na krew, wtedy wszystko będzie jasne! :)

Mrulinko, ja mam zawsze luteinę na ewentualną pomoc ciałku żółtemu jakby się udało zafasolkować a przy okazji na wywołanie miesiaczki jakby okazało się że znów się nie udało.
    Pregnyl może być refundowany,zależy jak gin wypisze receptę. Mnie zawsze pisze z maksymalną zniżką (a wygląda to tak, że na recepcie z prawej strony nic nie pisze, zostawia puste miejsca).
    Dziękuję Mrulinko za banerek :)

Kotka, widzisz, wiedziałam że Ci się uda :) I że mężczyźni inaczej to wszystko przeżywają, co nie znaczy że im nie zależy...:)Cieszę się bardzo i mocno trzymam kciuki żeby żołnierzyki były uzbrojone po samą szyję!Kiedy wyniki

Mała Mi,Kochana,wiem ze Ty jesteś z tych cierpliwszych niż np ja , więc myślę że do soboty dasz radę wytrzymać! :) kciukam z całych sił

Pszczelko, a do tej księgowości to potrzeba doświadczenia? ;) ja szukam pracy...;) a tak swoją drogą, to masz bardzo przyjaznych ludzi w pracy wokół siebie :) ...bo praca w korporacji to zupełnie inna bajka...

Kotka, ponowne badanie?teraz dopczytałam... O mater.... powinna być kawa i ciastko gratis dla męża (co najmniej)za ten podwójny stres

Nikita, tzn, że pregnylu już nie ma a na test pozytywny jeszcze za wcześnie,zaczekaj jeszcze kilka dni i zrób ponownie albo ajk pisałam wcześniej,zrób betę

Czekoladko, kiedy dokładnie masz histeroskopię? masz już ustalony termin?

Karolcia, fajnie że jesteś z nami i wspierasz!

India, mam nadzieję że laparoskopia pozytywnie przebiegła i że wkrótce dasz jakiś mały znak abyśmy się nie martwiły!

Właśnie, opu, asia-m-b???? gdzie Wy zaginęłyście??? :(

Ja dziś 2 dc, bóle brzucha masakryczne, jadę na prochach i czasem mam lekkie odloty :)
    ...a ... słyszała może któraś z Was Kochane o podwójnej macicy u kobiety???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 20:53

ganns65gxgno0ohk.png
  • Pszczelka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulku potrzebne doświadczenie i to w księgowości budżeowej.
    O podwójnej macicy nie slyszałam- jedynie o dwurożnej

• Nikita2 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ceny Pregnyl-u, wygląda to następująco:
    Pregnyl ORGANON (oryginał), na zniżkę 10,48zł, bez zniżki (100%) 23,67zł;
    Pregnyl INPHARM 5,62zł / 18,73zł;
    Pregnyl DELFARMA 5,66zł / 18,85zł.
    Czyli wszystkie są refundowane, raczej zależy od apteki który zamówi lub który jest dostępny w hurtowniach.

Trzymam kciuki za dzielne żołnierzyki Waszych partnerów.

I oby jak najwięcej osób się zgłosiło do oddania krwi dla małego aniołka. Ja nawet nie znam swojej grupy krwi :/

3jgx43r822pbo9ro.png

• Asiulek Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikita, badanie grupy krwi jest jednym z pierwszych jakie lekarz zleca przy ciąży...

Dobranoc wszystkim :***

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 21:55

ganns65gxgno0ohk.png
  • Nikita2 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że szybko ją poznam ;)
    Chciałam Wam jeszcze bardzo podziękować za ciepłe przyjęcie mnie do grona :D
    Bardzo dużo tu piszecie i jak wracam z pracy to mam całą stronę postów do ogarnięcia, ale fajnie się to czyta :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 21:56

3jgx43r822pbo9ro.png

• czekolada Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka współczuje że znowu powtórka badań. Masakra jakaś :-(

Asiulek tylko 2 dni różnicy między Nami.

Zabieg mam 9 lutego więc niebawem i mam stres. Na tyle że w nocy mi się sniło wszystko i raczej sen nie był za wesoły ale śniło mi się również że urodziłam 2 synków. Jakub i Adaś. Przepiękne imiona.
    I wtedy sobie uświadomiłam jak bardzo pragnę maleństwa :-(

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • kotkapc Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się podobają takie imiona i chętnie bym przyjęła takie podwójne szczęście:) Czekoladka to nie ma się czego bać, to się trzeba cieszyć, kolejny krok na przód w drodze do szczęścia, tak sobie powtarzaj przed zabiegiem, na pewno będzie ok.

• czekolada Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po proszę podwójną dawkę szczęścia :-)

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak w sierpniu kupowałam pregnyl 5000 to zapłaciłam za niego mniej niż 10 zł. (jestem przekonana na 80%, że było to około 6zł) Nie pamiętam co prawda jak była wypisana recepta, ale jak któraś jest z Krakowa to kupiłam w aptece zaraz przy rynku. Róg Sławkowskiej

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • mrulinka Przyjaciółka

Wysłany: 5 lutego 2015, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, to dlaczego mój gin wypisuje bez refundacji?

mrulinka
  • kotkapc Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 01:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lekarz musi mieć podpisaną umowę z NFZ na wystawianie recept refundowanych , byłam nawet u dentysty prywatnie ostatnio, dostałam antybiotyk i pani dr poinformowała mnie ze lek będzie trochę droższy bo ona nie ma umowy.

• Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :)
    Ale naskrobałyście przez noc .... :)

Czekoladko, będzie dobrze. Dostaniesz zastrzyk i będziesz śniła o Kubusiach i Adasiach ... czego z całego serca Ci życzę... żebyś sobie ich wykrakała :)
    Mój synek do Adaś a chrześniak Kubuś ... więc ja już mam takie dwa szczęścia więc z głębi serca życzę i Tobie :)
    Tak jak kotkapc pisała - nie ma co się martwić tylko cieszyć, bo będziesz taka "funkiel nówka nieśmigana", że aż strach pomyśleć co narozrabiacie z mężem po zabiegu hihi :)

Nikita2 - Tobie również życzę, żebyś jak najprędzej poznała swoją grupę krwi ;)

A z takich off-topów to mam dobrą koleżankę, która stara się z mężem o dzidzię prawie 6 lat. Byli już u najlepszych w rejonie lekarzy od niepłodności i każdy rozkłada ręce. Niby ok a dziecka brak :(
    Skompletowali już papiery do adopcji i co.... dzisiaj rano moja mama mi mówi, że koleżanka jest w ciąży (jej mama pochwaliła się mojej). Pierwszy miesiąc więc nikomu nie mówią, nie chcą zapeszać.
    Cieszę się megaśnie :) Nawet nie macie pojęcia jak bardzo :) A może macie pojęcie :)
    Po co to piszę...bo takie wiadomości nas uskrzydlają - dodają wiary i nadziei, że i my zobaczymy w końcu dwie kreski na teście :)

f2w33e3ks5gz12ky.png
    Jezu, Ty się tym zajmij !
  • Nikita2 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co 2 miesiące wychodzi lista leków ref., więc możliwe że w sierpniu były tańsze.. Ja kupowałam w styczniu to jestem na bieżąco, ale od marca nie wiadomo czy cena się zmieni (i o ile) czy zostanie ta sama..
    Ja też bym chciała takie podwójne szczęście, tak mi się marzą bliźniaki, najlepiej dziewczynka i chłopczyk ;)
    Mała Mi - podałaś kolejny przykład kiedy para stara się długo i nic i jak w końcu stwierdzają że nic z tego i chcą adoptować dziecko to ciach i jest szczęście :D to kolejny dowód na to że przede wszystkim zależy od naszej psychiki, tylko czemu tak jest że im bardziej chcemy tym bardziej nie wychodzi..? :/ nie da się nie myśleć i nie stresować..
    Dziewczyny, 3mam kciuki za rychłą dobrą wiadomość! :D

3jgx43r822pbo9ro.png

• anakonda Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ja też staram sie od 2009 r i jak dziecka nie ma tak nie ma no poza małym cudem który zgasł rok temu .
    A tak na marginesie 14dni po iui i 1 krecha wiec ciazy brak. We wtorek idę po receptę na leki i podchodzimy do 2 iui (chyba że szybciej mnie nawiedzi @ to miesiac przerwy bo gin chory i przyjmuje od wtorku )
    Co do psychiki to różnie bywa bo ja w sumie to 2012-2013 odpuściłam totalnie starania zero testów liczenia i pod koniec 2013 dokładnie 13.12.2013 zrobiłam test bo @ sie spóźniała o tydzień i mama mnie tak natchnęła że jestem w ciąży no i pokazały się II kreski .
    JA CHCE DZIECKO !!! Eh siedze i ryczę przed kompem jakoś tak źle mi no dlaczego tak jest !

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
    3 IUI :(
    03.2016 I procedura krótki protokół ICSI :(
    05.2016 II procedura krótki protokół ICSI :(
    Zmiana kliniki MedArt
    09.2016 długi protokół 21.09 punkcja mamy 3 zarodki :)
    29.11.2016 crio 4AA cb
    Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    08.2018 IV IVF cykl naturalny transfer 17.08 7tc :(
    V IVF grudzień 6 zarodków 4 prawidłowe genetycznie
    10.04. 2019transfer :(
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj 14 dc i czuję jajniki i taką wielką macicę. Mam nadzieję, że okaże się, że clo i pregnyl na mnie działają :) Przymnajmniej coś pierwszy raz czuję.

M&M
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anakonda tule Cię mocno :-)
    Obyśmy się niedługo doczekały :-)

Martoszka na pewno to clo i pregnyl ja przed leczeniem też nigdy nic nie czułam a odkąd jestem na lekach odczuwam dolegliwości. Trzymam kciuki :-)

Ja też się dziś popłakałam a co najlepsze po wizycie u dentysty. Robiłam piaskowanie zębów i na następnej wizycie (24.02) będzie robiła jakieś zdjęcia i mówi no chyba ze będę w ciąży. A ja stanowczo i od razu -Nie! ale smutno mi się przez to zrobiło :-(

Martoszka lubi tę wiadomość

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
‹‹ 115 116 117 118 119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ