X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Pregnyl: kto stosował?
Odpowiedz

Pregnyl: kto stosował?

Oceń ten wątek:
  • Suzii Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj cały dzien bolały mnie jajniki , jakby były napuchnięte, dzisiaj juz lepiej . Dzisiaj mam 11 po pregnylu a test 1 krecha kompletnie nic nawet cienia :( wiem ze często tak jeży ze bolą jajniki i dół brzucha po pregnylu tylko ze dzisiaj juz po nim ani śladu , a jak u was było czy to normalne taki wzięty brzuch ? Jutro ide na Beatę bo nie wytrzymam do @powinna przyjść w czwartek. Nadzieja jeszcze jest , ale psycha mi troche juz siada :(

AMH 1.8 endomenda 1st
    HSG -ok :)
    ivf 07.2016 :( invicta gdańsk
    15.02 laparo
    3IUI clo :(
    2016 IVF :(
    2017 IVF :(
    Crio?????
  • mrulinka Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzii. ja nie miałam bolącego brzucha po pregnylu, tylko czasami czułam jajnik, ten z którego nie pękł pęcherzyk. Ten jajnik z którgo pękł nie był odczuwalny w ogóle. Dzisiaj do mnie przyszła @. Do wczoraj też balansowałam na krawędzi jawy i snu i nawet widziałam cień cienia...oczywiście nic tam nie było, tylko moja wyobraźnia. Bądźmy silne. W końcu się uda.

Suzii, czekolada:) lubią tę wiadomość

mrulinka
  • Suzii Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musi sie udać !!! kurde pisałam poprzednią wiadomość przez tel i słownik mi pozmieniał słowa;) ale chyba wiadomo o co chodzi. Mrulinka mnie bolały z 5 dni a dzisiaj w sumie mniej , kurczę czyżby nie pękły? Już sama nie wiem . Jutro dam znać jak beta , nie wiecie kiedy dostanę wynik?

AMH 1.8 endomenda 1st
    15.02 laparo
    Crio?????
  • mrulinka Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki z bety w moim mieście są tego samego dnia.

mrulinka
  • mrulinka Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzii A nie byłaś na usg aby sprawdzić czy pęcherzyki pękły?

mrulinka
  • Suzii Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie byłam, lekarz mi nic nie powiedział , wiec nie wiem czy pękł czy nie , miałam 2 pęcherzyki dominujące, pocieszyła tylko ze mogą być bliźniaki :) to mój 1 cykl z pregnolem wiec jakby co na następny będę już mądrzejsza - oby nie było potrzeby

AMH 1.8 endomenda 1st
    15.02 laparo
    Crio?????
  • Asiulek Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki!!!

Tulipanna, ja Cię pamiętam :) To dobrze że wszystko dobrze...przypomniało mi się jak lekarz ginekolog powiedział mojej koleżance (starali się 6 lat i nic, wszystko ok, wszystkie badania ok, mąż mógłby być dawcą nasienia -takie super) i lekarz powiedział w końcu tak: "pani ma chorobę w głowie a nie tu (pokazując na brzuch) , no i przygotowywał ją do inseminacji...pojechała na monitoring, a lekarz mówi że poczekają dwa tygodnie bo bo coś jeszcze sprawdzi ( nic nie mówił bo nie chciał robić nadziei) po 2 tygodniach pojechała i była w ciąży (tak jak podejrzewał ale nie miał pewności ).. w tej chwili jest mamą 3 chłopców , później urodziła bliźnięta ( w ciąże zaszła naturalnie, na urlopie, na luzie),nawet się nie spodziewała.

Mrulinka, witaj w klubie,ja też od czerwca ...ale już wykorzystałam wszystkie mozliwości...clo, pregnyl...6 cykli.... owulacja ksiażkowa.... i nic... myślę że pregnyl pomaga, ale sam pregnyl to nie wszystko... trzeba trafić dobrze w dni płodne, jakość plemników jest ważna...a męża badałaś? No ale widać można i od razu w pierwszym strzale pregnyla zaskoczyć :) są takie szczęściary :)

Suzii, witaj u nas!
    No z wiekiem na pewno zmniejsza się liczba komórek jajowych. Badałaś AMH? No po pregnylu każda inaczej reaguje,ale przeważnie samopoczucie kiepskie ,nie mówiac o bólach. Beta powinna już wszystko wyjaśnić, choć mój gin kazał testować nie wcześniej niż 14 dni (czego ja nigdy nie przestrzegałam)termin wyniku zależy od laboratorium, u mnie są znia na dzień, a nawet tego samego jak badanie rano.

India, trzymam mocno kciuki za jutrzejszą laparoskopię!!!

Monik,oby to nie było zapalenie pęcherza tylko częstomocz ciążowy, a te bóle w podbrzuszu to rozciągająca się i dostosowująca się dla fasolinki macica . Trzymam kciuki :)

Czekolada,przytulam Cię mocno :{}

anakonda, za Twoje testowanie również kciukam :)

Mała Mi? lepiej się czujesz?

Kotka, a co tam u Ciebie?
    asia-m-b,odezwij się!

A ja dziś byłam na długim wspaniałym spacerze, dotleniłam się i zapomniałam o tym całym stresie...
    ..oczywiście z rana test...negatywny :( smutno mi bardzo,owulacja była, serduszka też, M już 2 m-c Profertil sumiennie łyka...i nic...:( chyba jestem jakaś zapchana, albo zarośnięta... :(

tulipanna lubi tę wiadomość

ganns65gxgno0ohk.png
  • Suzii Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulek mój AMH to 5.08 ja mam nadzieje ze wynik już mógłby coś wykazać 25 cykl i 12 dzień po pren.

AMH 1.8 endomenda 1st
    15.02 laparo
    Crio?????
  • Suzii Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hcg wynik oczywiście :)

AMH 1.8 endomenda 1st
    15.02 laparo
    Crio?????
  • Asiulek Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzi,to komóreczek jest aż nadto:) Choć gdzieś czytałam że wynik powyżej 4 może świadczyć o PCOS..ale Ty nie masz zdiagnozowanego?
    No a beta 12 dni po zastrzyku już powinna faktycznie wykazać, chyba że zagnieżdżenie było późno.

ganns65gxgno0ohk.png
  • Asiulek Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oczywista oczywistość że hcg :) o niczym innym nie pomyślałam

ganns65gxgno0ohk.png
  • Suzii Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie mam zdiagnozowanego, a muszę o tym poczytać .... Zawsze naj natur sie starałam to tylko testy robiła materac ciekawość mnie zżera , nie wiesz czy muszę być na czczo na krew?

AMH 1.8 endomenda 1st
    15.02 laparo
    Crio?????
  • Asiulek Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie , na betę nie musisz być na czczo :)

ganns65gxgno0ohk.png
  • Asiulek Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki, słyszałyście o francuskiej diecie?

Rano keks i seks,
    na obiad seks i keks,
    a na kolację - tylko sex,
    Jeśli nie pomoże- odstawić keks:)

...dukan wysiada :D

Suzii lubi tę wiadomość

ganns65gxgno0ohk.png
  • Suzii Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzmi zachęcająco :) muszę zastosować !!!

AMH 1.8 endomenda 1st
    15.02 laparo
    Crio?????
  • mrulinka Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, mężom na pewno się spodoba...

mrulinka
  • mrulinka Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulek.
    Dzięki za miłe przywitanie. Co do męża to u niego jest wszystko ok, nawet bym powiedziała wyśmienicie. A co miałaś na myśli mówiąc że sam pregnyl to nie wszystko, trzeba trafić dobrze w dni płodne. Czyli nie wystarczy dobra wielkość pęcherzyka? Np 20-22mm?

mrulinka
  • Asiulek Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mrulinko, miałam na myśli właśnie wyniki nasienia drugiej połówki. Pęcherzyk 20-22,, to ideał :) jeśli tylko pęknie :) a po pregnylu powinien, choć spotkałam się (choćby na Ovu) z takimi twardzielami co to nawet po 10 000j nie chcą się poddać.

Kogoś mi tu jeszcze brakuje...hmm....
    Pszczelka!!!!!!!!!!!!!!! Zalało Cię tam? ;p
    skrobnij coś!

...idę wypróbować francuską dietę... dobrej nocki wszystkim!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2015, 21:25

kotkapc lubi tę wiadomość

ganns65gxgno0ohk.png
  • kotkapc Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 04:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie wszystko po staremu oprócz tego że zawitała w końcu 3 dni spóźniona @,albo czekała na @Czekolady albo po prostu @ Czekolady zaczyna być jednym z objawów mojej, bo jak zwykle mamy razem. No i zdążyła mnie już trochę wkurzyc bo nawet 2 test po drodze zrobilam. Gdyby tylko się dało tak nie nakrecac co miesiąc...

• Asiulek Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotka,mam to samo co miesiąc...aj też się nakręcam... powinnam dostać lada moment @ , wczoraj test neg a ja wciąż mam nadzieję... ale temp spada, więc od razu pakuję zestaw tamponów do pracy ...

ganns65gxgno0ohk.png
‹‹ 111 112 113 114 115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ