X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Pregnyl: kto stosował?
Odpowiedz

Pregnyl: kto stosował?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak jesli sluz jest przeszkoda to tak ale mi sie wydawalo ze i seminacja ma jeszcze mniejsza skutecznosc niz stosunek ... Czyli srednio 10%? A stosunek niby wiecej tych procent 25-30 tak gdzies czytalam no i dlatego nie rozumiem dlaczego inseminacja ma mniejsze prawdopodobienstwo powidzenia co mnie dziwi bo powinno byc odwrotnie

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ale to chyba nie jest skuteczność w stosunku do stosunków. Po prostu to jej skutecznośc. Czyli na 10 inseminacji ciążą kończy się jedna.. mało...ale jak są wskazania, to wiadomo warto spróbowac. My chyba spróbujemy w przyszłym cyklu..chociaż cienko to widzę, no ale jakoś te 2 lata trzeba udokumenttować..nic lepszego nie przychodzi mi do głowy...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • agaluka Przyjaciółka

Wysłany: 10 maja 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze juz mnie wkurza to wsluchiwanie się w siebie i zastanawianie się, czy tym razem się powiodło.PiPierwszy raz od początku starań nie plamie przed @ i nadzieje wzrosły:/
    Chyba nie dam rady z rozczarowaniem

• Nikita2 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opu - mój gin mi powiedział że IUI to 25% szans na powodzenie, więc sporo. 1 na 4 IUI kończy się ciążą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2015, 15:54

3jgx43r822pbo9ro.png

"Twoje marzenia nie mają daty ważności, więc weź głęboki wdech i spróbuj ponownie"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja myslalm wlasnie, że mniej :) jak cos to prostujcie bo ja jestem jak dziecko we mgle w tym temacie :)

• fryzjerka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaluka dasz rade ja już się staram 2,5roku ij kiedy miałam zawsze nieregularne cykle to jak już za długo niebylo to tez miałam nadzieje a tu nic 1 samotna kreska .a jak miałam sytuacje ze lekarz stwiedzil przez usg ze za jakiś tydz powinna być owulacja a potem 2 miesiacze @ niebylo. niezapomne tego u lekad=rza bylam pod koniec września a w Polsce pod koniec listop. i od razu poszlam do lekarza bo oczywiście 3 testy i 1 krecha dostałam leki już niepamietam nazwy i po jakiś 2 tyg dostałam wkoncy czyli ponad 2 miesiące niebylo @.

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • agaluka Przyjaciółka

Wysłany: 10 maja 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ile czasu Wy się już w ogóle starcie o dziecko?

• fryzjerka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja teraz staram się nie robic już testow a jak już i wychidzi negatyw to hmmmm wogole już nie robi jakiegoś wrazenia chyba się już przyzwyczaiłam do tego. wiec jak kiedykolwiek wyjda 2 to chyba zemdleje hahaah i to dopiero będzie szok .wiec wiesz dasz rade tj my tu wszystkie :)

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • agaluka Przyjaciółka

Wysłany: 10 maja 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się na razie przyzwyczaiłam ze plamie to trwało 8 miesięcy teraz pierwszy raz bez tego i zaczęłam wierzyć że może się uda! I ciągle się w siebie wsluchuje wpatrując potwierdzenia dla dobrych wieści okropne to czekanie:)

• agaluka Przyjaciółka

Wysłany: 10 maja 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciągnie mnie żeby zrobić test ale to bez sensu za wcześnie jeszcze

• fryzjerka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaluka nie myśl tak bo zwariujesz :P

agaluka lubi tę wiadomość

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • agaluka Przyjaciółka

Wysłany: 10 maja 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fryzjerko, niewiele brakuje:-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem Cie :), ja tez tak mialam, ale im wiecej negatywnych testow, lez i zalamania tym mniej mnie to wszytsko absorbuje i obchodzi :) oczywiscie Tobie nie zycze tego, tylko pieknych tlustych kreseczek jak najszybciej :)

Wiecie, dotarlo do mnie ostatnio ze zyjemy w swiecie kiedy wsyztsko mamy niemalze od razu... W tej chwili, natychmiast ... Zepsul sie samochod wyciagamh telefon z torebki i dzwonie pomoc, chcemy jesc - jemy, chcemy rurke z kremem idziemy i kupujemy, chcemy szynke ? Kabanosa kupujemy i jest ( pamietam jak daaawno temu szynka byla w domu kilka razy w roku !) stalismy sie spoleczenstwem bardzo takim hmmm brakuje mi slowa ... Takim "tu i teraz", " chce natychmiast!" Zyjemy szybko i wszytsko chcemy miec szybko i juz... A z dzieckiem sie tak nie da ... To jest rzecz na ktora nie mamy wplywu ... Tutaj trzeba uzbroic sie w cierpliwosc i czekac ... Taaaak trzeba sie wykazac ta cnota ktorej sie wyzbylismy ... A starania o dziecko? No coz, uczą pokory :)

czekolada, tulipanna, Nikita2, fryzjerka, Mała_Mi79 lubią tę wiadomość

• agaluka Przyjaciółka

Wysłany: 10 maja 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opu, ja też ostatnio miałam takie przemyślenia. Mam cudownego męża, dom, prace znalazłam od razu po studiach, po czasie jeszcze lepszą, do wszystkiego doszłam sama, po prostu coś sobie ob myśli łam i realizowałam, jeśli się nie dało to odpuszczalam i trudno. A teraz mam takie marzenie z którego nie potrafię zrezygnować a spełnienie go sama już nie wiem od czego zależy. ..
    do tego wszystkiego zaczął mnie boleć brzuch z prawej strony i znów zaczęłam panikować

czekolada, Nikita2, fryzjerka lubią tę wiadomość

• Asiulek Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...no i przyszła... zaczynam od nowa...

ganns65gxgno0ohk.png
  • agaluka Przyjaciółka

Wysłany: 10 maja 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulku. .. przykro mi strasznie...trzymaj się

Asiulek lubi tę wiadomość

• Nikita2 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Asiulku przytulam...

Asiulek lubi tę wiadomość

3jgx43r822pbo9ro.png

"Twoje marzenia nie mają daty ważności, więc weź głęboki wdech i spróbuj ponownie"
  • Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulku ... tulę mocno :)
    Teraz sobie "odpocznij" kilka dni i dajesz pełną parą...z clo, z monitoringiem, może i Pregnylem...no i z dwiema krechami na końcu cyklu :)

monik, Asiulek, fryzjerka lubią tę wiadomość

f2w33e3ks5gz12ky.png
    Jezu, Ty się tym zajmij !
  • agaluka Przyjaciółka

Wysłany: 11 maja 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, Mała Mi dobrze mówi - nowy cykl, nowe nadzieje:)

Asiulek, fryzjerka lubią tę wiadomość

• monik Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulku tulę z całych sił i tak jak Mała mi pisze działasz pełną parą :-)

Asiulek, fryzjerka lubią tę wiadomość

‹‹ 170 171 172 173 174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ