X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Pregnyl: kto stosował?
Odpowiedz

Pregnyl: kto stosował?

Oceń ten wątek:
  • agaluka Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikita, ja się zgadzam z reszta, że przy takich długich cyklach pęcherzyk ma jeszcze czas żeby podrosnac!
    Asiulku, zanim podjęłam decyzję o odstawieniu alko (a była to poważna decyzja, bo zbliżała się 30-tka męża:)) naczytalam się dużo o tym, jakie mogą być skutki zażywania bromka i picia alkoholu. Na tyle się tego wystraszylam ze od tamtej pory nie pije:)
    Ale tu mnie opu Ekspertka:) uświadomiła na czym świat stoi :)
    Wczoraj się jednak nie zdecydowałam, dopadł mnie ból w dole brzucha. Dziś od rana panikuje co się działo, przecież to już 9 dni po podaniu pregnylu. No i juz prawie bucze ze znowu nam nie wyszło a mąż na to tak liczył, ja zresztą też:/

• Nikita2 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie, ale temp. nie zostawia złudzeń - owu nie będzie, cały czas 36,3.
    Pszczelko - luteiny nie biorę.
    Dzięki Tulipanno za szczegółowy opis.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2015, 09:12

3jgx43r822pbo9ro.png

"Twoje marzenia nie mają daty ważności, więc weź głęboki wdech i spróbuj ponownie"
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Ja dziś zaczęłam nowy cykl...
    Tulę Cię Induś...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojeeeej dziewczyny - rzdko mi sie zdarza taki bol ale zdyyyycham ... wrocilismy od rodzicow a ja pol imprezy w toalecie przesiedzialam ...
    wezme kapiel i termofor sobie na brzuszek poloze ...

• fryzjerka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu ja ostatni taki ból miałam w cyklu styczniowym ja dostałam @ w 1dc ,aż dziewczyny się wystraszyły i krzesło mi dawały i kazały iść do domu hehe. po drodze zadzwoniłam po męża żeby wyszedł po mnie na przystanek bo nie wiem czy dojdę tak mnie bolało, a on jak mnie zobaczył to powiedział że jestem blada jak ściana dopiero po 2 h od wzięcia tabl mi przeszło ale wzięłam podwójną dawkę ibuprofenu.i w właśnie w tym cyklu zaczęłam brać clomid i mam spokoj :) odpukać

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • Pszczelka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam w klinice pecherzyk jest w pn punkcja o 7 30. Pytałam sie lekarki jak dlugo czekac bede na ruga procedure- powiedziala ze odstep musi byc 3 mies ale ze z tego zrobią ciąże:) Obaczy sie:)
    Własnie ide robić zastzyk z overtile:D

Mała_Mi79, Asiulek, tulipanna, agaluka, opu, czekolada, kotkapc lubią tę wiadomość

• fryzjerka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pszczelka :) :) :) :) :) :) :) :)

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooooooo :) Takie wieści to lubię :)
    Pszczelka a Ty w głowie trzymasz tylko słowa pani doktor: z tego będzie ciąża. ... powtarzasz jak mantrę! Wyrażam się jasno?! ;)

Opu, india - Wy się umowiłyście na wspólny cykl czy jak?
    Skoro tak to poproszę o dwie piękne kreseczki na teście KAŻDEJ z Was na początku czerwca ... zaraz za moimi dwiema kreseczkami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2015, 20:02

opu lubi tę wiadomość

f2w33e3ks5gz12ky.png
    Jezu, Ty się tym zajmij !
  • fryzjerka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mi79 wrote:
    Nooooooo :) Takie wieści to lubię :)
    Pszczelka a Ty w głowie trzymasz tylko słowa pani doktor: z tego będzie ciąża. ... powtarzasz jak mantrę! Wyrażam się jasno?! ;)

Opu, india - Wy się umówiłyście na wspólny cykl czy jak?
    Skoro tak to poproszę o dwie piękne kreseczki na teście KAŻDEJ z Was na początku czerwca ... zaraz za moimi dwiema kreseczkami :)

i moimi :) :) :P :P

Mała_Mi79 lubi tę wiadomość

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczelka wrote:
    Bylam w klinice pecherzyk jest w pn punkcja o 7 30. Pytałam sie lekarki jak dlugo czekac bede na ruga procedure- powiedziala ze odstep musi byc 3 mies ale ze z tego zrobią ciąże:) Obaczy sie:)
    Własnie ide robić zastzyk z overtile:D
    No, i masz myslec jak pani doktor :)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fryzjerka oczywiście Twoje dwie kreski też będą.... A reszta dziewczyn...zgodnie z harmonogramem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2015, 22:08

f2w33e3ks5gz12ky.png
    Jezu, Ty się tym zajmij !
  • Nikita2 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczelka - z tego będzie ciąża, super! :)

3jgx43r822pbo9ro.png

"Twoje marzenia nie mają daty ważności, więc weź głęboki wdech i spróbuj ponownie"
  • Pszczelka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ech już podchodzę na luzie. NIc nie zmienie.Najlepsze ze ustawilam sobie budzik na 19 25 zeby wziac ten zastrzyk i mialam tel kolo siebie- robiliśmy grilla.No i znajoma miala przyjsc ok 18 przyszła pare min po i tak gadka a tel mi nie dzwoni. Patrze na tel a ten sie wyłączyl- nie zdazało sie wcześniej.
    Pytam męża któą godzina= a on ze 19 25. On tez mial nastawione ale nie usłyszal. Ale biologiczny zegar zadzwonil:D
    ZMienili procedure z IVF na ISCI -uznala ze jednej komórkinie ebdzie ryzykować.
    (dla tych co nie w temacie to ivf do jednej próbowki wklada sie komórki i plemniki i niech sie dzieje wola nieba, a ISCI to konkretny plemnik łączą z komórka) więc powiedzialam lekarce ze jak beda wybierac plemnik niech wybiora taki zeby córka była:) bo syn własnie po korytarzu biega i hałąsuje:D
    Jezeli uda sie uzyskac zarodek to testowac bede tuz przed ur syna:)

Mała_Mi79, Nikita2, agaluka, czekolada lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i w koncu dobre wieści :)Trzymam moooocne kciuki Pszczelko :)
    Podchodzicie do programu rządowego? Ja obawiam się, że u nas podobnie może się skończyc tzn na in vitro. No mi ta metoda IMSI bardziej się widzi... Niech zapładniają ładnie a nie za tyle kasy wpuszczają materiał do probówki i na koniec ci zadzwonią że żadna komówka sie nie zapłodniła i nie ma zarodków... i kasa poszłaaaaa ... a cztm się różni IMSi od ICSI ?

Mam nadzieję że się uda, za kilka dni podadzą Ci małą blastusie i rzyczepi się do mamusi zobaczysz :)

• Nikita2 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile kosztuje inseminacja, czyli IUI?

3jgx43r822pbo9ro.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Provicie 700zl plus pewnie wizyty monitoringi i leki podkrecajace owulke

• Nikita2 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja pierdzielę... Dużo trochę :\

3jgx43r822pbo9ro.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no sporo...

Dziewczyny proszę o oświecenie w temacie iui... Dlaczego ona ma taką niewielką skuteczność ? Przeciez przygotowanie do zabiegu to hormony dla kobiety, potem odpowiednio przygotowane nasienie, nastepnie podanie go bezposrednio do macicy. Plemniki maja kroszą drogę do jajeczka, ponadto same nalepsze płyną ... Więc gdzie jest haczyk ? Mimo takiego ułatwienia skutecznośc to kilka - kilkanaście procent ...

Nie bardzo to rozumiem... na moj chlopski rozumek to droga ułatwiona, najlepsze mozliwe warunki, wcelowanie w moment, same najlepsze plemniczki( czyli wszystkie plyna, nie kreca sie w kolko nie omijaja tych sztuk co sie kreca albo w ogole stoja ... ) omija sie sluz, więc o co chodzi z ta skutecznoscia ... Wychodzi na to że stosunek oznacza wieksza szanse na sukces niz iui ... dlaczego?

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    no sporo...

Dziewczyny proszę o oświecenie w temacie iui... Dlaczego ona ma taką niewielką skuteczność ? Przeciez przygotowanie do zabiegu to hormony dla kobiety, potem odpowiednio przygotowane nasienie, nastepnie podanie go bezposrednio do macicy. Plemniki maja kroszą drogę do jajeczka, ponadto same nalepsze płyną ... Więc gdzie jest haczyk ? Mimo takiego ułatwienia skutecznośc to kilka - kilkanaście procent ...

Nie bardzo to rozumiem... na moj chlopski rozumek to droga ułatwiona, najlepsze mozliwe warunki, wcelowanie w moment, same najlepsze plemniczki( czyli wszystkie plyna, nie kreca sie w kolko nie omijaja tych sztuk co sie kreca albo w ogole stoja ... ) omija sie sluz, więc o co chodzi z ta skutecznoscia ... Wychodzi na to że stosunek oznacza wieksza szanse na sukces niz iui ... dlaczego?
    no właśnie jeśli jest wrogi śluz i on jest przeszkodą albo nasienie trochę słabsze to inseminacja może zdać rezultat. Ale w niepłodności idiopatycznej to wydaje mi się ze jest własnie na poziomie normalnego stosunku..ale to moje zdanie...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    no i w koncu dobre wieści :)Trzymam moooocne kciuki Pszczelko :)
    Podchodzicie do programu rządowego? Ja obawiam się, że u nas podobnie może się skończyc tzn na in vitro. No mi ta metoda IMSI bardziej się widzi... Niech zapładniają ładnie a nie za tyle kasy wpuszczają materiał do probówki i na koniec ci zadzwonią że żadna komówka sie nie zapłodniła i nie ma zarodków... i kasa poszłaaaaa ... a cztm się różni IMSi od ICSI ?

Mam nadzieję że się uda, za kilka dni podadzą Ci małą blastusie i rzyczepi się do mamusi zobaczysz :)
    do imsi selekcjonuje się plemnik i ogląda go najpierw w duuuużum powiększeniu, w icsi tylko się go wprowadza do kom. jajowej

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
‹‹ 169 170 171 172 173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ