Pregnyl: kto stosował?
-
WIADOMOŚĆ
-
opu wrote:anakondo nie wiem czy ci odpowiadalam mąż ma kiepska morfologię (2%), i przeciciala przeciwplemnikowe, czyli plemniki same sie unicestwiają...
zobaczymy co powie urolog. Jesli da sie jakos zbic pciala lekarka stwierdzila ze mozna sprobowac IUI wszytskoz alezy co sie uda zdiagnozowac u urologa i czy w ogole cos znajdzie, bo jak wsyztsko w porzadku to poprostu czasami tak sie dzieje bez przyczyny ze sa te przeciwciala. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNie bój się laparo- nic strasznego tak naprawdę, szybko się dochodzi do siebie. Po 3 dniach właściwie jedynie szwy przypominają o zabiegu. No i ból jak mocne zakwasy po wf-ie
Ja nadal jestem w fazie podniecenia, że miałam owulacje. Drugą od 2 lat chyba
Raz wychwyciłam w październiku, a tak ciągle doopa.
Miałam owulacje, pregnyl działa na mnie, oby to przyspieszyło zaciążenie ))
Sory za ten spam, no ale tak się cieszęPazyfae lubi tę wiadomość
-
tulipanna wrote:Hehe, jak zaszłaś w ciążę to temperatura raczej nie spadnie Kochaniutka
Tulipanna tak się cieszę, ze Ci się udało:))) Jesteś dla nas mega motywacją -
Melduję się już po urlopie... ech niestety
Po silnym nocnym bólu brzucha byłam wczoraj u gina.
Okazało się, że torbiel pękła.
Spotkała mnie też niespodzianka, bo w 9 dc miałam pęcherzyk o wielkości 22,5mm, endo 9,5mm, więc ładnie to wygląda.
Wzięłam wczoraj zastrzyk Ovitelle, po raz pierwszy, wiec oby był skuteczny
Trochę się martwiłam, że w 9 dc pęcherzyk będzie niedojrzały, ale okazało się, że estradiol był na poziomie 418,8 pg/ml
Jutro idę podejrzeć czy ładnie pękł, trzymajcie kciuki
Nikita nie stresuj się, będzie dobrze.
Opu ja brałam steryd przez ponad 2 miesiące i było ze mną OK -
Ja akurat brałam Metypred, ale to też steryd i własnie brałam go w związku z przeciwciałami Ale po tym jak się okazało, ze jeszcze Tż ma kiepskie nasienie zbuntowąłam się i powiedziałam, ze więcej nie chcę go brać (to było podczas zwątpienia, ze kiedykolwiek zajdę w ciążę).
Pamiętam jak go zaczęłam brać kilka dni miałam nerwowych, ale później się wszystko unormowało. Niestety każą pilnować wagi, nawet moja endokrynolog uprzedziła, że prędzej czy później waga pójdzie w górę, bo niestety to wielki minus mojego sterydu i muszę uważać na jedzenie. Przytyłam nienznacznie, bez wagi nie rzuca się w oczy
-
hej
Monik u nas na razie cisza . Totalna przerwa nie liczę na cud wiec jest luz i bez sterów Nawet dzisiaj spojrzałam który mam dc bo nie w temacie byłam. Na ivf czekamy do stycznia oby nie bo brak kasy w klinice .
Za wszystkie trzymam kciukiStarania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
3 IUI
03.2016 I procedura krótki protokół ICSI
05.2016 II procedura krótki protokół ICSI
Zmiana kliniki MedArt
09.2016 długi protokół 21.09 punkcja mamy 3 zarodki
29.11.2016 crio 4AA cb
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
08.2018 IV IVF cykl naturalny transfer 17.08 7tc
V IVF grudzień 6 zarodków 4 prawidłowe genetycznie
10.04. 2019transfer
24.11 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
url=https://www.tickerfactory.com][/url] -
Hej dziewczyny! Mam pytanie,byc moze ktoras z Was miala podobny przypadek albo orientuje sie jak to moze wygladac. Mam prawdopodobnie LUF-nie pekaja mi pecherzyki. Rosna i wchlaniaja sie po miesiaczce. W zeszly czwartek mialam pierwszy raz podany Pregnyl 5000jx2. W sb na kontroli gin potwierdzil ze pecherzyk pekl i bylo duzo plynu. Dzis zmierzylam sobie temp(nie mierzylam juz od jakiegos czasu bo odpuscilam)i wyszlo mi 36,5 czyli taka no z nizszych temperatur. I czy skoro mam taka temp ok 6 dpo to oznacza ze tej owulacji nie bylo?pytam bo juz raz u innego ginekologa tak mialam ze potwierdzil pekniecie pecherzyka a pozniej na rutynowej kontroli okazalo sie ze on jednak nie pekl...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 21:26
PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
3 lata starań
4x IUI nieudane
I IVF - beta <1
II IVF -
Obecnie 26 tydz ciąży -
nick nieaktualnyPazyfae- jedyne co mi przychodzi do głowy w twojej sytuacji to albo trafiłaś na chwilowe obniżenie temperatury w przypadku implantacji zarodka, albo masz niski poziom progesteronu i mimo, że pęcherzyk pękł to ewentualna ciąża się nie utrzyma, bo progesteron szwankuje.
Albo trzecia opcja- w tym cyklu na początku miałaś tak niskie temperatury, że ta 36,5 to jest wysoka, właściwa temperatura.
Ale to tak na chłopski rozum sobie myślę.Pazyfae lubi tę wiadomość
-
Dziekuję Klara Bella:) poczytalam sobie troche o progesteronie i pojde na badanie,zobacze. Staram sie nie panikowac i nie wymyslac ale niestety niejeden lekarz mnie juz zawiodl i jesli sama sie na cos nue upre albo w swoim zakresie nie zrobie to przy pomocy lekarzy bylabym w tym samym punkcie co ponad rok temu(tyle sie staramy)PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
3 lata starań
4x IUI nieudane
I IVF - beta <1
II IVF -
Obecnie 26 tydz ciąży -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyhej dostalam duphaston chyba na wspomozenie zagniezdzenia ewentualnego. NIe wiem czy mam go brac ( musialabym zaczac dzis) bo boje sie ze mi rozreguluje cykl ( a mam umowiona juz histeroskopie na sierpien a @ regularne). Jak sadzicie ?
Moja ginka ( bylam wczoraj u innego) twierdzi ze w naszej sytuacji naturalne zajscie w ciaze bedzie bardzo trudne... wiec nie wiem sama czy mam lykac tego dupka. -
india wrote:anakonda aż do stycznia, teraz już nie robią?Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
3 IUI
Zmiana kliniki MedArt
29.11.2016 crio 4AA cb
10.04. 2019transfer
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
url=https://www.tickerfactory.com][/url] -
Opu jeśli masz mieć histeroskopie w sierpniu to moim zdaniem bez sensu ale jeśli staracie sie to ja bym brała bo nigdy nie wiadomo co tam nam los napisze . Ja w ciaze zaszłam z zaskoczenia gdzie mąż miał morfologię 0% więc zawsze szansa jestStarania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
3 IUI
Zmiana kliniki MedArt
29.11.2016 crio 4AA cb
10.04. 2019transfer
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
url=https://www.tickerfactory.com][/url]