Pregnyl: kto stosował?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Z pałką czy bez... dalej nie wiemy co to za cyfry i czemu Wy macie 0 a ja 1.
Ja Wam mówię, że to jakieś karniaki i jak nazbieram 3 to mnie stąd wywalą... tylko dlaczego
Czekolada... Ja Ci mówię, Ty jutro rób test !!! a nawet dzisiaj bym siknęła albo na betę poszła
W ciąży też brzuch boli małpowo
Jezu, Ty się tym zajmij ! -
Melduję się po USG:) W środę były 2 pęcherzyki, a teraz ich nie ma, więc chyba sobie pękły:)
Klara Bella ja po zastrzyku nie miałam żadnych objawów, nic mnie nie bolało, jedynie wczoraj głowa i czułam się osłabiona i bez sił (w poprzednim cyklu też tak miałam)i tyle, a jednak wygląda na to, że pękły...
Martwi mnie tylko endometrium - 0,73 - czyli przez 2 dni podrosło 0,10cm...
Czekamy zatem na CUD...trzymajcie kciuki!tulipanna, klara_bella, Nikita2, JusWik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMigotka super wieści, jakże bym chciała być na Twoim miejscu
u mnie endometrium w poniedziałek miało 1cm. Z endometrium raczej nie miewam problemów.
Mnie korci dziś iść na USG ale nie mam za bardzo jak, bo nie mam z kim córki zostawić. Zatem poczekam do poniedziałku cierpliwie
migot_ka lubi tę wiadomość
-
Klara bella trzymam kciuki:) Będzie dobrze:)
-
Dziewczyny powiedzcie mi czy w waszych miasteczkach też robią takie problemy żeby monitoring cyklu zrobić???
Jestem z niewielkiego miasteczka a żeby któryś z lekarzy zechciał mnie zmonitorować to musiałam się naprosić i jutro jeszcze ostatecznie idę na rozmowę z lekarzem. Masakra jakaś. -
JusWik wrote:Dziewczyny powiedzcie mi czy w waszych miasteczkach też robią takie problemy żeby monitoring cyklu zrobić???
Jestem z niewielkiego miasteczka a żeby któryś z lekarzy zechciał mnie zmonitorować to musiałam się naprosić i jutro jeszcze ostatecznie idę na rozmowę z lekarzem. Masakra jakaś.JusWik, Nikita2 lubią tę wiadomość
-
Hej ja jestem po monitoringu mam pęcherzyk 20mm jutro mam dostać pregnyl.powiedzcie mi bo może któraś z was wie w ostatnim cyklu miałam pęcherzyk 24mm ale on strasznie szybko rósł bo bylam we wtorek na monitoringu i byl 16mm a w czwartak już miał 24mm czy nie za szybko czy czasem nie mogl być pusty?
-
sylka0102 wrote:Hej ja jestem po monitoringu mam pęcherzyk 20mm jutro mam dostać pregnyl.powiedzcie mi bo może któraś z was wie w ostatnim cyklu miałam pęcherzyk 24mm ale on strasznie szybko rósł bo bylam we wtorek na monitoringu i byl 16mm a w czwartak już miał 24mm czy nie za szybko czy czasem nie mogl być pusty?
-
sylka0102 wrote:Tak tak miałam robiony jak miał 24mm to mi zrobili a teraz ma 20mm jutro mam dostać zastrzyk ale teraz rośnie prawidłowo i jest okrągły a ostatnio nie byl.
-
Moje pęcherzyki w 12 dc miały 2,14 i 1,79 - pregnyl podziałał.
Fryzjerka wracaj szczęśliwa i wypoczęta:)
Mała Mi czy wiadomo co z tą 1?
Ja tymczasem faszeruję się migdałami i czerwonym winem - a nóż endo podrośnie:) -
sylka0102 wrote:Hej ja jestem po monitoringu mam pęcherzyk 20mm jutro mam dostać pregnyl.powiedzcie mi bo może któraś z was wie w ostatnim cyklu miałam pęcherzyk 24mm ale on strasznie szybko rósł bo bylam we wtorek na monitoringu i byl 16mm a w czwartak już miał 24mm czy nie za szybko czy czasem nie mogl być pusty?
-
Cześć Dziewczyny.
Orientujecie sie może jak długo po podaniu pregnylu wychodzą testy owulacyjne dodatnie?
Pregnyl dostałam 12 dc miał ok 20mm, dwa dni późniejw 14 dc miałam inseminację na nie pękniętym pęcherzyku (dopiero po południu czułam ból jajnika)i teraz jest już drugi dzień czyli 16 dc i dalej mam mocno dodatnie testy owulacyjne. Łącznie przez 4 dni owulacyjne są dodatnie
Pregnyl fałszuje te testy czy jak? bo ciążowe wiadomo że tak, przynajmniej do 12 dni po podaniuEltasz
-
nick nieaktualnysylka- ja mam tą samą zagwozdkę. Pęcherzyki rosną szybko.
W marcowym cyklu w 3 dni urósł 9mm ( z 14mm do 23mm i się zatrzymał i nie pękł). Jak powiedziałam to mojej gin to powiedziała, że to niemożliwe, że był prawdopodobnie zły pomiar. Wiem, że pomiar był dobry, bo monitoring robiłam u bardzo dobrego lekarza, który ma wypasiony gabinet i sprzęt. I ten lekarz mówił, że pęcherzyk wygląda ładnie i że to, że szybko rośnie to dobrze rokuje, bo pewnie ładnie pęknie.
Moja gin uważa, że pęcherzyk dobrze rokujący rośnie 1,3mm na dobę i bądź tu mądry i pisz wiersze
Eltasz- też się nad tym zastanawiałam, ale skoro testy owulacyjne wykrywają czasem ciążę, to może reagują też na pregnyl, który jest przecież gonadotropiną kosmówkową. Więc chyba dlatego wychodzą Ci pozytywne, tak myśle na chłopski rozum