X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Pregnyl: kto stosował?
Odpowiedz

Pregnyl: kto stosował?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mi ja u ciebie pod obrazkiem widze 1 bez "palki" beheh ale jak tobie teraz odpisuje u siebie mam 0 z palka :))

• Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z pałką czy bez... dalej nie wiemy co to za cyfry i czemu Wy macie 0 a ja 1.
    Ja Wam mówię, że to jakieś karniaki i jak nazbieram 3 to mnie stąd wywalą... tylko dlaczego ;)

Czekolada... Ja Ci mówię, Ty jutro rób test !!! a nawet dzisiaj bym siknęła albo na betę poszła :)
    W ciąży też brzuch boli małpowo :)

f2w33e3ks5gz12ky.png
    Jezu, Ty się tym zajmij !
  • migot_ka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po USG:) W środę były 2 pęcherzyki, a teraz ich nie ma, więc chyba sobie pękły:)
    Klara Bella ja po zastrzyku nie miałam żadnych objawów, nic mnie nie bolało, jedynie wczoraj głowa i czułam się osłabiona i bez sił (w poprzednim cyklu też tak miałam)i tyle, a jednak wygląda na to, że pękły...
    Martwi mnie tylko endometrium - 0,73 - czyli przez 2 dni podrosło 0,10cm...
    Czekamy zatem na CUD...trzymajcie kciuki!

tulipanna, klara_bella, Nikita2, JusWik lubią tę wiadomość

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka super wieści, jakże bym chciała być na Twoim miejscu :)
    u mnie endometrium w poniedziałek miało 1cm. Z endometrium raczej nie miewam problemów.
    Mnie korci dziś iść na USG ale nie mam za bardzo jak, bo nie mam z kim córki zostawić. Zatem poczekam do poniedziałku cierpliwie :)

migot_ka lubi tę wiadomość

• migot_ka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara bella trzymam kciuki:) Będzie dobrze:)

• fryzjerka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka no ja się syzkuje pomalu do wyjazdu już nie mogę się doczekać :),pewnie mnie nie będzie przez 2 tyg bo nie wiem jak tam będzie z netem . na pewno odezwe się po powrcie :)

i oczywiście z awas wszystkich trzymam kciukasy :)

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • Nikita2 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekolada - Mała Mi ma rację, ładnie to wygląda ;) życzę zieloności!

3jgx43r822pbo9ro.png

"Twoje marzenia nie mają daty ważności, więc weź głęboki wdech i spróbuj ponownie"
  • Nikita2 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fryzjerka - udanego urlopu! Wypoczywaj i wróć pełna optymizmu i pozytywnych myśli... :)

fryzjerka lubi tę wiadomość

3jgx43r822pbo9ro.png

"Twoje marzenia nie mają daty ważności, więc weź głęboki wdech i spróbuj ponownie"
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi czy w waszych miasteczkach też robią takie problemy żeby monitoring cyklu zrobić???
    Jestem z niewielkiego miasteczka a żeby któryś z lekarzy zechciał mnie zmonitorować to musiałam się naprosić i jutro jeszcze ostatecznie idę na rozmowę z lekarzem. Masakra jakaś.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi czy w waszych miasteczkach też robią takie problemy żeby monitoring cyklu zrobić???
    Jestem z niewielkiego miasteczka a żeby któryś z lekarzy zechciał mnie zmonitorować to musiałam się naprosić i jutro jeszcze ostatecznie idę na rozmowę z lekarzem. Masakra jakaś.
    Ja na monitoringi jeździłam 60 km w jedną stronę. Warto było :)

JusWik, Nikita2 lubią tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 12 czerwca 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja jestem po monitoringu mam pęcherzyk 20mm jutro mam dostać pregnyl.powiedzcie mi bo może któraś z was wie w ostatnim cyklu miałam pęcherzyk 24mm ale on strasznie szybko rósł bo bylam we wtorek na monitoringu i byl 16mm a w czwartak już miał 24mm czy nie za szybko czy czasem nie mogl być pusty?

Czekam wciąż na ten cud....

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylka0102 wrote:
    Hej ja jestem po monitoringu mam pęcherzyk 20mm jutro mam dostać pregnyl.powiedzcie mi bo może któraś z was wie w ostatnim cyklu miałam pęcherzyk 24mm ale on strasznie szybko rósł bo bylam we wtorek na monitoringu i byl 16mm a w czwartak już miał 24mm czy nie za szybko czy czasem nie mogl być pusty?
    sylka szczerze mówiąc to nie wiem... nie słyszałam o czymś takim... a robiłaś zastrzyk z pregnylu sobie?

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• JusWik Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Ja na monitoringi jeździłam 60 km w jedną stronę. Warto było :)
    też jestem zdecydowana nawet do novum jeździć jeśli trzeba będzie

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• sylka0102 Przyjaciółka

Wysłany: 12 czerwca 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak miałam robiony jak miał 24mm to mi zrobili a teraz ma 20mm jutro mam dostać zastrzyk ale teraz rośnie prawidłowo i jest okrągły a ostatnio nie byl.

Czekam wciąż na ten cud....

j36rxzdvdx1kpbz0.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylka0102 wrote:
    Tak tak miałam robiony jak miał 24mm to mi zrobili a teraz ma 20mm jutro mam dostać zastrzyk ale teraz rośnie prawidłowo i jest okrągły a ostatnio nie byl.
    nie pomogę Ci kochana bo nie chcę namieszać Ci w głowie. Ja zaczynam dopiero z pregnylem więc będę was potrzebowała :)

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png

• migot_ka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje pęcherzyki w 12 dc miały 2,14 i 1,79 - pregnyl podziałał.
    Fryzjerka wracaj szczęśliwa i wypoczęta:)
    Mała Mi czy wiadomo co z tą 1?
    Ja tymczasem faszeruję się migdałami i czerwonym winem - a nóż endo podrośnie:)

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylka0102 wrote:
    na to pytanie czy był pusty nikt nie da Ci odpowiedzi. chyba ze robiłabys ivf, wtedy wiedzieliby genetycy co było w pecherzyku. Ale owszem, pecherzyk moze byc pusty, czasem clo na to pomaga, bo wspomaga owulacje.Ale to pomoc na chybił trafił przy staraniach wzglednie naturalnych (wykluczajacych ivf).

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik wrote:
    też jestem zdecydowana nawet do novum jeździć jeśli trzeba będzie
    wiec polecm novum a nie pseudolekarzy, ktorzy beda faszerowac Cie bzdurami. Bo juz takie podejscie do monitów o czyms swiadczy..

JusWik lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Eltasz Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny.
    Orientujecie sie może jak długo po podaniu pregnylu wychodzą testy owulacyjne dodatnie?
    Pregnyl dostałam 12 dc miał ok 20mm, dwa dni późniejw 14 dc miałam inseminację na nie pękniętym pęcherzyku (dopiero po południu czułam ból jajnika)i teraz jest już drugi dzień czyli 16 dc i dalej mam mocno dodatnie testy owulacyjne. Łącznie przez 4 dni owulacyjne są dodatnie
    Pregnyl fałszuje te testy czy jak? bo ciążowe wiadomo że tak, przynajmniej do 12 dni po podaniu

Eltasz
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylka- ja mam tą samą zagwozdkę. Pęcherzyki rosną szybko.
    W marcowym cyklu w 3 dni urósł 9mm ( z 14mm do 23mm i się zatrzymał i nie pękł). Jak powiedziałam to mojej gin to powiedziała, że to niemożliwe, że był prawdopodobnie zły pomiar. Wiem, że pomiar był dobry, bo monitoring robiłam u bardzo dobrego lekarza, który ma wypasiony gabinet i sprzęt. I ten lekarz mówił, że pęcherzyk wygląda ładnie i że to, że szybko rośnie to dobrze rokuje, bo pewnie ładnie pęknie.
    Moja gin uważa, że pęcherzyk dobrze rokujący rośnie 1,3mm na dobę i bądź tu mądry i pisz wiersze :)
    Eltasz- też się nad tym zastanawiałam, ale skoro testy owulacyjne wykrywają czasem ciążę, to może reagują też na pregnyl, który jest przecież gonadotropiną kosmówkową. Więc chyba dlatego wychodzą Ci pozytywne, tak myśle na chłopski rozum :)

‹‹ 194 195 196 197 198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ