X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Pregnyl: kto stosował?
Odpowiedz

Pregnyl: kto stosował?

Oceń ten wątek:
  • Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara_bella, a sama sobie nie możesz zrobić??
    Kupujesz tylko igłę i strzykawkę jak do insuliny i dajesz w brzuch.
    Jak ja to przeżyłam i baaa nawet sama sobie robiłam ... to uwierz mi - każdy może :)

f2w33e3ks5gz12ky.png
    Jezu, Ty się tym zajmij !
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny nie bede pisac do dr-a. Ufam mojej pani doktor, tym bardziej ze drugi lekarz potwierdzil to co kowila moja ( inna para byla na kknsultacjach z wynikami u lekarza z mojej kliniki ) jest tego samego zdania. Tylko ivf.

Teraz aktualnie przede mna wyrwanie ostatniej osemki, musze przejsc na diete ( nie odchudzajaca ) niskobialkowa i uzyskac wynik w przedziale ciazowym. Wtedy moge probowac.

Narazie prosze o kciuki za rosnace pecherzyki oby cos tam sie wyklulo na tym apo letro :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po laparoskopii robiłam sobie w brzuch ale to nie domięśniowy . Lekarka mi mówiła ze to domięśniowy ten pregnyl i ja nie wiem czy ja to umiem. Bo chyba różni się ten rodzaj zastrzyka? Sama nie wiem. W przychodni osiedlowej mogę zrobić najpóźniej o 17.30 albo o 7.30 rano nie wiem w który dzień iść. Czy środa wieczór czy czwartek rano.

• Pszczelka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klra bella Pregnyl można robić podskórnie. Kiedys tez mialam robiony domięśniowo w klinice i lekarka zaskoczona byla bo powiedziala ze moge sama zrobic (zapyalam o skierowanie) i w ulotce jest napisane. Kiedys w tym watku komus wklejałam ulotke bo byl ten sam problem:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzeczywiście w ulotce napisali ze można w brzuch samemu wiec kupie sobie strzykawke odpowiednią i zrobię sama . Dzięki dziewczyny zaoszczędziłam 25zl :)

• anakonda Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opu a jakie mąż ma wyniki próbowaliście witamin ? Mój też miał kiepskie ale poprawiły się na szczęście i przy słabych parametrach miałam IUI . Ja na waszym miejscu spróbowała bym 1 IUI a potem IVF . Mój gin twierdzi że trzeba zrobić wszystko co sie da by ostatni krok zostawić na końcu czyli IVF .
    Pszczelka a wy kiedy ruszacie dalej ?
    Monik a co u Ciebie
    Mała mi oby lipiec był dla Ciebie szczęśliwy .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 16:11

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda moj maz wytwarza przeciwciala przeciwplemnikowe, czyli jego uklad immunologiczny niszczy sperme w zwiazku z tym plemniki nie sa zdolne do zaplodninia.

Pomijam kiepskie parametry nasienia w ogole... przeciwciala to osobne badanie bylo.

• anakonda Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a no chyba ze tak nie wiem nawet co to za badanie nie miał mój M tego robione A to skoro nie są zdolne plemniki do zapładniania to IVF też moze sie nie udać bo pewnie ICSI wchodziłoby w grę .

3 IUI , 5IVF

9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas sytuacja wyglada tak: jesli chcodzi o nasienie parametry to tak ruch postepowy 34%
    Prawidlowa morfologia 2%, przeciwciala przeciwplemnikowe 76%.
    Natomiast mamy duzo zolnierzy :) z tgo co pamietam ogolna liczba to ponad 50 mln wiec tu chyba wygrywamy :) wiec moze jakos wyjma tego plemniczka ktory bedzie ok :) zapytam w piatek na czy. To polega jak oni wylowia tego plemniczka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 17:37

• agaluka Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisas opu nawet nie przypuszczałam ze mężczyźni mogą mieć przeciwciała przeciwplemnikowe!
    Ja jutro ostatni dzień z dupkiem a tu ciągle brak plamienia, czyżby jakaś rewolucja w moim organizmie? Tego jeszcze nie grali; )

• Pszczelka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anakondo jak nic sie nie wydarzy po drodze to 19 sierpien mam wizyte. to bedzie jakas koncówka cyklu wiec jakos koniec sierpnia zaczelabym stymulacje

• anakonda Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedz a gdzie podchodzicie do IVF w jakim mieście czy są jeszcze wolne miejsca ?

3 IUI , 5IVF

9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
  • Pszczelka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anakondo w Warszawie w Novum. Nie wiem czy sa wolne miejsca. Ja juz jestem w programie i podchodze do 2 podejścia. Mi powiedziała że teraz są zapisy na 2 połowę sierpnia ale nie wiem czy tylko tych co juz sa czy ogólnie jakas kolejna pula ruszła i zapisują wszystkich

• Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opu jeśli macie dużo żołnierzyków i będą je "wyławiać" do IVF to dlaczego IUI najpierw nie będziesz miała robionej - podali jakieś konkretne przeciwwskazania? IUI też omija bariery - szczególnie te kobiece ale sperma też jest odpowiednio preparowana...
    Ale ja się nie znam na 100% więc tylko pytam :)

f2w33e3ks5gz12ky.png
    Jezu, Ty się tym zajmij !
  • migot_ka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam od lekarza...moje endometrium powalające...0,63cm...;( czyli gorzej niż ostatnio...jednak mimo to dostałam pregnyl i czekamy... chciałam, aby pielęgniarka zrobiła mi zastrzyk w brzuch, ale powiedziała, że pierwsze słyszy? Dostałam więc w tyłek.........

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poczytałam trochę w necie i popytałam po koleżankach i idę jednak dziś na 18 do przychodni na domięśniowy, to mój 1 raz z pregnylem, zrobię z zaleceniem lekarza czyli w tylek. Jakbym zrobiła w brzuch i by nie pękło to pewnie bym się zastanawiała czy to moja wina a tak będę miała czyste sumienie . Nie daj boze by mi sie rozlalo itd...
    Nie wiem ile ma mój pęcherzyk dziś . W pon miał 15 mm. Na ostatnim monicie w 3 dni urósł 9 mm , strasznie szybko dlatego nie wiem ile dziś może mieć a szkoda mi kasy na kolejne usg. Jestem bardzo ciekawa czy pęknie, to byłby cud, bo przez ostatnie 2 lata wychwycilam za pomocą usg tylko 1 owulacje, fakt nie robiłam co miesiąc monitu, ale dosyć często.

urocza lubi tę wiadomość

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migot_ka wrote:
    Właśnie wróciłam od lekarza...moje endometrium powalające...0,63cm...;( czyli gorzej niż ostatnio...jednak mimo to dostałam pregnyl i czekamy... chciałam, aby pielęgniarka zrobiła mi zastrzyk w brzuch, ale powiedziała, że pierwsze słyszy? Dostałam więc w tyłek.........
    Spokojnie, endo na owu za dwie doby bedzie w sam raz. Akurat fasolka bedzie miała sie gdzie zagniezdzic. Rosnie okło 2 mm na dobe, wiec akurat do czas pekniecia pecherzyka bedzie miało 10 mm czyli pieknie.

migot_ka lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klara_bella wrote:
    Ja poczytałam trochę w necie i popytałam po koleżankach i idę jednak dziś na 18 do przychodni na domięśniowy, to mój 1 raz z pregnylem, zrobię z zaleceniem lekarza czyli w tylek. Jakbym zrobiła w brzuch i by nie pękło to pewnie bym się zastanawiała czy to moja wina a tak będę miała czyste sumienie . Nie daj boze by mi sie rozlalo itd...
    Nie wiem ile ma mój pęcherzyk dziś . W pon miał 15 mm. Na ostatnim monicie w 3 dni urósł 9 mm , strasznie szybko dlatego nie wiem ile dziś może mieć a szkoda mi kasy na kolejne usg. Jestem bardzo ciekawa czy pęknie, to byłby cud, bo przez ostatnie 2 lata wychwycilam za pomocą usg tylko 1 owulacje, fakt nie robiłam co miesiąc monitu, ale dosyć często.
    bezie dzis w sam raz. Mi gin kazał serduszkowac po dobie od zastrzyku, zeby armia odpoczeła i sie wzmocniła.

klara_bella lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie wiem czy dziś odpuszczac przytulanie. Boje się ze przegapie odpowiedni moment. Zastrzyk był o 17.30 troszkę bolało ale teraz pośladek boli. I jajniki czuje co jakiś czas nie wiem czy mam prawo tak szybko czuć czy moja wyobraźnia działa :)

• migot_ka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klara_bella wrote:
    No właśnie nie wiem czy dziś odpuszczac przytulanie. Boje się ze przegapie odpowiedni moment. Zastrzyk był o 17.30 troszkę bolało ale teraz pośladek boli. I jajniki czuje co jakiś czas nie wiem czy mam prawo tak szybko czuć czy moja wyobraźnia działa :)
    -
    klara_bella zatem idziemy łeb w łeb:) Ja też dzisiaj po zastrzyku, ale przytulania dzisiaj nie odpuszczam:)wezmę też pod uwagę te "sexi ciuszki" ;)))

tulipanna, agaluka, klara_bella lubią tę wiadomość

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
‹‹ 192 193 194 195 196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ