Pregnyl: kto stosował?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDzieki dziewczyny nie bede pisac do dr-a. Ufam mojej pani doktor, tym bardziej ze drugi lekarz potwierdzil to co kowila moja ( inna para byla na kknsultacjach z wynikami u lekarza z mojej kliniki ) jest tego samego zdania. Tylko ivf.
Teraz aktualnie przede mna wyrwanie ostatniej osemki, musze przejsc na diete ( nie odchudzajaca ) niskobialkowa i uzyskac wynik w przedziale ciazowym. Wtedy moge probowac.
Narazie prosze o kciuki za rosnace pecherzyki oby cos tam sie wyklulo na tym apo letro -
nick nieaktualnyPo laparoskopii robiłam sobie w brzuch ale to nie domięśniowy . Lekarka mi mówiła ze to domięśniowy ten pregnyl i ja nie wiem czy ja to umiem. Bo chyba różni się ten rodzaj zastrzyka? Sama nie wiem. W przychodni osiedlowej mogę zrobić najpóźniej o 17.30 albo o 7.30 rano nie wiem w który dzień iść. Czy środa wieczór czy czwartek rano.
-
klra bella Pregnyl można robić podskórnie. Kiedys tez mialam robiony domięśniowo w klinice i lekarka zaskoczona byla bo powiedziala ze moge sama zrobic (zapyalam o skierowanie) i w ulotce jest napisane. Kiedys w tym watku komus wklejałam ulotke bo byl ten sam problem:)
-
nick nieaktualny
-
Opu a jakie mąż ma wyniki próbowaliście witamin ? Mój też miał kiepskie ale poprawiły się na szczęście i przy słabych parametrach miałam IUI . Ja na waszym miejscu spróbowała bym 1 IUI a potem IVF . Mój gin twierdzi że trzeba zrobić wszystko co sie da by ostatni krok zostawić na końcu czyli IVF .
Pszczelka a wy kiedy ruszacie dalej ?
Monik a co u Ciebie
Mała mi oby lipiec był dla Ciebie szczęśliwy .Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 16:11
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
3 IUI
03.2016 I procedura krótki protokół ICSI
05.2016 II procedura krótki protokół ICSI
Zmiana kliniki MedArt
09.2016 długi protokół 21.09 punkcja mamy 3 zarodki
29.11.2016 crio 4AA cb
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
08.2018 IV IVF cykl naturalny transfer 17.08 7tc
V IVF grudzień 6 zarodków 4 prawidłowe genetycznie
10.04. 2019transfer
24.11 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
url=https://www.tickerfactory.com][/url] -
nick nieaktualny
-
a no chyba ze tak nie wiem nawet co to za badanie nie miał mój M tego robione A to skoro nie są zdolne plemniki do zapładniania to IVF też moze sie nie udać bo pewnie ICSI wchodziłoby w grę .Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
3 IUI
Zmiana kliniki MedArt
29.11.2016 crio 4AA cb
10.04. 2019transfer
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
nick nieaktualnyU nas sytuacja wyglada tak: jesli chcodzi o nasienie parametry to tak ruch postepowy 34%
Prawidlowa morfologia 2%, przeciwciala przeciwplemnikowe 76%.
Natomiast mamy duzo zolnierzy z tgo co pamietam ogolna liczba to ponad 50 mln wiec tu chyba wygrywamy wiec moze jakos wyjma tego plemniczka ktory bedzie ok zapytam w piatek na czy. To polega jak oni wylowia tego plemniczkaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 17:37
-
Powiedz a gdzie podchodzicie do IVF w jakim mieście czy są jeszcze wolne miejsca ?Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
3 IUI
Zmiana kliniki MedArt
29.11.2016 crio 4AA cb
10.04. 2019transfer
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
Anakondo w Warszawie w Novum. Nie wiem czy sa wolne miejsca. Ja juz jestem w programie i podchodze do 2 podejścia. Mi powiedziała że teraz są zapisy na 2 połowę sierpnia ale nie wiem czy tylko tych co juz sa czy ogólnie jakas kolejna pula ruszła i zapisują wszystkich
-
Opu jeśli macie dużo żołnierzyków i będą je "wyławiać" do IVF to dlaczego IUI najpierw nie będziesz miała robionej - podali jakieś konkretne przeciwwskazania? IUI też omija bariery - szczególnie te kobiece ale sperma też jest odpowiednio preparowana...
Ale ja się nie znam na 100% więc tylko pytam
Jezu, Ty się tym zajmij ! -
Właśnie wróciłam od lekarza...moje endometrium powalające...0,63cm...;( czyli gorzej niż ostatnio...jednak mimo to dostałam pregnyl i czekamy... chciałam, aby pielęgniarka zrobiła mi zastrzyk w brzuch, ale powiedziała, że pierwsze słyszy? Dostałam więc w tyłek.........
-
nick nieaktualnyJa poczytałam trochę w necie i popytałam po koleżankach i idę jednak dziś na 18 do przychodni na domięśniowy, to mój 1 raz z pregnylem, zrobię z zaleceniem lekarza czyli w tylek. Jakbym zrobiła w brzuch i by nie pękło to pewnie bym się zastanawiała czy to moja wina a tak będę miała czyste sumienie . Nie daj boze by mi sie rozlalo itd...
Nie wiem ile ma mój pęcherzyk dziś . W pon miał 15 mm. Na ostatnim monicie w 3 dni urósł 9 mm , strasznie szybko dlatego nie wiem ile dziś może mieć a szkoda mi kasy na kolejne usg. Jestem bardzo ciekawa czy pęknie, to byłby cud, bo przez ostatnie 2 lata wychwycilam za pomocą usg tylko 1 owulacje, fakt nie robiłam co miesiąc monitu, ale dosyć często.urocza lubi tę wiadomość
-
migot_ka wrote:Właśnie wróciłam od lekarza...moje endometrium powalające...0,63cm...;( czyli gorzej niż ostatnio...jednak mimo to dostałam pregnyl i czekamy... chciałam, aby pielęgniarka zrobiła mi zastrzyk w brzuch, ale powiedziała, że pierwsze słyszy? Dostałam więc w tyłek.........
migot_ka lubi tę wiadomość
-
klara_bella wrote:Ja poczytałam trochę w necie i popytałam po koleżankach i idę jednak dziś na 18 do przychodni na domięśniowy, to mój 1 raz z pregnylem, zrobię z zaleceniem lekarza czyli w tylek. Jakbym zrobiła w brzuch i by nie pękło to pewnie bym się zastanawiała czy to moja wina a tak będę miała czyste sumienie . Nie daj boze by mi sie rozlalo itd...
Nie wiem ile ma mój pęcherzyk dziś . W pon miał 15 mm. Na ostatnim monicie w 3 dni urósł 9 mm , strasznie szybko dlatego nie wiem ile dziś może mieć a szkoda mi kasy na kolejne usg. Jestem bardzo ciekawa czy pęknie, to byłby cud, bo przez ostatnie 2 lata wychwycilam za pomocą usg tylko 1 owulacje, fakt nie robiłam co miesiąc monitu, ale dosyć często.klara_bella lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo właśnie nie wiem czy dziś odpuszczac przytulanie. Boje się ze przegapie odpowiedni moment. Zastrzyk był o 17.30 troszkę bolało ale teraz pośladek boli. I jajniki czuje co jakiś czas nie wiem czy mam prawo tak szybko czuć czy moja wyobraźnia działa
-
klara_bella wrote:No właśnie nie wiem czy dziś odpuszczac przytulanie. Boje się ze przegapie odpowiedni moment. Zastrzyk był o 17.30 troszkę bolało ale teraz pośladek boli. I jajniki czuje co jakiś czas nie wiem czy mam prawo tak szybko czuć czy moja wyobraźnia działa
klara_bella zatem idziemy łeb w łeb:) Ja też dzisiaj po zastrzyku, ale przytulania dzisiaj nie odpuszczam:)wezmę też pod uwagę te "sexi ciuszki" ))tulipanna, agaluka, klara_bella lubią tę wiadomość