X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Pregnyl: kto stosował?
Odpowiedz

Pregnyl: kto stosował?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny za wsparcie :) jestem dobrej mysli :)

• agaluka Przyjaciółka

Wysłany: 7 czerwca 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja, weekendowałyście? Zaczerpnęłyście trochę słońca i pozytywnej energii? :)

• migot_ka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka:) Ja dla odmiany przesiedziałam cały dzień domu i zrobiłam sobie wolne od pracy... nadrobiłam za to zaległości w zakresie prania, sprzątania, prasowania itp...:)

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • migot_ka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I zastanawiam się - patrząc na wasze wykresy - czemu ja mam tak niską temperaturę? Przed chwilą mierzone - 33,9. To chyba nie jest normalne?:)

• Nikita2 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja sobie odpoczęłam... Weekend spędzony na działce - słońce, grill, piwko - tego mi trzeba było ;)

3jgx43r822pbo9ro.png

"Twoje marzenia nie mają daty ważności, więc weź głęboki wdech i spróbuj ponownie"
  • fryzjerka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 02:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja czwartek wolny ale tylko dlatego ze @ była i bardzo źle się czułam piątek cały dzień w pracy sobota w pracy i niedziela w końcu zakupy i wypad na miasto z mężem w końcu tak rzadko spędzamy razem czas. wieczorem troszkę % tzn ja wypiłam takiego drinka (ala smirnoffa) mój mąż kilka piwek i o 23:30 poszliśmy na spacer w koło Arsenalu :) i kolejna butelka tym razem smirnoffa tego drinka ale to słabe taka oranżadka i po północy wróciliśmy do chaty no i dzień się kończy trza iść spać bo jutro do pracy :/

Nikita2 lubi tę wiadomość

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • agaluka Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wszystkim mówię, że byłam na weekend w Hiszpanii - tak się opaliłam na miejskim basenie :D

• Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mogot_ka... że też nie trafiłaś do mnie z tym sprzątaniem ;) skoro tak się rozpędziłaś to mogłabym Ci i moje mieszkanie podsunąć :) hihi
    Ja sprzątanie odłożyłam na bok ;) za to z moimi chłopakami pojechaliśmy w sobotę w Beskid Mały na Górę Żar, na którą mój Adaś wchodził piechotą, że aż miło było patrzeć - taką miał frajdę :) Na dół zjazd kolejką :) A potem na jeziorku popływaliśmy rowerkiem i było suuuper :)
    W niedzielę za to aktywnie - my z mężem na nogach a synek trenował równowagę na biegowym rowerku...przyjechał do domu padnięty i w locie zasnął :)
    Tak więc weekend mogę zaliczyć do tych udanych... tym bardziej, że pogoda była bajeczna :)

Agaluka...już widzę tę Twoją "hiszpańską" opaleniznę...i zazdroszczę :)

A ja dzisiaj dzień "lekarski" - o 16-tej do endokrynologa żeby zobaczył mój niebotyczny skok TSH z 0,004 do 0,006 a na 17-ta mam się przemieścić do ginki na monitoring - sprawdzamy czy torbielka zniknęła i czy przy takim TSH jest szansa na stymulację Lamettą ...
    Dam znać wieczorem jak poszło :)

f2w33e3ks5gz12ky.png
    Jezu, Ty się tym zajmij !
  • agaluka Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi, na razie jest czerwona :D Ale za dwa dni będę nad sobą roztaczać ochy i achy na szczęście kolejny weekend też szykuje się cieplutki, a na pewno Mała Mi na południu PL:P
    Powodzenia u lekarzy!
    Ja dzisiaj lub jutro, najdalej pojutrze pewnie zacznę plamić/ krwawić... Chyba, że faktycznie poprzednie krwawienia wynikały z krwotocznego ciałka żółtego lub z tego, że pęcherzyk pękał z dużym opóźnieniem. W tym cyklu wszystko się pięknie udało, o czasie i do końca. Więc jeżeli będę plamić, to mam problemy z macicą.

A jaki miałam sen ostatnio!!! Śniło mi się, że mój szef (!!!) polecił mi nowego ginekologa. Poszłam tam, on wyjął ze mnie macicę, położył przede mną na stole i pokazywał, co jest nie tak!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja weekend spedzilam szuakajac informacji w temacie ivf ... Zamiast sie wylozyc na slonce ...

• migot_ka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opu i co ciekawego znalazłaś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no ogolnie czytam :) o tych tabletkach co dostalam, o tym na czym polega ivf, pojawiaja sie pytania to zapisuje zeby spytac w piatek :)
    Dowiedzialam sie z mojej klinice moj lekarz mowi nam ivf, natomiast inny lekarz z tej samej placowki parze z gorszym wynikiem proponuje IUI... Zwariowac mozna... I sie boje ze jak moja pojdzie na L4 to inny lek bedzie chcial nam IUI zrobic ...

• migot_ka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opu a nie miałaś jeszcze IUI?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie

• Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jestem i melduję:
    - torbiel ... jest. Co prawda już tylko jednokomorowa ale dostałam anty na wyciszenie organizmu :( Miałam dzisiaj zacząć od 3 tabletki a jak wezmę 18-tą to mam się pojawić na monitoringu.
    - tsh - wiadomo jakie i tutaj niespodzianka: mój endokrynolog kazał mi brać letrox 25 a moja gin (też endokrynolog) godzinę później mówi, że mam odstawić tabletki i za 10 dni zrobić powtórne tsh.
    Jako, że od czwartku (jak dostałam wynik tsh) nie biorę tabletek - będę słuchać mojej ginki...i zobaczymy jak mój organizm da sobie radę sam bez tabletek.
    Może w końcu ta tarczyca się unormuje :)
    Tak więc mam kolejny cykl w plecy :( ... mogę zająć się swoją dietą :) hihi
    Plan mam taki... wyciszam organizm, podnoszę tsh i lipiec nasz...
    Więcej nie będę próbować (tak przynajmniej twierdzę dzisiaj) :)

f2w33e3ks5gz12ky.png
  • agaluka Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi, co to ma znaczyć, że więcej nie będziesz próbować???
    Super jak lekarze są tacy zgodni, to dodaje pewności w leczeniu:p

Mała_Mi79 lubi tę wiadomość

• Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaluka, o tym samym wczoraj pomyślałam :) Nie ma to jak "zgodność" dwóch specjalistów - a Ty człowieku i tak lecz się sam hihi :)
    No cóż, uznałam, że teraz zawierzam się mojej pani ginekolog, bo jej i moim celem jest moja ciąża ... więc wybieram jej opcję :)

A czemu ostatnie...bo już mam dosyć. Chciałam już odpuścić w kwietniu ale pani doktor prosiła żebym im (klinice) dała pół roku, a że jestem tam od stycznia więc miałam mieć w czerwcu (teraz już w lipcu) ostatnie podejście.
    Po prostu nie mam siły, ale zanim odpocznę to muszę wiedzieć na 100% czy mam wrogość śluzu czy nie. Jeśli nie ma wrogości to będę szukać mojego libido i wyjadę z mężem gdzieś w siną dal a synka zostawimy u babci (ku wielkiej uciesze obojga :) ).
    Tak więc następnym razem umówię się też do niej na test postkoloidalny.
    Bo człowiek ma zawsze nadzieję :) a nie takie cuda się zdarzają :)

Dla Waszej wiadomości - nie cieszcie się za szybko - nie opuszczę Was hihi :)
    Nie ma szans ... bo gdzie indziej będzie mi tak dobrze jak tutaj, no i gdzie mnie i moje wzloty i upadki będą bardziej rozumiane?? :)
    Niestety jestem uzależniona od Was :)

f2w33e3ks5gz12ky.png
  • Pszczelka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mialam grill imprezowy:) Codziennie grill ,raz ognisko, piwko, dwa razy bylismy z Olkiem na basenie. Jak sie obudzilam w nd bolało mnie gardło-czasem mnie boli jak spie przy otwartym oknie i przestaje:)
    W nd na pn 39 tem wczoraj bylam u lekarza i angina. Nigdynie bolało mnie tak gardło jakbym polykała garśc szkła ze szpilkami wrrr
    Opu może opisz dokladnie swoa sytuacje i wyniki i napisz do naszego eksperta. Zawsze dodatkowa opinie:) Ostatnio odpowiadał 12 maja wiec myśle ze zaraz bedzie odpowiadal- my polubimy zeby nie ominał Twojego pytania:)

Mała_Mi79 lubi tę wiadomość

• Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczelka, no to się załatwiłaś :/
    Ale masz rację co do opu...pisz kochana do eksperta a my będziemy "lubić" :)

f2w33e3ks5gz12ky.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, wczoraj - 10 dc -miałam pęcherzyk 15 mm, jutro wieczorem albo w czwartek rano mam mieć zastrzyk, szybko mi rosną pęcherzyki wiec wolałabym w środę ale gdzie ja znajdę wieczorem placówkę która zrobi mi zastrzyk ? Jak to się odbywa? Mam skierowanie od lekarki na zrobienie zastrzyku

‹‹ 191 192 193 194 195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ