X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Pregnyl: kto stosował?
Odpowiedz

Pregnyl: kto stosował?

Oceń ten wątek:
  • Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna ... cudnie :) Aż buzia sama się uśmiecha jak widzi taką betę :)

A u mnie chyba kolejny miesiąc pójdzie w odstawkę :( TSH z 0,004 "wzrosło" do 0,006 :/

f2w33e3ks5gz12ky.png
    Jezu, Ty się tym zajmij !
  • migot_ka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od dzisiaj zaczęłam CLO. 10/06. mam USG - jeśli wszystko będzie OK dostanę pregnyl po raz drugi...a tymczasem biorę się za siebie...przestawiam myślenie - koniec dołowania się - bo nic z tego nie wyjdzie...kupiłam dziś mężowi AndroVit, a sobie termometr:) Zauważyłam, ze wszystkie na bieżąco mierzycie temperaturę - przyznam się, że nigdy tego nie robiłam, ale...czemu nie?:)

Mała_Mi79 lubi tę wiadomość

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • agaluka Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotko a Tulipanna mówiła tu o jakichś szekszi wdziankach :D

• fryzjerka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaluka wrote:
    Fryzjerko, a przez ile cykli bralas clo?
    Ja brałam 3 i lekarz mi powiedział ze mam już przestymulowane jajniki:/

4cykle ten miał być 5 ale czekamy do przyszłego miesiąca robimy sobie przerwę przymusowa. ciekawe po czym poznac ze przstymulowane .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2015, 23:58

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fryzjerka wrote:
    4cykle ten miał być 5 ale czekamy do przyszłego miesiąca robimy sobie przerwę przymusowa. ciekawe po czym poznac ze przstymulowane .
    po bólu brzucha...tego nie da sie przegapic...zwiększa sie obwód brzucha..nie jest to bezpieczne...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • migot_ka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaluka wrote:
    Migotko a Tulipanna mówiła tu o jakichś szekszi wdziankach :D
    Trzeba będzie spróbować, może w tym tkwi tajemnica...?:)))

tulipanna lubi tę wiadomość

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja tylko na chwilę wpadłam ogłosić ze jesteśmy w programie rządowym. Kiedy zaczynamy nie wiem pewnie styczeń 2016 bo nie ma miejsc już. Mamy czekać na telefon. Moja radość przelewa smutek

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
    3 IUI :(
    03.2016 I procedura krótki protokół ICSI :(
    05.2016 II procedura krótki protokół ICSI :(
    Zmiana kliniki MedArt
    09.2016 długi protokół 21.09 punkcja mamy 3 zarodki :)
    29.11.2016 crio 4AA cb
    Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    08.2018 IV IVF cykl naturalny transfer 17.08 7tc :(
    V IVF grudzień 6 zarodków 4 prawidłowe genetycznie
    10.04. 2019transfer :(
    24.11 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️

url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • fryzjerka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mnie dzis kręgosłup nawala ze szok musiałam zadzwonić do pracy ze nie przyjdę a wczoraj wieczorem to co było to masakra myślałam ze tak mi poleciało mówię idę szybko do łazienki bo mnie zaleje bo czułam ze co chwile leci a ja do łazienki a tam mega skrzep odkąd biorę clomid nie miałam ich.

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • agaluka Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotko, Tulipanna akurat może wiedzieć co mówi, ja bym jej zaufala:)
    Tulipanno, nie wiedziałam nawet ze takie objawy mogą się pojawić, mi lekarz powiedział w trakcie usg, że widać ze mam przestymulowane jajniki i ze konieczna jest przerwa. Ja brałam przez trzy cykle, a przez dwa po dwie tabletki dziennie. Czułam się po nich okropnie, ciągle chciało mi się pić, chodziłam zestresowana o rozdrazniona. Teraz mam mieć przerwę z powodu abrazji no chyba że nam się powiedzie. Nie wierzę w to , ale jeśli to ma mnie uchronić przed abrazja to mam dodatkowy powód że muszę zajść w ciążę :-D
    Anakondo, nie wiem, na czym polega ten program rządowy, wiedziałam że coś takiego wprowadzono ale z czym to się je? W każdym bądź razie ja bym się cieszyła bo uczestnictwo w jakimkolwiek programie rządowym jest sukcesem huehuehue:p

• fryzjerka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja brałam raz dziennie 50 mg wiec jako takiej dużej dawki nie brałam

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • agaluka Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego, co pamiętam, to na ulotce jest napisane, ze można brać max 3 mce chyba że lekarz zleci dłużej to do pół roku.

• fryzjerka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mi powiedziała ze do pol roku jak nic to niebedzie to zmienia mi leczenie :/

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Program rzadowy to refundowne in vitro...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fryzjerka wrote:
    no mi powiedziała ze do pol roku jak nic to niebedzie to zmienia mi leczenie :/
    Mnie mój gin zalecił 3 miesiące a potem strzelił mi histerolaparoskopię z oceną drożności. I Wam proponuję się przebadać po tych trzech miesiącach, chociaż hsg zrobić, żeby było wiadomo, czy w ogóle jest sens faszerować się clo. Mój chciał wykluczyć wszystko: niedrożnośc, wady w budowie macicy, endometriozę wczesną (a tego na usg nie widać)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • agaluka Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Mnie mój gin zalecił 3 miesiące a potem strzelił mi histerolaparoskopię z oceną drożności. I Wam proponuję się przebadać po tych trzech miesiącach, chociaż hsg zrobić, żeby było wiadomo, czy w ogóle jest sens faszerować się clo. Mój chciał wykluczyć wszystko: niedrożnośc, wady w budowie macicy, endometriozę wczesną (a tego na usg nie widać)
    A mój poszedł w inną stronę i robi odwrotnie, im bardziej inwazyjnie tym później

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u mnie tak jak Tulipanna pisze :) ten sam zestaw bedzie.

Anakondo gratuluję :)

• fryzjerka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    .
    Po wszystkich badaniach krwi i usg które były dobre skierowali mnie na hsg tez było ok i dopiero po tym dali mi clo.

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fryzjerka wrote:
    .
    Po wszystkich badaniach krwi i usg które były dobre skierowali mnie na hsg tez było ok i dopiero po tym dali mi clo.
    I bardzo dobrze, bo w sumie to tak powinno byc, tak jest logicznie. Najpierw sprawdzić czy nie ma przeszkód mechanicznych do stymulacji typu niedrożne jajowody a potem pakowac leki. Wiadomo, ginowie próbują, a nóż się uda żeby oszczędzic pacjentce np. laparo. Ja w każdym razie nie żałuję. Przynajmniej wiem, że jesttem zdrowa, mam zdrowe narządy, na oko nie widać żadnego nowotworu (wiadomo, że to na 100% we wczesnym stadium można jedynie przez badania stwierdzić, ale te chore tkanki to chirurg odróżnia).

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Nikita2 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się rozpisałyście... Ledwo nadążam z czytaniem ;)

Chciałam tylko powiedzieć, że wczoraj przyszła @. Dzwoniłam do gina, żeby się umówić na laparo. Niestety nie wciśnie mnie na przyszły tydzień, bo ma blok operacyjny zapchany pacjentkami. Dopiero jeszcze następny tydzień. Widziałam, że mu to było nie na ręke, bo laparo powinno być do tygodnia po @. Zobaczymy jak wyjdzie. Mam nadzieję, że będzie dobrze.
    To by było na tyle, dobranoc :)

3jgx43r822pbo9ro.png

"Twoje marzenia nie mają daty ważności, więc weź głęboki wdech i spróbuj ponownie"
  • Nikita2 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anakondo gratuluję :) szybko zleci te pół roku zobaczysz, ani się nie obejrzysz a już będziesz zafasolkowana ;)

3jgx43r822pbo9ro.png

"Twoje marzenia nie mają daty ważności, więc weź głęboki wdech i spróbuj ponownie"
‹‹ 189 190 191 192 193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ