Pregnyl: kto stosował?
-
WIADOMOŚĆ
-
Anakondo, super wieści Ja również jestem zdania, że pół roku minie jak z bicza
Nikita - ten cykl też nam będzie dane przejść razem Ja dostałam wczoraj @
Dzisiaj będę dzwonić do kliniki czy mogę przyjść jutro na monitoring żeby podejrzeć czy torbiel się wchłonęła.
Jak myślicie, przyjmą mnie w 3 dc? W sumie to chyba ja się będę czuła najbardziej skrępowana, choć najgorszy dzień jest dzisiaj. Od 3 dc mam już przeważnie "lokalne opady"kotkapc lubi tę wiadomość
Jezu, Ty się tym zajmij ! -
agaluka wrote:Powiedzcie mi, czy ten program rządowy w całości refunduje in vitro? Na czym polega to dokładnie?
Polega najpierw na stymulacji jajników by uzyskać jak najwięcej komórek . Jesli będą dojrzałe są pobierane i zapładniane przez embriologa. Jeśli sie zapłodnią po 3-5 dniach podaja ci zarodek do macicy . Tak w skrócie
Mała Mi Nikita no pół roku niby nie długo wakacje zlecą ale jak wie ze się juz jest to by sie chciało zaraz . Wakacje zadbam o siebie zostało mi 4 kg do zrzucenia do mojej wagi a później trzeba kolejne zajęcie znaleźć żeby nie myśleć . Tak zastanawiałam sie czy mogę miec teraz stymulacje czy IUI jeśli jestem zakwalifikowana bo przez ten czas mozna by cos z tym zrobić nie mówie że teraz ale od września .Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
3 IUI
03.2016 I procedura krótki protokół ICSI
05.2016 II procedura krótki protokół ICSI
Zmiana kliniki MedArt
09.2016 długi protokół 21.09 punkcja mamy 3 zarodki
29.11.2016 crio 4AA cb
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
08.2018 IV IVF cykl naturalny transfer 17.08 7tc
V IVF grudzień 6 zarodków 4 prawidłowe genetycznie
10.04. 2019transfer
24.11 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
url=https://www.tickerfactory.com][/url] -
anakonada kochana a powiedz mi coś więcej o kwalifikacji, co weryfikowali, na co zwracali uwagę. Jaki Ty miałaś czas leczenia? I gdzie się dostałaś?
Ja na 15 czerwca jestem umówiona do Gdańska na podpisanie dokumentów, ale z tego co wiem to kilka miesięcy czeka się na rozmowę kwalifikacyjną (choć ja się boję, że mnie nie zakwalifikują). Mi akurat rozwleczenie w czasie odpowiada, bo cały czas oswajam się tą myślą, ważne aby się dostac, bo na własną rękę koszty są ogromne. Ja po podpisaniu dokumentów mam zamiar najpierw podejść do IUI, pani mnie poinformowała, że mogę, ale nie w ich klinice. -
India my w kwietniu bylismy na wizycie u Pani dr która zajmuje sie weryfikacja dałam wyniki jakie miałam wypytała nas o wszystko i zleciła dodatkowe badania . My mamy czas leczenia od września 2009 przez lekarza udokumentowane wiec szmat czasu z tym że miałam w 2010 i 2011 przerwę na operację później ciaza i tak naprawdę to po ciaży epikryza była głównym dokumentem bo od poprzedniego gina kazała tylko wziac zaświadczenie od kiedy . W tej chwili mamy rok pełnego leczenia po poronieniu w tym 3 IUI i 8 cykli stymulowanych hsg . Już wtedy Pani powiedziała że sie kwalifikujemy i kazała jak najszybciej zrobić badania i przyjść . Na co zwracali uwagę szczerze na nic ważne by spełniać wymogi regulaminu i tyle . Dostałam sie do Bydgoszczy i teraz miałam wizytę z lekarzem głównym od kwalifikacji dalismy resztę wyników podpisany regulamin i kazali czekać za tel . Z tego co mi ten lekarz mówił to Gdańsk nie ma już miejsc jak Wawa Gdynia . Lekarz powiedział że gdybym w środę przyszła to nie byłoby dla nas miejsc a tak byliśmy już wpisani na liste w kwietniu . A jaki macie czas leczenia ? Niektóre kliniki wymagają IUI przed kwalifikacja w mojej klinice 3 wymagali i tyle miałam . A mąż ma kiepskie wyniki nasienia ? Bo u mojego po Profertilu jest ogromna zmiana i w ilości i jakosci i ruchu także polecam z czystym sumieniem + zakaz kąpieli w gorącej wodzie + lużne slipy u nas zdało egzamin .
Nikita2 lubi tę wiadomość
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
3 IUI
03.2016 I procedura krótki protokół ICSI
05.2016 II procedura krótki protokół ICSI
Zmiana kliniki MedArt
09.2016 długi protokół 21.09 punkcja mamy 3 zarodki
29.11.2016 crio 4AA cb
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
08.2018 IV IVF cykl naturalny transfer 17.08 7tc
V IVF grudzień 6 zarodków 4 prawidłowe genetycznie
10.04. 2019transfer
24.11 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
url=https://www.tickerfactory.com][/url] -
nick nieaktualnyWrocilam wlasnie z kliniki - nie wiem czy bardziej zalamana ze to juz koniec czy smutna ze Bog nas potomstwem nie obdarzy ...
W wielkim skrocie u nas tylko in vitro. Reszta zabawy to strata czasu... Oswajam sie z mysla, ale i tak strasznie sie boje ze poronie
W takich ukladach nie bede miala laparoskopii i droznosci ... Bo bez sensu. Zrobia mi histeroskopie, dostalam apulle czy jakos tak ( to samo co lametta) i ogladac bedziemy jak moj organizm reaguje na stymulacje... Czy sa pecherzyki, jak grube jest to nieszczesne endo ...
Jestem zszokowana takim obrotem sprawy - czyje sie jakby ktos na nas kubel wody wylal ...
I cala droge powrotna myslalam o przysiedze malzenskiej ... " czy przyjmiecie potomstwo jakim was bog obdarzy...."
mam dola -
nick nieaktualny
-
Aj smutno dzisiaj.... Opu...przykro mi, tulę...
Kochane, kibicuję Wam wszystkim, wybaczcie że nie odniosę się do każdej z osobna...ale tyle nas tutaj, ze chyba wieczoru by nie starczyło...
witam również nową krew i powodzenia życzę również Wam!
U mnie jakiś szał ciał ostatnio...latam z pustą taczką bo nie ma czasu załadować...
Mała Mi, tak, mam brata w wojsku, klapki na oczach i tylko "Bóg, honor, ojczyzna"...fanatyk nie wiem po co te trzy kierunki kończył , a teraz lata po poligonie i pompki robi i macha jakąś atrapą...no ale to nie ten wątek
Ja skończyłam orgametril i z niecierpliwością czekam na @, zeby móc pójść na usg i spr czy torbieli nie ma. Mała Mi, mój gin powiedział że najpóźniej 5dc cyklu, więc myślę że 3 dc też jest ok
Wiecie może ile czasu po tym orgametrilu się dostaje miesiączki...? bo się niecierpliwię..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 22:24
-
Opu trzymaj się...szczerze mówiąc sama zastanawiam się nad In Vitro...ale jeszcze 2 miesiące poczekam przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji...a orientujecie się może jaki jest szacunkowy koszt bez refundacji?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny