X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Pregnyl: kto stosował?
Odpowiedz

Pregnyl: kto stosował?

Oceń ten wątek:
  • migot_ka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dokładnie tak samo...wolę sama porażkę przeżyć i nie mówić nic mężowi...też długo się staramy i jakoś nie wierzę, że mogłoby mi się udać...czuję się dobrze, tylko brzuch mnie na dole boli od kilku dni i mam strasznie wzdęty...

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migotka a to twoj 1 pregnyl w zyciu? bo mój tak i ciesze się, że działa, więc może jednak uda się w ciągu najbliższych kilku cykli...

• migot_ka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I cykl miałam z pregnylem, a teraz 2 cykl pregnyl i CLO

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Nikita2 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanno - czuję się jak kaleka, najgorzej się podnieść z pozycji leżącej do siedzącej. Mąż mi dogadza, chodzi koło mnie, zrobił mi wczoraj obiad, koktajl z truskawek, pyszne zdrowe kanapeczki na kolację, naprawdę stara się :) Mam zwolnienie do końca czerwca. Ze starań nici w tym cyklu, bo zabieg miałam w 15dc. W 14dc bad.gin. - typowe ułożenie pęcherzyków dla PCO, jak w różańcu, w rzędzie wszystkie jednakowej wielkości.
    Wg mojego gina plan jest nast.:
    @, a potem Clo 2xdziennie i w połowie cyklu monit. Więc lipiec jest mój! ;)

Mała_Mi79, Asiulek, czekolada lubią tę wiadomość

3jgx43r822pbo9ro.png

"Twoje marzenia nie mają daty ważności, więc weź głęboki wdech i spróbuj ponownie"
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fryzjerka żeby sprawdzić czy owulka była to bada sie estradiol przed owulką a po owulce 7dni progesteron . Z tym że wysoki prg nie musi śwaidczyć o przebytej owulacji . Ja miałam tak że owulki nie było a prg miałam w granicach 13-20 gdyby nie monit to bym była pewna że była . Ale też estradiol miałam niski i było wiadomo że nic z tego

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
    3 IUI :(
    03.2016 I procedura krótki protokół ICSI :(
    05.2016 II procedura krótki protokół ICSI :(
    Zmiana kliniki MedArt
    09.2016 długi protokół 21.09 punkcja mamy 3 zarodki :)
    29.11.2016 crio 4AA cb
    Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    08.2018 IV IVF cykl naturalny transfer 17.08 7tc :(
    V IVF grudzień 6 zarodków 4 prawidłowe genetycznie
    10.04. 2019transfer :(
    24.11 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️

url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikita2 wrote:
    Tulipanno - czuję się jak kaleka, najgorzej się podnieść z pozycji leżącej do siedzącej. Mąż mi dogadza, chodzi koło mnie, zrobił mi wczoraj obiad, koktajl z truskawek, pyszne zdrowe kanapeczki na kolację, naprawdę stara się :) Mam zwolnienie do końca czerwca. Ze starań nici w tym cyklu, bo zabieg miałam w 15dc. W 14dc bad.gin. - typowe ułożenie pęcherzyków dla PCO, jak w różańcu, w rzędzie wszystkie jednakowej wielkości.
    Wg mojego gina plan jest nast.:
    @, a potem Clo 2xdziennie i w połowie cyklu monit. Więc lipiec jest mój! ;)
    No nie, lepiej teraz odpuścić. I nie szalej z owocami, jesteś po operacji, powinnaś być na diecie Kochana lekkostrawnej:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ja też dostałam pregnyl też mam problem z kupnem tego .

Wiecie gdzie daje się ten zastrzyk? słyszałam że w brzuch a moja gin mówiła że da mi w pośladek i czy ma to takie same działanie jak w brzuch ?

pozdrawiam

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W posladek sie daje ale jak pacjentka ma sobie robic sama to w brzuch.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    W posladek sie daje ale jak pacjentka ma sobie robic sama to w brzuch.

Ale efekt jest taki sam ja mam miec monitoring 9-10 dc i co w tedy mi da ten zastrzyk nie za wcześnie ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta- podczas monitoringu okaże się jakie są pęcherzyki. Ja miałam w 10 dc pęcherzyk 15mm. Za 3 dni lekarka kazała mi zrobić zastrzyk domięśniowo- czyli w tyłek. Powiedziałam jej, że szybko rosną mi pęcherzyki więc kazała w 12 dc wieczorem. Poszłam do przychodni i mi zrobili, zapłaciłam 25zł, bo to było zalecenie z wizyty prywatnej.
    W ulotce pregnylu jest napisane, że można samemu w brzuch. Jednak musisz dokupić odpowiednie strzykawki/igły w aptece- jedna do rozmieszania 2 ampułek i druga do podania w brzuch.
    Ja z racji, że to był mój pierwszy cykl z pregnylem zastosowałam się do zaleceń lekarki i poszłam do przychodni na zastrzyk. Bo nie wiem właśnie jak to jest z tą skutecznością, jeśli zrobiłabym w brzuch i by nie pękł to bym pewnie rozmyślała, czy to nie przez to, że nie w tyłek jednak jak lekarka kazała.
    Więc wszystko się okaże jak pójdziesz na usg- jak duże są pęcherzyki i można wyliczyć, lub zrobić dodatkowy monit :)

• Nikita2 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi gdzie można zrobić bad. plemników i ile to kosztuje? Jest możliwość na nfz czy tylko prywatnie? I jak wygląda takie badanie?

3jgx43r822pbo9ro.png

"Twoje marzenia nie mają daty ważności, więc weź głęboki wdech i spróbuj ponownie"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jakie konkretnie masz badanie na mysli ? fragmentacja dna ?

• Asiulek Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikita, w każdej klinice leczenia niepłodności- prywatnie, podstawowe ok 100 zł, jeśli bardziej złożone to już wyższe ceny. Nie wiem czy na nfz można, trzeba by zapytać. Wydaje mi się że niekoniecznie, no ale może jak zleci lekarz z nfz to może i można? hm...ciekawe...? ...ale to klinika musiałaby mieć podpisaną umowę z nfz... tak się zastanawiam, czy skoro jest teraz ten program rządowy invitro... to może i mężów można za free przebadać?

dziewczyny, ja dziś mam jakiś śluz o lekkim brązowo czerwonkawym zabarwieniu... dziś 12 dc.. to może być od torbieli?

ganns65gxgno0ohk.png
  • Asiulek Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikita, a drożność jajowodów sprawdzali? No w tym moim szpitalu co ide na laparo to mi powiedziano ze muszę mieć posiew z szyjki macicy... ważne 3-4 tyg max. kurcze, 150 zł plus 150 wizyta...drogo. Też miałaś mieć posiew? No i oprócz tego usg ważne 4 tyg i cytologię.
    Nikita, zawsze możesz przedłużyć zwolnienie :) jak tak Cię mężuś rozpieszcza :)
    Ja pamiętam że 4 lata temu po laparo w listopadzie miałam a do pracy dopiero po Nowym Roku poszłam :) Kurczę ...już się nie mogę doczekać...a to jeszcze 2 miesiące buu

O, teraz widziałam że sprawdzali i są drożne . gapcia jestem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 22:15

ganns65gxgno0ohk.png
  • Nikita2 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No podstawowe bad. plemników. Jak powiedziałam mężowi, że 50% leży po jego stronie i 50% po mojej, to się zaoferował że się zbada :)
    Asiulku mam nadzieję, że nie będę musiała przedłużać L4, że się wszystko ładnie zagoi. Dziś się o wiele lepiej czuję niż wczoraj.

3jgx43r822pbo9ro.png

• Nikita2 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovu mi wyznaczyło owulkę, chociaż ja wiem że jej nie było :)

3jgx43r822pbo9ro.png

• Pazyfae Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam pytanie -jak sie czulyscie po podaniu Pregnylu?bo ja od owulacji(z monitoringu wiem ze byla) do dzis(9dpo) mam bole brzucha jak przed okresem. Nie wiem czy to normalne?

PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
    3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pazyfae wrote:
    Dziewczyny a ja mam pytanie -jak sie czulyscie po podaniu Pregnylu?bo ja od owulacji(z monitoringu wiem ze byla) do dzis(9dpo) mam bole brzucha jak przed okresem. Nie wiem czy to normalne?
    Normalne:-) ja wrecz mialam wrazenie jakby jajnik mial eksplodowac w czasie owu,bole krzyza, mdlosci,caly katalog:-)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikita2 wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi gdzie można zrobić bad. plemników i ile to kosztuje? Jest możliwość na nfz czy tylko prywatnie? I jak wygląda takie badanie?
    Do kubka w ustronnym pokoju z gazetkami,filmami maz oddaje nasienie i trzeba je natychmiast oddac do zbadania. Podstawowe 100zl rozszerzone 170. Incicta,invimed np. Na wynik sie czeka kilka dni

Nikita2 lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od androloga na nfz w poradnii andrologii dostalismy skierowanie,.ale tez trzeba bylo placi. 60zl. Moze w klinikach nieplodnosci sa takie pokoiki, moj maz byl w pokoju obok toalet,.ale to byl pusty pokoj, nic tam nie bylo, zadnych filmow i gazet.

M&M
‹‹ 199 200 201 202 203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ