X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Pregnyl: kto stosował?
Odpowiedz

Pregnyl: kto stosował?

Oceń ten wątek:
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    My od androloga na nfz w poradnii andrologii dostalismy skierowanie,.ale tez trzeba bylo placi. 60zl. Moze w klinikach nieplodnosci sa takie pokoiki, moj maz byl w pokoju obok toalet,.ale to byl pusty pokoj, nic tam nie bylo, zadnych filmow i gazet.
    No w klinikach sa;) mozna isc z facetem i zaszalec delikatnie na ile wolno ;)

Nikita2 lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Nikita2 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za info :) Zobaczymy czy wyjdzie w nast. cyklu. Jak nie to mąż pójdzie się zbadać.

3jgx43r822pbo9ro.png

"Twoje marzenia nie mają daty ważności, więc weź głęboki wdech i spróbuj ponownie"
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikita2 wrote:
    Tulipanno - czuję się jak kaleka, najgorzej się podnieść z pozycji leżącej do siedzącej. Mąż mi dogadza, chodzi koło mnie, zrobił mi wczoraj obiad, koktajl z truskawek, pyszne zdrowe kanapeczki na kolację, naprawdę stara się :) Mam zwolnienie do końca czerwca. Ze starań nici w tym cyklu, bo zabieg miałam w 15dc. W 14dc bad.gin. - typowe ułożenie pęcherzyków dla PCO, jak w różańcu, w rzędzie wszystkie jednakowej wielkości.
    Wg mojego gina plan jest nast.:
    @, a potem Clo 2xdziennie i w połowie cyklu monit. Więc lipiec jest mój! ;)
    Ja pamiętam że tak się bałam wyprostować, ze mega mięśnie brzucha mnie bolały, jakbym z milion brzuszkow zrobiła :)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikita2 wrote:
    Dzięki za info :) Zobaczymy czy wyjdzie w nast. cyklu. Jak nie to mąż pójdzie się zbadać.
    już dawno pownien zbadać

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś lipa- temperatura nie wiem jaka, bo późno usnęłam, często się w nocy budziłam, krótko spałam. Do tego piersi przestały boleć, więc zapewne w tym cyklu nic się nie udało. W poniedziałek lub wtorek robię test, żeby wiedzieć co z lutką.

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarusiu, zaznaczaj na wykresie jakie leki bierzesz :) I od kiedy :) Łatwiej będzie patrzeć na Twój wykresik :*

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • migot_ka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w ogóle piersi nie bolą, więc też pewnie lipa...poza tym ten tydzień był dla mnie tragiczny, więc nawet się nie nastawiam...;(

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja męża wysłałam w 7 i 10cs na badania i żałuję, że z jego zdrowotną historią nie kazałam mu zrobić tego jeszcze przed staraniami. No ale teraz to już nic nie da.

M&M
  • Nikita2 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanno, jak tu być na diecie kiedy wkoło pełno owoców i warzyw sezonowych... Jem wszystko, ale w umiarkowanych ilościach. Lepiej się już czuję. W pierwszy dzień to faktycznie brzuch boli jak jeden wielki zakwas po zrobieniu 1000 brzuszków ;)

3jgx43r822pbo9ro.png

"Twoje marzenia nie mają daty ważności, więc weź głęboki wdech i spróbuj ponownie"
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    Ja męża wysłałam w 7 i 10cs na badania i żałuję, że z jego zdrowotną historią nie kazałam mu zrobić tego jeszcze przed staraniami. No ale teraz to już nic nie da.
    A jak wyniki?

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ciekawie, ale za tydzień jedziemy i powtarzamy badania i robimy dodatkowe.

M&M
  • migot_ka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikita2 wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi gdzie można zrobić bad. plemników i ile to kosztuje? Jest możliwość na nfz czy tylko prywatnie? I jak wygląda takie badanie?

Mój mąż robił w LuxMedzie - pokoik był z interesującą lekturą:) Koszt ok 100zł
    Ja po laparo wróciłam do pracy po 4 dniach - ale akurat mam taką pracę, że nie mogłam pozwolić sobie na zwolnienie...;/ Po zdjęciu szwów wszystko było ok...

Dzisiaj urodzinki męża...jestem pełna nadziei i chciałabym Mu zrobić prezent...za tydzień ma imieniny, więc może...:)

Nikita2 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś o 4 rano się obudziłam z mega wzdęciami i głodem...
    Spać nie mogę, przez to pomiary temp są niewiarygodne.
    Jutro planuje zrobić test więc dzisiejsza noc też pewnie będzie zawalona ;/
    za dużo myślę, ale tak się cieszyłam, że mam owulację, że nie mogę wyłączyć "myślenia" ;/ Ciągle sobie powtarzam, że się nie udało, żeby się nie rozryczeć jak zobaczę 1 kreskę.
    Brzuch okresowo mnie nie boli i nie mam PMSu co jest bardzo pozytywnym doświadczeniem, bo zawsze tydzień przed okresem mam ochote wszystkich powybijać...
    Ale to mój pierwszy cykl stymulowany więc może to normalne, że tak dobrze się czuję.
    Ehhh ciężkie jest życie kobiety starającej się :)

migot_ka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko jaka jestem zalamana swoim wykresem... czuje jak trace grunt pod nogami :(

Klara - jak test ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 05:51

• migot_ka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też dziś kiepsko...miałam ciężką noc, nie mogłam spać...co chwila się budziłam raz mokra, a raz trzęsłam się z zimna...wieczorem tempka 37,1, a dzisiaj 36;( Czuję, że nic z tego...
    Opu przecież temka powoli rośnie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja 1lipca okresu sie spodziewam - nigdy nie mialam bezowulkowgo i nie wiem czego sie spodziewac i bardzo sie tym martwie ... Czy pecherzykowumacyjny ( a nawet dwa ) mogly zniknac w trzy dni? Co sie z nimi dzieje jak nie ma owu? Wchlaniaja sie ? Tak szybko?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie test negatywny, temperatura mnie dziś z rana już podłamała, test zrobiony nie wiem po co.
    Co prawda źle spałam, prawie wcale, ale temperatura mówi sama za siebie...
    Ehhh Wakacje w rozjazdach będą, ciekawe jak to będzie, straciłam moc :(

• migot_ka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara...u mnie też tempka bardzo spadła, więc też zapewne nic z tego;(

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh nie lubię :(

• migot_ka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja zrobiłam test - negatyw;((( koniec złudzeń...

‹‹ 200 201 202 203 204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ