X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Pregnyl: kto stosował?
Odpowiedz

Pregnyl: kto stosował?

Oceń ten wątek:
  • Nikita2 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak na szybko:

Od jutra mój gin idzie na urlop :( i zapisałam się na najbliższy możliwy termin 28.07. o 13:00. Wszystko byłoby ok, gdyby nie to że to będzie 16dc. Czyli nie dostanę zastrzyku i może być już po owu... A to jest pierwszy cykl po laparo, więc jak działa organizm to zagadka... Nie wiem czego się spodziewać... Chyba wpisuję się na zieloną listę dopiero na sierpień... :(

Zaraz nadrobię zaległości...

3jgx43r822pbo9ro.png

"Twoje marzenia nie mają daty ważności, więc weź głęboki wdech i spróbuj ponownie"
  • kotkapc Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj kto wie, może po laparo organizm się obudzi i żadna stymulacja już nie będzie potrzebna:) 3mam kciuki!

• Nikita2 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wybaczcie, ale nie mam dziś nastroju do czytania i odpisywania na wasze posty... Chyba mam doła :( Oglądałam teraz film: "Ja wam pokażę" i w scenach wzruszających zamiast łezkę uronić to ryczałam, a po filmie poszłam pod prysznic się wypłakać :( W pracy mam stresy ostatnio, a do tego 2 dni temu śniło mi się, że mój tato miał wypadek i rozwalił całe auto. Już mu mówiłam żeby uważał na siebie, ale cały czas żyję w napięciu, że zaraz ktoś zadzwoni ze złą wiadomością. No i zdołowała mnie dzisiejsza wiadomość o urlopie gina... W głowie tysiąc myśli na minutę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 23:47

3jgx43r822pbo9ro.png

"Twoje marzenia nie mają daty ważności, więc weź głęboki wdech i spróbuj ponownie"
  • india Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikita mi mój gin w pierwszym cyklu po laparo nic nie dał, bo chciał sprawdzić jak będę działać bez wspomagaczy. Taka wiedza też jest potrzebna :*

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po zastrzyku :) Nic ale to nic mnie nie bolał :) Naczytałam się na necie że taki on bolący , a tu miłe zaskoczenie. Może dlatego że robił mi go mój mąż :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikita, kochana <3

Dziewczynki potrzebuje porady. Jestem w 3 dniu brania duphastonu i dzis zaczelam plamic. Mialam go brac prez 5 dni a potem odstawic zeby @ przyszla a co tobic w takiej sytuacji? Ze plamienie pojawia sie w trakcie ?

• PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OPU mi gin powiedziała, że jak dostanę @ to wtedy mam odstawić luteinę nawet jeśli nie wybrałam całej dawki , która ona mi zleciła, więc jak plamisz to bierz jeszcze do pojawienia się @, a jak nie dostaniesz @ to bierz te 2 dni które jeszcze Ci zostały

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 08:11

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opu, ja tam zawsze miałam plamienia w czasie brania duphastonu ale raczej pod koniec brania miałam...ale miałam :) i brałam do końca i wtedy @ przychodziła :)

monik... haha poczułam się jak piesek :) No ale skoro Twoja psinka żyje i ma się dobrze (jak mniemam) to pewno i ja po tym encortonie przeżyję :)

Nikita...przytulam mocniasto :) Ech nie lubię tych "dołowych" dni...ale one także i mnie się zdarzają (naprawdę :) )
    Podbudowująca jest wypowiedź indii... ona po laparo nie brała nic... no i może Twój organizm nie potrzebuje żadnej stymulacji i dodatkowej chemii... może coś Was zaskoczy i po urlopie pójdziesz do gina pokazać mu piękny wynik bety ... :)
    Takie myśli proszę teraz sobie wgrać na swoją "płytę główną" :)
    A tacie powiedz (w dobrej wierze) żeby jeździł ostrożniej bo szkoda auta naprawiać no i szkoda żeby prawko stracił i punkty dostał :) (specjalnie nie piszę o zamartwianiu się o tatę, bo dorośli faceci nie lubią jak się o nich za bardzo martwi) :)

yesenia - na początek witaj :) - a poza tym ... to szacun, że pozwoliłaś mężowi zrobić zastrzyk :) Teraz ładnie serduszkować i czekać na piękną betę :)
    Ja jak robiłam pierwszy raz zastrzyk to tak się bałam, że jak po 5 minutach wszedł do kuchni mój mąż i powiedział, że sam mi ten zastrzyk zrobi tylko ręce umyje...to ja w strachu, że ON miałby mi to zrobić w czasie jego mycia rąk zrobiłam "strzał" :) haha i też nic nie bolało :)
    Ale dzięki tym zastrzykom wiem na pewno, że nie mogłabym być narkomanką :) Grrr uczucie tak się samemu kłóć, a feee :)

Nikita2 lubi tę wiadomość

f2w33e3ks5gz12ky.png
    Jezu, Ty się tym zajmij !
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi mój mąż pracuje w pogotowiu i jest ratownikiem medycznym więc zaufałam mu w 100%

Tak bardzo bym chciała żeby się udało. Nie wiem czy w ogóle ten zastrzyk był mi potrzebny , bo ja wczoraj czułam mega mocny ból owulacyjny i zastanawiałam się czy wczoraj nie zrobić. Myślicie że Pregnyl podany po owulce też pomaga w zajściu z ciążę??

• Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeee, yesenia, takiemu wykwalifikowanemu mężowi to też bym się nie bała zaufać :)
    No niestety mój to medyczny jedynie pasjonat ;) tzn. gdyby nie został prawnikiem - byłby lekarzem.... i teraz żałuje, że nie wybrał tej drugiej profesji :)

A co do pregnylu to na pewno nie zaszkodzi...a jedynie może wspomóc :)
    Będzie dobrze ... a nawet lepiej :) Kciukam za pomyślne testowanie za 2 tygodnie :)

f2w33e3ks5gz12ky.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje PragnacaDziecka i MalaMi :)

• Nikita2 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opu - Pragnąca Dziecka ci bdb napisała o lutce.

Mała Mi - dziś kąsam jak osa, jestem zła, wszystko mnie wkurza...
    Biorę tylko Clo i wit. E. Tacie powiedziałam, żeby uważał na siebie.

Yesenia - czasem się zdarza tak, że pęcherzyk nie do konca pęknie, wtedy pregnyl pomaga.

3jgx43r822pbo9ro.png

• JusWik Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki. Zaczynam dziś nowy cykl @ przylazła. zacznę brać witaminkę E i zaczynam również pić ziółka o. Sroki. a co tam, na pewno nie zaszkodzą...
    Kolejny cykl, kolejna nadzieja...

migot_ka lubi tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• JusWik Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powodzonka dziewczyny!!! Oby tu wreszcie się zazieleniło...

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• Nikita2 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juswik - witam w nowym cyklu, powodzenia :)

JusWik lubi tę wiadomość

3jgx43r822pbo9ro.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikita dziękuję

Wszystkim Wam życzę pozytywnych testów i sama nie mogę się doczekać :)

• Aga 1 Znajoma

Wysłany: 16 lipca 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie dziewczyny mam taka sprawe posiadam zastrzyk PREGNYL 5000 j.m ważny do grudnia 2015 roku i tabletki clostilbegyt 50 mg z tym ze zaznaczam są to 3 opakowania a przesypane do jednego ale 5 było zużytych czyli jest ich 25 tabletek waznosc do maja 2019 roku .Chciałabym się ich pozbyc gdyż nie są mi one już potrzebne bo jestem w ciąży a komuś mogą pomóc jeżeli jest ktoś chętny proszę napisac a napewno się dogadamy.

Aga30
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yesenia wrote:
    Nikita dziękuję

Wszystkim Wam życzę pozytywnych testów i sama nie mogę się doczekać :)
    a ja zrobiłam sobie w sobotę sama zastrzyk stojąc przed lustrem:) i też czekam teraz jakies półtora tygodnia:)

• Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikita2 :) mam nadzieję, że po wczorajszym przeobrażeniu w osę...dzisiaj jesteś przyjazna jak motylek (bo rozumiem, że jeszcze pozostajesz w przeobrażeniu owada) chase.gif

Yesenia, AniaReh - kciukamy razem z Wami za "zielone" testowanie :)
    Teraz tylko pozytywne myśli :)

JusWik - powodzenia, niech to będzie Twój ostatni cykl !!!

Opu jak sytuacja??

Ciekawe jak Asiulek po laparo...

Pszczelka? jest już @??

f2w33e3ks5gz12ky.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja nic nie czulam po zastrzyku , bo tak jak pisalam wydaje mi sie po objawach ze owulka byla w srode. Mam mieszane uczucia czy sie uda. Bardzo bym tego chciala ale tyle juz sie staram ze ciezko mi w cos uwierzyc. Najgorsze jest to ze starania staly sie obowiazkiem. Ciagle mysle o jednym, nie moge spac i jestem ta cala sytuacja zmeczona :(

‹‹ 217 218 219 220 221 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ