X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Pregnyl: kto stosował?
Odpowiedz

Pregnyl: kto stosował?

Oceń ten wątek:
  • Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pięknie Asiulku :)
    Wszędzie dobrze ale najlepiej w domu...zwłaszcza, że drugą opcją jest szpital :)
    Czekam z niecierpliwością na raporcik :)

f2w33e3ks5gz12ky.png
    Jezu, Ty się tym zajmij !
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala Mi fajnie ze jestes, kiedy testujesz?

• Asiulek Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Jestem już w domku i zdaję raporcik:
    Przyjęcie do szpitala - tragedia- byłam o 7:30 rano na Izbie Przyjęć, przyjęta zostałam między 11 a 12-tą, po czym zostałam odesłana do domu z powodu serduszkowania (ja taka prawdomówna, ze niepotrzebnie się przyznałam), ale jak to? wszystkie badania aktualne, serduszkowanie pod koniec miesiączki i w dodatku z zabezpieczeniem? niepłodność stwierdzona? na co Pani dr, ze wszystko jest możliwe i że zna ciąże z 5dc, do widzenia Pani, proszę się zapisać na za miesiąc. Wkurzona poszłam do profesora, ordynatora mikrochirurgii z prośbą o uzasadnienie bo nie rozumiem. Prof mnie wysłuchał i polecił przyjąć na Oddział . No więc z powrotem na Izbę w celu przyjęcia. I tam zmiana o 360* Panie były już oszałamiająco miłe . No a potem czekanie na wolne łóżko...masakra....dopiero o 17-tej dostałam...i jak przytuliłam głowę do podusi to od razu zasnęłam :). I od wtorku wieczór głodówka, środa przygotowywanie do operacji,również głodówka , tylko woda, badania, rentgen, ekg, morfologia, mocz itd... (na marginesie powinnam mieć zrobione już na przyjęcie do szpitala , ale nikt łaskawie przy zapisie na laparoskopię mnie nie poinformował), badania wyszły ok, więc w czwartek o 11-tej znalazłam się na stole operacyjnym, z Profesorem:) który mnie przyjął i który to też mnie operował :) widok był przemiły, szkoda ze tak krótki bo po paru wdechach odleciałam totalnie i już go nie widziałam tego dnia... Zabieg trwał godzinę, na sali pooperacyjnej leżałam parę godzin, po czym przewieziono mnie na normalną salę ale nie mikrochirurgię z której startowałam bo nie było miejsc.. Poznałam tam przesympatyczne osoby... a na drugi dzień zawitał do nie Pan Profesor z wiadomościami :) . Powiedział ze mnie szukał i znaleźć nie mógł, aż w końcu się udało :).
    A diagnoza jest w skrócie taka: PCO, endometrioza minimalna miednicy mniejszej, jajowód prawy - drożny, jajowód lewy-niedrożny, dodatkowo usunięto zrosty.

4 lata temu jajowody drożne, endometriozy brak, zrostów brak, było o wiele lepiej... :( . mam 4 szwy i 3 tygodnie zwolnienia poszpitalnego oraz w prezencie wielki krwiak na podbrzuszu .

A co tutaj tak spokojnie? weekendujecie? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 19:07

ganns65gxgno0ohk.png
  • Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yesenia ja w tym cyklu chyba nie będę miała co testować bo na 99,9% cykl bezowulacyjny będzie :) Pęcherzyki w 13 dc miały 10 i 12 mm więc nie było szansy niczego z nich wyciągnąć....co widać po mojej temperaturze zresztą :)
    Ja będę walczyć z Lamettą w przyszłym cyklu :)

Asiulku kochany ... niezłe te przeżycia miałaś, nie ma co... i prawdą jest jak mówią, że trzeba mieć zdrowie żeby chorować :)
    Teraz sobie przez 3 tygodnie odpoczniesz od pracy :) i dojdziesz do siebie.
    Profesorek ponaprawiał Ci co miał i będziesz śmigać po @ że hoho :)
    A skoro zdiagnozował Ci minimalną endometriozę...to witaminkę E i wino czerwone z pewnością polubisz bardziej :))

Asiulek lubi tę wiadomość

f2w33e3ks5gz12ky.png
  • migot_ka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulku, czytając Ciebie przypomniałam sobie moją laparoskopię z września...miałam podobne przeżycia;)
    Trzymaj się cieplutko i wypoczywaj;)

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulek to nie ciekawie, ale miejmy nadzieję że teraz się szybko uda Ci zaciążyć. Niestety żaden zabieg nie jest przyjemny. Ja 1,5 roku temu też przez to przechodziłam :( Powodzonka kochana!!!

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• india Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulku to miałaś przygody, a ja myslałam, że taka super "organizacja" to tylko w moim szpitalu. No ale najważniejsze, ze jednak Cię przyjęli, no i jak widzę sporo ponaprawiali boing.gif Chyba wiemy jakie to teraz będzie miało zakończenie :)

yesenia każda z nas ma gorsze momenty, chwilę możemy popłakać, a później zaciskamy pośladki i walczymy dalej! <3

JusWik powodzenia w nowym cyklu ;)

Opu jak u Ciebie sytuacja??

Monik jak sobie o Tobie myslę to mordka mi się uśmiecha, bo zaraz będziemy miały następną zarażającą wiruskami flircik.gif

A jak się czuje nasza ciążóweczka?? Czekoladko o Tobie mówię MDR06.gif

Nikita kiedy idziesz na monitoring?

Mała Mi chyba faktycznie owulacja na razie dała Ci spokój. Oby nowy cykl szybko się rozpoczął i do działania ;) a planujesz IUI znowu?

kotka jak samopoczucie?

Ech zawsze sobie narobię zaqległości na watku i później przy odpisywaniu nie pamiętam komu miałam jeszcze odpisać...

Ja pomału siedzę jak na szpilkach, w snach mnie nawiedzają dzieci, niestety żaden z maluszków nie był mój... mówię wam te starania mi już na psychę siadają stupidse7.gif
    To pierwszy cykl z Luteiną i widzę, że nieźle podwyższa temperaturę. Poza tym objadłam się ananasem jak nigdy, już mnie odrzuca nawet na jego zapach. No ale niby miał pomóc... U mnie objawów ciążowych brak. Póki co przynajmniej staram się mieć dobry nastrój ;)

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytuje was z tel nie mam jak odpisać bo tel mi wariuje. Od jutra będę z komputerem sprawnym . Czekam na okres bo wszelkie znaki na niebie i ziemi zwiastuja malpe. Powodzenia dla wszystkich staraczek ☺

• czekolada Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulek kochany, super że dzielnie przeszłaś niestety tak to jest w szpitalach. Dokładnie trzeba mieć zdrowie żeby chorować. Odpoczywaj a potem liczę na Ciebie ;-) Jak i na kazdą z was <3

India, ja też nie miałam zadnych objawów wszystko szło w drugą stronę, nie myśl tylko się relaksuj :-P

Mnie znowu męczą upały siedzę w domu i się nie ruszam, wczoraj wieczorem wyszłam z pisapsiółkami wszyscy pili a ja jedyna haftowałam :-D mam nadzieję że moja Kruszyna rośnie <3 jeszcze 2 dni do spotkania. W końcu musi być silna! ;-)

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • monik Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :-)

Dzielny ten nasz Asiulek a jaki waleczny :-)

A tak na poważnie to bardzo dobrze że profesorek naprawił wszystko co zapewne przeszkadzało w zajściu w ciążę i teraz to tylko pozostaje czekać do przyszłego szczęśliwego cyklu :-D

India już niedługo testowanie :-) zaciskam kciuki

Czekoladko noo piękny objaw ciążowy :-) na pewno kruszynka jest duża i zdrowa :-)

Kotkapc, Pszelka,Anakonda odezwijcie sie :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2015, 13:18

• Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, w końcu coś się ruszyło tutaj :)
    My właśnie zostaliśmy wygonieni przez burzę i ulewę z basenu :) zdążyliśmy być całe 40 minut :) Ale kąpiel zaliczona :)

Ja wczoraj w nocy sobie o nas wszystkich staraczkach myślałam i tak zastanawiałam się właśnie co z:
    Tulipanną,
    Anakondą,
    Chihuahua,
    Suzi,
    Betty_boop, i pozostałych, które....tak jakoś ucichły :/

Pszczelka, jak sytuacja?!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2015, 15:39

f2w33e3ks5gz12ky.png
  • Nikita2 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulku - dobrze, że sobie wywalczyłaś że zostaniesz... Ale i tak długo byłaś w szpitalu. Ja poszłam we wtorek o 8:00 na izbe przyjec (od razu mnie przyjęli, venflon, bad.krwi), w środę o 8:00 miałam laparo, a w czwartek w południe mnie wypuścili. Dobrze, że cię tam naprawili ;) teraz już będzie dobrze - zielono :)

India - monitoring mam dopiero 28 lipca, w 16dc, bo gin na urlopie.

3jgx43r822pbo9ro.png

"Twoje marzenia nie mają daty ważności, więc weź głęboki wdech i spróbuj ponownie"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny , jak myslicie ile po Pregnylu testowac? Co wybrac, test i zrobic badanie krwi?

• Nikita2 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej, jeśli wytrzymasz, to 14 dni po. Jeśli ci wyjdzie druga kreska, nawet blada, to leć na betę.

3jgx43r822pbo9ro.png

"Twoje marzenia nie mają daty ważności, więc weź głęboki wdech i spróbuj ponownie"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yesenia wrote:
    Dziewczyny , jak myslicie ile po Pregnylu testowac? Co wybrac, test i zrobic badanie krwi?
    ja mam tą samą rozkminkę:) kiedy badać po pregnylu:)) jestem już 8 dzien po nim:)chyba poczekam bo może dawać fałszywe dwie kreski:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikita dzieki, ja myslalam o 13 dniu po , to bedzie dla mnie 28 dzien cyklu a to dla mnie juz bedzie jakis znak, bo moje cykle sa ostatnio od 23 do 26 dni , bardzo mi sie skrocily. 13 dzien to bedzie 30 lipiec , mysle ze wtedy bede testowala, zastanawiam sie tylko czy od razu isc na bete czy zrobic test. Juz spotkalam sie z tym ze test negatywny a beta ponad 50 :)

• Nikita2 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym zrobiła najpierw test.

3jgx43r822pbo9ro.png

• india Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaReh 8 dni po zastrzyku to trochę wcześnie. Ja mam dziś 10 dzień po Ovitrelle, ale test planuję w środę. Obym wytrwała

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India dasz radę :) Ty testujesz w środę a ja w następną , kurcze jak ja wytrzymam???

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowanie wytrzymam do 28 dc czyli do prszyelesj niedzieli,a ze cierpliwość nie jest moja mocna strona to bedzie zapewne cieżko...:) ale wole wytrzymać niż zobaczyć teraz dwie kreski a za tydzień się zawieźć ze to były dwie kreski od pregnylu:))

‹‹ 219 220 221 222 223 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ