X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Pregnyl: kto stosował?
Odpowiedz

Pregnyl: kto stosował?

Oceń ten wątek:
  • Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pięknie Asiulku :)
    Wszędzie dobrze ale najlepiej w domu...zwłaszcza, że drugą opcją jest szpital :)
    Czekam z niecierpliwością na raporcik :)

f2w33e3ks5gz12ky.png
    Jezu, Ty się tym zajmij !
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala Mi fajnie ze jestes, kiedy testujesz?

• Asiulek Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Jestem już w domku i zdaję raporcik:
    Przyjęcie do szpitala - tragedia- byłam o 7:30 rano na Izbie Przyjęć, przyjęta zostałam między 11 a 12-tą, po czym zostałam odesłana do domu z powodu serduszkowania (ja taka prawdomówna, ze niepotrzebnie się przyznałam), ale jak to? wszystkie badania aktualne, serduszkowanie pod koniec miesiączki i w dodatku z zabezpieczeniem? niepłodność stwierdzona? na co Pani dr, ze wszystko jest możliwe i że zna ciąże z 5dc, do widzenia Pani, proszę się zapisać na za miesiąc. Wkurzona poszłam do profesora, ordynatora mikrochirurgii z prośbą o uzasadnienie bo nie rozumiem. Prof mnie wysłuchał i polecił przyjąć na Oddział . No więc z powrotem na Izbę w celu przyjęcia. I tam zmiana o 360* Panie były już oszałamiająco miłe . No a potem czekanie na wolne łóżko...masakra....dopiero o 17-tej dostałam...i jak przytuliłam głowę do podusi to od razu zasnęłam :). I od wtorku wieczór głodówka, środa przygotowywanie do operacji,również głodówka , tylko woda, badania, rentgen, ekg, morfologia, mocz itd... (na marginesie powinnam mieć zrobione już na przyjęcie do szpitala , ale nikt łaskawie przy zapisie na laparoskopię mnie nie poinformował), badania wyszły ok, więc w czwartek o 11-tej znalazłam się na stole operacyjnym, z Profesorem:) który mnie przyjął i który to też mnie operował :) widok był przemiły, szkoda ze tak krótki bo po paru wdechach odleciałam totalnie i już go nie widziałam tego dnia... Zabieg trwał godzinę, na sali pooperacyjnej leżałam parę godzin, po czym przewieziono mnie na normalną salę ale nie mikrochirurgię z której startowałam bo nie było miejsc.. Poznałam tam przesympatyczne osoby... a na drugi dzień zawitał do nie Pan Profesor z wiadomościami :) . Powiedział ze mnie szukał i znaleźć nie mógł, aż w końcu się udało :).
    A diagnoza jest w skrócie taka: PCO, endometrioza minimalna miednicy mniejszej, jajowód prawy - drożny, jajowód lewy-niedrożny, dodatkowo usunięto zrosty.

4 lata temu jajowody drożne, endometriozy brak, zrostów brak, było o wiele lepiej... :( . mam 4 szwy i 3 tygodnie zwolnienia poszpitalnego oraz w prezencie wielki krwiak na podbrzuszu .

A co tutaj tak spokojnie? weekendujecie? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 19:07

ganns65gxgno0ohk.png
  • Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yesenia ja w tym cyklu chyba nie będę miała co testować bo na 99,9% cykl bezowulacyjny będzie :) Pęcherzyki w 13 dc miały 10 i 12 mm więc nie było szansy niczego z nich wyciągnąć....co widać po mojej temperaturze zresztą :)
    Ja będę walczyć z Lamettą w przyszłym cyklu :)

Asiulku kochany ... niezłe te przeżycia miałaś, nie ma co... i prawdą jest jak mówią, że trzeba mieć zdrowie żeby chorować :)
    Teraz sobie przez 3 tygodnie odpoczniesz od pracy :) i dojdziesz do siebie.
    Profesorek ponaprawiał Ci co miał i będziesz śmigać po @ że hoho :)
    A skoro zdiagnozował Ci minimalną endometriozę...to witaminkę E i wino czerwone z pewnością polubisz bardziej :))

Asiulek lubi tę wiadomość

f2w33e3ks5gz12ky.png
  • migot_ka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulku, czytając Ciebie przypomniałam sobie moją laparoskopię z września...miałam podobne przeżycia;)
    Trzymaj się cieplutko i wypoczywaj;)

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulek to nie ciekawie, ale miejmy nadzieję że teraz się szybko uda Ci zaciążyć. Niestety żaden zabieg nie jest przyjemny. Ja 1,5 roku temu też przez to przechodziłam :( Powodzonka kochana!!!

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• india Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulku to miałaś przygody, a ja myslałam, że taka super "organizacja" to tylko w moim szpitalu. No ale najważniejsze, ze jednak Cię przyjęli, no i jak widzę sporo ponaprawiali boing.gif Chyba wiemy jakie to teraz będzie miało zakończenie :)

yesenia każda z nas ma gorsze momenty, chwilę możemy popłakać, a później zaciskamy pośladki i walczymy dalej! <3

JusWik powodzenia w nowym cyklu ;)

Opu jak u Ciebie sytuacja??

Monik jak sobie o Tobie myslę to mordka mi się uśmiecha, bo zaraz będziemy miały następną zarażającą wiruskami flircik.gif

A jak się czuje nasza ciążóweczka?? Czekoladko o Tobie mówię MDR06.gif

Nikita kiedy idziesz na monitoring?

Mała Mi chyba faktycznie owulacja na razie dała Ci spokój. Oby nowy cykl szybko się rozpoczął i do działania ;) a planujesz IUI znowu?

kotka jak samopoczucie?

Ech zawsze sobie narobię zaqległości na watku i później przy odpisywaniu nie pamiętam komu miałam jeszcze odpisać...

Ja pomału siedzę jak na szpilkach, w snach mnie nawiedzają dzieci, niestety żaden z maluszków nie był mój... mówię wam te starania mi już na psychę siadają stupidse7.gif
    To pierwszy cykl z Luteiną i widzę, że nieźle podwyższa temperaturę. Poza tym objadłam się ananasem jak nigdy, już mnie odrzuca nawet na jego zapach. No ale niby miał pomóc... U mnie objawów ciążowych brak. Póki co przynajmniej staram się mieć dobry nastrój ;)

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytuje was z tel nie mam jak odpisać bo tel mi wariuje. Od jutra będę z komputerem sprawnym . Czekam na okres bo wszelkie znaki na niebie i ziemi zwiastuja malpe. Powodzenia dla wszystkich staraczek ☺

• czekolada Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulek kochany, super że dzielnie przeszłaś niestety tak to jest w szpitalach. Dokładnie trzeba mieć zdrowie żeby chorować. Odpoczywaj a potem liczę na Ciebie ;-) Jak i na kazdą z was <3

India, ja też nie miałam zadnych objawów wszystko szło w drugą stronę, nie myśl tylko się relaksuj :-P

Mnie znowu męczą upały siedzę w domu i się nie ruszam, wczoraj wieczorem wyszłam z pisapsiółkami wszyscy pili a ja jedyna haftowałam :-D mam nadzieję że moja Kruszyna rośnie <3 jeszcze 2 dni do spotkania. W końcu musi być silna! ;-)

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • monik Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :-)

Dzielny ten nasz Asiulek a jaki waleczny :-)

A tak na poważnie to bardzo dobrze że profesorek naprawił wszystko co zapewne przeszkadzało w zajściu w ciążę i teraz to tylko pozostaje czekać do przyszłego szczęśliwego cyklu :-D

India już niedługo testowanie :-) zaciskam kciuki

Czekoladko noo piękny objaw ciążowy :-) na pewno kruszynka jest duża i zdrowa :-)

Kotkapc, Pszelka,Anakonda odezwijcie sie :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2015, 13:18

• Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, w końcu coś się ruszyło tutaj :)
    My właśnie zostaliśmy wygonieni przez burzę i ulewę z basenu :) zdążyliśmy być całe 40 minut :) Ale kąpiel zaliczona :)

Ja wczoraj w nocy sobie o nas wszystkich staraczkach myślałam i tak zastanawiałam się właśnie co z:
    Tulipanną,
    Anakondą,
    Chihuahua,
    Suzi,
    Betty_boop, i pozostałych, które....tak jakoś ucichły :/

Pszczelka, jak sytuacja?!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2015, 15:39

f2w33e3ks5gz12ky.png
  • Nikita2 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulku - dobrze, że sobie wywalczyłaś że zostaniesz... Ale i tak długo byłaś w szpitalu. Ja poszłam we wtorek o 8:00 na izbe przyjec (od razu mnie przyjęli, venflon, bad.krwi), w środę o 8:00 miałam laparo, a w czwartek w południe mnie wypuścili. Dobrze, że cię tam naprawili ;) teraz już będzie dobrze - zielono :)

India - monitoring mam dopiero 28 lipca, w 16dc, bo gin na urlopie.

3jgx43r822pbo9ro.png

"Twoje marzenia nie mają daty ważności, więc weź głęboki wdech i spróbuj ponownie"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny , jak myslicie ile po Pregnylu testowac? Co wybrac, test i zrobic badanie krwi?

• Nikita2 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej, jeśli wytrzymasz, to 14 dni po. Jeśli ci wyjdzie druga kreska, nawet blada, to leć na betę.

3jgx43r822pbo9ro.png

"Twoje marzenia nie mają daty ważności, więc weź głęboki wdech i spróbuj ponownie"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yesenia wrote:
    Dziewczyny , jak myslicie ile po Pregnylu testowac? Co wybrac, test i zrobic badanie krwi?
    ja mam tą samą rozkminkę:) kiedy badać po pregnylu:)) jestem już 8 dzien po nim:)chyba poczekam bo może dawać fałszywe dwie kreski:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikita dzieki, ja myslalam o 13 dniu po , to bedzie dla mnie 28 dzien cyklu a to dla mnie juz bedzie jakis znak, bo moje cykle sa ostatnio od 23 do 26 dni , bardzo mi sie skrocily. 13 dzien to bedzie 30 lipiec , mysle ze wtedy bede testowala, zastanawiam sie tylko czy od razu isc na bete czy zrobic test. Juz spotkalam sie z tym ze test negatywny a beta ponad 50 :)

• Nikita2 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym zrobiła najpierw test.

3jgx43r822pbo9ro.png

• india Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaReh 8 dni po zastrzyku to trochę wcześnie. Ja mam dziś 10 dzień po Ovitrelle, ale test planuję w środę. Obym wytrwała

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India dasz radę :) Ty testujesz w środę a ja w następną , kurcze jak ja wytrzymam???

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowanie wytrzymam do 28 dc czyli do prszyelesj niedzieli,a ze cierpliwość nie jest moja mocna strona to bedzie zapewne cieżko...:) ale wole wytrzymać niż zobaczyć teraz dwie kreski a za tydzień się zawieźć ze to były dwie kreski od pregnylu:))

‹‹ 219 220 221 222 223 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ