X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Pregnyl: kto stosował?
Odpowiedz

Pregnyl: kto stosował?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania dasz radę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikita wiesz , moja koleżanka zrobiła test ciążowy w 13 dniu po Pregnylu i wyszedł negatyw a tego samego dnia z krwi miała już 56 :)

Nikita2 lubi tę wiadomość

• Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Słoneczka... wybaczcie mi, że tak napiszę ... ale muszę to gdzieś wyrzucić z siebie... bf1.gif
    Za parę godzin będzie lepiej i będę tryskać optymizmem, ale teraz nie potrafię, nie potrafię nawet się cieszyć z tego, że moja bratowa jest w ciąży - termin porodu - połowa stycznia ....
    Przypuszczałam to już od miesiąca ... ale wczoraj przyznali się rodzicom moim.
    Mają już 6 letniego synka....
    Fajnie, że im się udało... tylko mam to samo co każda z Was miała przynajmniej raz w życiu: dlaczego Ona a nie ja ;(
    Dlaczego ja się muszę starać od tylu lat a ona nie - ot tak normalnie, bo mieli tak zaplanowane i się udało ;(
    Jestem zła, zła, że to nie ja i bardziej zła, że nie potrafię się z tego cieszyć...na pewno będę ale jeszcze nie teraz...nie dzisiaj 129fs3647527.gif
    Siedzę w pracy przed kompem i mam napuchnięte oczy i ryczeć mi się chce
    bl2.gif

f2w33e3ks5gz12ky.png
    Jezu, Ty się tym zajmij !
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała mi nie jesteś sama... Też tak mam, przyłapuję się na tym że widząc ciężarną oczu nie mogę od brzucha oderwać... Zazdroszczę im strasznie ale to nie są negatywne emocje... Tak bardzo pragniemy dziecka, że to normalne...
    Mała mi pon to jesteśmy tu, żeby wysłuchać, wesprzeć i jak trzeba to wykrzycz wszystko co Cię boli i denerwuje!!! Myślę, że wszystkie dziewczyny dobrze Cię rozumieją...

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• Nikita2 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi - każda z nas Cię rozumie w 100%! Też mamy sytuacje, że zazdrościmy innym brzucha i nie potrafimy się cieszyć czyimś szczęściem. Ja czasem czyjąś ciążę traktuję jak swoją porażkę, bo dlaczego ja się staram i nic, a ktoś ot tak zachodzi w ciążę. Głowa do góry, sierpień jest nasz! ;)

3jgx43r822pbo9ro.png

"Twoje marzenia nie mają daty ważności, więc weź głęboki wdech i spróbuj ponownie"
  • migot_ka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja bratowa urodziła...miesiąc temu...trzecie dziecko...
    Oczywiście wszyscy oszaleli na tym punkcie, a mi wcale nie było do śmiechu, tylko żal w sercu, że mi się tyle czasu nie udaje, a oni zaliczyli wpadkę i jest...
    A potem aluzje do nas...żebyśmy też się wzięli do roboty...wrrr...;/
    ---
    A tak po za tym...u mnie już pewnie wszystko wiadomo, ale nie mam odwagi zrobić testu...to rozczarowanie jest najgorsze...wolę karmić się nadzieją do końca, chociaż i tak niczego już nie zmienię...
    ---
    Przed chwilą odwiedziła mnie koleżanka w ciąży...podniecona i w ogóle...masakra...słuchac mi się nie chciało...;/

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • kotkapc Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała przytulam mooocno!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała mi nie martw sie:) ja mam znajoma co sobie wymyśliła ze na wakacjach zajdzie w ciąże i zaszła,jak wróciła to opowiadała wszem i wobec ze ja mdli i wssyscy naokoło wiedzieli kiedy bedaie testować. Braliśmy to z przymrużeniem oka ze głowa jej pracuje i stad te mdłości a tu bach-udało sie...
    Niestety zauważyłam wsród swoich koleżanek ze te co maja juz dzieci lub sa w ciazy to z tego co mówią to nic nie celowaly,nie myślały,do głowy by im nie przyszło mierzyć temp itp...
    Nie martw sie na nas tez przyjdzie pora:)

• Pszczelka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulku niezle Cię tam wymeczyli. Oby to miało przełożenie na piękny 2 kreskowy test;) U mnie bez zmian dzis mam 54dc.pewnie z 19 sierpnia nic nie będzie. Jakoś ostatnio przyznam sie wam ze kiepsko z psycha,nie dogaduje siecz mężem.może jedno dziecko wystarczy...

Asiulek lubi tę wiadomość

• monik Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małami przytulam bardzo mocno i proszę o uśmiech :-)
    Zobaczysz Tobie i nam wszystkim też się uda

Pszczelko :-( nie myśl tak czasem w życiu są takie chwile ale zawsze po burzy wychodzi słoneczko. Jeszcze się wszystko ułoży...
    A z @ to może lepiej idz do lekarza

• india Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi przytulam. Każda z nas ma czasem gorsze dni

ug378ribe4qdpu6z.png
  • migot_ka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monik, czy to jutro Twój wielki dzień??? Jeśli tak, to trzymam mooooocno kciuki!!!;)

monik lubi tę wiadomość

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Nikita2 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie: Czy na monitoringu po owulacji lekarz może zobaczyć ile mm ma endo? Czy tylko widzi płyn w zatoce...?
    Zastanawiam się, bo moja wizyta będzie prawdopodobnie po owu, a łykam wit. E i winko, no i jestem ciekawa jak mój organizm sobie radzi po laparo...

3jgx43r822pbo9ro.png

"Twoje marzenia nie mają daty ważności, więc weź głęboki wdech i spróbuj ponownie"
  • Asiulek Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, dwa dni bez neta...po tej burzy coś popsuli i dopiero co oddali! Od razu się dorwałam do kompa i jestem :)

Dzięki dziewczynki, wpisuję się oczywiście na listę sierpniową :)

Mała Mi, Kochana...nawet optymiści mają gorsze dni... przytulam Cię najmocniej jak potrafię... :()

Monik, wspaniały dzień jutro Cię czeka!!! Będę myślami z Tobą...i oczywiście kciuków nie puszczam!!! :)

India, wiesz że śni się na odwrót??? Skoro w snach żaden maluszek nie był Twój...w realu będzie!!! Yuppi!!! :) czekam z niecierpliwością na II :D
    India, spadkiem się nie przejmuj bo jest niewielki i nic nie znaczy .

Pszczelko, na ten Twój długi cykl to trzeba coś zaradzić koniecznie! Rozmawiałaś z lekarzem? Aj no zbzikować idzie przez to wszystko, wiem ...my mamy mężów "dość", mężowe nas...życie... jak już zafasolkujemy, to się ułoży :)

Kotka, jak tam u Ciebie?

Czekoladko, bidulko, ażeby te nudności sobie poszły jak najszybciej!
    Wszyscy już wiedzą zapewne :) choćby po tym nie piciu i haftowaniu :)

Nikita, mój gin też na urlopie ale dał jakiegoś kolegę na zastępstwo na 2 tygodnie. Nie zostawił pacjentek na pastwę losu... ale 16dc to już będziesz wiedziała czy owulacja się odbyła. Moze i dobrze, na luzie, na spokojnie :)

Migotka, wykres...nie będę zapeszać...trzymam kciuki :)

JusWik, a Ty teraz na jakim etapie?

Klara Bella, już po wakacjach? :) Widzę, że dziś zaczęłaś nowy cykl. Powodzenia :)

Witam również nowe koleżanki i życzę II pięknych tłustych kresek :)

Kobietki, kiedy po laparoskopii można serduszkować? Gin w szpitalu powiedział ze 2-3 miesiace, ale jakiś taki z przypadku na obchodzie, nie mój... żartował .nie? ..czasu szkoda :) Najchętniej to już bym się zabrała do roboty . Przy okazji laparo naprawili mi moje libido :)

Tulipanku, jak się miewasz?

Karolciu, jak Juleczka? Daje mamusi pospać? :)

No właśnie: Anakonda
    Chihuahua,
    Suzi,
    Betty_boop, i pozostałe? Zaglądacie tu jeszcze?

A tak w temacie ciężarówek i ciąż ....
    ja leżałam na pooperacyjnej, a w nocy przyjechała moja kumpela rodzić do tego samego szpitala. Tak czuła że się spotkamy, choć do terminu jeszcze sporo czasu było... 3 dziecko, piękna, zdrowa maleńka dziewczynka :)
    Ja jakoś tak nie mam, że jak słyszę, widzę u kogoś znajomego,to przykro mi się robi. Chyba jestem inna... Natomiast jak słyszę, że ciąża niechciana, z przypadku itp... to wtedy mi żal i zazdrość się wdziera w serce.. :(
    A, wczoraj dowiedziałam się że żona naszego starszego jest w ciąży, 1 dziecko, planowane, szybciutko, bez problemu... tylko się cieszyć :)

Ja też będę! i Wy również :) :) :)

Mała_Mi79, monik lubią tę wiadomość

ganns65gxgno0ohk.png
  • Asiulek Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikita, nigdy nie rozkminiałam takiej kwestii.. ale wydaje mi się że endo to endo i powinno być widać niezależnie od tego czy owu była czy jeszcze nie.

Nikita2 lubi tę wiadomość

ganns65gxgno0ohk.png
  • india Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikita widać, mój gin mnie zawsze informuje :) Ja mam po owu zazwyczaj troszkę cieńsze, bo ono dodatkowo zmienia swoją strukturę. Jak nic nie powie to po prostu sama zapytaj.

Asiulku z tą wstrzemięźliwością to albo żartował albo jakiś nawiedzony. Mój gin kazał odpuścić cykl w którym była laparo i działać od kolejnego czyli jakieś 2 tygodnie "spokoju". Ale powiem Ci, że ja sama nawet nie miałam ochoty na <3 bo po laparo jeszcze z tydzień krwawiłam, a poza tym trochę bolało. Ale później to już sama przyjemność :D

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Suzii Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca 2015, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zaglądam, czytam . Wróciłam wlasnie z wakacji i niestety @ pojawiła sie w 22 dc - to mńie tak zdezorientowało ze nie wiedziałam o co chodzi , zawsze cykl ok 28 . Może przez upał , nie wiem nigdy tak nie miałam , dodam tylko ze przez 3 M-cie brałam progresteron. No i teraz znowu czekam na owulacje i znowu mam nadzieje , wizytę mam dopiero na 27 . Jestem ciekawa co będzie na usg bo ostatnio mojego organizmu nie poznaje , piersi mnie bolą na owulacje i tak do końca cyklu , hmmm

AMH 1.8 endomenda 1st
    HSG -ok :)
    ivf 07.2016 :( invicta gdańsk
    15.02 laparo
    3IUI clo :(
    2016 IVF :(
    2017 IVF :(
    Crio?????
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikita oczywiście,że widać:) mojemu ginowi się nie podobało moje ednometrium i odrazu to powiedział:) miałam w 12 dc usg.On jakoś tak przełącza obraz z jajników potem na macicę wlaśnie i można ocenić endo:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zawsze mam w opisie napisane o wzrastającym pęcherzyku, jego średnicy, grubości endometrium i płynie w zatoce lub jego braku

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mi79 wrote:
    No, w końcu coś się ruszyło tutaj :)
    My właśnie zostaliśmy wygonieni przez burzę i ulewę z basenu :) zdążyliśmy być całe 40 minut :) Ale kąpiel zaliczona :)

Ja wczoraj w nocy sobie o nas wszystkich staraczkach myślałam i tak zastanawiałam się właśnie co z:
    Tulipanną,
    Anakondą,
    Chihuahua,
    Suzi,
    Betty_boop, i pozostałych, które....tak jakoś ucichły :/

Pszczelka, jak sytuacja?!!
    Wezwana-melduje sie:) Bylam 17.07 na usg prenatalnym,dzidzia zdrowa i gin nie mial watpliwosci ze to dziewczynka :)

Mała_Mi79, Asiulek lubią tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
‹‹ 220 221 222 223 224 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ