X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Pregnyl: kto stosował?
Odpowiedz

Pregnyl: kto stosował?

Oceń ten wątek:
  • migot_ka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny...u mnie dzisiaj masakra...jakieś czarne chmury nade mną wiszą...
    Po pregnylu jestem jak błoto i nie do życia...nie mam na nic siły, energii i najchętniej zaszyłabym się w łóżku...;(
    Klara - ja jak dowiaduję się o czyjejś ciąży, to ryczeć mi się chce!!!!!!! Nie potrafię się nawet cieszyć czyimś szczęściem...a jak jakaś dziewczyna wchodzi do sklepu, to od razu patrzę na jej brzuch...chore!!!
    Dzisiaj porównywałam wyniki męża z dnia IUI i sprzed roku i jest totalna porażka!!! Wyniki pogorszyły się bardzo;( Są poniżej normy... Nie wiem czemu tak się stało...
    Jutro idę na wizytę - muszę przedyskutować strategię na następny cykl w razie "w";(
    Buuuuu...;(
    Monik, czy to znaczy, że podchodzisz do in vitro?

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Nikita2 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi - dostałaś Encorton? To steryd. Moja ciocia to brała na zespół nerczycowy. Jak długo go masz brać?

O India, trzymam kciuki i nie puszczam, aż zapali się zielone światło ;)

Oj Pszczelka, to w pracy będzie gorąco - dosłownie i w przenośni... Dobrze, że mamy tą lutkę, bez niej byśmy czekały na @ i czekały...

Monik - gratulacje! Piękne endo! Ja biorę raz dziennie Tokovit E 200, a Ty co brałaś?

Opu - @ powinna przyjść do 7 dni po odstawieniu dupka lub lutki. Trzymam kciuki za szybką @.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 22:32

3jgx43r822pbo9ro.png

"Twoje marzenia nie mają daty ważności, więc weź głęboki wdech i spróbuj ponownie"
  • fryzjerka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po pregnylu wczoraj dostałam zastrzyk i kurde robiła szybko i cholernie bolało. i powiedziała mi ze jak się nie uda teraz to tylko teraz nieiem czy nastepna wizyta czy jak na przyszly miesiąc tez się nie uda to wtedy wizyta z lekarzem i zmiana leku.teraz mam 5cykl z clomidem a miało być po 6 zmiana leku czyli wychodzi ze po kolejnym czyli w serpniowy jak nie wyjdzie to we wrześniu wizyta z lekarzem.zobaczymy fajnie byłoby jakby się udało wkoncu. w październiku lece do polski na 40 rocznice subu moich rodzicow i przyspieszam o m-c moje 30 ur i robimy razemimpreze na ok 40 osob :) bylby ladny prezent dla rodzicow :).ale pożyjemy zobaczymy

a no i co moja kuzynka jest z kolejny znow ciąży jej synek ma 3.5 roku i teraz kolejny a ja oczywiście nic :/

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • Nikita2 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fryzjerko - na pewno dostaniesz wymarzony prezent :) kciukam ;)

3jgx43r822pbo9ro.png

"Twoje marzenia nie mają daty ważności, więc weź głęboki wdech i spróbuj ponownie"
  • india Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulku myślę o Tobie i zaciska kciuki. Mam nadzieję, że pobyt w szpitalu szybko zleci, a lapro przyniesie oczekiwane efekty ;)

Kochane przesyłam Wam troszkę pozytywnej energi, tak jakoś mnie naszło. Ciekawe na jak długo? ;)

Czas tak szybko płynie, że nawet nie mam czasu wszystkiego nadrobić :/

Mała_Mi79, Asiulek lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak jak pisze india...Asiulku trzymaj się dzielnie i niech ta laparo będzie dla Ciebie ostatnią i skuteczną (z szybką skutecznością). Zdrowaśkuję :)

india - ja tam łapię tę energię :) swojej też nieco mam ale przy tej pochmurnej pogodzie spać mi się chce i zbieram pozytywy od kogo tylko się da :)

Nikita, szczerze to nie wiem jak długo mam brać Encorton :( chyba całe opakowanie czyli 20 tabletek. Mam do następnej wizyty czyli do 11-13 dc zrobić komplet badań więc pewno przed badaniami skończę.
    Jakoś z obawą do tego leku podchodzę bo nawet ginka powiedziała, że nie wie jak on zareaguje na tsh (które i tak w koszmarnym stanie) ale musimy zbić czymś to prawie 2,5 krotnie przekroczone anty TPO :/
    Trudno...trza brać :)

Też kciukam za szybką @ Pszczelki...niech już przyjdzie :) Dzisiaj chyba ostatnią lutkę bierzesz prawda??

Fryzjerka, pregnyl podany więc teraz mi się tutaj nie op...ć tylko serduszkować i tylko pozytywne nastawienie !!!! Bo inaczej... burza na dachu !!! Łap od indii pozytywną energię (podzielę się z Tobą i całej jej nie zabiorę ;) ). Motywacja na 30 urodziny jest i to najważniejsze - trzeba pokazać im wszystkim na co Cię/Was stać :) a stać na dużo :)
    Nota bene...30 urodziny .. piękny wiek ... Matko, kiedy to było 297.gif

Asiulek lubi tę wiadomość

f2w33e3ks5gz12ky.png
    Jezu, Ty się tym zajmij !
  • Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak z innej beczki - wybaczcie za zaśmiecanie wątku...ale przez przypadek znalazłam ten link do artykułu w jednym pamiętniku ... niesamowite.
    Kto ma ochotę niech przeczyta :)
    http://gosc.pl/doc/2258479.Jezu-Ty-sie-tym-zajmij

f2w33e3ks5gz12ky.png
    Jezu, Ty się tym zajmij !
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) ja sie staram juz pól roku bezskutecznie i jestem pierwszy cykl z clostilbegyt,pregnyl,duphaston:) obecnie czwarty dzien po pregnylu i pozostaje mi teraz czekac:)) jest tu ktoś w podobnej sytuacji??:)

• monik Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z piękną pogodą :-)

Mogotka,tak podchodze do ivf.

Nikita2 ja mam normalną witamine E 200

Asiulku kochany jestem myślami z Tobą :-)
    Jak wydobrzejesz to napisz co tam u ciebie znależli a czego nie :-)

Mała mi ja encorton też mam w domu bo dawałam go mojej psinie jak miała jakieś zmiany na skórze i sie wygryzywała. Tak mi przepisał weterynarz ale na co on wogle działa to nie mam pojęcia :-)

• Asiulek Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Dzięki Kochane za pamięć. Czekam już trzecią godzinę na izbie przyjęc, głodna jak wilk bo na wszelki wypadek na czczo.

ganns65gxgno0ohk.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulek jesteśmy z Tobą! :-)

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • Kamila1980 Koleżanka

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ponownie, byłam dzisiaj na usg u ginekologa( innego niż zwykle bo mój na urlopie) zrobiła mi usg i tak mi powiedziała na prawym jajniku 1,5 jedno jajo, na drugim nic, endometrium 12 i że to za późno przyszłam bo powinnam być u niej ok 10 dc a dzisiaj to mój 15 dc, że owulacji z tego nie będzie dodam, że jestem na Clo od 2-6 dc, w zeszłym cyklu nie pękł mi pęcherzyk po 5000 pregnylu, mój gin odrazu dał mi kolejną receptę na 10 000 pregnyl do podania przy pęcherzyku który jest gotowy do owulacji. Oczywiście pęcherzyk puki co jest za mały na podanie- a Ginka odrazu stwierdziła że nic z tego, moje cykle są 30 dniowe poradźcie co robić. Myślę o tym żeby iść na kolejne usg w piątek do innego ginekologa bo babka ewidentne nie wie o co chodzi- powiedziała mi że pregnyl to najlepiej przy 1,2 - 1,4 .

ovufriend.pl
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila nie wiem co to za gin ale nawet w klinikach leczenia niepłodności pregnyl podaje się przy pęcherzyku co najmniej 17-18 mm...ja ostatnio miałam podany przy wielkości 20 mm w 15 dc. Jeśli masz receptę na pregnyl to podejdz to innego gina niech sprawdzi wielkość pęcherzyka i wtedy zaaplikuj sobie zastrzyk.

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • Kamila1980 Koleżanka

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już się umówiłam na piątek.

ovufriend.pl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! Proszę o poradę. Wczoraj byłam u ginekologa i pęcherzyk miał 18,5mm . Jutro rano mam dostać zastrzyk Pregnulu a dziś czuję mocny ból jajnika , taki owulacyjny. Zastanawiam się czy dziś nie podać tego Pregnylu , czy lepiej zaczekać do jutra??

• monik Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yesenia wrote:
    Witam! Proszę o poradę. Wczoraj byłam u ginekologa i pęcherzyk miał 18,5mm . Jutro rano mam dostać zastrzyk Pregnulu a dziś czuję mocny ból jajnika , taki owulacyjny. Zastanawiam się czy dziś nie podać tego Pregnylu , czy lepiej zaczekać do jutra??

Ja bym mimo wszystko zrobiła jak lekarz zalecił i podała jutro rano.
    Nawet jesli owulacja miała by być dziś to jutro pregnyl nie zaszkodzi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy ewentualnie jutro pomoże??

• kotkapc Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomoże jak nie pękł pęcherzyki, jak pękł to nie zaszkodzi.

Asiulek strasznie długo Cię tam na oddział przyjmowali, mam nadzieję że szybko wrócisz i wszystko tam będzie w porządku!

• Asiulek Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...ale mnie wymeczyli...o 17 dostalam swoje lozko , nie jadlam nic od wczoraj i juz nie bede. Acha, przestroga dla wszystkich na przyszłość: nie wolno współżyć przed laparo. Chcieli mnie odesłać na za miesiąc. Nie dałam się... odezwę sie jak będzie po wszystkim :)

ganns65gxgno0ohk.png
  • kotkapc Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do 17stej??? O masakra, to ja już nigdy nie będę narzekac na szpital w którym robiłam histero. Biedna...Pierwsze słyszę o zakazie współżycia, dobrze że się nie dałaś.Mówiłam ze z Tobą nie ma tak łatwo:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 20:24

‹‹ 216 217 218 219 220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ