Pregnyl: kto stosował?
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny...u mnie dzisiaj masakra...jakieś czarne chmury nade mną wiszą...
Po pregnylu jestem jak błoto i nie do życia...nie mam na nic siły, energii i najchętniej zaszyłabym się w łóżku...;(
Klara - ja jak dowiaduję się o czyjejś ciąży, to ryczeć mi się chce!!!!!!! Nie potrafię się nawet cieszyć czyimś szczęściem...a jak jakaś dziewczyna wchodzi do sklepu, to od razu patrzę na jej brzuch...chore!!!
Dzisiaj porównywałam wyniki męża z dnia IUI i sprzed roku i jest totalna porażka!!! Wyniki pogorszyły się bardzo;( Są poniżej normy... Nie wiem czemu tak się stało...
Jutro idę na wizytę - muszę przedyskutować strategię na następny cykl w razie "w";(
Buuuuu...;(
Monik, czy to znaczy, że podchodzisz do in vitro? -
Mała Mi - dostałaś Encorton? To steryd. Moja ciocia to brała na zespół nerczycowy. Jak długo go masz brać?
O India, trzymam kciuki i nie puszczam, aż zapali się zielone światło
Oj Pszczelka, to w pracy będzie gorąco - dosłownie i w przenośni... Dobrze, że mamy tą lutkę, bez niej byśmy czekały na @ i czekały...
Monik - gratulacje! Piękne endo! Ja biorę raz dziennie Tokovit E 200, a Ty co brałaś?
Opu - @ powinna przyjść do 7 dni po odstawieniu dupka lub lutki. Trzymam kciuki za szybką @.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 22:32
"Twoje marzenia nie mają daty ważności, więc weź głęboki wdech i spróbuj ponownie"
-
ja po pregnylu wczoraj dostałam zastrzyk i kurde robiła szybko i cholernie bolało. i powiedziała mi ze jak się nie uda teraz to tylko teraz nieiem czy nastepna wizyta czy jak na przyszly miesiąc tez się nie uda to wtedy wizyta z lekarzem i zmiana leku.teraz mam 5cykl z clomidem a miało być po 6 zmiana leku czyli wychodzi ze po kolejnym czyli w serpniowy jak nie wyjdzie to we wrześniu wizyta z lekarzem.zobaczymy fajnie byłoby jakby się udało wkoncu. w październiku lece do polski na 40 rocznice subu moich rodzicow i przyspieszam o m-c moje 30 ur i robimy razemimpreze na ok 40 osob
bylby ladny prezent dla rodzicow
.ale pożyjemy zobaczymy
a no i co moja kuzynka jest z kolejny znow ciąży jej synek ma 3.5 roku i teraz kolejny a ja oczywiście nic -
Asiulku myślę o Tobie i zaciska kciuki. Mam nadzieję, że pobyt w szpitalu szybko zleci, a lapro przyniesie oczekiwane efekty
Kochane przesyłam Wam troszkę pozytywnej energi, tak jakoś mnie naszło. Ciekawe na jak długo?
Czas tak szybko płynie, że nawet nie mam czasu wszystkiego nadrobićMała_Mi79, Asiulek lubią tę wiadomość
-
Dokładnie tak jak pisze india...Asiulku trzymaj się dzielnie i niech ta laparo będzie dla Ciebie ostatnią i skuteczną (z szybką skutecznością). Zdrowaśkuję
india - ja tam łapię tę energięswojej też nieco mam ale przy tej pochmurnej pogodzie spać mi się chce i zbieram pozytywy od kogo tylko się da
Nikita, szczerze to nie wiem jak długo mam brać Encortonchyba całe opakowanie czyli 20 tabletek. Mam do następnej wizyty czyli do 11-13 dc zrobić komplet badań więc pewno przed badaniami skończę.
Jakoś z obawą do tego leku podchodzę bo nawet ginka powiedziała, że nie wie jak on zareaguje na tsh (które i tak w koszmarnym stanie) ale musimy zbić czymś to prawie 2,5 krotnie przekroczone anty TPO
Trudno...trza brać
Też kciukam za szybką @ Pszczelki...niech już przyjdzieDzisiaj chyba ostatnią lutkę bierzesz prawda??
Fryzjerka, pregnyl podany więc teraz mi się tutaj nie op...ć tylko serduszkować i tylko pozytywne nastawienie !!!! Bo inaczej... burza na dachu !!! Łap od indii pozytywną energię (podzielę się z Tobą i całej jej nie zabiorę). Motywacja na 30 urodziny jest i to najważniejsze - trzeba pokazać im wszystkim na co Cię/Was stać
a stać na dużo
Nota bene...30 urodziny .. piękny wiek ... Matko, kiedy to byłoAsiulek lubi tę wiadomość
Jezu, Ty się tym zajmij ! -
nick nieaktualny
-
Witam sie z piękną pogodą
Mogotka,tak podchodze do ivf.
Nikita2 ja mam normalną witamine E 200
Asiulku kochany jestem myślami z Tobą
Jak wydobrzejesz to napisz co tam u ciebie znależli a czego nie
Mała mi ja encorton też mam w domu bo dawałam go mojej psinie jak miała jakieś zmiany na skórze i sie wygryzywała. Tak mi przepisał weterynarz ale na co on wogle działa to nie mam pojęciaAsiulek lubi tę wiadomość
-
Witam ponownie, byłam dzisiaj na usg u ginekologa( innego niż zwykle bo mój na urlopie) zrobiła mi usg i tak mi powiedziała na prawym jajniku 1,5 jedno jajo, na drugim nic, endometrium 12 i że to za późno przyszłam bo powinnam być u niej ok 10 dc a dzisiaj to mój 15 dc, że owulacji z tego nie będzie dodam, że jestem na Clo od 2-6 dc, w zeszłym cyklu nie pękł mi pęcherzyk po 5000 pregnylu, mój gin odrazu dał mi kolejną receptę na 10 000 pregnyl do podania przy pęcherzyku który jest gotowy do owulacji. Oczywiście pęcherzyk puki co jest za mały na podanie- a Ginka odrazu stwierdziła że nic z tego, moje cykle są 30 dniowe poradźcie co robić. Myślę o tym żeby iść na kolejne usg w piątek do innego ginekologa bo babka ewidentne nie wie o co chodzi- powiedziała mi że pregnyl to najlepiej przy 1,2 - 1,4 .
-
Kamila nie wiem co to za gin ale nawet w klinikach leczenia niepłodności pregnyl podaje się przy pęcherzyku co najmniej 17-18 mm...ja ostatnio miałam podany przy wielkości 20 mm w 15 dc. Jeśli masz receptę na pregnyl to podejdz to innego gina niech sprawdzi wielkość pęcherzyka i wtedy zaaplikuj sobie zastrzyk.
-
nick nieaktualnyWitam! Proszę o poradę. Wczoraj byłam u ginekologa i pęcherzyk miał 18,5mm . Jutro rano mam dostać zastrzyk Pregnulu a dziś czuję mocny ból jajnika , taki owulacyjny. Zastanawiam się czy dziś nie podać tego Pregnylu , czy lepiej zaczekać do jutra??
-
yesenia wrote:Witam! Proszę o poradę. Wczoraj byłam u ginekologa i pęcherzyk miał 18,5mm . Jutro rano mam dostać zastrzyk Pregnulu a dziś czuję mocny ból jajnika , taki owulacyjny. Zastanawiam się czy dziś nie podać tego Pregnylu , czy lepiej zaczekać do jutra??
Ja bym mimo wszystko zrobiła jak lekarz zalecił i podała jutro rano.
Nawet jesli owulacja miała by być dziś to jutro pregnyl nie zaszkodzi. -
nick nieaktualny
-
...ale mnie wymeczyli...o 17 dostalam swoje lozko , nie jadlam nic od wczoraj i juz nie bede. Acha, przestroga dla wszystkich na przyszłość: nie wolno współżyć przed laparo. Chcieli mnie odesłać na za miesiąc. Nie dałam się... odezwę sie jak będzie po wszystkim
-
Do 17stej??? O masakra, to ja już nigdy nie będę narzekac na szpital w którym robiłam histero. Biedna...Pierwsze słyszę o zakazie współżycia, dobrze że się nie dałaś.Mówiłam ze z Tobą nie ma tak łatwo:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 20:24