X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Pregnyl: kto stosował?
Odpowiedz

Pregnyl: kto stosował?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe spokooojnie ja dopiero przed laparoskopia - oby sie w koncu odbyla :) dopuszczam jedynie ciaze jako powod odwolania zabiegu :D

Kotka kiedy testujesz?

• kotkapc Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem dopiero 5dpo więc jeszcze trochę czasu zostalo. Ale w sumie nie wiem czy będę test robić. Słabo w tym cyklu serduszkowanie nam szło. Musiał by to być fart nad fartem , na który oczywiście liczę.:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 26 dc a kluje mnie cos od kilku dni - max 3,

nam nawet niezle szlo przytulanie, ale nie mierzylam temp i nie wiem kiedy byla owu

teoretycznie w sobote powinnam dostac okes

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 16:46

• ewusia87 Debiutantka

Wysłany: 8 października 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie wyszłam od ginekologa. Doktor powiedział ze dziwna sprawa bo pęcherzyk jeszcze nie pękł. A pregnyl dostałam w poniedziałek. Pan doktor wyjeżdża teraz na wakacje wiec w sumie nie wiem co dalej :(

Musi się udać ! (:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaką dostałaś dawkę ? może za małą ? Dziewczyny czasami biorą podwójną i więcej

• Miki85 Ekspertka

Wysłany: 8 października 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może ktoś tak miał drugi miesiąc clo teraz duphaston i znów plamienia dziś 26 dc -12dpo czy wie ktoś może czemu tak się dzieje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 18:21

zi13csqvtabhkgk4.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miki85 wrote:
    Dziewczyny może ktoś tak miał drugi miesiąc clo teraz duphaston i znów plamienia dziś 26 dc -12dpo czy wie ktoś może czemu tak się dzieje?
    No dzieje się, bo prawdopodobnie przyjdzie @. Okres zaczynający się plamieniem nie jest tu niczym nadzwyczajnym..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewusia87 wrote:
    A ja właśnie wyszłam od ginekologa. Doktor powiedział ze dziwna sprawa bo pęcherzyk jeszcze nie pękł. A pregnyl dostałam w poniedziałeek. Pan doktor wyjeżdża teraz na wakacje wiec w sumie nie wiem co dalej :(
    A jakiej wielkości ten pęcherzyk miałaś???Tzn w poniedziałek i jaki jest dziś

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • ewusia87 Debiutantka

Wysłany: 8 października 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poniedziałek dostałam pregnyl 2x5000. Pęcherzyk miałam w pon 18 mm a dziś 22mm. Dlaczego nie pękł ? :( Lekarz w sumie powiedział mi tylko ze czasem tak się zdarza.

Musi się udać ! (:
  • Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewusia..no dziwna sprawa. A gin dał Ci jakieś wskazówki czy tylko powiedział, że jedzie na urlop i "radź sobie kobieto sama"?

Miki widzę że bierzesz leki na tarczyce. Co masz zdiagnozowane ? robiłaś AntyTPO i tsh ostatnio bo ja teraz mądra jestem i widzę na Twoim wykresie podobne zależności jak u mnie.

f2w33e3ks5gz12ky.png
    Jezu, Ty się tym zajmij !
  • ewusia87 Debiutantka

Wysłany: 8 października 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie od raz powiedział ze jedzie na urlop . zapytałam kiedy i czy będzie owulacja to powiedzial ze ciężko powiedzieć ;( spodziewałam się czego innego zwłaszcza ze mąż ma dziś urodziny...

Musi się udać ! (:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewusia, skonsultuj u innego i głowa do góry :)

• ewusia87 Debiutantka

Wysłany: 8 października 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zrobię, pójdę do innego. A macie jakieś pomysły czym to może być spowodowane ? Boję się że to coś poważnego ;(

Musi się udać ! (:
  • Miki85 Ekspertka

Wysłany: 8 października 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mi79 wrote:
    Ewusia..no dziwna sprawa. A gin dał Ci jakieś wskazówki czy tylko powiedział, że jedzie na urlop i "radź sobie kobieto sama"?

Miki widzę że bierzesz leki na tarczyce. Co masz zdiagnozowane ? robiłaś AntyTPO i tsh ostatnio bo ja teraz mądra jestem i widzę na Twoim wykresie podobne zależności jak u mnie.
    Mała_Mi79 miałam wysokie tsh jak na wiek rozrodczy jak to określiła endok. Ponad 3 czasami 3.5 dla zwykłego lekarza niby w normie brrr ostatnio jakieś 3 msc temu było ok. 2.7 a i wybieram się na badanie. AntyTPO było ok. Zastanawia mnie moja temperatura minimalny wzrost po owulacji później skok ja ten miesiąc odpuszczam leki i lekarza musze mózg zresetować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 22:05

zi13csqvtabhkgk4.png
  • Miki85 Ekspertka

Wysłany: 8 października 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    No dzieje się, bo prawdopodobnie przyjdzie @. Okres zaczynający się plamieniem nie jest tu niczym nadzwyczajnym..
    Podejrzewam ze przyjdzie,:( ale przed clo i duphastonem tak nie miałam -a mój gin jak zapytalam -czasami tak się dzieje i tyle

zi13csqvtabhkgk4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie tez przyjdzie malpa tak czuje. Tempka spadla dzis o 1 kreske 27dc. Wstalam z bolem piersi - dziwne to jakies bo po bokach, i nie mam boli okresowych. Dziwne to wszystko, ale tempka mowi ze okres idzie.

• Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opu, a temp. spadła o jedną kreskę z dziesiętnych czy setnych??
    Nie masz udostępnionego wykresu więc nie widzę, ale te bóle piersi, po bokach, no i brak bóli okresowych... kobieto... nosz same zaprzeczenia podałaś bo puenta na końcu "okres idzie".
    Opu...myśl, co chcesz, a ja i tak wiem swoje :)
    PS. Pozdrów ode mnie Twojego "chorwackiego fasolka" ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 07:26

f2w33e3ks5gz12ky.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No spoko pozdrowie kiedys hahah teoche mnie rano brzuch bolal okresowo :) ale jak sie trafi kiedys chorwacki babel to tak pozdrowie :)

• Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra opu, już nie nękam, bo wiem, jak takie nakręcanie jest ciężkie na psychikę :)
    Pamiętam, jak moja temp leciała w dół a Wy pisałyście (to co ja też robię...i pewno robić będę ;)), że dopóki nie ma @ jest nadzieja :)
    Ech ciężki ten czas oczekiwania... dlatego już nie będę Cię nękać ... tylko cicho sobie siądę i pozdrowaśkuję :)
    A Ty się odpręż :) Za dwa dni będziemy wiedziały co to masz za objawy ;)

f2w33e3ks5gz12ky.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja Wam napiszę, że jak nie mierzę tempki, to tak od trzech dni ją sprawdzam, utrzymuje się wysoko, w granicach 36,77. Tyle że tempką samą się nie sugeruję, nie raz miałam śliczne temperatury i nic, a ten wykres np. co zaszłam wcale śliczny nie był a jednak kropek zielony był. Bardziej mnie zastanawia to, że ja mam równe 7 dni przed @ wszystkie objawy @, teraz nic, coś mnie kłuje momentami, a tak to cisza, aż dziwne...Nawet cycki mnie nie bolą. Dziś, wg mnie 11 dpo, 27 dc, FL mam 12 dniową, a cykle 26/27, ale to przy owu w 13/14 dc, w tym cyklu miałam wg siebie w 16 dc. No nic czekam....

ijpbi09kncb0qlr5.png
‹‹ 291 292 293 294 295 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ