Forum Starając się z pomocą medyczną Pregnyl: kto stosował?
Odpowiedz

Pregnyl: kto stosował?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 grudnia 2015, 09:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dwa tygodnie mam USG czyli 14.12 i wtedy jak zobacze cokolwiek to wysle miliony wiruskow! ;) Teraz przede mna nerwowy czas oczekiwan na to jak sie wszystko rozwinie i czy wszystko bedzie wporzadku przez najblizsze tygodnie a pozniej miesiace. Jestem zestresowana bo kazdy bol, kazde uklucie wpedza mnie w lekka panike! Narazie sie nic nie ciesze bo bardziej chyba przerazona jestem. No ale mam nadzieje ze wszystko bedzie OK. Dziewczynki ja caly czas bede sie udzielac i czytac co piszecie ! Powodzenia wszystkim! Trzymam kciuki za wszystkie!!!!!!!!!!!! Milego dnia!

    Sunflower lubi tę wiadomość

  • Girl25 Autorytet
    Postów: 3661 494

    Wysłany: 1 grudnia 2015, 09:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stosowała któraś pregnyl 3 dni pod rzad? W dawce 5000 jm? Pomogło? Ja ostatnio miałam 10000 jm jednorazowo a teraz lekarz tak zrobił... To prawda że pregnyl po owulacji poprawia endometrium?

    [link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

    acc873de64.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 grudnia 2015, 09:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mynah gratuluję ;)

    Girl25 nie pomogę bo ja miałam zastrzyki z pregnylu na podtrzymanie ciałka żółtego a nie na pęknięcie i na razie czekam ;)

    Mynah lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 grudnia 2015, 09:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktosik trzymam kciuki!!! Daj znac koniecznie!

  • Kasiek23 Ekspertka
    Postów: 176 68

    Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mynah ogromne gratki!!!!
    Spokojnych 9 (wlasciwie 8 ) miesiecy!!!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 13:55

    Mynah lubi tę wiadomość

    Hashimoto, hiperprolaktynemia czynnościowa, MLR 58% po szczepieniach, KIR AA

    7 strat w 6-7 tygodniu (nigdy nie było serduszka) między 2013 - 2017
  • Madzkk93 Koleżanka
    Postów: 53 15

    Wysłany: 1 grudnia 2015, 14:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Mynah!! ;*
    A co do dietki możliwe że trochę wspomogła Cię :)
    Ja już bardziej się nie ograniczenia, bo i tak nie jem dużo rzeczy AZS mi nie pozwala:\ a po za tym zbyt mało wazę na swój wzrost.. Ale co do ryb to sproboje je robić częściej, pomimo że za nimi nie przepadam :)
    No i postaram się rzucić palenie, co narazie jest bardzo ciężkie a wiem że mogło by pomoc..
    A co do siemia to też popijalam tylko ze zmielone i wypijalam wszystko, uwielbiam je po prostu:) pilam na żołądek, ale dowiedziałam się że podobno wpływa dobrze na śluz płodny :)
    jeszcze raz Gratuluje i oczywiście pisz do nas :)

    Mynah lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 grudnia 2015, 14:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero uwierze w ciaze jak wytrzymam jakos bezpiecznie te 3 pierwsze miesiace ... ;) Narazie sie nie nakrcam ale wieze ze wszystko bedzie dobrze :) Dziewczyny raz jeszcze trzymam kciuki!!!!:***

    Ja palenie rzucila i palilam tylko raz w tygodniu papieroska;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 14:32

    Joanna85 lubi tę wiadomość

  • Girl25 Autorytet
    Postów: 3661 494

    Wysłany: 1 grudnia 2015, 15:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktosik wrote:
    Mynah gratuluję ;)

    Girl25 nie pomogę bo ja miałam zastrzyki z pregnylu na podtrzymanie ciałka żółtego a nie na pęknięcie i na razie czekam ;)
    A ile ich mialas i od którego dnia?

    [link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

    acc873de64.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 grudnia 2015, 15:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam 3 zastrzyki, lecze się metoda naprotechnologii i miałam w dniach P+3 P+6 i P+9, nie chce mi sie tego teraz tłumaczyć więc powiedzmy umownie, że 3 po owulacji 6dpo i 9dpo

  • Sunflower Przyjaciółka
    Postów: 118 207

    Wysłany: 1 grudnia 2015, 19:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zaglądałam tu przez 2 dni, a tu takie wieści:)
    Mynah - gratuluje <3
    Baaaaardzo się cieszę:) Mam teraz taki zakręcony czas, ale w przyszłym tyg będę mieć więcej czasu. Ściskam i pozdrawiam Was wraz z nowymi forumowiczkami.


    (25.01-2016-beta hcg 28, 29.01-2016-beta hcg 402.6 2.02-2016- beta hcg 4519.0 :)5.02-2016- beta cg 14034 :)18.02-2016- beta hcg 44496.0 ????
    29.06.12 mój 1 cud <3
    16.09.2016 mój 2 cud <3
  • Girl25 Autorytet
    Postów: 3661 494

    Wysłany: 2 grudnia 2015, 09:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic teraz i tak zostaje czekanie.

    [link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

    acc873de64.png
  • Holly Ekspertka
    Postów: 199 77

    Wysłany: 2 grudnia 2015, 10:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba przelamię dobra passę. @ powinna przyjść w sobotę 6.12 a wczoraj czyli 4 dni przed planowaną @ dostałam lekkich brązowych plamien, dziś nic. Test negatywny. Pewnie zapowiada się @. Wcześniej miałam plamienia przed @ ale jak miałam za niski progesteron, teraz prog. miałam w normie. Myślicie żeby zrobić progesteron np jutro żeby zobaczyć czy to coś z cialkiem żółtym? Cholerna @, będą smutne święta.

    podwyższona prolaktyna, lekka insulinoopornosc, krótka faza lutealna, łagodny czynnik M,
    VII 2015 8 tydz c. naturalna
    VIII - X 2017 IUI nieudane x 3
    XII 2017 - ICSI 8dpt3dt -bhcg 21,5
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 grudnia 2015, 10:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holly ! Spokojnie! Poczekaj jeszcze 3-4 dni i powtorz test.

  • Holly Ekspertka
    Postów: 199 77

    Wysłany: 2 grudnia 2015, 13:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh, jednak rozkrecila się @ na całego...
    :(
    Dziewczyny czy wszystkie bralyscie duphka lub luteine po owu? Pytałam o to mojego gin ale powiedział że nie muszę. Teraz myślę nad nast cyklem.

    podwyższona prolaktyna, lekka insulinoopornosc, krótka faza lutealna, łagodny czynnik M,
    VII 2015 8 tydz c. naturalna
    VIII - X 2017 IUI nieudane x 3
    XII 2017 - ICSI 8dpt3dt -bhcg 21,5
  • Madzkk93 Koleżanka
    Postów: 53 15

    Wysłany: 2 grudnia 2015, 14:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pomimo brania duphastonu okres powinien być wczoraj a dopiero dzisiaj mi się zaczął..
    Holly mi lekarz powiedział żebym zapobiegawczo brała no więc biorę pomimo że nie miałam badanego progesteronu ją zawsze mam przed @ lekkie "plemienia" tak to nazwę chociaż one nie są brązowe tylko bardziej żółte pomimo brania duphastonu mam je w każdym cyklu więc chyba taką natura, ale progesteron tak czy siak zbadam .

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 grudnia 2015, 16:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mynah wrote:
    Czesc dziewczyny!!! Moja dzisiejsza beta to 1160 wychodzi 4-5 tydzien ciazy !! :). Luteina 2 razy dziennie i usg za dwa tygodnie . Wiafomo ze jestem w ciazy ale cieszyc bede sie dopiero za dwa tyg a tak naprawde to po 3 miesiacach :))




    WoooW ale plodny wątek się zrobił, co chwilę któraś tutaj pozytywną betką się chwali :) Gratuluję Mynah :)i oczywiście innym cieżarówkom :)

    Mynah, mam pytanie na priv, przyjmiesz zaproszenie ?

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 grudnia 2015, 17:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie raczej się w tym cyklu nie udało, bhcg spadło. pregnyl cos tam pomógł bo miał za zadanie podnieść poziom progesteronu i estradiolu i podniósł, kiedyś się uda. w poniedziałek mam wizyte u swojego dr, zobaczymy co powie.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 17:27

  • zuza1212 Ekspertka
    Postów: 823 89

    Wysłany: 2 grudnia 2015, 22:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy pregnyl falszuje wynik testu owulacyjnego ???
    moj test owulacyjny byl negatywny kreska testowa slabsza od kontrolnej. Po 10h od podania pregnylu test owulacyjny pozytywny kreska testowa mocniejsza od kontrolnej, juz sama nie wiem

    09.2010- 1 poronienie/ciaza naturalna
    06.2015- 2 poronienie/ciaza naturalna
    11.2015 / 12.2015- 2proby iui- nie udane
    01.2016- 3 poronienie/ciaza naturalna

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 grudnia 2015, 06:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuza1212- po pregnylu wszelkiego rodzaju testy powinno się zakazać! Fałszuje na potęgę, zarówno testy owu jak i ciążowe :P

  • zuza1212 Ekspertka
    Postów: 823 89

    Wysłany: 3 grudnia 2015, 07:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi juz po 8dn od podania pregnylu test ciazowy wychodzil negatywny. To chyba nie dowiem sie juz czy test owu wyszedl by mi pozytywny bez pregnylu. Mieszkam w uk i niestety tutaj nie robia usg czy pecherzyk pekl.
    a czy pregnyl podnosi temp.?tym tez nie mozna sie sugerowac?

    09.2010- 1 poronienie/ciaza naturalna
    06.2015- 2 poronienie/ciaza naturalna
    11.2015 / 12.2015- 2proby iui- nie udane
    01.2016- 3 poronienie/ciaza naturalna

‹‹ 316 317 318 319 320 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego