X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Pregnyl: kto stosował?
Odpowiedz

Pregnyl: kto stosował?

Oceń ten wątek:
  • Kendra Balwanera Przyjaciółka

Wysłany: 27 grudnia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz powtorzylam test i negatywny.

PCO, cykle stymulowane Clo i Pregnylem, u meza oligo - astheno - teratozoospermia i ponizej 1% plemnikow prawidlowych. Walczymy o drugie dziecko.

aa9617d94ff4d135c8cc62fdcb7ed554.png
  • india Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendra przykro mi, szkoda, że nie zrobiłaś z porannego moczu.

U mnie też 31 dc i jeszcze jakieś bladziochy wychodzą, ale to po Pregnylu

ug378ribe4qdpu6z.png

Wysłany: 27 grudnia 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze jeden, zrobie rano dla spokojnosci sumienia-to bedze 32 dc. Ale na tescie pisalo, ze nie ma znaczenia czy z moczu porannego czy np wieczornego, ale od kiedy pamietam, to zawsze sie mowilo ze w porannym jest najwyzsze stezenie.
    India a w ktorym dc mialas pregnyl i w jakiej dawce?

PCO, cykle stymulowane Clo i Pregnylem, u meza oligo - astheno - teratozoospermia i ponizej 1% plemnikow prawidlowych. Walczymy o drugie dziecko.

• india Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastrzyk w 18 dc, potrójna dawka.

Zobaczysz jak się sytuacja rozwinie, jak @ nie będzie to zrobisz test. Trzymam kciuki

ug378ribe4qdpu6z.png

Wysłany: 27 grudnia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rowniez trzymam za Ciebie kciuki, daj znac, jak wyszlo u Ciebie. A tak w ogole to kiedy planujesz testowac?

• india Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie testuje od 4 dni ;) a od 3 wychodzi bladzioch. Jakoś tak dziwnie ;)
    Jednak @ już czuję. Na wypadek gdyby się do jutra nie pojawiła to może rano podjadę na betę

ug378ribe4qdpu6z.png

Wysłany: 27 grudnia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te drugie kreski to sie robia coraz mocniejsze czy coraz slabsze?

• india Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ta dzisiejsza jest trochę słabsza niż te z wczoraj i przedwczoraj dlatego wiem, że to Pregnyl. Ale sama jestem zaskoczona, że mi tak długo wychodzi w testach

ug378ribe4qdpu6z.png

Wysłany: 27 grudnia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie podwojna wychodzila do niemal 11 dnia cyklu ale ja mialam podwojna dawke. Z kazdym dniem byly coraz slabsze.

• india Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do tej pory też miałam podwójne dawki, ale w tym cyklu lekarz zaszalał ;) Niestety pęcherzyk i tak najprawdopodobniej nie pękł tylko zaczął się wchłaniać.
    Jutro i tak mam umówioną wizytę, więc pewnie mi zrobią USG żeby zobaczyć czy nie ma przypadkiem torbieli

ug378ribe4qdpu6z.png

Wysłany: 27 grudnia 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sie zastanawiam czy jest sens powtarzac ten test jutro czy ta pojutrze. Mysle, ze gdyby cos mialo wyjsc, to juz by wyszlo. Jak bylam w ciazy z corka (dwa lata temu) to wlasnie w 31 dc pokazala sie druga kreseczka.

Wysłany: 27 grudnia 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Ja do tej pory też miałam podwójne dawki, ale w tym cyklu lekarz zaszalał ;) Niestety pęcherzyk i tak najprawdopodobniej nie pękł tylko zaczął się wchłaniać.
    Jutro i tak mam umówioną wizytę, więc pewnie mi zrobią USG żeby zobaczyć czy nie ma przypadkiem torbieli
    To daj znac, co i jak. Ja do tej pory bylam na Ovitrelle, ale jako ze moj lekarz wyjezdza na polroczny staz, to musialam czasowo zmienic lekarza, a on z kolei pregnyl przepisuje.

• ILKA88 Przyjaciółka

Wysłany: 28 grudnia 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India a robisz cały czas testy z tej samej firmy? Ja miałam zastrzyk z pregnylu w 13 dc, w 15 dc rano była owu. Czy ma sens zrobić test w sylwestra? Tzn. 25 dc. ? Bo idę na imprezę i zastanawiam się czy coś wypić czy nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 08:03

ckailhb8ez7m7qlw.png
  • Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    Podłączę się na chwilę Dziewczyny do Was - Mała Mi skąd decyzja o dr Horaku? Czytałam opinię w necie i jest tyle samo pozytywnych, co negatywnych? Szukam kogoś, kto na Śląsku jest dobrym diagnostą i dlatego mnie zaciekawiłaś:)
    I drugie pytanie/prośba, możesz napisać jakie dokładnie hormony w 3dc robiłaś - chcę we wt na własną rękę zrobić i nie wiem czy wybrałam dobre (LH, FSH, testosteron, AMH i estradiol), a widzę, że Ty wypisałaś coś jeszcze - pomożesz?:)

Cookiemonster, zacznę od końca :) Już szczerze nie pamiętam bo kartę z wykazem badań zostawiłam w laboratorium ale było jak piszesz: LH, FSH, Estradiol, Prolaktyna, AMH, witamina D3, i jakieś dwa MAR-testy IgG pośr. chyba i jakiś drugi. Ale co to i na co to, to nie mam pojęcia :/
    A co do Horaka to...mój endo jest u niego specjalistą od "prostowania pacjentek pod względem tarczycy" i jak usłyszał, że ja już nie wracam do swojej kliniki bo im już nie ufam, to mi zaproponował Horaka. Sam stwierdził, że pracuje z nim od 16 lat i widzi efekty. A, że chyba żadnemu lekarzowi tak nie ufam jak mojemu endo...który w dodatku dał mi "zielone światło do starań" (na takie zielone światło czeka Horak przy każdej pacjentce mającej problemy z tarczycą) ... to uznałam, czemu nie tam.
    Poza tym, we wrześniu moja znajoma urodziła ślicznego chłopczyka....a starali się 6 lat...przeszli chyba połowę lekarzy od niepłodności w okolicy, a problem znalazł i wyleczył właśnie Horak.
    Na razie wiele nie mogę powiedzieć, bo byłam dopiero na 1 wizycie (5 stycznia idę na drugą), ale szczerze, to żaden ginekolog...ba lekarz nawet, nie zrobił tak dokładnego i szczegółowego wywiadu ze mną jak on.
    Siedziałam bitą godzinę, ale obejrzał wszystkie papiery co miałam, przebadał mnie i co najważniejsze dla mnie, ma plan działania :)
    Co do badań... miałam wyniki z Gyncentrum i sam powiedział, że ich nie kwestionuje bo widać mają porządne laboratorium, choć sam stwierdził, że najbardziej ufa swoim :) No i dodatkowo, moje już się trochę zdezaktualizowały, ale dały mu duże światło na sytuację moją i męża.
    Miałam czekać do @ bo wg ugs było ciałko żółte i jak to on stwierdził: jeśli dobrze serduszkowaliśmy to powinno być tu pięknie... no ale daliśmy ciała hihi bo @ przyszła :)
    Tak więc, ja jestem już po badaniach, mąż dzisiaj będzie dzwonił umówić się na swoje ...i 5 stycznia dowiem się kiedy idę na laparoskopię :)
    Po drugiej wizycie będę wiedzieć coś więcej :) Na razie jestem pozytywnie nastawiona :)

India daj znać jak tam beta?!

Kendra... a bierzesz luteinę?? Bo może ona Ci wydłuża cykl przy jednoczesnych negatywnych testach ?

f2w33e3ks5gz12ky.png
    Jezu, Ty się tym zajmij !
  • india Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie mam dylemat czy iść na tą betę. Test negatywny, tylko @ brak :/

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India... ale Ty dopiero dzisiaj 12 dpo masz??!!
    To znak, że pregnyl się wypłukał a na ew. wykrycie HCG w moczu za szybko?!

f2w33e3ks5gz12ky.png
  • india Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała owy jezeli w ogóle była to wcześniej 1 lub 2 dni. Zresztą na usg w ogóle było ja trudno potwierdzić. Poza tym jadę dziś do kliniki i przynajmniej będę przygotowana jak lekarz zapyta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 09:58

ug378ribe4qdpu6z.png
  • india Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 1, trzymajcie kciuk żeby dziś @ przyszła

Ale mam za to ładne TSH :) 1,24 :D

Mała_Mi79 lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta... szkoda...ale za to TSH piękniste :)
    Też bym takie chciała :)
    Moje na razie powyżej 3...ale wierzę, że spada sobie spokojnie i weźmie z Twojego przykład :)
    Na którą jedziesz do kliniki??

f2w33e3ks5gz12ky.png
  • india Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi ja ostatnio czyli jakoś 3 m-ce temu miałam 2,2. A leki biorę jak mi się przypomni. Wizyta na 16. Mała u ciebie też wszystko ładnie się reguluje a będzie lepiej

Mała_Mi79 lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
‹‹ 322 323 324 325 326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: