Forum Starając się z pomocą medyczną Pregnyl: kto stosował?
Odpowiedz

Pregnyl: kto stosował?

Oceń ten wątek:
  • rodzynka66 Autorytet
    Postów: 364 191

    Wysłany: 21 grudnia 2015, 22:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś


    Holly super :)!! Co najważniejsze pękają bez wspomagaczy, a to bardzo dobra wiadomość!

    Holly lubi tę wiadomość

    f2w3s65g7dycpjza.png

    f2w38iiks0p48up5.png
  • Kasiek23 Ekspertka
    Postów: 176 68

    Wysłany: 22 grudnia 2015, 09:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie dzus skok tempki. W koncu. Na wczorajszym usg bylo jedno cialko zolte i jajeczko w trakcie pekania, tak wiec wczoraj poprawialismy :D
    Jest szansa na blizniaki. Oby tylko donosic.

    Klara bardzo mi przykro, mam nadzieje ze kolejny cykl bedzie Twoj.

    Holly to czekamy na testowanie - najgorsze dwa tygodnie cyklu.

    Ilka ja jestem najlepszym przykladem ze bez bolu tez pekaja.

    Mała_Mi79 lubi tę wiadomość

    Hashimoto, hiperprolaktynemia czynnościowa, MLR 58% po szczepieniach, KIR AA

    7 strat w 6-7 tygodniu (nigdy nie było serduszka) między 2013 - 2017
  • Holly Ekspertka
    Postów: 199 77

    Wysłany: 22 grudnia 2015, 21:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testowanie w sylwestra:) jak będzie pozytyw to i noworoczne postanowienia się przeredaguje ;)

    Mężowie faktycznie mają problem znujscidm emocji. My gadamy z przyjaciółkami, albo chociaż na forum się wyzalamy, a oni nie mają z kim poza żoną pogadać. Kumple mają dzieci albo prowadzą single life:) więc nie zrozumieją. Ciężko jest być mężczyzną..

    rodzynka66 lubi tę wiadomość

    podwyższona prolaktyna, lekka insulinoopornosc, krótka faza lutealna, łagodny czynnik M,
    VII 2015 8 tydz c. naturalna
    VIII - X 2017 IUI nieudane x 3
    XII 2017 - ICSI 8dpt3dt -bhcg 21,5
  • Mała_Mi79 Autorytet
    Postów: 724 398

    Wysłany: 23 grudnia 2015, 11:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Słoneczka moje :)
    Chyba muszę się na nowo przedstawić, bo nie było mnie tutaj aż 21 STRON :)
    Matko, ile ja się naczytałam teraz żeby nieco ogarnąć wątek :) Ale powiedzmy, że jestem w miarę na bieżąco :)

    Najsampierw witam się uniżenie z wszystkimi forumowiczkami, które mnie nie znają vel nie pamiętają :) Wracam do gry po 3 miesiącach obniżania antyTPO i TSH... i z nowym lekarzem :) Ale o tym później :)

    Gratuluję serdecznie naszym "zafasolkowanym" dziewczynom... w czasie lektury podczas nadrabiania wątku łapałam wiruski więc liczę, że i ja stąd zniknę z początkiem roku .... bo widać z "mojej" starej ekipy została nas garstka, żeby nie powiedzieć garstunia. Co jedynie dobrze świadczy, bo przechodzimy na "fioletową stronę mocy" :) Prędzej czy później ale przechodzimy !!! :)

    Klara - ale trzymałaś w napięciu ostatnie 2-3 strony, że hoho ... szkoda, że wyszło, jak wyszło - przytulam i dołączam do Ciebie w walce o "lepszy byt" ;)

    Kasiek23 - nawet nie wiesz jak się cieszę, że tak dobrze u Ciebie :) Fajną masz ginkę i dobrze, że od razu kazała Wam się wziąć do roboty...bo wygląda to obiecująco... tfu żeby nie zapeszyć :)

    Pozostałym dziewczynom równie mocno kibicuję i od dzisiaj włączam się systematycznie i aktywnie do działań...również forumowych ;)
    Myślę, że wtedy bliżej Was poznam i wymiana postów będzie swobodniejsza niż ten "suchy" post... Wygląda faktycznie jak pisany po okresie postu hihi :)
    Dajcie mi parę dni... to się rozkręcę :)

    A co u mnie ?? Zaraz muszę swoją stopkę uaktualnić, bo już nie odpoczywam - już odpoczęłam ... 3 pełne, długie miesiące... i muszę przyznać, że dobrze mi zrobiły :)
    A dlaczego odpoczywałam? 3 nieudane IUI, antyTPO zbijane z 215 do 95, przy jednoczesnym TSH 4,7 (teraz już wiem, że ostatnia IUI nie miała prawa się powieść, ale moi ginekolodzy z kliniki byli widać innego zdania - trudno - było-minęło).
    Poszłam do mojego endokrynologa, który odstawił wszystko prócz Encortonu i tak po 3 miesiącach wyniki antyTPO spadły z 95(przy normie 60), do 12,97 (przy normie 34, bo robione w innym laboratorium, ale wg moich laickich obliczeń to mierząc normą do 60 mogę liczyć na wynik w okolicach 30) - tak czy siak udało mi się !!! Obniżyłam antyTPO do granic normy yahoo.gif
    TSH samoistnie spadło do 3,5 - więc nie jest najlepiej jeśli chodzi o staranka ale biorąc pod uwagę fakt, że spada samoistnie więc będzie dalej niżej, piękniej etc, etc. :)
    Oczywiście podarowałam już sobie klinikę - nie ma sensu leczyć się u kogoś do kogo nie ma się zaufania. Znalazłam się u dr Horaka w Bytomiu.
    Jestem po pierwszej wizycie, która trwała godzinę !!! a rozpoczęła się o 22:50 :) nieźle, co :) ale było warto :)
    Było to tydzień temu i okazało się, że ... miałam owulację i było ciałko żółte.. no ale .. dzisiaj mam 2 dc :))
    Nie martwimy się oczywiście z tego faktu, tylko niezmiernie cieszymy, bo dzisiaj po pracy jadę zrobić komplet badań (tych standardowych przy 3dc) czyli LH, FSH, PRL, D3 i coś tam jeszcze i AMH. Cieszę się, bo @ miała przyjść w Święta a wtedy klops i kolejny cykl w plecy :)
    Mąż też ma skierowanie na badania, które zrobi po Świętach... a 05.01. wizyta. Będzie to mój 15 dc ale zobaczymy co tam się wydarzy.
    Mamy też plan na działanie, co mnie niezmiernie raduje bo... pan docent powiedział, że koniecznie laparoskopia (czyli to o co nie mogłam się doprosić w klinice bo miało być niepotrzebne). A laparoskopia dlatego, że było robione HSG i elektrokonizacja ... i mogły się zrobić zrosty!
    Dla niektórych dziewczyn laparo była zbawienna więc ja też żywię z tym wielkie nadzieje... no chyba, że uda nam się z mężem coś noworocznego zmajstrować hihi.
    A z takich ciekawostek pierwszowizytnich to powiem, że pan doktor kazał mi wyrzucić komisyjnie termometr (czego oczywiście nie zrobiłam bo już się przyzwyczaiłam) ale nie sugeruję się już za bardzo temperaturą (czyt: o ile się nie da sugerować hihi). Powiedział też, że po stosunku leżymy 30 minut - niekoniecznie z nogami w górze ale leżymy bo cyt: "lecimy do do ubikacji, plemniki wpadają do wc ... i dzieci nie ma" :) Niezłe teksty, co ? :)
    A i powiedział, że mam już nie robić dzieci... tylko kochać się :)

    Uf to tyle w pierwszym poście po moim "wielkim poście" forumowym :)

    Makto, jak dobrze tutaj wrócić :)




    Anatolka, tulipanna, żabka04, Joanna85 lubią tę wiadomość

    f2w33e3ks5gz12ky.png
    Jezu, Ty się tym zajmij !
  • Rafaello Autorytet
    Postów: 630 130

    Wysłany: 23 grudnia 2015, 13:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy po przerwie Mała Mi :) trzymam kciuki za dobre wyniki badań i mam przeczucia, że będzie tu na forum z Tobą ciekawiej:)

  • Kasiek23 Ekspertka
    Postów: 176 68

    Wysłany: 23 grudnia 2015, 13:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala Mi witaj ponownie!!! :D

    Pelna optymizmu i nadzieji na przyszlosc - tak ma byc!
    Ciesze sie ze wracasz do walki z noeymi silami i nowym lekarzem. Im nas wiecej tym weselej choc mam nadzieje ze wszystkie wkrotce znajdziemy sie po fioletowej stronie mocy! Oby na dlugo!

    Pozdrawiam!

    Kendra Balwanera lubi tę wiadomość

    Hashimoto, hiperprolaktynemia czynnościowa, MLR 58% po szczepieniach, KIR AA

    7 strat w 6-7 tygodniu (nigdy nie było serduszka) między 2013 - 2017
  • Rafaello Autorytet
    Postów: 630 130

    Wysłany: 23 grudnia 2015, 15:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych Świąt dziewczyny oraz wysypu zielonych groszków w nowym roku:) oby 2016 był szczęśliwszy

  • india Autorytet
    Postów: 2226 2595

    Wysłany: 23 grudnia 2015, 20:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi kocham tą Twoją pozytywną energię <3

    A ja w tym miesiącu również jak najbardziej pasuję do wątku. Tym razem dostałam potrójny Pregnyl, niestety raczej z marnym skutkiem, bo nie było pewności czy pęcherzyk pękł. No ale ze mnie to taki trudny przypadek, więc nigdy nie wiadomo jak losy mojego cyklu się potoczą. Niby wykres wskazuje na owulacje, ale jak wiadomo jemu bezgranicznie ufać nie można ;)

    Ale z okazji świąt wierzę w cuda, również w ten mój osobisty, dlatego trzymam się wersji, że jestem 7/8 dpo (9 po pregnylu) :)

    Póki co już 3 dzień męczą mnie bóle okresowe, więc czekam na rozwój sytuacji.

    Wesołych Świąt!

    ug378ribe4qdpu6z.png
  • Sunflower Przyjaciółka
    Postów: 118 207

    Wysłany: 23 grudnia 2015, 22:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój przedłużający się cykl - to ciąża biochemiczna- w zeszły czwartek beta hcg wynosiło 299, dziś 240. A to 43 dzień od ostatniej miesiączki (11.11). Mam czekać na krwawienie, odstawić Estradiol i Duphaston, ponoć łyżeczkowanie nie jest potrzebne. Zawsze myślałam,że ciąża biochemiczna to taka, której się nie zauważa.


    (25.01-2016-beta hcg 28, 29.01-2016-beta hcg 402.6 2.02-2016- beta hcg 4519.0 :)5.02-2016- beta cg 14034 :)18.02-2016- beta hcg 44496.0 ????
    29.06.12 mój 1 cud <3
    16.09.2016 mój 2 cud <3
  • Mała_Mi79 Autorytet
    Postów: 724 398

    Wysłany: 24 grudnia 2015, 21:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczka moje życzę każdej z nas ... aby nasze marzenia o byciu matką (nie ważne czy pierwszy czy kolejny raz) stały się rzeczywistością :)

    f2w33e3ks5gz12ky.png
    Jezu, Ty się tym zajmij !
  • anakonda Autorytet
    Postów: 4360 1369

    Wysłany: 25 grudnia 2015, 08:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała MI czasami zaglądałam tu by zobaczyć co u Ciebie ale teraz widzę że odpoczywałaś :)
    India trzymam kciuki ból jak na @ też jest na początku ciąży bo ja latałam do kibelka sprawdzać czy już przylazła @ wiec taki objaw to żaden objaw :)
    A co tam u Nikity i jej bliźniaków ??

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2015, 08:18

    Mała_Mi79 lubi tę wiadomość

    Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
    3 IUI :(
    03.2016 I procedura krótki protokół ICSI :(
    05.2016 II procedura krótki protokół ICSI :(
    Zmiana kliniki MedArt
    09.2016 długi protokół 21.09 punkcja mamy 3 zarodki :)
    29.11.2016 crio 4AA cb
    Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    08.2018 IV IVF cykl naturalny transfer 17.08 7tc :(
    V IVF grudzień 6 zarodków 4 prawidłowe genetycznie
    10.04. 2019transfer :(
  • Kendra Balwanera Przyjaciółka
    Postów: 281 29

    Wysłany: 26 grudnia 2015, 11:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę dziewczyny mam dylemat. Jestem 14 dni po podwojnej dawce pregnylu. Wczorajszy test wyszedl ujemny tzn negatywny. Dzis max jutro powinnam dostac @. Mierze cały cykl temperatury i wczoraj było 37 a dziś 36.9. Wysokie jak na mnie. Nie wiem juz co myslec bo przed @ temp powinna spadać.

    PCO, cykle stymulowane Clo i Pregnylem, u meza oligo - astheno - teratozoospermia i ponizej 1% plemnikow prawidlowych. Walczymy o drugie dziecko.



    aa9617d94ff4d135c8cc62fdcb7ed554.png
  • india Autorytet
    Postów: 2226 2595

    Wysłany: 26 grudnia 2015, 11:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendra może powtórz test jutro. A mierzysz temp po przebudzeniu zanim wstaniesz z łóżka?

    A ja mam pytanie czy macie doświadczenie z fałszowaniem wyniku testu przez pregnyl. Ile dni po zastrzyku wychodził wam pozytywny wynik?

    ug378ribe4qdpu6z.png
  • Kendra Balwanera Przyjaciółka
    Postów: 281 29

    Wysłany: 26 grudnia 2015, 11:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź. Tak mierze zaraz po przebudzeniu bo termometr mam pod poduszką. Mnie po pregnylu testy wychodziły pozytywne do 10dc. W 11 był już negatyw.

    PCO, cykle stymulowane Clo i Pregnylem, u meza oligo - astheno - teratozoospermia i ponizej 1% plemnikow prawidlowych. Walczymy o drugie dziecko.



    aa9617d94ff4d135c8cc62fdcb7ed554.png
  • india Autorytet
    Postów: 2226 2595

    Wysłany: 27 grudnia 2015, 12:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendra jak u Ciebie?

    ug378ribe4qdpu6z.png
  • cookiemonster Autorytet
    Postów: 1517 746

    Wysłany: 27 grudnia 2015, 12:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podłączę się na chwilę Dziewczyny do Was - Mała Mi skąd decyzja o dr Horaku? Czytałam opinię w necie i jest tyle samo pozytywnych, co negatywnych? Szukam kogoś, kto na Śląsku jest dobrym diagnostą i dlatego mnie zaciekawiłaś:)
    I drugie pytanie/prośba, możesz napisać jakie dokładnie hormony w 3dc robiłaś - chcę we wt na własną rękę zrobić i nie wiem czy wybrałam dobre (LH, FSH, testosteron, AMH i estradiol), a widzę, że Ty wypisałaś coś jeszcze - pomożesz?:)

    3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • Rafaello Autorytet
    Postów: 630 130

    Wysłany: 27 grudnia 2015, 13:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodałabym jeszcze badanie prolaktyny

  • Kendra Balwanera Przyjaciółka
    Postów: 281 29

    Wysłany: 27 grudnia 2015, 15:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Kendra jak u Ciebie?
    Hm, dziwnie. Dzisiaj mam 31 dc, okresu brak. Wczoraj mialam silne bole miesiaczkowe, zupelnie takie, jakbym miala zaraz dostac. Ale nie. Pozniej doszly silne klucia podbrzusza i trwalo to do poznego wieczora. A dzisiaj nic nie boli i nic nie dokucza. Czasem jakies klucie tylko.

    PCO, cykle stymulowane Clo i Pregnylem, u meza oligo - astheno - teratozoospermia i ponizej 1% plemnikow prawidlowych. Walczymy o drugie dziecko.



    aa9617d94ff4d135c8cc62fdcb7ed554.png
  • Kendra Balwanera Przyjaciółka
    Postów: 281 29

    Wysłany: 27 grudnia 2015, 15:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    Podłączę się na chwilę Dziewczyny do Was - Mała Mi skąd decyzja o dr Horaku? Czytałam opinię w necie i jest tyle samo pozytywnych, co negatywnych? Szukam kogoś, kto na Śląsku jest dobrym diagnostą i dlatego mnie zaciekawiłaś:)
    I drugie pytanie/prośba, możesz napisać jakie dokładnie hormony w 3dc robiłaś - chcę we wt na własną rękę zrobić i nie wiem czy wybrałam dobre (LH, FSH, testosteron, AMH i estradiol), a widzę, że Ty wypisałaś coś jeszcze - pomożesz?:)
    Ja oprocz tych badan mialam jeszcze prolaktyne i tsh.

    PCO, cykle stymulowane Clo i Pregnylem, u meza oligo - astheno - teratozoospermia i ponizej 1% plemnikow prawidlowych. Walczymy o drugie dziecko.



    aa9617d94ff4d135c8cc62fdcb7ed554.png
  • cookiemonster Autorytet
    Postów: 1517 746

    Wysłany: 27 grudnia 2015, 15:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za pomoc! Dodam prolaktynę:) a TSH miałam niedawno robione i wyszło bardzo dobrze.

    3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
‹‹ 321 322 323 324 325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego