Forum Starając się z pomocą medyczną Pregnyl: kto stosował?
Odpowiedz

Pregnyl: kto stosował?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 grudnia 2015, 10:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek trzymam kciuki!! :*

  • Rafaello Autorytet
    Postów: 630 130

    Wysłany: 8 grudnia 2015, 14:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już nie podadzą pregnylu w tym cyklu bo pęcherzyk za duży, ma 26mm:/

  • Kasiek23 Ekspertka
    Postów: 176 68

    Wysłany: 8 grudnia 2015, 16:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi Rafaello.

    Hashimoto, hiperprolaktynemia czynnościowa, MLR 58% po szczepieniach, KIR AA

    7 strat w 6-7 tygodniu (nigdy nie było serduszka) między 2013 - 2017
  • zuza1212 Ekspertka
    Postów: 823 89

    Wysłany: 8 grudnia 2015, 17:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rafaello ale przy nastepnej iui zapewne poda jesli teraz nie peknie

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 17:15

    09.2010- 1 poronienie/ciaza naturalna
    06.2015- 2 poronienie/ciaza naturalna
    11.2015 / 12.2015- 2proby iui- nie udane
    01.2016- 3 poronienie/ciaza naturalna

  • Rafaello Autorytet
    Postów: 630 130

    Wysłany: 9 grudnia 2015, 10:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, chociaż następny cykl planuje sobie odpuścić clo, bo owulacja wtedy wypadłaby w okolicach sylwestra i wiadomo że w tym czasie będzie problem z dostaniem się do lekarza:) Zadziałamy w styczniu/lutym

  • Sunflower Przyjaciółka
    Postów: 118 207

    Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek 23 - trzymam kciuki. Ja raczej podobnie do Rafaello chyba odpuszczę póki co z Pregnylem( choć mam go w lodówce) wyjaśnię dlaczego.
    Kasiek23 ja też w 1 ciąży miałam niefajną przygodę z monitorowaniem beta hcg, gdy spadła - co było akurat normalne w tym etapie, gdyż wytworzyło się już łożysko, a ja myślałam że stracę ciążę, że obumarła- mdłości wtedy najgorsze minęły wszystko wskazywało najgorsze-a okazało się, że na USG zobaczyłam piękne serducho, a dziś córa ma 3,5 lat. Niestety nie miałam zbyt ogarniętej gin wtedy.
    Zuza- bardzo przykra ta historia z zaśniadem:/Poczytałam trochę o tym:(Ta matka natura płata takie paskudne figle:/Czekaliście po tym zdarzeniu rok z staraniem?
    Mynah i Nikita - cudownie,że możecie cieszyć się ciążą i macie za sobą te problemy:)
    Holly- ja też fisiowałam zawsze myśląc, że może akurat ten cykl okaże się "owocny". Też lubię fitness, Pilates, ogólnie mam czym zapełnić sobie czas, ale fisiowania w głowie nie udawało mi się nigdy stłumić, każdą zachciankę, każde ukłucie odbierałam jako najpewniej objaw ciążowy, hmmm...
    Okazało się,ze ja jak zwykle łeb źle zrozumiałam zalecenie lekarza apropos brania Dostinexu - zamiast ćwierci tabletki na tydzień brałam codziennie- zbiłam ją sobie do zera. Przez to pewnie i przez luteine mam właśnie 31 dzień cyklu, a normalnie @ miałam ok 28 dnia. Całe szczęście nie brałam aż tak dużo bo tylko ponad tydzień. Czekam na @ i mam do zrobienia badania:hormon luteinizujący (LH4), testosteron, DHEAS, PRL, Anty Mulerian hormon (AMH4, TSH, przeciwciała anty TPO4- to wszystko od 1-do 5 dnia cyklu.
    A od 10-12 dc:hormon luteizujący,Estradiol,PRG
    Dużo tego. 3 lekarzy każdy inne stanowisko. Jeden chce zostawić wszystko "naturze", inny chce podać Pregnyl (który już mam lodówce)bo twierdzi iż dolega mi LUF, 3 chce zrobić dużo badań- przy przy okazji ten trzeci ma świetny sprzęt.
    Nie wiem na co się zdecydować, pewnie zrobię te badania i może jeszcze wstrzymam się z Pregnylem?Dwaj lekarze zgadzają się odnośnie Dostinexu- i zbijania PRL więc raczej będę kontynuować ćwiartkę na tydzień. Ale to po zrobieniu badań.
    W styczniu nie będzie mnie w Pl - więc na pewno wtedy nie spróbuje zastrzyku z Pregnylu. Teraz do mnie dotarło, że w grudniu też przecież nie spróbuję , bo teoretycznie "owulacja"( a dokładnie rośniecie pęcherzyka - bo nie wiadomo, czy to pęka czy nie) przypadnie 25 grudnia:/
    Wspomniałyście o naprotechnologii- mnie to nijak nie przekonuje, nic odkrywczego, ale to oczywiście moje odczucia, każdy ma prawo do własnych przemyśleń.

    Nikita2 lubi tę wiadomość


    (25.01-2016-beta hcg 28, 29.01-2016-beta hcg 402.6 2.02-2016- beta hcg 4519.0 :)5.02-2016- beta cg 14034 :)18.02-2016- beta hcg 44496.0 ????
    29.06.12 mój 1 cud <3
    16.09.2016 mój 2 cud <3
  • zuza1212 Ekspertka
    Postów: 823 89

    Wysłany: 12 grudnia 2015, 09:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunflower oczywiscie mielismy przerwe 1.5 roku, bo lekarz kazal zrobic 2 letnia przerwe, w takiej sytuacji nie wolno ryzykowac

    09.2010- 1 poronienie/ciaza naturalna
    06.2015- 2 poronienie/ciaza naturalna
    11.2015 / 12.2015- 2proby iui- nie udane
    01.2016- 3 poronienie/ciaza naturalna

  • Sunflower Przyjaciółka
    Postów: 118 207

    Wysłany: 13 grudnia 2015, 11:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza- bardzo przykre to- strasznie dużo czasu. Życzę aby jak najwcześniej Ci się udało zajść i urodzić bezproblemowo zdrowego dzidziusia.Trzymam kciuki.


    (25.01-2016-beta hcg 28, 29.01-2016-beta hcg 402.6 2.02-2016- beta hcg 4519.0 :)5.02-2016- beta cg 14034 :)18.02-2016- beta hcg 44496.0 ????
    29.06.12 mój 1 cud <3
    16.09.2016 mój 2 cud <3
  • Kasiek23 Ekspertka
    Postów: 176 68

    Wysłany: 15 grudnia 2015, 13:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

    Strasznie tu cicho ostatnio.
    U mnie wczoraj wizyta u ginki. Mam 3 piekne pecherzyki na lewym jajniku i 1 na prawym. Maja okolo 14 mm. Jutro jade z pregnylem na pekniecie i dzialamy. :D
    Tym razem pregnyl 10000 bo ostatnio nie wszystkie pekly.
    Pozdrawiam

    Hashimoto, hiperprolaktynemia czynnościowa, MLR 58% po szczepieniach, KIR AA

    7 strat w 6-7 tygodniu (nigdy nie było serduszka) między 2013 - 2017
  • Holly Ekspertka
    Postów: 199 77

    Wysłany: 15 grudnia 2015, 22:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek23, mam nadzieję że się uda! Tak apropos heparyny - to na przeciwciała antyfosfo?
    Dziewczyny, zaraz święta, potrzebujemy tu dobrych wieści! Nie odpuszczajcie w grudniu!:)

    Mnie wypadają starania w ten weekend, ale nie wiem czy uda mi się dotrzeć do gina na monitoring, mam przeziębienie i biorę trochę leków przeciwbólowych - myślicie że pomimo brania 3 apapów dziennie warto się starać? Czy nic z tego? Muszę brać te przeciwbólowe, bo pracy mam dużo a bez nich tak mnie głowa boli że skupić się nie mogę!

    podwyższona prolaktyna, lekka insulinoopornosc, krótka faza lutealna, łagodny czynnik M,
    VII 2015 8 tydz c. naturalna
    VIII - X 2017 IUI nieudane x 3
    XII 2017 - ICSI 8dpt3dt -bhcg 21,5
  • Rafaello Autorytet
    Postów: 630 130

    Wysłany: 16 grudnia 2015, 08:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ile kosztuje pregnyl? Nie wiem czy w następnym cyklu uda się go podać bo owulacja najprawdopodobniej będzie wypadała w okolicy sylwestrwa:/

  • zuza1212 Ekspertka
    Postów: 823 89

    Wysłany: 16 grudnia 2015, 09:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dzisiaj 13 dzien po iui ciagle mam bardzo wysoka temp. siega prawie 37.4:/, a test negatywny, trace nadzieje . 3 dni temu odstawilam luteine myslalam ze mi temp. spadnie a ona jeszcze wzrosla. Jak nie jestem w ciazy wolalabym juz dostac @, dzis wypada mi 1 termin @ jutro ostateczny termin. mysle ze jakbym byla w ciazy to juz by mi test wyszedl, w ostatniej ciazy wyszedl mi juz 11dpo.

    Rafaello nie wiem ile kosztuje, mieszkam w uk i mi w klinice daja za darmo pregnyl, place jedynie za 5 zastrzykow menopur 8.5 funta , ostatnio nawet dostalam 6 zastrzyk za darmo oraz oczywiscie pregnyl

    09.2010- 1 poronienie/ciaza naturalna
    06.2015- 2 poronienie/ciaza naturalna
    11.2015 / 12.2015- 2proby iui- nie udane
    01.2016- 3 poronienie/ciaza naturalna

  • Kasiek23 Ekspertka
    Postów: 176 68

    Wysłany: 16 grudnia 2015, 10:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holly nie mam stwierdzonego zespolu antyfosfolipidowego - badania w normie. Heparyna dodatkowo bo sam steryd nie zadzialal i mamy nadzieje ze polaczenie sterydu i heparyny da upragniony wynik. Jestem po pieciu wczesnych poronieniach i jak na razie przyczyna nie zostala znaleziona. Moja ginka podejrzewa zgodnosc genetyczna i jesli nie uda sie na tym zestawie to czekaja nas szczepienia.

    Rafaello tez nie pomoge, mieszkam w Irlandii.

    Zuzka trzymam kciuki. Pamietaj ze kazda ciaza jest inna wiec i testy w nednej wychodza wczesnie a w drugiej pozniej. Dawaj znac na biezaco ci u Ciebie.

    Pozdrawiam.

    Hashimoto, hiperprolaktynemia czynnościowa, MLR 58% po szczepieniach, KIR AA

    7 strat w 6-7 tygodniu (nigdy nie było serduszka) między 2013 - 2017
  • Holly Ekspertka
    Postów: 199 77

    Wysłany: 16 grudnia 2015, 10:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rafaello - pregnyl kosztuje ok 10 zł za jedną ampułkę (5tys),

    Zuza - może jeszcze wyjdą 2 kreski! Nie tracimy nadzieji!! :) test może wyjść negatywny skoro jeszcze nie ma dnia ostatecznej @.

    Kasiek - słyszałam wiele dobrego o Heparynie, koleżanka która dzięki heparynie donosila zagrożona ciążę (była po udarze) namawia mnie żebym heparyne obgadala z moim ginem.

    podwyższona prolaktyna, lekka insulinoopornosc, krótka faza lutealna, łagodny czynnik M,
    VII 2015 8 tydz c. naturalna
    VIII - X 2017 IUI nieudane x 3
    XII 2017 - ICSI 8dpt3dt -bhcg 21,5
  • Rafaello Autorytet
    Postów: 630 130

    Wysłany: 16 grudnia 2015, 10:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi :) po pregnulu wychodzą fałszywe pozytywne testy ciążowe? czy chodzi o to, że zrobiony za wcześnie test może wyjść fałszywie dodatni? Kiedy najlepiej robić test po pregnylu? też w dniu spodziewanej miesiączki?

  • Kasiek23 Ekspertka
    Postów: 176 68

    Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rafaello ja zrobilam w 7 dniu po podaniu i juz byl ujemny a 11 dnia mialam dodatni.
    niestety nie na dlugo.

    Hashimoto, hiperprolaktynemia czynnościowa, MLR 58% po szczepieniach, KIR AA

    7 strat w 6-7 tygodniu (nigdy nie było serduszka) między 2013 - 2017
  • Rafaello Autorytet
    Postów: 630 130

    Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pregnyl może podać ginekolog czy to musi zrobić pielęgniarka?

  • Holly Ekspertka
    Postów: 199 77

    Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyszedł mi chyba 9 dni po podaniu dodatni a potem ujemny. Wychodzi dodatni bo w skład Pregnylu wchodzi bhcg.

    Może zrobic pielęgniarka, można zrobić sobie samej ten zastrzyk.

    podwyższona prolaktyna, lekka insulinoopornosc, krótka faza lutealna, łagodny czynnik M,
    VII 2015 8 tydz c. naturalna
    VIII - X 2017 IUI nieudane x 3
    XII 2017 - ICSI 8dpt3dt -bhcg 21,5
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 grudnia 2015, 16:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś 7 dzień po podaniu i wyszedł cień na teście. Powtórzę w piątek rano i zobaczymy czy dalej się utrzymuje. Gdyby w piątek był mocniejszy test to od razu lecę na betę. Sory poniosło mnie :) już wróciłam na ziemię ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 16:29

  • zuza1212 Ekspertka
    Postów: 823 89

    Wysłany: 16 grudnia 2015, 16:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    przy pierwszej iui juz test ciazowy byl negatywny w 5dniu od zastrzyku, przy 2 iui zrobilam dla sprawdzenia w 7dniu po i tez byl juz negatywny (dawka pregnylu 5000 bo oczywiscie to zalezy od dawki).

    za kazdym razem sama sobie podawalam zarowo zastrzyki menopur do stymulacji jak i pregnyl

    jutro kolejna proba kolejny test, chyba ze przylezie @ :P

    09.2010- 1 poronienie/ciaza naturalna
    06.2015- 2 poronienie/ciaza naturalna
    11.2015 / 12.2015- 2proby iui- nie udane
    01.2016- 3 poronienie/ciaza naturalna

‹‹ 319 320 321 322 323 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego