Pregnyl: kto stosował?
-
WIADOMOŚĆ
-
A na pewno dobrze odczytujesz testy? Kreska testowa jest rownie badz bardziej nasycona niz kontrolna?
Jezeli dobrze odczytujesz to proponuje jednak zbadac hormony bo to nie jest normalne zeby plamic i zeby testy wychodzily dodatnie tyle czasu.
Klameczka, nohope trzymam kciuki! -
Hej dziewczyny. U mnie kiepsko. Pregnyl +CLO nie zadziałał. Lekarka zaniepokojona a ja załamana. Raczej mam sie nastawiać na invitro. Mam teraz zrobić czysty cykl bez stymulacji i zbadać przytastanie LH i estrogenu. Na razie muszę jakos dotrwać do końca cyklu bo boje sie ze CLO przedobrzylo bo juz w 15dc moje piękne pecherzyki były cystami na cała objętość jajników i mam nadzieje ze tym razem obejdzie sie bez szpitali.
Ewentualnie jest jeszcze pomysł zeby spróbować z ovitrelle zamiast pregnylu i cos zostało wspomniane o podaniu jakiegoś sterydu. Ale sama lekarka wątpiła Zeby to pomogło. Trochę nam chodzi po głowie ze chyba nie dla nas dom pełen dzieci. Będą nam musiały starczyć koty jakby co
Pozdrowienia dla wszystkich staraczek i życzę Wam samych okrąglutkich pękajacych pęcherzyków. -
Malgosiah przykro mi.
Ale nie warto tracic nadziei!. Nawet tutaj na ovu sa dziewczyny, ktore podchodzily do invitro i maja z niego bobaska a potem mialy niespodzianke i naturalnie zaskakiwaly.
A jaka dawke pregnylu dostajesz? 10tys?
A moze mialas za duza dawke clo, ze sie porobily cysty?
Kurcze wiem, ze dziewczyny uzywaly tez czegos innego niz clo, pregnyl i ovitrelle.
Zapytaj lekarki moze o jakies inne sposoby albo idzcie do kliniki leczenia nieplodnoci, moze beda miec wiecej pomyslow. -
Dziewczyny, czy hcg 4,8 10 dni po pregnylu to może być jeszcze pozostałość po zastrzyku? Pobieralam wczoraj krew i wysylalam próbkę mojemu lekarzowi, myślałam, że tylko progesteron wysnaczy a on jeZcze hcg zrobił i teraz się zastanawiam? Napisał, ze jak @ nie przyjdzie to mam się zglosic na kolejne badanie, ale to za tydzien, a ja już ciekawska jestemPCOS, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO
Ponad 2lata starań,
09.16 - pierwsza stymulacja gonalem i pregnylem,
10.16- druga próba gonal+pregnyl -
Klameczko a miałaś podawane 5000 czy 10000? Jeśli ta mniejsza dawka to myślę że można się delikatnie w duchu uśmiechać,jeśli tą większą to chyba bym uzbroiła się w cierpliwość ale powtórz może dla pewności za 48 godzin,Ja miałam podawaną mniejszą dawkę i u mnie już 5 dni po podaniu nie wykrywało na testach. jestem teraz 9 dni po podaniu i też mnie aż skręca żeby zrobić betę ale trzymam mocno kciuki za to aby Twoja rosła w górę!
PCO,brak miesiączki i owulacji.
-
Dostałam 5000:) niestety mieszkam w Niemczech i tu nie da się prywatnie zrobić badania, a na pewno nie u nas na wsi. A do Monachium mam 130 km i tam chodze do ginekologa, kazał przyjechać na betę jak @ nie przyjdzie, a ona ma być w niedzielę, więc muszę czekać... ale jestem dobrej myśli i mam nadzieje, że ta dawka już wyparowała:)PCOS, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO
Ponad 2lata starań,
No tutaj też nie za wesoło:D prawie wszystkie choroby leczy rodzinny, żeby skierowanie do specjalisty dostać to graniczy z cudem...
A jestem dobrej myśli, bo ja dość "duża" jestem, to tym bardziej musiało się już to już rozejść po kościach i moich kilogramachPCOS, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO
Ponad 2lata starań,
Karolcia, no właśnie mogę sprawdzić dopiero w przyszłym tygodniu:( no cóż, będę grzecznie czekać, ewentualnie zrobię test pod koniec tygodnia, tak jak planowałamPCOS, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO
Ponad 2lata starań,
Ja byłam w szoku, jak widziałam w mailu wynik hcg:) bo tak mi się wydawało, że to dużo za wcześnie ja niby cierpliwa jestem, ale nie w przypadku testowania nie pierwszy raz szaleje kilka dni przed @ ale mam nadzieję cicha, że ostatni Tobie też tego życzę, NohopePCOS, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO
Ponad 2lata starań,
Trzymam kciuki dziewczyny ! Klameczka oby @ nie przyszla to najwazniejsze. Nohope u mnie po 10.000 pregnylu w 11dzien po juz nie bylo nic w organizmie. Ja tam sie jakos nie nastawiam bo nic nie przemawia za ciaza. Cycki nie bola wcale a energi mam tyle ze caly dom posprzatalam wlacznie z myciem okien troche jedynie brzuch boli jak na @ no ale ma przyjsc niedlugo takze to normalne Ja w Angli i tu tez masakra zeby jakies badania zrobic chociaz ja tylko do prywatnej kliniki chodze bo na fundusz to juz bym chyba predzej umarla niz sie doczekala wizyty albo badan
Klameczka lubi tę wiadomość
-
Nohope, dam znać
Karcia, niestety nie pomogę, pierwszy raz biorę progesteron i jedyne co odczuwam to wzrost temperatury, przez całe zycie, obojętnie która faza zawsze miałam ponizej 36,4, a teraz codziennie 36,9-37,2.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 19:55
PCOS, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO
Ponad 2lata starań,
Klameczka pozniej doczytalam, ze Ty w Niemczech.
Nie pozostaje nic innego niz czekac, trzymam kciuki za 2 kreski!
Karcia watpie zeby bol jajnika byl od dupka. Ja po nim nie mam zadnych skutkow ubocznych, nawet podwyzszonej temp.
Wiec Klameczka moze jak.wyzsza temp to jednak na fasolke?
Nohope- mi lekarz kazal testowac 11 dni po pregnylu- bo ja od razu zastrzyki musze bracKlameczka lubi tę wiadomość
-
Karolcia88 wrote:A na pewno dobrze odczytujesz testy? Kreska testowa jest rownie badz bardziej nasycona niz kontrolna?
Jezeli dobrze odczytujesz to proponuje jednak zbadac hormony bo to nie jest normalne zeby plamic i zeby testy wychodzily dodatnie tyle czasu.
(...)
doczytałam dopiero, że w sumie po pierwszym teście powinnam sobie odpuścić robienie, bo tylko ten pierwszy mi się (w porównaniu z późniejszymi) wydał najbardziej ciemny... już sama nie wiem... pamiętam, że jak robiłam je ok. roku temu to też nie czułam różnicy w nasyceniu
jeśli dobrze doczytuję wpisy - wszystkie Staraczki powinny w weekend coś wiedziećWiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 20:36
-
robię wieczorami między 18 a 20:00, testów nie zostawiałam, ale w sumie to jutro kupię kolejną paczkę i przez 5ni dni będę dalej robić najwyżej zmarnuję kolejne 20PLN ale wg moich cykli dotychczasowych teraz powinnam mieć owu, więc może warto...
aaaa i po napisanych gdzieś wyżej radach zaczynam od dziś łykać magnez i żelazo czyli zaczynam o sobie dbać, wreszcie!
może ten cykl tak zupełnie na straty nie pójdzie